Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
První polovina mysteriózního historického thrilleru!

V kalendáři se skví letopočet 1565 a venku řádí renesance. Mezi církví a vědci vypuká válka, která se točí kolem toho nejtajemnějšího a nejúžasnějšího výtvoru – lidského těla. V Paříži se objevují mrtvoly slavných doktorů. Ambroise Paré, královský chirurg a průkopník moderního lékařství, začíná pátrat… a zjišťuje, že je další na seznamu. Ale někdo ho chrání. Tajemné bytosti, které ho přinutí pochybovat o všem, čemu kdy věřil…

Obsahuje původní dvě alba série La licorne, vydané nakladatelstvím Delcourt:
Jednorožec #01: Poslední Asklépiův chrám (La licorne #01: Le Dernier Temple d'Asclépios, 2006)
Jednorožec #02: Ad Naturam (La licorne #02: Ad Naturam, 2008)


Scénář
Mathieu Gabella
Art
Anthony Jean
Obálka
Anthony Jean
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
fantasy, historický, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7449-908-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
335 g
Stran
104
Cena
249 Kč
Originál
La licorne #01: Le Dernier Temple d'Asclépios, La licorne #02: Ad Naturam (Delcourt, 2006, 2008)
  • Fry
    Fry admin15.8.2021 11:43Modrá CREW #16 - Jednorožec #1, 2
    Modrá Crew #16 - Jednorožec #1, 2 - Ze začátku možná až příliš překombinovaný vstup do příběhu, ve kterém probíhá paralelně hned několik dějových linek. Řeší se zde problematika nějakých Asklépiovců (?), do toho se seznamujeme s Prvotními, osoba v pozadí rozesílá vědcům tapisérie a církev se chce klasicky zmocnit celého světa. ALE naštěstí je to jenom začátek ... Za mě 4*!
  • Alfi
    Prekombinovaný, naivný dej, kresba je v poriadku ale hodne jej ublížilo zmenšenie. Toto je jedna z tých horších Modrých Crewí.
  • faster86
    klasická modrá crew, nic převratného, neurazí, nenadchne. no i když kresba a barvy jsou fajn
  • Norri
    Norri mecenáš5.4.2021 22:21Modrá CREW #16 - Jednorožec #1, 2
    Kdybych měl zjednodušeně popsat svůj dojem z Jednorožce, tak bych musel říct, že jsem si k němu vybudoval velmi komplikovaný vztah. Hrozně se mi líbí celkové téma tohoto komiksu. Alternativní fantasy dějiny lidské evoluce a medicíny jsou zde vymyšlené moc hezky a je zábavné hledat možné paralely se skutečným světem. Jenomže tento výborný nápad zabíjí zmatený a překombinovaný scénář. Dlouho mi trvalo, než jsem se dostal do děje a přestože byla střední část příběhu docela přehledná, tak konec se ztrácel v naprosté bouři zvratů a nepřehledného vysvětlování (hodnotím obě knihy najednou). Občas jsem měl pocit, jakoby tam chyběly panely, nebo dokonce celé stránky, které by to celé udělaly o hodně srozumitelnější.
    K celkovému hodnocení Jednorožce je však třeba vzít v potaz ještě kresbu, která je zde famózní. Místy je to jako listovat učebnicí anatomie, či biologie. Kresba je naprosto precizní a přesto pořád zůstává komiksová, nerealistická. Je to skvělá kombinace, která parádně funguje. Na druhou stranu je potřeba také přiznat, že je kresba místy nepřehledná. I přes tu občasnou nepřehlednost ale výtvarná stránka táhne Jednorožce neuvěřitelně nahoru a bylo by fajn prohlédnout si to ve velkém formátu.
  • VanTom
    Z odhalování fantastického světa transformací člověka a starodávných Prvotních v úvodním dílu jsem byl vyjevený přibližně stejně, jako hlavní hrdina chirurg, nicméně i přes často nesouvislé střihy mě celý ten mysteriózní odér zaujal. Ve dvojce se v pátrání již dočkáme částečných odpovědí a prohloubí se dosah celosvětového církevního spiknutí (v půdorysu Šifry mistra Leonarda), což už v honbě za senzací trošku drhne. Dynamická, detailní kresba je hodně fajn a rozhodně si nezasloužila zmenšený formát.
  • perak
    První sešit mne moc nebavil. Přišlo, že v tom dortu je nějak moc ingrediencí (konspirace, církev, medici, historie, mechanické kreatury, ...). Až jsem měl problém se v tom všem orientovat. Druhý sešit už byl lepší, akčnější, pro mne pochopitelnější. K celkovému hodnocení však bude potřeba pokračování, zatím průměr.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 16:55Modrá CREW #16 - Jednorožec #1, 2
    Zajímavé, že letos a dost krátce po sobě vyšly od CRWE dva francouzské komiksy, kde vystupuje Nostradamus (druhý je Heliopolis). To mě trklo jako první. Pak mě trklo, že se jedná o další o konspirační výklad dějin, jako u Heliopole. To jen na úvod. Co musím říct je, že jsem se fakt bavil. Zajímavé pojetí vzniku člověka, dobře zakomponovaná renesance a řecké mýty. Správný eintopf s krásnou kresbou. Uvidím co přinese "druhá" část. Zatím dobře našlápnuté. Můžu vřele doporučit.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:17Modrá CREW #16 - Jednorožec #1, 2
    Parádna vec. Skvelá kresba a scenár, ktorý funguje napriek tomu, že je to miestami fakt poriadna divočina (za jedným a druhým stoja chlapíci, ktorí sa podpísali pod masívneho Conana z Cimmerie, ktorého u nás v roku 2018 vydalo Argo). Teším sa na dokončenie resp. druhú polovicu príbehu.
  • Good Games
    Good Games mecenáš30.11.2020 22:37Modrá CREW #16 - Jednorožec #1, 2
    Jednorožec mieša históriu s fantasy a to takým spôsobom, že to môže byť pre viacerých fanúšikov histórie nestráviteľné. Komiksu neprospieva ani príliš krkolomné podanie príbehu, ktoré je komplikovanejšie, ako by sa patrilo. Inak sa však jedná o komiks plný akcie, vypadnutých vnútorností, odseknutých hláv, uslintaných bozkávajúcich sa oblúd a podobných nechutností. Svojim spôsobom ma to bavilo, ale v edícii Modrá Crew tu už boli oveľa lepšie komiksy. Pochváliť musím hlavne vydarenú kresbu Anthonyho Jeana, ktorý perfektne ovláda aj farebnú paletu. =►Celá recenzia◄=
  • louza
    Jednorožec je poněkud bizarní kombinace evropské historie, mytologie a a něčeho co by se dalo označit z flesh punk. Rozhodně nejdivnější a nejujetější příběh z modré crwe a možná i česky vydané evropy obecně. Pokud máte rádi historii ve věrném podání, tak tohle radši neberte do ruky. Ke cti autorům slouží fakt, že přes podivnost reálií a jejich zvláštním ukotvení v historických konotacích, příběh nerozjíždějí nikterak dlouho a už v půlce první knihy je celkem jasno o co půjde. Postupně pak odhalují další detaily v příjemném a čtivém tempu. Skrze podivnost některých aspektů knihy je trochu s podivem, že Jednorožec stejně nakonec zapadá do klasického evropského klišé. Hodní hrdinové versus zlá církev vedená z Říma, která chce ovládnout svět. Tady akorát za pomocí extra fantaskní technologie.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.10.2020 08:59Modrá CREW #16 - Jednorožec #1, 2
    Kresba je fajn, ale to je krom toho, že autor má rád historii, téměř poslední pozitivum. Jako by se Gabella chtěl stát jakýmsi komiksovým Danem Brownem, ale nejde mu to. Potenciál to má (dějino-biologicko-lékařsko-církevní konspirace), ale celý příběh je uhňácán podivně, naivně... do toho ti "prvotní", kteří do celé věci vnášejí fantasy prvky, které tam snad ani být nemusely, nebo já nevím. Celý ten konflikt s církevní tématikou a dvěma "tajemnými" stranami mi připomíná Assassin's Creed. Tohle se moc nepovedlo a ani mě nezajímá, jak to skončí.

    Celkový dojem: 40%
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš30.10.2020 01:13Modrá CREW #16 - Jednorožec #1, 2
    Jednorožec mě zatím nějak extra nezaujal. Příběh je trochu překombinovaný, občas člověk musí přemýšlet, co se vlastně děje, a když to zjistí, je mu to vlastně jedno. Moc tomu nepomáhá ani kresba, která není ošklivá, ale občas jí chybí dynamika a přehlednost. Inu, uvidíme, jak to dopadne.
221215
Četl/a (80)
2Hitman3, 2scha, Alfi, AlmightyMates , Balů103, ben_bella, Black Bro, yo, Bubákolog, Cabal, calvin10, Cemino, charvos, Const.ex, Covenant, cyboy, Darth Raelchi, davidek, faster86, Filios dVekerec, Final, foudy, Fox01, frantisekcap1, Fry, George Walker Bush, Georgíno J., Grrr, Hanussen, house192, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, James, jankie, Jay-jay, jh666, jiskra, KdG, kinak, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, listr, Martinb, Marty_von_Shit, Mercurio, mineralk, monte walsh, MP, namdnas, NecRoman, Norri, Paldini, paulmuaddib, perak, petad, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, rooty, Schirru, Stara.kryta, start05, terrordemon, the.kasztan, trudoš, tukak, Valdaufinka, VanTom, Viverr, vranakx, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(143)
2scha, Alfi, AlmightyMates , Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Benji, ben_bella, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, Bubákolog, burzum, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, davidek, Deckard, desto, Dzoglik, fel68, felis, filemon, Filios dVekerec, Filip123, Final, Fox01, frantisekcap1, Georgíno J., gezic, Greyman, Grrr, guseppe, hahahoho, Hanussen, Hawwwran, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, jankie, Jay-jay, jh666, jiskra, Joshua_T, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kazumaki, KdG, lacoste, Lamahe, Librarian, listr, Lobok257, Lord Baltimore, maco, Mamut12, Martinb, Marty_von_Shit, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nightmare, Norri, o2t2, Olesh, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, petad, Philologus, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, Ricarderon, rooty, Saran, Schirru, seezeethree, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, Tomate, trudoš, tukak, Valdaufinka, valon, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (9)
Askalon, Blair, delsemela, Draco nobilis, Keenkeen, Lojza, MonsterGyre, OldaB, Sole
Shání (1)
buscheer
Nabízí (1)
frantisekcap1