Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Z amerického bojového letounu přímo doprostřed bitevní vřavy druhé světové války seskakuje muž v železném obleku a dopadá jako ocelová pěst na nacistickou armádu s její těžkou bojovou technikou i na jejího nejnebezpečnějšího zástupce zvaného Černý plamen.

Obsahuje sešity série Sledgehammer 44 #1-2 (březen 2013 - duben 2013) a Sledgehammer 44: Lightning War #1-3 (listopad 2013 - leden 2014)

Scénář
John Arcudi, Mike Mignola
Art
Laurence Campbell, Jason Latour, Mike Mignola
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Ladislav Niklíček
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Alexandra Niklíčková, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, horor, válečný
ISBN/ISSN
978-80-88152-77-4 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
506 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Sledgehammer 44 (Dark Horse Comics, 2014)
  • sedw
    sedw27.12.2023 23:50Sledgehammer 44
    Příjemný příběh z Hellboyova universa, přímočařejší a méně mystický, než je zvykem, ale nevadilo mi to. První část mě bavila více, druhá už mi přišla, že ztrácí dech, s ohledem na to, že šlo o jednu knihu, to nevadilo a nudit jsem se nezačal. Slabší 4 hvězdy.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš13.12.2022 15:37Sledgehammer 44
    Mne skrátka Hellboy univerzum sedí, takže som si po Abe Sapienovi užil aj komiks so šialeným názvom Sledgehammer 44. Už to dokazuje, že univerzum je natoľko atraktívne, sebestačné a obľúbené, že fanúšikovia si kúpia nový diel aj keby sa volal Zemiaková kaša 58:23. Dej Sledgehammera 44 je zasadený do obdobia zúriacej druhej svetovej. Zápletka tomu plne odpovedá. Takže sa dočkáte obľúbených ingrediencií Mikea Mignoly ako šialení náckovia, Hitlerova posadnutosť okultizmom, démonizovanie vojnovej histórie ľudstva, pokusy, roboty, špióni a príšery. Zasadeniu do vojnových zákopov odpovedajú tlmené farby dvorného Mignolaovho Davea Stewarta (Baltimore). Výborná je i kresba ako Laurencea Campbella (Temná věž – Pistolník 4), tak Jasona LaToura (Skalpy 8). Súboj na nočných nebesiach je čosi neskutočné. „Želvička“ si ma skrátka získala a nevadilo by mi, ak by som sa s ňou ešte raz stretol, skôr naopak. Na prvé prečítanie je to možno chaotické a menej zrozumiteľné, ale pri repríze už fajnovo prehľadné a vlastne veľmi jednoduché a priamočiare (česť výnimkám). Kniha obsahuje dve kapitoly Sledgehammera 44 a tri diely Blitzkriega, pričom to prvé je v podstate origin a Blitzkriger sequel. Prebal je na informácie skromný, ako keby CC nevedelo uchopiť anotáciu. Určite by bolo fajn lepšie opísať, ako komiks zapadá do Hellboyovho univerza. U Abea Sapiena je vám jasné, že je to spin-off, ale tu je situácia predsa len komplikovanejšia. Plus obálka súťaží o prvé miesto v súťaži o obálku najmenej lákajúcu čitateľov ku kúpe. V rozpakoch ma nechala tiež úvodná tiráž, kde sú uvedení autori námetu, ale už nie scenára. Inak je to našťastie skvelá, parádna jazda, ktorú som si užil. Bonusy pozostávajú zo skicára s poznámkami redaktora Scotta Allieho rozprestierajúce sa na temer dvoch desiatkach stranách. Samozrejmosťou je prebal a lacetka. Oproti Hellboyovi a spol. je to menej paranormálno-hororové a kvázi realistickejšie, hoc je pravdou, že toto slovo by som u Mikea používal obozretne.
  • Fry
    Fry admin27.11.2022 17:03Sledgehammer 44
    Sledgehammer 44 - 'Kdo k sakru říká "kryndanánka"?' Schovává se to pod svou vlastní značkou, přestože (!) se jedná o přímé pokračování první knihy ze série Humr Johnson. Problém příběhu však čpí v samotné zápletce. Tam, kde Železný Prométheus boduje s béčkovými akčními scénami, se Sledgehammer 44 jen snaží o vyprávění něčeho, co ani nemuselo být ... Za mě 3*!
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore1.7.2020 17:17Sledgehammer 44
    Boj Američanů s nacisty byl super, zajímavej a o ty postavy jsem se občas vážně bál, ale celej ten příběh Sledgehammer vs. Smrt mě vážně nebavil (a to je dost špatně, když to má být hlavní fokus příběhu).
  • perak
    perak30.6.2020 07:28Sledgehammer 44
    Ačkoliv kniha obsahuje dva příběhy, jedná se vlastně o jedno společné vyprávění z pera dvou kreslířů. Kresba se samozřejmě liší, ale nevadila mi ani v jedné části a především v té druhé se mi hodně líbila. Jde o další doplnění Hellboy univerza, kdy s virilovým oblekem jsme se již mohli setkat v jiných knihách. Boj s nacisty, nové vynálezy v podobě válečných strojů, bitvy, zajímavý záporák - to bylo OK. Jen postupem času se to čím dál více stávalo opakovaným bojem dvou téměř nezničitelných postav.
  • Norri
    Norri mecenáš22.4.2020 21:47Sledgehammer 44
    Vrilová energie Hellboyversu evidentně svědčí. Po tom, co jsem se dobře bavil u Železného Prométhea, jsem si teď užil i Sledgehammera. V knize jsou dva dobré příběhy z druhé světové války, z nichž každý je kreslený jiným výtvarníkem. Oba výtvarníci mají pro Hellboyversum neobvyklý styl. Oba styly mě na první pohled nepříjemně překvapily, ale velmi rychle jsem jim přišel na chuť a při čtení jsem oceňoval jejich kvality. Za mě spokojenost!
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger4.10.2019 16:15Sledgehammer 44
    Těšil jsem se, ale jsem poprvé u Mignolova komiksu zklamaný, nejenže je tu špatná kresba, (pokud tedy nepočítám Mignolu), ale i příběh je ,,namixovaný" s jiným autorem a jeho styl se mi nelíbil. Hodně slabé 4*.
  • dvory
    dvory15.9.2019 12:22Sledgehammer 44
    Taková fajn jednohubka, která se rychle přečte, ale ničím výrazně neoslní.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš18.7.2019 15:14Sledgehammer 44
    Prekvapivo dobré! Po slabom Lobsterovi Johnsonovi som niečo takto kvalitné ani nečakal. Hneď v úvode ponúkne komiks dobrú akciu a zasadenie deja na vojnové pole plné nacistov a už Wolfenstein alebo Indiana Jones ukázali, že zabíjanie náckov je veľká zábava a darí sa to aj tu. Hlavná postava a aj záporák sa vydarili, hláškujú, navzájom si dávajú do držky a síce mám ku kresbe výhrady a nemám úplne tento štýl kresby rád, pri čítaní ma nerušila. Bavil som sa.
  • het2
    het23.7.2019 10:14Sledgehammer 44
    Tohle bylo fajn. Po několika zklamáních nad posledními spin-offy z Hellboye a Ú.P.V.O., které Comics Centrum vydalo, jsem vlastně nic moc nečekal. A ona je to konečně zase celkem pecka. Druhá světová, náckové, obří válečné stroje, vynálezy, nadpřirozeno, "hrdinové" a uprostřed toho všeho překvapivě dobře napsané lidské drama. "Co chcete abych udělal"? 4,5*
  • 3DD!3
    3DD!317.6.2019 08:55Sledgehammer 44
    Úderná záležitost, která nešetří akcí, ale najde si prostor pro budování mytologie. Virilový oblek představený v Humru Johnsonovi odhaluje své skryté schopnosti a Diestel jako zcela rovnocený záporák nemá chybu. Silnou stránkou je rozhodně kresba. Latour je sice machr, ale Campbell v bitvě na nebesích nabízí teprve pastvu pro oči. Tihle dva pánové by pro Mignolu měli kreslit častěji.
  • karl173
    karl173 mecenáš11.6.2019 20:20Sledgehammer 44
    Za mě dobrý. Jedná stejně jako u Humra Johnsona o slušnou jednohubku, která je jen o trochu méně akční, ale i tak je tam akce dost. Na kolik moc to rozvíjí universum to netuším, ale minimálně propojení s Humrem tu je. A navíc je tu Černý plamen!
    Co se týče kresby, tak ta je také fajn. V prvním příběhu je méně detailní, ale má svůj vlastní slušně vypadající styl. Kresba druhého příběhu se povedla ale více. Je propracovanější, má lepší barvy a navíc si sem tam pěkně pohrává s panely.
    Celkově se nejedná o žádnou pecku, ale jde spíše jen o takovou fajn jednohubku rozšiřující Hellboy universum.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.6.2019 09:16Sledgehammer 44
    Námět, kresba a temná atmosféra opět vynikající. Ovšem Arcudi z toho udělal na konci zase jen rubačku. A Hitler v roce 1944 skutečně nevypadal jako v roce 1933, ale což, asi měli kreslíři jen jednu jeho fotku.

    Celkový dojem: 60%
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.5.2019 14:40Sledgehammer 44
    Mozna o chloupek lepsi, nez Lovec carodejnic, ale ani tohle neni zadna slava. Asi se s ComicsCentrem zacinam nejak rozchazet. Posledni ctyri knihy byly jedna slabsi nez druha.
    60%
1223211
Četl/a (87)
123peta, 2scha, 3DD!3, 81splinter, BadBoy, Balů103, binnmode, calvin10, charvos, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, cyboy, dajik, davidek, desto, Dezodoo, dvory, farnhajt, Fida, figis, Final, foudy, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., gongon44, Hades, Hanussen, house192, Infarkt, invape, Ivan Kucera, James, japes, jh666, jindroush, Kaaos, kallenved, karl173, KdG, Khagrael, Killingjoke, kinak, Lachvos, lacoste, lantan1, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, Mariohurbanek, Moon, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Norri, oleav, Olesh, Paldini, perak, Poniczech, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, RaptoR, regressiv, RudyRod, schefik, sedw, Sir_Pete, Spike, the.kasztan, Tiba, trudoš, tukak, Valdaufinka, vita, Wasps, worm, Yefery, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(174)
123peta, 2scha, 81splinter, adam.ra, Alfred, Awakener, Azik2586, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benji, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, Borg3po, Buchtic, burzum, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, charvos, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Deckard, DEmnoG, desto, Dezodoo, DKoscik, doophy, dvory, erik, farnhajt, faster86, fel68, Fida, figis, filemon, Filip123, FilipNejdl , Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, gongon44, Greyman, grinder, Hades, Hanussen, herbert, herrman, HevyEli, Honzin, house192, hugosnowden, hyba1991, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Jak, James, jeanbaklajean, jendavondra, jh666, jindroush, jjjirik, Joshua_T, kallenved, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Lamahe, lantan1, Light, Lojza, LookAss, Loxin, luky.kuky10, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, mcleek, merhyx, mikado, MIKER65, mirec, Miriyak, Mitak, moiqpiom, MonsterGyre, Moon, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Nightmare, Noci, Norri, nx, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, psramek, punisher, puolpm, RadimNemec, raenius, RaptoR, RicHard. , Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Šedo, seezeethree, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, utresyby, Valdaufinka, Velkej šéf, vishnar, vita, Wasps, willis, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (11)
Blacklarch, deadpool, delsemela, dvoracekpetr1, filosh, gumidekmedvidek, Himlik, Keenkeen, Maty48, monty.cl, Petrkoll
Shání (2)
Al0f0k, mineralk
Nabízí (1)
Ivan Kucera