Koupit
Z exilu se vrátila smrtící hrozba uvězněná před dávnými věky, aby zakryla Zemi závojem strachu. Nejvyšší bůh Odin přeruší vazby mezi Asgardem a světem lidí. Tajuplné zlo a noví nepřátelé spojují síly, aby zlikvidovali Nejmocnější hrdiny Země. V devíti říších se rozpoutává peklo. Dokážou naši hrdinové odolat takovému náporu?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 88. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Fear Itself #1–3, Fear Itself Prologue: Book of The Skull, Fear Itself: The Worthy One-Shot


Scénář
Ed Brubaker, Matt Fraction
Art
Scot Eaton, Stuart Immonen
Ink
Wade Von Grawbadger
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
632 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Fear Itself, Part 1 (Marvel)
  • ludek.n
    „Jsme ve válce. Od východu do západu stojíme připraveni k boji. Nemůžeme přestat, dokud poslední z nás nepadne.“ Města po celé planetě hoří. Hrdinové padli, a dokonce i bohové opustili Midgard. Svět ovládla nesvatá hrůza a zahnala ze srdcí lidí naději. Vpravdě velkolepý marvelovský crossover Thora a Captaina Ameriky, stvořený roku 2011 scénáristou Mattem Fractionem (s přispěním Eda Brubakera) a výtvarníkem Stuartem Immonenem, jistě nenechá nikoho na pochybách, že tohle je více než jen příběh o povstání jednoho prastarého božstva a jeho přisluhovačů. Už od první chvíle je jasné, že tady se bude hrát velké divadlo se spoustou figur, ohromujícími kulisami, monumentálními bojovými scénami a trýzní, jdoucí až za hranice poznaného. Kdo si může být jist životem, když na Zemi zavítalo zlo toho nejtěžšího kalibru v podobě osmi Vyvolených. Dokonce ani superhrdinové nejsou vůči němu imunní, a tak se v nástroj zkázy promění i Hulk (u něhož to nicméně zase až tak velké překvapení není) a Ben Grimm alias Thing z Fantastic Four. Součástí knihy je i osm medailonků Vyvolených, každý od jiného scénáristy a nakreslený jiným umělcem. Když už jsme u té kresby, Stuart Immonen je nadán od boha. Jeho panely jsou úchvatné, vtáhnou vás doprostřed všeho toho pekla a nedají vám jediný podmět k váhání, že takhle vypadá dokonalost v barvách. Malinko mi vadila snad jen ta spousta prostoru, věnovaného Odinovi, který už z kraje hodil flintu do žita, aby nas pak zbytečně přesvědčoval o svém postoji ke světu lidí.
  • karl173
    Není to vůbec špatné, má to dobrý spád, fajn akci, dobrou kresbu a několik zajímavých plot twistů. Ale něco mi tu chybí. Tyhlety eventy musí mít přeci nějaký důvod, ale mi tu zkrátka dostáváme jen další apokalypsu, se kterou se musí hrdinové vypořádat. Jako baví mě to číst, stále to funguje jako velmi dobrá jednohubka na odreagování, která se hodí často, ale abych tomu zcela propadl a měl z toho nějaký větší zážitek tak to musí mít něco málo navíc. A tím si nejsem úplně jistý, zda to tento komiks má. Takže spíše lepší 3*
  • Blackhand47XD
    S tímhle eventem jsem se poprvé setkal v rámci již neexistující hry Avengers Alliance, kde mi však přišel zpracovaný daleko lépe. I tak je komiks fajn jednohubkou k přečtení.
  • Darth Raelchi
    Nuda a odpad. Další rádoby pokus o něco nového. Red Skullova dcera je asi to nejzajímavější na celé sérii. Jinak celé provedení mi přijde zfušované a spíchlé horkou jehlou. Dodatečné příběhy spíš nudí než obohacují. Kresba také nuda, průměr. Ve Star Wars mi Immonen sedí lépe.
  • S4TW
    Po delší době celomarvelovský event, který mě vážně bavil. I přes to, že se zatím jedná o úvod, který vyvrcholí v druhé knize, tak se jedná o skvělou akci. Zápletka vypadá zajímavě, především zapojení Asgarďanů tomu dává zajímavý rozměr. Postava Odina tu je kulervoucí. Super je také to, že se autoři nebojí lehce přitvrdit a tak utržená ruka nevadí. Kresba je výstižně dynamická a dodává bojovým a akčním scénám na "filmovosti", takže se cítíte chvílemi jak v kině. Je pravda, že samotné postavy nedostávají moc prostoru, ale jak jsem řekl, je to komiks především o velké a všepohlcující akci, která se povedla. Takový velký event samozřejmě zahrnuje spoustu přídavků, kterých se v CZ nedočkáme a tak někteří můžou být lehce dezorientovaní, ale já to zvládl i bez nich a fakt jsem se bavil. Zapojení klaďasů či postav na hraně do týmu padouchů, to už je jen taková ta třešnička, co dodává na dramatičnosti. První polovina 90%, ale mám trochu obavy, jak se povede ta druhá...
  • trudoš
    Jako první půlka monstrózní bitky apokalyptických rozměrů u mě dobrý, ne-li přímo parádní. Jednoduché, úderné, děsivé. Nejvíc oceňuji roli mocného Odina, který poprvé za celou svou existenci u Marvelu konečně našel koule a začal se chovat jako správný severský bůh. Snad jen, že zdejší závěrečný bonus s mikropříběhy proměněných padouchů a hrdinů se klidně mohl vypustit, protože je prakticky zbytečný.
    Samotná hrozba zatemňující svět smrtelníků je jinak skvěle vymyšlena, především proto, že jsou do její moci vtaženy i kladné postavy a střet je tak najednou daleko osobnější. O to víc, že se autoři nebojí udělat pár mrtvol. A přestože jsem měl zpočátku strach z bordelu v postavách, orientace byla protentokrát bezproblémová. Co naplat, těch sedmaosmdesát předchozích UKK alb udělalo svoje. Jen se bojím finálního zakončení, protože situace, kterou na konci opouštíme, je vskutku nezáviděníhodná a nepřijde mi jako něco, co by šlo za pomoci lepící pásky vyřešit během tří až čtyř sešitů.
  • Kabukiman
    Zase jeden moderní mazec, který mi zamotal hlavu. Začalo to jako nějaké pokračování Brubakerova kapitána ameriky, pak tam byl nějakej divnej yeti bubák a bitka. Pak se začaly přidávat postavy a kladiva a děj začínal připomínat organizovaný zmatek. Zakončili to Vyvolení- ne Vladko, Zvěřina z Václaváku a tahle parta, ale vyvolení z marvelu. Stručně řečeno- kresba fajn, děj slabota hrající si na ten uplně nejvíc nejzásadnější marveláckej komiks co spatřil světlo světa.
  • kaylin
    Tohle je event, kde jsou důležité další příběhy, tenhle sám o sobě, i když hlavní, je minimálně v první knize obyčejný. Ale ono to ani s druhou nebude o moc lepší... Více: http://www.comics-blog.cz/2016/05/1162-ultimatni-komiksovy-komplet-74.html
  • baatcha
    Četl jsem v originále a bohužel, další nudná bitka všech se všema u níž máte pocit, že mnohem zajímavější jsou ty doplňující "bokovky", které u nás nikdy nevyjdou. (Upps, sorry že spoiluju, že to celé bude o ničem :D )
  • cyboy
    Co napsat o prvni casti z pribehu na jehoz dokonceni budeme cekat do srpna? Asi snad - necte to a precte si az celek. Tohle konci ve chvili kdy se neco zacne dit.
    Nemuzu si pomoct, ale citim z toho prusvih. Je to sama velka kresba, ale ty pribeh nedelaji a ten pribeh zatim neni nic moc. Snad bude druha polovina lepsi a donuti me zmenit nazor na tuto knihu. Jo a 176 stran kniha urcite nema. Videl bych to tak na 124.
    60%
  • jh666
    Těžko se hodnotí jen polovina příběhu (zvlášť, když člověk ví, co pak přijde), ale tahle polovina Samotného strachu je rozhodně ta lepší (až na Odina, který se chová jako pořádný pako, i když hláška "Odin dává, Odin bere," se povedla). Jinak to začíná pěkně (škoda, že to nevydrží), kniha se dobře čte a hlavní příběh je skvěl nakreslený. Bonusový sešit Worthy je pak příjemným připomenutím originů některých postav a vzhledem k tomu, že některé nejsou moc známé je jeho zařazení dobré. První část za 68 %
10291552
Četl/a (100)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Blackhand47XD, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , Deckard, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Elnie, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, Jack, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Martinb, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, petrSF, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, sala, seneke, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, terrordemon, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(242)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azbest, batoo, beanek, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý1, Elnie, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flash, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, herbert, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, Lachvos, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Martinb, Masinfira, Mates17, Matio, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, radimisko, Radkos, raenius, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, Sesta, Shin, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Valis, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, VvV, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster, Rickettsia
Nabízí (2)
Masinfira, Tommar