Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
V jednom z mnoha vesmírů existuje jeden svět, kde jsou lidé obzvláště citliví ohledně stáří a jeho následků – alias smrti. Ale v tomhle světě je možné tomu uniknout. Alespoň to tvrdí profesor Aristide Beloquinte, který se zabývá změnami času na své lodi-laboratoři. To si myslí i Mania Ganzová, která je přesvědčená, že čas jsou peníze a tudíž živá hotovost. Nesmysl, praví někteří. No, když jsme u nesmyslů, je tu určitá podivná událost – zmizel severní pól.

Skupina fantastických dobrodruhů, za kterou by se nestyděl ani sám Lewis Caroll, vyráží na pohádkovou cestu, která vás vezme na hranici fantazie a existencionálních problémů.

Obsahuje původní tři alba série Azimut, vydané nakladatelstvím Vents d'Ouest:
Azimut #01: Dobrodruhové ztraceného času (Azimut #01: Les Aventuriers du temps perdu, 2012)
Azimut #02: Ať kráska zhyne (Azimut #02: Que la belle meure, 2014)
Azimut #03: Lidohroši nihilští (Azimut #03: Les anthropotames du Nihil, 2016)


Scénář
Wilfrid Lupano
Art
Jean-Baptiste Andréae
Obálka
Jean-Baptiste Andréae
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
dobrodružný, existenciální, fantasy, pohádka
ISBN/ISSN
978-80-7679-083-4 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
233 x 310 mm
Tisk
barevný
Váha
1800 g
Stran
152
Cena
599 Kč
Originál
Azimut #01: Les Aventuriers du temps perdu, Azimut #02: Que la belle meure, Azimut #03: Les anthropotames du Nihil (Vents d'Ouest, 2012, 2014, 2016)
  • Django
    Django mecenáš29.2. 17:02Azimut I.
    Tenhle druh fantazii mám rád, u některých pasážích jsem si říkal že takhle by vypadal komiks od Terryho Pratchetta.
  • perak
    perak17.12.2022 21:14Azimut I.
    Tohle bylo hodně povedené. Je to plné fantastických nápadů, kde na první pohled neplatí žádné zákonitosti, ale přesto vše drží pohromadě a přes několik dějových linií a celkem dost postav nepůsobí příběh nesrozumitelně. Každá stránka může překvapit něčím zcela novým, co příběh posune úplně jinam, a ještě nechává na čtenářově fantazii, aby si občas část mezipříběhu domyslel. Pracuje se s napětím, humorem, kupou nadsázky tajemnem.
    Jen doufám, že na takto širokém hřišti autoři dokážou ukočírovat zakončení. Vedle toho ještě potřeba vyzdvihnout krásnou kresbu, která na velkém formátu knihy o to více vvyniká.
  • Daw8ID
    Daw8ID29.7.2022 23:11Azimut I.
    Já jsem nadšený. Tohle je fantasy svět, jaký se jen tak nevidí a ač se něco na první setkání zdá bláznivé a nesmyslné, má to dříve či později opodstatnění. Je to šílený svět, ale dává smysl a čtenář se tak může bez problému ponořit do příběhu, který sice na začátku vychrlí spoustu postav a míst, ale za mě to dělá dostatečně postupně, takže šance na ztracení se je mizivá. Kresba je pastvou pro oči i když si dokážu představit, že někomu nesedne lehce karikaturní styl. Vtípky jsou jemné, nenucené a působí na mě silně dojmem Terryho Pratchetta. Hodně oceňuji encyklopedii chronopter, dodávají něco navíc a k tomu doprovodné kresby vypadají, jako by je na stránky doopravdy někdo ručně dokreslil. Dostat se ke mně takováto knížka v mládí, určitě by byla jednou z mých nejoblíbenějších. To ale samozřejmě neznamená, že bych si ji nemohl oblíbit i teď.
  • Qvestor
    Qvestor23.1.2022 21:58Azimut I.
    Originální a autentické dílo, které mne překvapilo a potěšilo. Je to hravé a rozhodně se to nebere moc vážně. Vždycky jsem měl rád fantasmagořiny, takže si mne okamžitě získali bizarní nápady tohoto kousku - podivové, severní pól na cestách, útěk od soudu nebo pouštní elementálka. Kresba je výrazná a krásná, hlavně ty ostré obličeje... No, jsem opravdu zvědavý na to, jestli se závěr ponese v podobně bláznivém duchu. Sice to po scénáristické stránce není stoprocentně vybroušené (místy jsem měl dojem, že je to maličko ukvapené), na druhou stranu neznám komiks, který by byl bez chybičky a na Azimutu není nic, kvůli čemu bych nedokázal přimhouřit oko. Až jsem si říkal, že bych ho bral jako román, protože bych v tom světě mohl strávit víc času. Ale to by mě samozřejmě tolik nebavilo.
    Azimut mě jako komiksová fantasy nadchnul mnohem víc, než nedávno vydaný Šninkl.
  • honzilee
    honzilee22.12.2021 09:09Azimut I.
    V komiksu Azimut se vydáme společně s několika na sobě nezávislými bizarními skupinkami roztodivných bytostí na šílenou a dobrodružnou jízdu po světě, kde nic není nemožné. Limitem je jen fantazie autoru a ta je podle všeho nezměrná, protože takových nápadů, výmyslů a nezvyklostí, nad kterými vám bude rozum stát, vymysleli opravdu mraky. Připravte se na svižné vyprávění a podmanivý děj scénáristy Wilfrida Lupana, kde se může občas stát, že nebudete chvílema vědět, co se děje, ale vše se postupně vysvětlí a vy si užijete neskutečně zábavný a kouzelný příběh v úžasném a krásném světě neomezených možností. Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2021/12/22/recenze-azimut-kniha-prvni-wilfred-lupano/
  • Norri
    Norri mecenáš21.12.2021 00:08Azimut I.
    Ještě že Crew vydala v jedné knize tři alba. Kdybych po dočtení prvního alba musel čekat na další díl, tak by mě asi ranila mrtvice. Ten svět, který Lupano a Andreae stvořili, je úžasný a plný fantazie. Je to ohňostroj neuvěřitelných nápadů. Navíc je plný zajímavých, více či méně sympatických, postav a bytostí. Lupano vymyslel svět, do kterého může vepsat všechny příběhy, které ho jen napadnou. Vy se do něj můžete pohodlně položit o s každou další stránkou tento úžasný svět objevovat. Hodně tomu pomáhá kresba, která je fantasticky detailní a ohromující. Navíc je vybarvená vodovkami. Co chcete víc? Je to jeden z těch komiksů, kde se vyplatí každý centimetr čtvereční papíru navíc. Byla by neskutečná škoda, kdyby to vyšlo v menším formátu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.12.2021 11:13Azimut I.
    Zajímavé dílko, které láká zejména svou výtvarnou podobou. A vskutku, nejedná se o žádnou bludičku, ani zákeřnou sirénu, neb odměnou je skutečně prima vykreslený svět plný podivných a poťouchlých postav, krajů a hromadou zajímavých a mnohdy i vtipných nápadů. Žánrově bych to označil jako jakýsi "chronopunk" ozdobený bohatou frankofonní imaginací, vtipnými a zajímavými myšlenkami i sexuální dráždivostí hlavní hrdinky Manipu. Jediný problém je pro mě v tom, že mě ten časově-prostorový příběh o kradení času i severního pólu nějak míjí, moc mě nezajímá, ani nebaví. Ale vše okolo ano.

    Celkový dojem: 70%
  • seeker666
    seeker66610.12.2021 23:20Azimut I.
    Abych se moc nerozepisoval...tady někdo moc chtěl vytvořit skvělý, neotřelý komiks, až z toho vznikl paskvil. Bohužel jsem se nepřinutil dočíst posledních dvacet stran. Asi půjdu proti většině, ale nedá se nic dělat a to mám tyhle žánry rád. Palec nahoru za kresbu. Raději nepřipojím hodnocení, abych titulu neuškodil.
  • house192
    house19228.11.2021 17:30Azimut I.
    Fantastická fantazie!
  • trudoš
    trudoš editor27.11.2021 19:41Azimut I.
    Fenomenální jízda scenáristovou fantazií, kdy sice netušíte co se kolem vás děje, ale přesto to přijímáte s nadšením z netušených možností vypravěčského umění. Wilfrid Lupano v podstatě od první strany sype jednu nejasnost za druhou a jen občas se nad čtenářem ustrne a něco málo mu vysvětlí. Ono naštěstí není nutné přesně se orientovat v tom, kdo je kdo a jakou má jeho konání návaznost na děj. Tady se prostě bavíte nádherou okamžiku, který se mění stejně rychle, jako se rozvíjí komplikovaná zápletka. Všechna ta imaginace může být někomu prosti srsti, protože jen málokdy má konkrétní význam, ovšem výtvarník Jean-Baptiste Andréae předvádí na papíře tak ohromující kousky, že jeho nápadům prostě nelze odolat. Jsou to detaily, ale i obří scény, které vás nadchnou jak svou propracovaností, tak citem pro věcný surrealismus. Zároveň budete nadšeni nezpochybnitelnou nadsázkou, jež se skrývá za každou postavou, tvorem či předmětem. Teď si jen přeji, aby se sérii povedlo dovést do zdárného konce.
  • Good Games
    Good Games mecenáš22.11.2021 21:05Azimut I.
    Ak máte radi bizarné svety, postavičky a máte chuť na svieži fantasy titul, v ktorom je plno hravej fantázie, tak Azimut by ste si mali prečítať. Je to jeden z mála titulov, v ktorých ma fantázia tvorcov tak bavila, že som sa tešil na každú novú stranu. Jeden z najlepších komiksov, aké u nás vyšli, a to prosím pekne nie len v tomto roku. Som veľmi zvedavý na dokončenie príbehu. =►Celá recenzia◄=
  • louza
    louza17.11.2021 18:11Azimut I.
    Kniha která vypadá jako kdyby Jodorowski převzal sérii Ekho. Neuvěřitelně bizarní svět plný ujetých nápadů, kde ptáci snášejí vejce věčného života a kradou se severní póly, připomíná slavnou kozatou sérii i skrze podobné ústřední charaktery. Na rozdíl od candrbálového Ekha výhradně reflexně parodického charakteru jde ale v případě Azimutu, věřte nebo ne, o naprosto regulérní fantaskní svět mající svá pravidla a zákonitosti a dokonce i děj jdoucí odněkud někam. Kresba je hodně propíraná a ač vcelku hezká, i když výrazně evropsky stylizovaná, nemůžu říct, že by mi kniha přišla výrazně hezčí než třeba nedávné Shi, neřknu-li nedostižní Dobyvatelé. Co rozhodně uhrane jsou správně za vlasy přitažené nápady a jejich brutální kadence. Protože takhle kniha překvapuje čtenáře na každém panelu. Hodně pěkná osvěžující věc.

    Pozn. S třetím strajkem nezačeného crewního přísrůstku začínám mít pocit, že chalani z crewní banky propašovali za našimi zády na trh zcela novou tajnou neznačenou řadu evropských knížek modré crwe speciál, která po Requiem a Královské krvi čítá teď čerstvě i Azimut. Vydávají v ní výhradně výtečné knihy (pravda jeden Jodo, ale proč ne když je dobrej) v produkci po níž pláču v takřka každém komentu modré a MDEK. Tedy pevné solidní vazbě, na kvalitním papíře a hlavně v normální velikosti nezabíjející kresbu. Bezva. Perte to do mě!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.11.2021 22:03Azimut I.
    Kresba je fakt uchvatna, opravdu moc, az jsem si to uzil jako krasnou adventurku z devadesatek. Bohuzel to je to jedine, co tam vidim. Cely komiks mi prijde smysl postradajici kazdym dalsim albem. Jako by nekdo zkrizil Maleho Nema s Jeronymem Moucherotem, ale neslo mu to, protoze proste z dobreho kreslire automaticky nemate i dobreho scenaristu. Jasny a citelny dej tam chybi a lepi se to pseudo problemy s nesmyslnostmi, ktere ani v tomhle fiktivnim svete nedrzi pohromade a drzi pohromade jen proto, ze to tak autor chtel. Encyklopedie je mila, ale postrada smysl, protoze se s temi chronozviraty nijak zvlast nepracuje, dobre az na toho komara co kousnul tu krasnou zenstinu. Mam sto chuti dat dve hvezdy, ale ta kresba me vazne rozbila.
  • robur31
    robur312.11.2021 17:25Azimut I.
    Kresba i nápady skvělý. Jsem zvědavý na rozuzlení. Dal bych tak 85 ze 100, což je 5 hvězd.
35163
Četl/a (72)
123peta, 2Hitman3, BadBoy, ben_bella, Berry669, Bonpar, Bubákolog, calvin10, charvos, cobe, dajik, Darth Raelchi, davidek, Daw8ID, Dezodoo, Django, Draco nobilis, farnhajt, flipflop, Fox01, Future-Death, Garp, Géba, George Walker Bush, GeorgeeW, Georgíno J., Gmork, Good Games, Grrr, guseppe, honzilee, house192, IndyP, James, james dixon, jeanbaklajean, jh666, jiskra, John Wick, Kamoš, Kazumaki, KdG, Kerbellos, KOWE, lacoste, lantan1, Light, listr, majer, Mvelou74, Nexis, Norri, Paja78, perak, petrSF, Poseidon1978, Qvestor, RadimNemec, rajot, RaptoR, robur31, rooty, sercial, Stara.kryta, start05, the.kasztan, trudoš, vranakx, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
(115)
2Hitman3, Alfi, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, Bubákolog, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, charvos, cobe, Corvus, CSE_AC/DC, Dali, Daw8ID, Deckard, deefha, Dezodoo, Dinik, Django, Draco nobilis, farnhajt, fifas, Fox01, Future-Death, Géba, Georgíno J., Greyman, Grrr, guseppe, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, james dixon, jeanbaklajean, jh666, jiskra, John Wick, Kamoš, kapicka, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Kerbellos, KOWE, lacoste, listr, Lojza, maara, Mamut12, Marvin, mcleek, merhyx, mgeralt, Mitak, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, Nexis, Norri, OldaB, Olesh, Onkel 1928, oru, Paja78, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, PH79, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, Ricarderon, rockyt, S313, Saran, Šedo, sercial, Skot, sleepless, slothest, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, valon, vranakx, willis, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
Chce (10)
Blacklarch, delsemela, filemon, filosh, maitreja, monty.cl, Murphy722, Nightmare, Sikk, Tarka Daal
Shání (5)
2scha, buscheer, GeorgeeW, mineralk, Nightmare