Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Pinocchio dostal za úkol provést jednu důležitou osobu po městě... a s ním dostanou i čtenáři šanci zevrubně se seznámit s Mýtovem. Do děje vstupují i dva místní mizerové, kteří chtějí z poválečné situace vytřískat nějaké peníze – a navíc se objevuje i nová a nebezpečná politická skupina.

Velká válka mezi Mýtovem a mocným císařstvím Nepřítelem skončila a vítězné svobodné Mýty přenesly svého poraženého protivníka z Domoviny, aby se k nim připojil v exilu. Jejich oslavy však nebudou mít dlouhého trvání. Jak se ukazuje, dokonce ani oblíbení pohádkoví hrdinové nemůžou uniknout před zákonem nezamýšlených následků. V poválečném zmatku v bývalé říši Nepřítele dojde k uvolnění strašlivé síly - zla, které neohrožuje pouze Mýtov, ale i celý všední svět.

Obsahuje sešity série Fables #76-82 (září 2008 - březen 2009)

Scénář
Bill Willingham
Art
Michael Allred (Mike), Mark Buckingham, Peter Gross, David Hahn
Ink
Andrew Pepoy
Barvy
Laura Allred, Lee Loughridge
Obálka
Mark Buckingham, James Jean
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-473-4 (CREW)
978-80-88225-05-8 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
450 g
Stran
176
Cena
449 Kč
Originál
Fables #12: The Dark Ages (Vertigo (DC Comics), 2009)
  • sedw
    sedw17.4.2023 15:22Mýty #12: Doba temna
    Willingham se s tím nemaže. Čekal jsem něco ve stylu Živí mrtví, kde dostaneme výplňový díl, kde se toho moc nestane, ale opak byl pravdou. Překvapilo mě, kolik si toho pamatuji, i když jsem měl mezi čtením tohoto a předchozího dílu pauzu skoro 6 let. I to svědčí o kvalitě série, kdy člověk hodně věcí má pořád v hlavě.
  • Fort
    Fort29.10.2022 20:53Mýty #12: Doba temna
    K sérii se vracím po několikaleté pauze, kdy předtím jsem ještě zde komiksy nehodnotil. Úvod do nového začátku se zdá být zdařilí, vadil až závěrečný Mauglího příběh, který mě přišel zbytečný.
  • faster86
    faster861.1.2022 23:46Mýty #12: Doba temna
    nevím, jestli to je tím, že jsem si dal od předešlých 11 knih pauzu, ale tohle se mi líbilo, táhlá a nudná válka skončila, na obzoru je nový záporák, který vypadá líp než Gepatto (nebo jak se menuje)
  • Azalin
    Azalin mecenáš2.12.2020 14:49Mýty #12: Doba temna
    Geppetto was right!
  • karl173
    karl173 mecenáš21.3.2020 16:30Mýty #12: Doba temna
    Mýty jsou zpátky! Přesně to jsem si říkal po pár kapitolách, kdy jsem zjistil, že se opět skvěle bavím a čtu ty Mýty, které tak zbožňuji. Willingham zkrátka umí dialogy mezi postavami a umí si pohrávat s jejich osudy. Předchozí díl beru, jakože mu to trochu ujelo, ale tento díl dává jasně najevo, že tato série ještě neztrácí své tempo. I přes jistý smutek s osudy postav jsem s knihou velmi spokojen.
  • Spacecore
    Spacecore22.9.2019 03:35Mýty #12: Doba temna
    No to jsou nervy. Samozřejmě, když nepřítel padne, na jeho místo nastoupí další, ještě strašlivější, ale že až v takovém tempu! No, Willingham rozhodně neztrácí čas a pumpuje to ve velkým, zatímco se v Mýtově všechno sere a druhá půlka Mýtů bude možná ještě nadupanější. Uvidím, jak moc špatný bude ten nadcházející crossover, ale do teď si nemám na co stěžovat!
  • Multiverzum
    Multiverzum6.9.2019 11:12Mýty #12: Doba temna
    Mýty nie sú typický a rozhodne nie nudný komiks pre deti. Willingham pokračuje v pretváraní rozprávok, tak ako si ich pamätáme z detstva, a rozširuje netradičný svet, v ktorom sa stretáva realita bežného sveta, ako ho poznáme my, s rozprávkami a ich ústrednými charaktermi.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/myty-12-doba-temna/
  • perak
    perak27.4.2018 09:24Mýty #12: Doba temna
    Tak nějak jsem očekával, že po minulém výborném díle, který uzavíral jednu epochu v historii Mýtů, bude tento díl spíše předělový, odpočinkový, nabírající dech na další dobrodružství. Sice první část tomu odpovídala (a spolu se závěrečnou částí s Mauglím mne úplně neoslovila), ale hlavní dějová linie byla opět skvělá. Noví záporní hrdinové, spousta emocí, hodně náznaků možných věcí budoucích, využití dosud marginálních postav. Nezbývá mi než citovat Malého jezevce "Možná, že existuje nějaký samostatný MISTR VYPRAVĚČ. Takový, který stvořil jak nás (Mýty), tak příběhy o nás", a potvrdit, že takový Mistr vypravěč v osobě Billa Willinghama skutečně existuje.
  • Kapis
    Kapis mecenáš23.1.2018 08:54Mýty #12: Doba temna
    Je to opravdu pohádka tohle číst, taková bujará nápaditost a rozvíjení nenápadných myšlenek! Líbí se mi, že to neskončilo minulým dílem, takový heavy-end by byl nedůstojný. Ono přece jen všechno má své důsledky a rozklad Císařství, jež se klene přes desítky celých světů musí mít dalekosáhlé konsekvence, to je zřejmé. Hostující kreslíři a jejich omalovánky se opět příliš nevyvedly, ale nešť, tahle série ani dvanáctým dílem neztrácí nic na své poutavosti. Pořád mě neskutečně baví a vždy překvapí.
  • Fimi
    Fimi mecenáš7.1.2018 22:29Mýty #12: Doba temna
    Jako ano, bylo to skvělé a opět je zde skvělá práce s postavami, skvělé dialogy a zápletky, ale nemůžu se zbavit dojmu, že vše bylo hrozně rychlé. Prostě otevření truhly a výjev nepřítele mi přišel hrozně tuctově a klišoidně. Jedenáct knih se tu buduje perfektní zápletka, příběhy a osudy postav a pak během jedné knihy tohle. Za mě opět super, Pan temný je sympatický a vypadá skutečně nebezpečně a vypadá to, že umírání hrdinů nabere na otáčkách a to se mi líbí. skvělá kniha, sice slabší než předchozí, ale dobré...takové terno sotva po válce jsem nečekal...a sakra kde jsou Sněhurčiny trpaslíci a otesánek? mimochodem, chápu dobře, že ten novej padouch je tedy ten bubák zpodpostelí, kterého se děti bojí? ten padouch z filmu Legendární parta?
  • Final
    Final mecenáš26.12.2017 10:13Mýty #12: Doba temna
    Mýty stále zůstávají jednou z nejoblíbenějších komiksových sérií a i v Době temna servírují mnoho dobrot, i když náležitě hořkých. Bill Willingham to s mýtickými charaktery umí parádně a já nemám obavy že by nedokázal zaujmout i v dílech které přijdou. Velký dík Crew, že se této série ujmula a nenechala ji padnout!
  • VanTom
    VanTom21.12.2017 13:33Mýty #12: Doba temna
    Souhlasím s tím, že povstání prastarého, všemocného magického zla / zlosyna se mohlo udít rafinovaněji, než náhodným otevřením nějaké zapomenuté truhly v pokladnici kdesi v císařství. Potenciál z něho však čiší nesmírný a nepochybuji, že jej Willingham dokáže skvěle zúročit. Stejně jako emotivní, trpkou smrt jedné z nejhrdinštějších a nejsympatičtějších hlavních postav celého Mýtova v tomto svazku.
  • aza
    aza17.12.2017 21:01Mýty #12: Doba temna
    Téhle sérii jsem naprosto propadla. Přiznávám. A některým postavám zvláště, proto mi tahle kniha rvala srdce, protože na koho se mám teď těšit?
    Jasně, souhlasím, nástup absolutního záporáka je snad kapku prvoplánový, ale nakonec, v pohádkách se to přece děje přesně tak ("Neotvírejte tu truhlu, vy tupci! Ach neee!"), nebo snad ne? Následky tu ale očekávatelné nejsou ani náhodou. Takže, Crwi, kdy vyjde další?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.12.2017 12:12Mýty #12: Doba temna
    Zpočátku jsem byl skeptický vůči jakémusi "restartu" v ději či načítání nové kapitoly (a stále trochu jsem), ale postupem času mě kniha opět vtáhla do děje. A tolik mrtvol jsem nečekal...

    Celkový dojem: 80%
  • Thurin
    Thurin13.11.2017 18:44Mýty #12: Doba temna
    Pro mě zatím asi nejslabší knížka celé série. Ale věřím, že na ní zvládne Willingham vystavět další epický příběh. A třeba jej později docením více, než nyní. Myslím, že by mi vlastně stačilo, kdyby kniha byla jen epilogem vypořádávajícím se se závěrečnou bitvou. Zrození nového záporáka je pro mě zatím velkým zklamáním působícím, jako první nejjednodušší nápad.
  • kaylin
    kaylin10.11.2017 05:38Mýty #12: Doba temna
    "Mýty 12: Doba temna" není špatná kniha, ale nástup nového, velkého záporáka bych si představoval jinak. Tohle mi přišlo až moc jednoduché, taková první volba, co autora napadla. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/11/1565-myty-12-doba-temna-70.html
  • brkowycz
    brkowycz26.10.2017 10:41Mýty #12: Doba temna
    Páni, úplně jsem teda zíral! Minulý díl uzavřel obrovský kus příběhu, který sledujeme od prvních stránek série a tak se nabízela otázka "Co bude jako teď dál, to budeme číst sto dílů něčeho, co bude vlastně jen epilog?" Odpověď je nasnadě: HOVNO! Sotva čtenář jaksi taksi vystřízlivý z finále první části série, servíruje Willingham už druhý chod. A ačkoliv je tento nášup trpký a pálí z něho oči, je obdivuhodně snadno stravitelný. Knihou sem prosvištěl jak nic, najednou byl konec. Po 84 dílech se neřítíme do finále ani omylem, ba naopak. Pořád je to fakt dobrý.
  • cyboy
    cyboy mecenáš9.10.2017 18:33Mýty #12: Doba temna
    Cekal jsem klidnejsi dil, kde se Willingam bude vyporadavat s nasledky valky. A ono ne. Zacatek knihy sice muze pusobit komorneji, ale to co nasleduje je neskutecna jizda, kde se umira a vse se riti vstric zahube. Paradni dil. Diky Crwi za tuhle serii, ale neslo by to vydavat kazdy mesic? ;)
    100%
38181
Četl/a (108)
123peta, adevr, AlmightyMates , anka, aza, Azalin, Baffman55, Benny, binnmode, blackJag, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, Cemino, chcita, ConanVJ, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, faster86, filemon, Final, flipflop, flynander, Fort, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, HellWeber, Himlik, Houbař, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jirkapenzes, John Wick, Kaaos, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kiwi1902, Lachvos, lantan1, Librarian, lukascus, Martinb, Matthew, Matthew, MEGA, mgeralt, mineralk, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, pavlosson, pechna, perak, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, puolpm, RadimNemec, raenius, Rinter, rooty, Rowan, RudyRod, Ruw, saja, Schirru, sedw, Sir_Pete, Skot, Spacecore, t0mas, taidana, the.kasztan, Thurin, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VXP, xflori01, Zbysek2410, zgrywus
(184)
123peta, Abe, adam.ra, adevr, alchymista5, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, Awakener, BadBoy, Baffman55, bboorreekk, beanek, Benji, Benny, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, Blockholm, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Cemino, charvos, chcita, chmelus, comicsland, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Davidos402, Deckard, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, filemon, filosh, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Golem, grinder, Grrr, HellWeber, herbert, Himlik, Horstik, Houbař, hugosnowden, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jirkapenzes, John Wick, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiwi1902, komik.sx, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, lukascus, maara, Mamut12, markic, Martinb, Marvin, Matej-29, Matio, Matthew, Matthew, MEGA, merhyx, mgeralt, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, o2t2, Olesh, Paldini, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, Rich, Rinter, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saran, Schirru, Schramm, sedw, seezeethree, simonator, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Tony TwoDee, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, VXP, Wakker, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus
Chce (33)
arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, Const.ex, Corvus, Davispear , deefha, delsemela, dvoracekpetr1, gumidekmedvidek, gwen666, hahahoho, Horstik, Maty48, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, mywiel, Niaz, Nightmare, nx, OldaB, pavel, Plechy, Ragnarog, robcornick, skepsi, songoku, the_proph, vrazdinek, wittos, zlejzmrd
Shání (5)
Černá Krysa, Corvus, deefha, Horstik, Nightmare