Zuří válka. Krysáci v obrovském počtu útočí na hradby města a obránci z posledních sil vzdorují. Bratranci Kůstkovi, Trnka a babča Ben se snaží ubránit území... jenže zároveň musí zabránit návratu Pána Kobylek, který je s každou minutou silnější. Šance je jediná. Trnka musí najít tajemnou a dávno ztracenou Korunu z rohů. Musí se vydat na dobrodružnou výpravu přímo na posvátné území draků a získat magický artefakt, který může všechny zachránit... nebo zničit.

Obsahuje sešity série Bone #49-55 (říjen 2002 - červen 2004)

Scénář
Jeff Smith
Art
Jeff Smith
Obálka
Jeff Smith
Lettering
David Horák
Překlad
Michael Bronec
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-256-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
494 g
Stran
220
Cena
329 Kč
Originál
Bone #09: Crown of Horns (Cartoon Books, 2004)
  • trudoš
    trudoš editor24.1.2019 08:41Kůstek #07: Koruna z rohů
    Excelentní zakončení série. Tímhle finále u mě Jeff Smith znovu stoupl v ceně, protože mě jednoduše rozsekal. Taky se přiznám, že jsem mu posledních pár knih asi křivdil, protože mnou vyčítaná vata nakonec žádnou vatou nebyla. Je v tom zkrátka všechno, co má epická fantasy mít - silné emoce, hrdinské skutky a trocha osobní tragédie. A protože je to přeci jenom i pro děti, tak samozřejmě velká dávka humoru. Oceňuji především autorovu tvůrčí schopnost razantně si poradit s množstvím problémových postav (rozuměj problémy vyvolávajících), které v jednotlivých albech nadělal a opomíjel, až jsem začal nabývat dojmu, že na jejich osudy možná ani nedojde. V neprospěch mluví pouze to dlouhodobé budování charakterů daných aktérů, když se nakonec ukázalo, jak rychle s nimi šlo vlastně zamést. Každopádně Koruna z rohů je dokonalým argumentem, proč je Kůstek jedním z nejúspěšnějších a nejoceňovanějších amerických komiksů. Už teď se těším, až se k němu vrátím pěkně od začátku. Tentokrát ale v barvě.
  • Fry
    Fry admin31.12.2015 12:35Kůstek #07: Koruna z rohů
    "Kůstek #7: Koruna z rohů" - A je konec ... Prokousat se až sem sice trvalo nějaký ten pátek, ale o to zase to finále stálo za to! Poslední bitva je správně epická, některé postavy umírají a jiné se zase jen snaží si něco nahrabat. Probouzí se draci, "Pán kobylek" a také emoce, kterým se ke konci moc neubráníte. "Kůstek" je jako celek opravdu povedený a musím se poklonit před "Jeffem Smithem", který odvedl opravdu skvělou práci ... Za mě 5*!
  • brkowycz
    brkowycz28.9.2015 20:47Kůstek #07: Koruna z rohů
    Tak jsem si tuhle sérii dal znova celou pěkně v kuse. A přečetl to asi za týden, co den, to kniha a to ještě pouze díky tomu, že nemám v poslední době moc času. Je to prostě naprosto skvělá komplexní série a přijde mi, že to co jsem jí dříve vyčítal, se úplně ztratí, pokud to člověk čte najednou. Třeba postupem času se vytrácí humor a hraje se vážnější linka. KDyž jsem to četl na jeden zátah, byl ten přechod úplně hladký. V úvodních dílech se nic moc neděje - autor nás seznamuje s postavami a proto hraje humor větší roly. Čtenáře to udržuje v pozornosti a baví to do doby, než začne druhá část téhle série, která je napínavá jako řemen. Kke konci už pro vtípky není místo ale i tak dokáže Smith sem tam vecpat nějakou pěknou scénu, která vám vyloudí úsměv na tváři.
    Dále jsem si až při druhé čtení všiml krásně propracované mytologie "Snění", která tak krásně provazuje celý příběh. Je to zkrátka úplně jiná, když se člověk nemusí po roce rovzpomínat, co se vlastně stalo v minulém díle, ale může tohle dílo, které má neuvěřitelně silné postavy, ocenit v celku.
    A finále série je protkané tím nejlepším, co může fantasy nabídnout: epická bitva, ztracené království, honba za mocným artefaktem, emoce, kdy se člověk chvilku směje a v druhé pak zamačkává slzu. Pro mě skutečně vynikající počin, který bude vždy mít speciální místo u mě v knihovně a ke kterému se budu vracet pravidelně.
  • baatcha
    baatcha11.3.2015 05:22Kůstek #07: Koruna z rohů
    Tohle je obrovská škola pro kreslíře, protože Smith dokáže, že v chaosu bitevní vřavy se vaše oko zastaví na Švandovi, který se otáčí za dvěma krysáky a myslí si: počkat, tyhle dva znám! A je to nakreslené tak, že vám to docvakne naprosto bez bublin...

    Sedmičku jsem dal během sedmi piv v hospodě, nedokázal jsem se odtrhnout a asi jsem i trochu brečel. Druhý den jsem teda měl děsný hlavobol, ale stál za to.
  • Majklbig
    Majklbig20.2.2015 12:55Kůstek #07: Koruna z rohů
    Crew uzavřelo další sérii, což je každopádně dobře. Hodnotit celého Kůstka je pro mě rozporuplné.
    První díl jsem si koupil hned po vydání a nedočetl jsem ho ani do půlky jak mě nebavil.
    Jednák se tam nic extra zajímavého nedělo, některé postavy mi byly vyloženě nesympatické (např. babička Ben, která svým vzhledem připomíná jednu v Ostravě známou bezdomovkyni), a celé to působilo na mě až moc přeslazeně. Když vyšel i poslední díl tak jsem si pořídil zbylých 6 knih a přečetl to na jeden zátah.
    Musím říct, že téměř polovina knih (pokud bych je bral tak, jak vyšly v originále, tedy devět knih) mi připadaly jako vycpávka, kde se nic moc neděje a je to zbytečně natahováno.
    Zbytek byl dobrý a celekem mě i bavil, ale přesto nad tím vším moc čněla zaměřenost i na mladší publikum, a v takovémto fantasy příběhu, který se snaží působit i strašidelně to je prostě škoda.
    Celkově poslední dvě knihy mi můj dojem zlepšily, ale i zde se objevily dva momenty, kdy sem si říkal COŽE?? (každý kdo to četl, tak asi ví které) a potom mi uniklo co vlastně byla koruna z rohů a proč vypadala tak jak vypadala, ale to byla možná jen má nepozornost při čtení...
    I přesto všechno je Kůstek dobrá série, ale nevynášel bych ji do nebe tak jako někteří předemnou.
    Pro mě určitě tedy nadprůměr, ale tak tak.
  • kaylin
    kaylin12.2.2015 08:48Kůstek #07: Koruna z rohů
    Nakladatelství Crew nám dalo kompletní fantasy ságu, která by neměl žádnému fanouškovi komiksu uniknout. Tady je krásně vidět, jak je důležité mít nejen postavy, které vás dostanou, ale také to, že potřebujete nosný příběh. Když máte obojí, pak si dovolíte hodně, třeba jako jedna z postav, která je jen malým broukem a na její nakreslení mnoho čar opravdu nepotřebujete. Jeff Smith se zařadil ke klasikům komiksu a dokazuje, že nevadí, když jste originální. Naopak, funguje to skvěle. Stejně jako nevadí, když si na vydávání dohlížíte sami. Ono to může fungovat, když je autor skutečně dobrý a má dílo, kterým nadchne. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/02/849-kustek-7-koruna-z-rohu-100.html
  • brkowycz
    brkowycz14.1.2015 14:42Kůstek #07: Koruna z rohů
    To už je konec? :(

    Kůstek patří podle mě mezi to nejlepší co u nás vyšlo. Originální, zábavné, napínavé, mile nakreslené s kvalitním příběhem a skvělými postavami. Málokdy se vidí, že někdo stvoří takhle jedinečný fantastický svět. Navíc nevím, kdy naposledy jsem viděl dílo, pro které by tak na miliardu procent platilo "pro všechny věkové kategorie" - zkrátka jeden z mála komiksů, které bych 100% doporučil každému. Každému se určitě líbí něco, ale myslím, že pokud člověk nebude vyloženě nadšený, určitě se nenajde nikdo, kdo by o Kůstkovi řekl, že je to vyloženě sračka, nebo mu bylo líto času, který nad sérií strávil. Díky tedy Crwi, že nám umožnila sledovat Kůstka až do jeho konce.

    Co se konce týče, velmi se povedl. U delších sérií má člověk vždycky strach, jestli se podaří správně zakončit. Jeff Smith rozhodně zakončuje na výbornou, pěkně v duchu Kůstka. Bez emocí se to rozhodně neobejde a pokud ve vás kniha vzbuzuje emoce (jiné než znuděnost a zlost nad utraceným časem a penězi), tak je to vždycky dobře.
  • pata
    pata28.12.2014 19:47Kůstek #07: Koruna z rohů
    Super příběh, parádní kresba... přiznávám, fakt jsem byl na konci dojat;)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.12.2014 11:16Kůstek #07: Koruna z rohů
    Tak se musím bohužel rozloučit s další dobrou komiksovou sérií, ale fakt, že to má konec, napovídá, že nejde o uměle natahovanou komerci, ale ucelený příběh. A to nesmírně kvalitní. Málokdy jsem zažíval tak nefalšovanou radost ze čtení, jako při setkávání s Kůstkem a jeho dobrodružstvím, jakémusi pohádkovému fantasy. Bylo to sice často takové lehce chaotické, kresba se měnila (z ultrasexy Trnky se ke konci stávala spíše malá holčička), příběh se nemohl rozhodnout, zdali vypráví grandiózní epický příběh či menší roztomilou historku, ale přesto to byl/je komiks jedinečný a skvělý. Na "absolutorium", jak by řekl Pavel Čapoun, to sice úplně nemá, ale pět hvězdiček na konec dát musím...

    Celkový dojem: 90%
  • sedw
    sedw11.12.2014 01:23Kůstek #07: Koruna z rohů
    Jedním slovem: úžasné! Když jsem nedávno dočítal poslední díl Y: Poslední z mužů, ani ve snu mě nenapadlo, že tak brzy narazím na komiks, který bude tak dobře ukončen. Zakončení Kůstka je však ještě o kousek lepší. Způsob, jakým se Jeffovi podařilo celý příběh zakončit, je úctyhodný. Příběhu se podařilo vyvolat emoce, které v člověku ještě dlouho po přečtení zůstanou a takto nějak jsem si zakončení této jedinečné série představoval. Bál jsem se, že Jeff klopýtne a ve mně zůstane pachuť po nevydařeném konci, ale je tomu přesně naopak. Nyní tedy mohu tuto sérii s čistým svědomím zařadit do mého TOP 5 a všem vřele doporučit, protože tento komiks má naprosto vše. Skvělý příběh, perfektní kresbu, napětí a vše je pak doplněno hutnou porcí inteligentního humoru. Děkuji Crwi, že Kůstka zdárně dovydávala a snad se dočkáme i naznačených spin-offů. A poté samozřejmě komplet Kůstka v barvě. :-)
  • erik
    erik8.12.2014 08:56Kůstek #07: Koruna z rohů
    Kostík nesklame ani vo finále, ktoré je akčné, temné a v závere neskonale rozprávkové. Je to skrátka jeden úžasný komiks, ktorý môžem iba odporučiť.
  • Kapis
    Kapis mecenáš5.12.2014 18:07Kůstek #07: Koruna z rohů
    felis: Neztrácej naději! Třeba jsem jen lkal nad absencí pořádného Krysáckého gangbangu s drakama a Ostrozubem v hejnu kobylek..... Nicméně SEXPOILER tam zařadím;)
  • felis
    felis mecenáš5.12.2014 09:03Kůstek #07: Koruna z rohů
    "mezidruhový sex se bohužel...nebo snad bohudík nekoná"...Kua Kapis, nemůžeš dát spoiler alert? Zrovna ohledně tohoto jsem byl napjatý jak kšandy, teď nevím, jestli má vůbec ještě smysl to číst :)
  • Kapis
    Kapis mecenáš5.12.2014 07:59Kůstek #07: Koruna z rohů
    Tak a máme to dobrodružství za sebou;) Bylo to opět milé, vtipné, ale i temné a drsné, velmi šikovně namíchaný koktejl, který jsem vyžunkl během jednoho dne. Ukončili se všechny dějové linky, (SEXPOILER) mezidruhový sex se bohužel...nebo snad bohudík nekoná, dobro vítězí na celé čáře, zlo se ztrácí do propadlišť země. Nic jiného se ani nedalo čekat a povedlo se to udělat s grácií. Jsem spokojen, zase je tu něco komplet vydáno. A až a jestli zas budu spát v kómatu po Crweconu u Demnoga, tak asi vstanu dřív a nenápadně se vypařím s jeho komplet barevným Kůstkem v pevné vazbě k dvacátému Kůstkově výročí, co má doma....no a možná si vezmu ze stěny i nějakého Saudka, ať máme na dovolenou pak v létě;)
  • koudy
    koudy mecenáš30.11.2014 11:14Kůstek #07: Koruna z rohů
    Kůstek je vždycky milé pohlazení po duši a toto je poslední díl, takže dost nostalgie :)
    Nevíte proč u nás vyšlo "The Great Cow Race" a "Old man's cave" jako součást jiných sešitů? (ne že by mi to vadilo, alespoň jsem utratil méně)

    Nebudu příliš prozrazovat příběh, vězte, že je napínavý, smutný a zároveň vtipný - potkáme zde všechny staré známé a pokud s Vámi konec ani trošku nepohne, měly by jste si zkontrolovat puls ;)
    Dojde k velkým bojům, což se dalo čekat, nějakým nálezům a nějakým ztrátám, které sebou válka přináší. (i když těch ztrát bývá ve válce většinou o poznání víc)
    S babčou Ben budeme bránit město, vymyslíme pár lstí a s Trnkou a Ferdou půjdeme hledat korunu.
    Sice tu je jedno takové velké COŽE??? místo, ale jsem ochotný to přehlédnout v rámci příběhu.

    Jeff Smith dokáže odvyprávět čistě pomocí kresby velký kus příběhu (i to co je tak říkajíc za oponou), není to nijak přeplácané, na druhou stranu kresbě nic nechybí a vždy doplňuje a spíše rozvíjí příběh. (já rád trošku šílenou kresbu, ale tady mi to skvěle sedí s příběhem a nedokážu si představit že by byl kůstek něco na způsob Adventure Time)

    Stále nechápu, jak může nakreslit na pytli chlupů(krysák) emoci tak, že ji nejen poznáte, ale často se tomu výrazu navíc zasmějete a občas s těma příšerama i soucítíte. (ne moc, jsou to přeci jen příšery!)
    (!spoiler!)Když už jsme u těch krysáků, konečně soudruzi ochutnají ZAPÉKÁNKY - čekám na to celou dobu! Když pak vidíte ty spokojené výrazy, tak jim to i přejete. :) (!spoiler!)
    No a když jsme u těch spoilerů - Draci!
401721
  • baatcha
    baatcha16.3.2015 12:56Kůstek #07: Koruna z rohů
    Kapis: U komiksů to jde v pohodě, ale u normální knížky musím dát všecko od třetího piva výš znova. :D
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.3.2015 07:47Kůstek #07: Koruna z rohů
    baatcha: sedm piv k sedmému dílu, moc pěkné, taxe to má dělat:) Taky si rád občas sednu sám a čtu si u piva, sice u toho "asi" nebrečím, ale občas si pak musím něco přečíst znova :D
  • koudy
    koudy mecenáš1.12.2014 09:49Kůstek #07: Koruna z rohů
    Scarface: Děkuji za rychlou reakci a DĚKUJI za vydání tohoto skvostu! Ta otázka byla spíše ze zvědavosti a v podstatě mi to sedí, tak jak jste to vydali.
    Musím se přiznat, že "nalákání" zafungovalo opravdu dobře, příběh mě chytl hned po první knize :)
  • Scarface
    Scarface30.11.2014 18:34Kůstek #07: Koruna z rohů
    Koudy: Druhá dvoukniha vyšla proto, že by byly obě knihy příliš tenké. Jedna měla tuším jen sto stránek. A první jsme spojili z důvodu, abychom prostě čtenáře víc nalákali. Aby jako první knihu dostali větší porci Kůstka a měli větší šanci zjistit, že je to super.
Četl/a (85)
353638, adevr, anka, Baffman55, Balů103, ben_bella, bierce, binnmode, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, charvos, chcita, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, DEmnoG, Django, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, Final, Fox01, Fry, Giskard, Goldfinch, Golem, Grrr, guseppe, Hanussen, hromotlk, hypermlok, IndyP, invape, James, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kapis, kaylin, Keno, Kerbellos, koudy, Kraken, lantan1, Light, Mamut12, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, Marvin, mgeralt, mineralk, NecRoman, oleav, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, Pista, radimisko, raenius, RudyRod, Saint of Killers, Schramm, seneke, Sir_Pete, spagr, start05, strougy, syon, t0mas, trudoš, tukak, Ukko, VasaX, Vrenn, VXP, zgrywus, zlejzmrd
(160)
353638, 7eleven, adevr, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, batoo, bierce, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, brkowycz, burzum, Cabal, Caiiiczech, calvin10, calviti, Captain Collar, chcita, cobe, Const.ex, Cr4sh, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, DAxik, deefha, DEmnoG, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, Eddiesiska, erik, farnhajt, felis, filemon, filosh, Final, Fréza, Fry, Goldfinch, Golem, grinder, Grrr, guseppe, Hamichal, Hanussen, herbert, holubdema, hromotlk, Hulik, hypermlok, IndyP, invape, J.T.honza, Jak, James, james dixon, jankie, jerry67, jiskra, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kaluž, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kerbellos, komik.sx, konous, Kraken, kubosos, lifi, Lobok257, maara, Mamut12, Mariohurbanek, markic, mart.in, Marvin, Matio, MB, mcleek, me, mineralk, mirec, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Plysh, mttra, NecRoman, Nightmare, noMster, o2t2, PAK, Paldini, pata, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Pista, Poseidon1978, radimisko, raenius, Raijin, Ricarderon, RR, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, saja, Saran, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, strougy, syon, t0mas, tacmud, timek, Toren, trudoš, tulipstros, Ukko, VXP, Wiruss, xai, xintax, yama, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zlejzmrd
Chce (11)
Badgu.y1902, Benji, Braindead, Corvus, jakouback, matrosh, Mistak, Moyek, Niaz, RaptoR, vranakx
Shání (2)
Corvus, Mistak
Nabízí (2)
MB, seezeethree