Pět Phoenixů změnilo svět. Nyní však pomalu pouštějí z řetězu i temnější stránku svých schopností a jejich takzvaná utopie začíná nabývat mnohem zlověstnějších obrysů. Hope, Scarlet Witch a zbývající hrdinové se nyní skrývají ve městě mystiků K´un Lun a nezbývá jim než doufat, že najdou způsob, jak Phoenix zastavit dřív, než její žár spálí celou planetu na popel.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 120. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Avengers vs. X-Men #9-12 a Avengers vs. X-Men Versus #5-6


Scénář
Jason Aaron, Brian Michael Bendis, Ed Brubaker, Matt Fraction, Kieron Gillen, Christopher Hastings, Jonathan Hickman, Kathryn Immonenová, Jeph Loeb, Dan Slott
Art
Jacob R. Chabot, Jim Cheung, Olivier Coipel, Katie Cooková, Mike Deodato Jr., Stuart Immonen, Adam Kubert, Jim Mahfood, Ed McGuinness, Ramón K. Pérez, Tom Raney, Leinil Francis Yu
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
626 g
Stran
168
Cena
249 Kč
Originál
Avengers Versus X-Men, Part 3 (Marvel)
  • ludek.n
    Jdeme do finále! Boj mezi Avengers a X-Meny, jež si uzurpovali moc vesmírně entity zvané Phoenix, vrcholí. Bratr proti bratru, přítel proti příteli, nic ze starých vazeb už neplatí. Jedni ztrácejí kontrolu nad sebou samými, druzí hledají sílu postavit se zlu, které je už na první pohled mocnější než oni sami. Ani spojeným úsilím není možné přemoci ohnivládného Phoenixe. Kdo dokáže zkrotit běsnění živlů, kdo převezme odpovědnost, kdo obětuje všechno, co má? Třetí knize Avengers versus X-Men zbyla nevděčná úloha nalézt východiska a smysluplně završit fascinující ságu. Že to tak úplně nevyšlo asi netřeba připomínat. Finále prostě zůstalo (po všech těch ohromujících scénách) daleko za očekáváním. Namísto vrcholně bombastického závěru, jenž by navázal nit předchozích frenetických zápletek, se nám dostalo nemastného, neslaného vyvrcholení, které sice mí snahu zúčtovat s viníky, ale po všem tom napínavém a do extrému dotaženém zápolení, je výsledkem plytké a prázdné úsilí zavděčit se všem bez rozdílu. To, co fungovalo na začátku, už prostě dosáhlo stropu a pro udržení maximálního zážitku to chtělo nějaký ten wow efekt, který se bohužel nedostavil. Třetí kniha tak těžila z nadšení, které se mě zmocňovalo u jejích předchůdců, aniž bych snižoval její nabídku vysoce kvalitního příběhu i ohromující podívané.
  • karl173
    Závěr tohoto mega-crossoveru není kdovíjaký, ale na druhou stranu sešity 9-11 jsem si opravdu užil. Stejně tak souboje v AvX 5 a souboj Hope a Scarlett Witch v AvX 6. Co bylo dobré, je tempo. Už žádné okecávání, ale pořádná akce, která vytahovala jeden trumf za druhým. A já si to užíval. Hlavně díky parádní kresbě a velkým panelům. Jak jsem již psal, tak konec nebyl nic moc, ale na druhou stranu je přijatelný. Žádná vyložená blbost z toho nevzešla, jen to autoři ukončili až moc narychlo a spoustu předchozích událostí přišlo vniveč. Co čekat od takového velkého crossoveru, když tohle je ten největší mainstream co může být. Buď se tomu podvolíte a nebo běžte o dům dál. Když shrnu celou tuto událost, tak ve výsledku šlo jen o to, aby se pár superhrdinů mezi sebou porvalo. Místy to byla kravina a místy jsem se bavil. Na oddych zcela optimální, ale přesahy tu zkrátka hledat nejde. Závěrečnou knihu nicméně hodnotím jako nejpovedenější, ale stále to není žádný skvost. Vcelku povedené 4*
  • Milo_Harwey
    Avx3
    Budu psát opět v bodech...pozor, malý spoilery...
    První sešit, tj. 9.dil byl řekněme spidermanovsky, bavil mě a začalo to fakt dobře.... :)

    Wolverine...:D v tomhle díle ho jako jediného spálily Phoenix řetězy :D neuvěřitelný... Myslím, že pokud autoři zamysleli rozdělení příběhu do 3 části, tak tam chtěli i tohle: 1.kniha : Wolverine je zažívá upálen, pak se několik hodin regeneruje komplet, 2.kniha : je u centra ohňového výbuchu, celý spálený , ale po pár min funkční a regeneruje se povrchově, 3. Kniha : řetězy vězně ho cestou průběžně spalují, ale regenerace to dává... :D (dočetl jsem a zjistil, že teda shoří celej brutálně tady znova, tím se kruh uzavírá :D) nikoho jinýho ten oheň ani nespálil... :)

    Hláška Emy Frost: myslíš, že jsem krutá? Ne... Nemyslím. Říkáš jedno, ale myslíš si druhé. Raději bys měl změnit své myšlení... Ano... Ano, paní. :D tak to mě rozesmalo... Hned jsem si přišel jak u nás v práci. :D

    A jedna z těch vytek, jez jsem ochoten odpustit, antarktida, jedno z nejchladnějších míst, ... Strom je tam téměř nahatá, ostatní taky, pohoda... :D

    Spoiler!: Takže jedinej shorelej mimo Wolverine (hawkeye) je zivej a zdravej, to je teda překvapení. :D

    Malá scenáristická nesrovanlost: Frostka cítí myšlení všech, vidí, scéna jak někoho sejme za starou věc, co udělal, náhodného člověk a teď najednou každej odchází do útočiště, kde se ze všech stanou bestky a ona nic neví? Ok, dobře... :)

    GIGA SPOILER!!! Bohužel jsem dočetl nedávno NHM cap a Hulk, v obou se v historii psalo, že cyclops zabije Xaviera, takže mě vyspoilerovali, což vedle k návratu zpět ke čtení UKK, a já skončil právě u AvsX, každopádně i tak to bylo silný... Ten dialog/boj kyklopa a profesora.

    Ještě spoiler ..
    Co teda nechápu, jak to, že když bojovali na jednom na jednom místě, tak najednou je ukázka jak každej bojuje na jiným místě na planetě ??? A Phoenix je taky všude...ok, to by šlo, ale ostatní ne... zřejmě snaha o ukázku celosvetovosti, ale podle mě je to doocibijici. A když už mluví o tom, že je bůh a síla, ničí planetu, proč nikoho nezabije z těch dalších? Jak funguje ten laser pohled kyklopa, když bourá zdi, ale maso jen někdy... No, nad tím vším se musí člověk nějak povznést , což se druhý knize u mě nepovedlo, třetí se daří ... Ne, úplně , ta celosvetovost byla moc. :) (Ale třeba u sin City zlutej parchant je Hartigen rozstřílenéj a mlacenej, že je to nadmíru a tam to prostě přejdu jakoby nic, zřejmě to chce sílu scénáře... Jasné, tohle bych prostě měl u plastenek vypouštět, ale nějak mi to nejde, no...)

    Každopádně tahle kniha je dobrá, celá ta událost je velká a silná, nicméně má spoustu kolapsu, které mi nedovolí dat 5*... Viz výše... celkové vyznění se závěrem fajn. Udělat pořádnej konec, co nenasere je kumšt, tady se to povedlo, dokonce jsem si pak i cyclopse celkem oblibil. Za 4* to je určitě. Jo a kresba líbivá + čte se to rychle. :)

    Závěrečný souboj příběhy jsou průměrný, nic extra... Na konci jsou krátký jakože vtipný 1-3str "boje", z nichž u ne vede Ca vs cyclops , to mě pobavilo :) a přečtený mega rychle... Ale trochu zas kazí dojem, no 4* teda že solidarity nechám...

    Když vezmu AvsX jako celek, tak bych se rozhodoval mezi 3 a 4*, podobně jako jsem se někde nenechal zviklat špatným koncem, bych se neměl nechat zviklat dobře udělaným koncem. AvsX 1: 3*, 3*souboje, AvsX 2: 2*, 5*, AvsX 3: 4*, 2*
    Výsledek: 19/6= 3* :)

    Čtení UKK jsem před nějakou dobou rozjel od 61 až po 80 tku a skončil před AvsX, páč se mi do toho nechtělo...nakonec to docela šlo Teď se zas pokusím to dojet a ohodnotit = vypsat své "rozumy" :)))
  • Alex´s
    Nejvíce se mi líbil konec, scarlet witch a Hope tam nejvíce zazářily, je vidět, že scarlet witch je pořád silná. Kresba je lepší, než u prvního dílu. Kdyby někoho zajímalo, co pokračuje, tak je to all new x-men 1-6 (což v ukk bohužel není). 4,4-4,5 hvězdiček * * * * *.
  • perak
    První dva díly mne moc nebavily, chování postav mi mnohdy přišlo nelogické či se nehodící k charakteru dané postavy. Ale závěrečný kousek to vynahradil. Akce nechybí, ale má to myšlenku a autorům se podařilo epickou bitvu Av x Xm uřídit k výbornému konci, který nepostrádal napětí, ale i nějaké to překvapení.
  • Komiksum
    Předešlý díl mě malinko zklamal, proto mě překvapuje jak tu kvalita stoupla. Příběh graduje a hodně dobře (i když na konci mě Cyclops tak štval že bych mu vrazil). Pak je tu Hope, postava kterou "žeru" už od X-Men Schizma, ta mě prostě vadí. Je to akční jízda se sympatickými dialogy, do tohohle podle mě můžete jít. Minisérie Versus je tady v této knize boží, příjemně jsem se zasmál.
  • Blackhand47XD
    Finále dalšího z výborných Marvel eventů.
  • Darth Raelchi
    Celkový dojem viz komentář ke knize 1. K samotné knize 3: Postavy ještě víc dostávají na zadek a mnohem víc padají na hubu. Sahají si na své dno a moc už nezbývá. Jde se víc na dřeň a i přesto, že tušíme, jak to dopadne, vše není tak jisté a pořád je zde spoustu proměnných, které prostě předvídatelné nejsou a to je konec konců dobře. Určitá dávka napětí, která skončí až na konci je nutná a tady se tvůrci překonali. Mě to bavilo a celá série byla příjemným čtením. Vskutku epické zakončení celé série. Určité věci jsem nečekal. Za mě skvělé a podařené. Kresba se moc neliší od předchozích, což vnímám jako klad. Ne vždy je to dobré, když se v průběhu jedné sága točí tvůrci. Nedělá to dobrotu a je to matoucí. V 60.-70. letech se to dělo docela běžně a je to sakra znát. Dále viz další UKK v řadě. Poslední pozitivum vnímám v přerušení jistého nepřátelství mezi Avengers a X-Meny. Krize holt stmeluje. Lepší zakončení moderních komiksů v sérii UKK už snad ani být nemohlo. Pak už je naprostý protipól a to v podání old school či retro Marvelovek - zavádějící pojmy, ale myslím, že jsou vystihující.
  • mearez
    Pět hvězd tomu nedám, protože: příběh se čte bohužel rychle, a to nemám rád. Je to uspěchaný, má to obří rozměry a to taky nemám rád. Ale jinak super kus, ale předchozí díly byly lepší, o tom žádná. Btw poslední sešit knihy byl neskutečně super, vzhledem k tomu, že celou apokalypsu Wakandy mohla ovlivnit Squirrell girl nebo jak se to píše
  • S4TW
    Tak závěr se velmi dobře vydařil, dokonce nechyběla ani jedno zásadnější úmrtí (i když víme, jak Marvel rád poměrně brzo oživuje) a celé to působí dojmem, že příběh bude mít (a nakonec i měl) zásadní následky pro celý MU, což je to, oč v těchto eventech běží. Jak jsem říkal, finále se dle mého vydařilo, pořád se to především neslo ve velké akci, souboj střídal souboj. Vše skvěle plynule, šlapalo a mělo ty správné grády. Navíc mě hrozně moc bavil Cyclops, což bylo snad poprvé (maximálně podruhé) a že jsem s ním nečetl málo komiksů. Scarlet Witch je taky sakra skvělou postavou (to už víme od Avengers: Rozpad). Kresba výborná, musím říct, že Kubert a Coipel jsou ještě o kousek lepší než Romita a díky nim to mělo celé takový ten filmový feeling. Tenhle event se povedl. Jednoduchá, ale skvělá akční zábava.
  • Doncek4321
    Skvělé vyvrcholení 3 části.
  • kaylin
    Knihu "Ultimátní komiksový komplet 84: Avengers vs. X-Men, část třetí" si užijete a je to příjemné zakončení série v české mutaci. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1496-ultimatni-komiksovy-komplet-84.html
  • MrKulda
    ...a tak to gradovalo, a gradovalo, až to dospělo do opravdu skvělého finále, a jako celek nemůžu tenhle epický event hodnotit jinak, než plným počtem.
    Přes první výhrady k uspěchanosti se nakonec děj trochu uklidnil, a začal se soustředit na jednotlivé události s větší pečlivostí. A teprve potom člověk pochopí, proč ta uspěchanost, že veškerý děj na začátku byl podřadný, a to nejdůležitější začne teprve ke konci druhé a celé třetí knihy (kdyby tomu tak nebylo, byla by to neuvěřitelná bichle, a už takhle je to tak akorát dlouhé).
    Líbí se mi, že čtenář má opravdu přehled v jednotlivých motivacích hlavních protagonistů, a že autoři vytvořili vážně něco, co by se mohlo přiblížit Občanské válce.
    Sen, že by se tenhle příběh někdy dočkal filmového zpracování, asi můžu vzhledem k inteligentnímu rozdeleni práv na Marvel postavy rovnout zahodit, ale možná jednou...
    Zkrátka - naprostá spokojenost, rozhodně v nejbližší době přečtu znovu jako celek
  • Fimi
    Konečně závěr a jde do tuhého, Cyclops je skvělá postava a má skvělou motivaci, která mu vydrží až do samotného konce. Kniha má krásnou kresbu, a super gradující příběh, který uzavírá celý příběh. UKK2 prostě nemohla skončit lépe. Po všech těch pravěkých retro čísel naprostá spokojenost, tohle je jedna z nej UKK co u nás vyšla
  • Carnage
    Přišlo mi to celkem uspěchaný, ale vzhledem k tomu že to je poslední část je jasný že kecání bude míň a akce víc. Jen nevim proč celkově nebylo celý UKK 2 trochu lépe namíchaný, protože od půlky do konce to byli skoro jen starý věci.
  • cyboy
    Jak se mi prislis nezamlouvaly predchozi dva dily, tak tenhle se mi libil. Poprve se mi libila i Tekken/Mortal Kombat cast, tedy hlavne ten druhy sesit, ktery si z toho dela srandu, jinak je to porad slabota. Nerikam ze se k A vs. X budu nejak casto vracet a ze si to budu v knihovne hyckat, ale pravdepodobne si to v nejblizsi dobe prectu znovu cele (bez Tekken casti).
    75%
  • Tyfus
    Mi se to moc libilo! Poslední část ma pořádný grády! Je tam hromada akce, hrdinů a dokonce i děje, který dává smysl. Jako poslední díl UKK je to bomba!
32344
Četl/a (106)
2scha, Abbott, Al0f0k, Aldo26, Alex´s, Alfred, Alikkk, Azik2586, Blackhand47XD, Bubákolog, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , Deckard, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, Elnie, erik, Fida, Fox01, Glumal, Gustik5, Hønzza, hellblazer, hicks, Hokejový_Svaz, hromotlk, invape, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, kindanerd, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, ludek.n, Martin.imr, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, perak, petrSF, punisher, R3nd4 , radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, seneke, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, terrordemon, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(217)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alex´s, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, batoo, beanek, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, dcpatr , Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, Elnie, Erich, erik, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fox01, Fry, Glumal, Gustik5, hahahoho, Hebled, hellblazer, herbert, herrman, hicks, hlavathor, Hokejový_Svaz, holubdema, Honzin, Houbař, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lachvos, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukas366, maara, markic, Marthy76, Martin.imr, Mates17, Matio, Matthew, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, MrKulda, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, R3nd4 , Radkos, raenius, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Salien, Saran, Schramm, semi41, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Toi, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (12)
10milda, ADM1, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, DoctorWho, DracoAn, gezic, Jack, Magi621, Maty48
Shání (1)
gezic