Koupit
Celá tlupa těch největších komiksových superhrdinů spojí své síly s úžasným Spider-Manem ve sbírce Marvel Team-Up! Buďte svědky toho, jak náš oblíbený pavouk bojuje po boku takových ikon, jako je mocný Thor, Human Torch, Iron Fist, Captain Britain nebo Wasp... a přitom srazí na kolena některé z těch nejďábelsštějších marvelovských padouchů!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 92. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Marvel Team-Up #59-70


Scénář
Chris Claremont
Art
John Byrne
Ink
John Byrne, Tony DeZuniga, Dave Hunt, Ricardo Villamonte, Bob Wiacek
Barvy
Dave Hunt, Phil Rachelson, Mary Titus, Don Warfield
Obálka
George Pérez, Joe Sinnott
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Jiří Pavlovský, Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
754 g
Stran
224
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Marvel Team-Up (Marvel)
  • ludek.n
    Chris Claremont a John Byrne jsou dvojkou, která ze Spider-Mana dostává to nejlepší, co jim tento superhrdina může poskytnout. Akce střídá akci. Ať už bojuje po boku Yellowjacketa a Wasp proti Equinoxovi, s Human Torchem a Ms. Marvel proti Super-Skrullovi, pomáhá Iron Fistovi zbavit se Steel Serpenta, s Captainem Britainem čelí vražedným plánům hračičky Arcadea, zachraňuje Tigru z područí Kravena, osvobozuje Man-Thinga, čaroděje Dakimha a jeho učednici Jennifer Kaleovou ze spárů strašlivého D´Spayra nebo s pomocí boha hromu Thora ochraňuje svět před řáděním Živoucího faraona, vždy se jedná o adrenalinem nasáklý příběh bez jediné chvilky na oddech. Autoři berou vše, co mají po ruce, vrhají to po protivnících a neohlížejí se na následky. Člověk by řekl, že tak zběsilé řádění, které předvádějí, musí ve čtenářích dříve nebo později otupit jejich citlivost vnímat jednotlivé nuance, ale kupodivu se tak neděje. V prvním sešitě naskočíte na vlnu, a pak už se jí necháte unášet. Každé další vyprávění do vás napumpuje další dávku energie, až si říkáte, odkud se všechna bere. Je to jako nekonečná studna, v níž to srší a vybuchuje nápady, potencí a satirickými průpovídkami. Bavil jsem se od začátku do konce.
  • VanTom
    V těchto béčkových, převelice ukecaných akčních rubanicích vždy Spider-Man (bez svých civilních patálií poměrně jednorozměrný, ba až zaměnitelný hláškař) náhodičkou narazí na nějakého superhrdinu, spolu splní misi (= porazí superpadoucha), načež odlétá v dál, aby za rohem potkal dalšího. Přestože se události provazují s komiksovými řadami hostujících postav (nejvíc v případě Iron Fista, kdy ukončují zápletku jeho zrušené série – také se tu Pavouk jenom plete), na Spideyho samotného nemají žádný dopad. Dokážu si ale představit, že jako dítě bych Claremontovy pulpové nápady žral s nadšením, obzvlášť v Byrneově krásně barevné, přehledné kresbě.
  • Venomslav12stars
    Výborná kresba tenhle komiks jsem si vážně užil jediný mínus byl že jsem neznal hodně postav
  • Darth Raelchi
    Tohle je spíš úsměvné než trapné, naštěstí. Možná je to i vinou tvůrčího dua Claremont / Byrne, který z toho neudělal parodii a frašku a paradoxně to zde i sedí. Spider-manovi věřím, že zrovna potřebuje pomoct a naštěstí se mu ji vždycky dostane. Ano je to účelové, ale aspoň příjemně. Spousta postav, příběhů a protivníků známé již z dřívějška jsou příjemným zpestřením. Nejvíc asi Living Monolith. Fakt pobavilo. Slušná práce.
  • baatcha
    Velice příjemné překvapení! Namísto roztáhlých epických příběhů tu máme jedno- až dvousešitová dobrodružství, jejichž atmosféra mi ze všeho nejvíc připomínala kultovního Spider-Mana od Semicu. Navíc je tu geniální kresba Johna Byrnea, jehož každé jednotlivé okénko by se dalo zvětšit a zarámovat. Ovšem nejvíc mě potěšilo, že skoro všechny komiksy, na něž marvelácký redaktor v průběhu děje odkazuje, u nás už vyšly. Člověk tak zažívá pocit jakési ohromné komplexnosti, ne nepodobný provázanosti současného Marvel Cinematic Universa. Jen je to ve výsledku ještě lepší! (Jen příběh s Captainem Britainem je trochu wtf.)
  • S4TW
    Skvělá retro akční jízda, díky níž si můžeme představit i méně obvyklé postavy, které tu vystupují po boku Spideyho. Nebo Spidey vystupuje po jejich boku? V tomhle směru je to super, jelikož se dočkáme takových postav, jako je Man Thing, Tigra či Captain Britain, na které se normálně nedostává. Navíc každý jednotlivý příběh (vždy jeden až dva sešity), má svůj originální nádech. Někdy je to detektivka, jindy fantasy s nádechem hororu, jindy kung-fu style, pak zase něco ve stylu SAW a na závěr bitva bohů. Vše má ovšem dva společné jmenovatele, hláškujícího Spideyho a nekončící akční jízdu. Víc komiks sice nenabízí, ale to, co nabízí, tak je stoprocentně kvalitní. Navíc je tu i úžasná kresba Byrneho, která, kdyby dostala nové barvy, tak by se neztratila ani dnes. Sice se jedná o čisté béčko, ale o to nejlepší béčko, což vzhledem tomu, že to měla na starost dvojice Claremont & Byrne, není vůbec divu. Retro, které se velmi dobře čte, pobaví a navíc se jednotlivé díly dají číst i samostatně, takže se dá snadno prokládat i s něčím jiným.
  • louza
    Marvel Team Up je dnešní optikou jednoznačnou dojnou krávou, jak ze známých a populárních osobností vydolovat pár krejcarů navíc. Jednoduché jedno až dvou sešitové příběhy jejichž těžištěm je boj. Spider-Man ovšem ani tady neztrácí nic ze svého lidského rozměru a častokrát ho při bitkách přistihnete jak myslí na zítřejší přednášky. Bude-li nějaké zítra. Někdy to nevypadá, protože výčet nepřátel je impozantní a smrtící. Právě jejich variabilita a lukrativnost dává plochým příběhům tu správnou pulpovou šťávu. Je to konzumní komiks přelomu 70. a 80. let, který je však podle mého názoru upřímný a v dnešní době čitelnější, než většina "prověřených klasik" (čti prvních čísel). Textu je tak akorát, kresba je dokonalá, kluci a holky v elasťákách správně elastičtí. V deseti letech by to pro mě byla bible mnohem větší, než třeba slavné Tajné války.
  • Mleako
    Je to akční, není to tolik ukecané, pěkně to odsýpá a má to celkem fajn kresbu. Když si člověk ráno na míse přečte jeden sešit, je to tak akorát. Takže za mě příjemné záchodové čtení a lepší tři hvězdy.
  • Alfi
    Nie je to úplné utrpenie čítať - textu je tam síce mnoho, príbehy sú jednoduchučké - 1. Spiderman sa dostane do problému 2. Spiderman zvíťazí, je to naivné ale zase v UKK2 boli aj omnoho horšie kusy.
  • Kabukiman
    Osekalo se to o trable Petra Parkera, osekala se hromada textu, přidalo se mlácení a nějakej ten hostující parťák a je to. A proč ne. Nic převratného, ale slušná zábava v rámci žárnru. A hezká kresba.
  • kaylin
    "Ultimátní komiksový komplet 118: Spider-Man - Marvel Team-Up" je hezkou ukázkou toho, jak se Marvel snažil zaujmout a jak chtěl přinést jiné příběhy. Jsou zde zmínky o dalších příbězích z jiných sérií, ale nemáte pocit, že se jedná o skutečnou provázanost, ale spíše o snahu upozornit na to, že jsou zde další série, které rozhodně stojí za to číst a vy byste si je neměli nechat ujít. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1207-ultimatni-komiksovy-komplet-118.html
  • jayjay86
    taková oddechovka od klasické Amazing serie. Příběhy jsou nenáročné a rychle odsejpají bez zásadních změn do Spideyho vesmíru. Dal bych tak 60%, ale na 4tou hvězdu to vytahuje fakt, že je v této knize celej jeden ročník + a to především, objevuje se zde množství postav, které v čechách zatím moc prostoru na představování se neměli (Man-Thing, Captain Britain, Iron Fist,Ms Marvel...).Nicméně nároční čtenáři touto knihou jistě pohrdnou..
    to cyboy: nechceš kontaktovat vydavatele, že bys měl zájem o post korektury.? :-) Já svým okem čtení si všiml sotva jedné chyby. A nvm, už je skoro svítání mi přijde jako česká věta, jasně, dá se to říct i způsoby, které jsi uvedl, ale mě přijde i původní úplně v poho..
    Spíš mi vadí použitej font písma + zkažený číslo z boku knihy. Vůbec to nepůsobí jako pěst na oko v knihovně..
  • baatcha
    Než sem napíšu hodnocení, rád bych se zapřisáhl, že už nikdy nebudu UKK kupovat z regálu ve vršovickém Tescu. Poté, co jsem si z 12 výtisků vybral jediný, který v obálce neměl zářezy od plastových pásků, jsem si domů suverénně odnesl výtisk, co má urvané desky... Což se samozřejmě ukázalo až po vybalení z fólie. Jó, kdyby to byl první případ, jenže mám podezření, že do místního krámu pravidelně dodávají jen znehodnocené kusy :( No co, dyť se to prodá, ne?
  • cyboy
    Oproti klasice Stana Leeho, je to mene ukecane (ale porad je to ukecane az az) a koncepcne to neni uplne spatne. Nutno poznamenat, ze behem teto serie doslo pravdepodobne k destrukci celeho New Yorku, protoze prakticky v kazdem dile je neco roztriskano, takze jestli to takto pokracuje, tak tam asi nezustal kamen na kameni. Diky akcnosti je to nicmene pomerne stravitelne, i kdyz to budete cist tri hodiny. V zaveru jsem nezazival tak intenzivni pocity promarneneho casu jako u jinych klasik.

    U ceho bych se ale chtel zastavit v pripade teto knihy je preklad, lettering a korektury.
    Jako chapu, ze preklad probiha na prvni dobrou a cele je potreba to hrnout dopredu, protoze na to neni moc casu, ale v tehle knize jsou proste veci, ktere opravdu biji do oci:
    1. lettering - na nekolika mistech je videt jak je to odflaknute. Jeden radek preteka pres okraj bubliny, zatimco v druhem je spousta volneho mista, takze by stacilo prehodit jedno slovo na druhy radek a bylo by po problemu. Silne pochybuju ze to byl zamer autoru, ale na jednom panelu jsou dokonce prohozene bubliny. Konkretne na miste, kde Jennifer a Dakimh spojuji sily a rikaji: "Rychle, Jennifer. Spoj svou silu s mou. Mame pred sebou jeste jeden ukol." To prosim v ceskem prekladu rika Jennifer, kdezto Dakimh zase vypousti do vzduchu bublinu s replikou Jennifer.
    2. korektury - slecna nebo pani korektorka mela hodne slabou chvili, protoze tech chyb co tam je, je nepocitane. Nekolik prikladu:
    2.1 "facet, facety" - takove slovo v cestine neexistuje. Pokud se nepletu, tak je to spanelsky vyraz pro cesky spravne: fazeta, faseta.
    2.2 "uz je skoro svitani a ulice..." - uzasna veta. Cesky by to ale melo byt "uz skoro svitalo" nebo "uz skoro svita"
    2.3 "dokonce ime pavouci..." - jeden z pripadu chybejicich mezer a spojenych slov
    2.4 "achjo..." - ani tento vyraz cestina nezna, spravne je "Ach jo"
    2.5 "navstevnost klesala, majitel zbankrotoval a park se uzavrel..." - a pak se ten park zvednul ze zeme a odkracel do nikam. Park se sam neuzavrel, ale BYL uzavren.
    2.6 "na tomhle otevrenem prostoru..." - jasne a na tomtom taky. Lze byt pouze V prostoru anebo NA miste, ale byt NA prostoru, to je pecka
    2.7 "Kdyz jste chytili jednoho tygra za ocas, mladiku..." - fantasicky paskvil. Melo by byt "Kdyz chytite jednoho tygra za ocas..." Na tuto bublinu navazuje jeste jedna, ktera kostrbatost prekladu ukazuje v plne krase.
    Nebyt naprosto odflaknute prace korektorky, tak bych hodnoceni tak o 10% zvednul, ale takhle davam jen 55%
  • jh666
    Další klasika se všemi plusy i minusy, co k tomu patří, ale ta kresba se skutečně povedla. Příběhy na svou dobu ujdou, ale nejsou ničím výjimečné.
622232
Četl/a (80)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, CJFlip, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, Fox01, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, JackOneil, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Librarian, ludek.n, Lukis89, luky.kuky10, Mariomichal, mcezik, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, Peppa, petrSF, punisher, R3nd4 , raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, Sagikkun, SekyCZ, Sir_Pete, Spike, Standis0202, Symbi, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Tykwer, TZcomics, VanTom, Venomslav12stars, vrazdinek, xflori01, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(219)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, batoo, Big_Boss, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, Knuckless, kolik111, komiksák007, koniklec, krupan, Krvavý Patejl, Kubik.aa, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, Lobok257, Lukis89, luky.kuky10, maara, Mariomichal, Marthy76, Masinfira, Matio, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, morbn, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Sagikkun, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, SekyCZ, semi41, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, Standis0202, suricattaontheway, Symbi, Tabasco, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Tykwer, TZcomics, VanTom, Venomslav12stars, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, VvV, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, Badgu.y1902, Benji, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster, Maty48, Odal , Piggyslav
Shání (1)
Mates17
Nabízí (2)
Masinfira, Tommar