Koupit
Vydejte se na cestu do neznáma s Nejvyšším čarodějem, doktorem Stephanem Strangem! Marvelovský mistr okultismu vládnoucí nepředstavitelně mocnou tajemnou magií je hrdina jako žádný jiný!

Prožijte zásluhou věrných komiksových tvůrců Stana Leeho a Stevea Ditka první příběh Doctora Strange z řad komiksové klasiky, než se ponoříte do jedné z jeho největších ság. Tajemný opus Rogera Sterna Do nitra Temné dimenze je klasickou ukázkou melodramatické marvelovské magie! Strange zažehne jiskru povstání proti kruté Umar - to, co následuje, představuje mistrovský rozměr marvelovského mysticismu! Doktor se na vás podívá.

Obsahuje příběhy:
Dr. Strange, mistr černé magie
Do nitra temné dimenze

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Strange Tales (Vol. 1) #110 a Doctor Strange (Vol. 2) #68-74


Scénář
Steve Ditko, Peter B. Gillis, Stan Lee, Roger Stern
Art
Terry Austin, Mark Badger, Bret Blevins, Steve Ditko, Paul Smith
Ink
Terry Austin, Mark Badger, Steve Ditko, Paul Smith
Barvy
Stan Goldberg (Stan G), Bob Sharen
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
656 g
Stran
184
Cena
249 Kč
Originál
Doctor Strange: Into the Dark Dimension (Marvel)
  • ludek.n
    Kdysi špičkový chirurg, poté mistr okultních umění a nejmocnější čaroděj Země, doktor Stephen Strange se představuje ve vůbec prvním stripu řady Strange Tales, který mají na svědomí nesmrtelní Stan Lee a Steve Ditko. Jednoduchý děj, klasická úsporná kresba a na světě je nový hrdina, který svým tvůrcům (tehdejším i pozdějším) umožňuje zabývat se nejrůznějšími odnožemi magie, temnými artefakty, démonickými bytostmi a mystickými dimenzemi. O dvacet let později - konkrétně v roce 1984 - přichází Roger Stern s příběhy, které z tohoto základu čerpají a rozvíjejí to nejlepší, co může postava nejvyššího pozemského čaroděje poskytnout. Ať už je v sázce zdravý rozum hrdiny, životy nevinných lidí na výletní plavbě po moři, vojenské tajemství nebo snad osud celého světa, zotročeného jařmem despotické krutovlády, vždy je tu Doctor Strange, aby se postavil zlovolným silám a temnotě, hrozícím zvrátit rovnováhu sil. Výtvarníci Paul Smith, Bret Blevins a Mark Badger pokračují přesně tam, kde skončil Steve Ditko. Nepouštějí se do velkých experimentů ani inovací, a tak téměř nepoznáte, že mezi prvním stripem a jejich tvorbou uběhlo celých dlouhých dvacet let. Klasické, milé, poutavé retro, které sice ničím neohromí, ale v rámci možností pobaví.
  • VanTom
    Že Roger Stern psal v té době také "semicovského" Spider-Mana, to zkrátka nezapře. Mile povědomý styl pasuje i na marvelovského čaroděje, jeho výprava do Temné dimenze pomoci sexy Clee svrhnout tyranku Umar však nepředstavuje nic zásadně strhujícího ani příběhově, ani vizuálně. Zkrátka takový příjemný, spíš lepší osmdesátkový standard. V bonusových textech pak pochovali Stevea Ditka už na konci 60. let.
  • baatcha
    Mno, na to, jak mám Dr. Strange rád, mi trvalo sakra dlouho než jsem se tím prokousal. Při prvním čtení před X lety jsem knihu po třetím sešitu odložil a vrátil se ke čtení až teď, kdy jsem už zapomněl, jaká to byla nuda. Historicky první doktorův příběh jsem znal už z dřívějška z internetové bootlegové verze, takže mě jeho nesporné kvality nijak nepřekvapily. Samotný hlavní příběh Do nitra Temné dimenze je parádní a má skvělý spád i kresbu. Bohužel se jedná jen o tři sešity z celé knihy a zbytek je sice jakási předehra a zakončení, ale ve skutečnosti je to hlavně děsná utahaná vata. Chtěl jsem taky pět chválu na překladatelku, protože překlad je fakt libový, nicméně když jsem se v závěrečném textu dozvěděl, že Steve Ditko zemřel v roce 1966 (v originále bylo patrně něco jako "he has left in 1966", co?), spadla mi brada, neb dobrý Ditko zemřel až v roce 2018 a až do pozdního věku stále tvořil. I když tady je asi chyba na straně redakce.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 08/2017

    Za mě nadšení, které jsem nečekala. Strange v tom byl sám a i bez pomocníků se mu daří, abych se nezačala nudit. Pauzu jsem si ale musela dát. Na mě moc kouzlení najednou. Zase tady máme mou milovanou Umar (která mi místama připadala jako Namor s dlouhýma vlasama). No, ale dopadlo to dobře, bavila jsem se. Hvězdičky s vysvětlivkama už beru jako evergreen, ale dost mě rozesmála hvězdička u Namora. I nárazový čtenář by mohl vědět, kdo to je...
  • Alex´s
    Nhm je série, která vám řekne něco o superhrdinovy/super. skupině. Doctor strange je tajemná postava a po přečtení tohohle dílu zůstává nadále tajemná (pokud jste četli bonus na konci,tak už o něm víte skoro vše, takže nedoporučuji číst bonus). Kresba je docela fajn, až na poslední sešit. Příběh docela též zaujal. Je to příklad toho, jak by měl vypadat retro komiks. Když přehlédnu poslední sešit, tak si to zaslouží 3,9 hvězdiček * * * *
  • R3nd4
    Taková zajímavá četba ze začátku strašně ukecaná nuda ale v polovině se to o dost lepší. Ale podprůměrný díl řady.
  • Venomslav12stars
    Nic moc ale není to hrůza já mám retro velmi rád ale tohle kromě prvního sešitu nic moc
  • Komiksum
    Ach jo, tak jsem si zase protrpěl NHMko. První sešit ze série Doctora Strange kde byl i Black Knight mi přišel v pohodě, ale pak to gradovalo až se z toho stala nuda. Tentokráte ani kresba nezaujala. Jsem celkově zklamán, vůbec mi to nesedlo.
  • mearez
    Strange je jedna z mojich nej postav Marvelu, ale tohle je strašlivej průšvih. Nejhorší Strange u nás, nic zapamatovatelnýho, prostě slušnej shitstorm. Pokud chcete kvalitní NHM, tohle nekupujte
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3.2018 22:15Nejmocnější hrdinové Marvelu #026: Doctor Strange
    Doctor Strange je asi nejzáhadnější postavou a v podstatě i nejkontroverznější v Marvelu vůbec. Jeho pohnutky a vyšší záměr se ne vždy slučuje se záměry zbytku superhrdinské obce, resp. s lidstvem. Nevím, nějak žiju v domění, že tato postava nabízí daleko víc zajímavějších a i modernějších komiksů, tak proč sáhnout po tomhle... Origin je nudný a nevypovídající. Naprosto ignoruje nějakou představu o představení daného hrdiny. Mohli tam ještě vydavatelé vložit další kraťas, takhle je to jen zamazání huby. Samotný příběh není špatný a je vkusný a umě nakreslený. Není to vyloženě blbost, ale není to ani nic, co by člověk mermo moci vyhledával. Snad jediné pozitivum vnímám v samotném pozadí příběhu. Jiná dimenze a jiný svět mi ke Strangeovi neodmyslitelně patří a tady se mi líbí jiná rovina osobnosti našeho hrdiny. To je ale vše. Nic dalšího tam nevidím. Škoda. Čekal jsem víc.
  • karl173
    Rogera Sterna mám čím dál raději. Jeho Doctor Strange mě velmi bavil a příběh mě dokázal velmi snadno pohltit. Tedy především ten hlavní příběh který neměl chybu. Ovšem i sešity s kratšími příběhy než přišla hlavní dějová linie a které byli jen jakousi výplní, byli od Sterna povedené a také měli co do sebe. Kresba Smitha se mi také líbila některé výjevy s různých dimenzí, skvěle plnili svůj účel čarovna. Poslední sešit který už měl na starosti jiný tým zde ovšem nemusel být, jelikož zbytečně pokazil renomé knihy. Navíc byla poznat zhoršená kvalita kresby. Totéž by se dalo říct i o retro sešitu z 60. let, který ale na druhou stranu hrál klasicky jen historickou úlohu a byl navíc tak kraťoučký, že si na něj nevzpomenete skoro ani po dočtení knihy. Tudíž celkové hodnocení nedokáže moc ovlivnit. Kresba prvního sešitu byla též průměrná. Takže abych to shrnul, tuhle knihu bych doporučil především díky skvělé práci Rogera Sterna a pěkné kresbě Paul Smithe a nebýt zbytku asi bych dal i plný počet hvězd a vyšší hodnocení. 80 %
  • Thurin
    Klasický 80kový komiks se všemi jeho neduhy. Počínaje zbytečnou popisností (o kolik působivější by byla například scéna výbuchu atomové bomby), přes různé scenáristické berličky (od těch klasicky hrdinských - "Vy jste si mysleli, že jsem mrtvý, ale já jsem v poslední chvíli udělal něco." - až po jedno z největších klišé: "I am your father, Luke!") a konče hrdinou se zdánlivě neomezenou mocí.
    Navíc ze začátku se může člověk nepolíbený dalšími komiksy o Doktorovi v ději trochu plácat. Pokud to však překoná a smíří se s výše popsanými neduhy, čeká ho poměrně tradiční uzavřený příběh s malým nastíněním Strangeova originu na závěr.
  • Doncek4321
    Nevím čím to je, ale mě se to docela líbilo. Po delší době, jedno z lepších retro věcí.
  • kaylin
    Nejlepším příběhem je delší komiks, který se zaměřuje na temnou dimenzi, do níž se dostává Strange proto, aby pomohl své učednici Clee, která se již osamostatnila a vede v temné dimenzi rebelii proti Umar, místní vládkyni a sestře Dormammua. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1512-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-26.html
  • S4TW
    Moc krátké retro, kde autoři byli nuceni nahňácat příběh na malý prostor. Těžko hodnotit, za mě takový retro průměr. Pak přichází hlavní příběh, který je tou správnou snovou jízdou do různých dimenzí s originálními a až nepředstavitelnými výjevy a krajinami. Psychedelické stavy, ty jednoduše k této postavě patří a autorům se povedlo navodit obdobnou atmosféru, jaká byla v komiksu Bezejmenná země, bezbřehý čas, což já osobně považuji za správné. Je to ten klasický Doctor Strange, takže jako takové představení, o čem tahle postava je, komiks funguje velmi dobře. Zápletka a samotný scénář jsou klasiky, kterých jsme v UKK či NHM mohli vidět již mnoho, tudíž mě nic moc nepřekvapilo. Přímočaré, ale zase chytlavé a s tempem. Kresba tu funguje, vykresluje krásně snové výjevy, je plná detailů, patvarů a halucinogenních výjevů. Zajímavá je pak jednosešitová kresba Marka Badgera, která je velmi ostrá, s méně detaily a umocňuje psychedelickou atmosféru. Zajímal by mě pocit z komiksu, kdyby ho celý kreslil právě Badger. Nejedná se o vůbec špatný komiks, opět je to zase trochu jiná stránka Marvelu.
  • Carnage
    Docela jsem se na tenhle komiks těšil, protože Punisher z 80. byl hodně luxusní ale nakonec to neni stejně dobrý. Kresba je celkem fajn a nijak mi nevadila a příběh má podle mě celkem thrliny a to hlavně v tom, že se mi zdá že Strange je prostě všemocný a všechno zvládá úplně lehce a poslední sešit byl takový nic moc, sice to byl takovej epilog ale rozjela se tam taková linka že člověka trochu mrzí že neví víc. Dávám tomu slabší 4 hvězdy, protože je to určitě to lepší z NHM a líbilo se mi jak si překladatel poradil s těmi verši kouzel :)
  • cyboy
    Doctor Strange z osmdesatek. Hm, cekal jsem prusvih a on je, ale zas ne tak velky. Kazdopadne vim jiste, ze se k tomu uz nevratim. Se Strangem uz toho u nas vyslo hodne, ale prakticky nic zapamatovalneho, natozpak dobreho.
    60%
3292411
Četl/a (102)
2scha, Abbott, ADM1, Alex´s, Alfred, baatcha, Blackmoor, Blockholm, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, DegiCZ, Doppelganger, dvory, Elizabeth, erik, Fox01, gezic, Gustik5, gwen666, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, JanSekeraCZ, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Koci, Komiksum, Kouzelnik7, Lachvos, Laik, lantan1, Lenka.Vílka, ludek.n, Mariomichal, Martinb, Mates17, Mato, me, mearez, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, Mr.Bolt, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, petad, petrSF, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S313, S4TW, SekyCZ, Sick666, slavik38, Spike, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Symbi, Tawax , Thurin, trudoš, Tyfus, VanTom, Venomslav12stars, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(240)
10milda, 2scha, Abbott, Abe, absolute.000, ADM1, afri, Agiru, Al0f0k, Alex´s, Alfi, Alfred, Alikkk, AwatarDK, Azbest, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý1, Elizabeth, erik, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, James, james dixon, Jáňa, JanSekeraCZ, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lijem24, Lobok257, lopik, Luigim, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, rewkon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Salien, samcro, Saran, Scaleo1, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tawax , the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, tom99, tomaseek, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, Václav Mikula, Valis, VanTom, Venomslav12stars, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, Zemblaff, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, BreakingAway, delsemela, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless, suchosch
Shání (1)
NikkiKonig
Nabízí (4)
Fr3d_K, Pán rostlin, StressCZ, www.foxbazar.cz