Koupit
Originální a nevšední příběh se před čtenářem-divákem odvíjí jako důmyslně propojené scény sci-fi velkofilmu. Vstupte do světa, kde neexistují žádné hranice mezi fantazií a realitou. V pustině bývá ticho před bouří zvlášť dusné. To čekání na první mohutné zahřmění, které přijde každým okamžikem. Nitky osudů hlavních hrdinů se pomalu prolínají, střípky příběhu začínají tvořit jasnou mozaiku, kde dobro bojuje se zlem a kde se věda střetává s vírou. Kterou stranu si zvolíte vy?

Dotisk v září 2015 s obálkou na jiném papíře.

Art
Nikkarin
Barvy
Nikkarin
Obálka
Nikkarin
Redakce
Joachim Dvořák
Žánry
fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-87260-18-0 (Labyrint)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 250 mm
Tisk
černobílý
Váha
468 g
Stran
128
Cena
225 Kč
  • perak
    První díl byl zpočátku poměrně surreální, ale ke konci vyprávění již dostalo celkem jasné kontury, na něž navazuje toto pokračování, ve kterém sledujeme putování trojice hlavních hrdinů postapo světem. Na jednu stranu kresba může vypadat jednoduše, ale mnohé obrázky obsahují detaily se skrytými významy, s nimiž si autor pohrál, a které mne opravdu bavily. Už se těším na další díl.
  • Kapis
    Kapis mecenáš5.9.2019 09:01130 #02: Hodní, zlí a oškliví
    Jedním z hlavních hrdinů je BO, takže to musí být Ostravak!

    Před desíti lety, když ještě existoval Komiksfest v Roxy, jsem seděl s Nikkarinem u stolu, koupil jsem si jeden obrázek (z Havraního Aarghu), který mám na stěně a tuto knížku mám od něj podepsanou i s obrázkem o rok později, když už byl Komiksfest jinde (a stál za hovno) - a po necelých desíti letech jsem se dostal konečně i k jejímu přečtení.

    V tomto díle už nejsou mozaiky náhodných událostí a situací, naopak děj je semknut v hlavní linii, jak už autor zjevně dal svou koncepci dohromady a ví přesně co se děje a co se dít bude. Taky všechny ty surreálnosti nějak ukotvil do příběhu, aby dávaly smysl. Kresba se taky zlepšila - vyloženě se mi nelíbila jenom kolem strany 70, kdy došlo k velkému souboji s Lupusem - na zemi se tam válel odpad a byly to jen takové kostičky a trubičky, vypadalo to úděsně - stejně jako na více místech, kde se válí více věcí stejného původu - buď ho to už kreslit nebavilo nebo neměl trpělivost.

    Celkově posun směrem dopředu nebo (vzhůru), robotí ráj s Adamem a Evou (a jabkem) byl taky docela originální nápad, podobá se to už více dobrému SF. Tak uvidím, co mě čeká ve třetím díle.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.7.2019 12:40130 #02: Hodní, zlí a oškliví
    Jedeme na podobné vlně jako jednička, ale už jsem se víc ztrácel. Bavilo mě to méně a někdy jsem už šoupal nohama, protože to bylo utahané. Splývalo mi občas pozadí a postavy.
  • Wiruss
    Tak nevím, jednička mě bavila, díky světu, tady se mu Nikkarin snaží dát trochu logiku a dost to pokulhává na uvidíme ve trojce, třeba to přehodnotím...
  • Norri
    Norri mecenáš6.3.2016 18:01130 #02: Hodní, zlí a oškliví
    Nikkarin vytvořil úžasný svět, kde záhadný výbuch předefinoval všechny přírodní zákony. To mu umožňuje popustit uzdu fantazii a jeho nápady vás ohromí. Obrovskou devizou je kresba, která je na jednu stranu hodně naivní, ale na druhou stranu hodně propracovaná. Navíc skrývá na pozadí spoustu detailů a odkazů, jejichž hledání vás přinutí zabrzdit a obrázky si pořádně prohlédnout. Mockrát se mi stalo, že jsem se nechal unést dějem a potom jsem se vracel a znovu se díval, zda mi něco neuteklo. Speciální zmínku si zaslouží souboje. Ty jsou prostě úžasné!
  • kinak
    Tímhle dílem pro mne zachránil tuto sérii ;)
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš16.11.2015 10:26130 #02: Hodní, zlí a oškliví
    Tentokrát jsem se trochu obšírněji rozepsal o tuzemské komiksové sérii pojednávající o životě v nevlídné postapokalyptické budoucnosti plné fyzikálních anomálií a paranormálních jevů... a taky po zuby ozbrojených sviní, co vám jdou každou chvilku po krku. Bratři Strugačtí by měli z Nikkarina radost.

    Více zde: http://edblok.blogspot.cz/2015/11/130.html
  • sawtooth
    sawtooth27.12.2011 08:19130 #02: Hodní, zlí a oškliví
    Puvodne sem chtel serii precist az bude venku vsechno, ale kdyz sem videl tenhle dil ke koupi za minimalni cenu, tak sem neodolal. Snad sem neudelal moc velkou chybu, ze sem zacal u druheho dilu. Kazdopadne pri nejblizsi prilezitosti kupuju uvodni dil. Na ceske pomery hodne kvalitni prace a i v celosvetove konkurenci ma na to, aby se dostal hodne vysoko. Tesim se, co dalsiho nam Nikkarin v budoucnu predvede:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.2.2011 00:37130 #02: Hodní, zlí a oškliví
    Nikkarine, jsi vážně krutor.
    Tvůj svět a příběh jsou zase o něco lepší a mě to pekelně baví. Epizody v rámci celku nepotřebují zbytečné akce a střílečky, bez kterých se jiný průměrný komiks neobejde, a když už na nějakou akci dojde, má svůj smysl. Tahle kniha je nesmírně příjemná na čtení a jsem moc zvědav, kam se všechno vyvine.
  • flipflop
    flipflop1.1.2011 16:31130 #02: Hodní, zlí a oškliví
    Některé věci z prvního dílu se začínají vyjasňovat a příběh se dostal do trochu reálnějších kolejí. První díl na mě působil více snověji. Kresba je stále zajímavá a události, zápletky a zvraty jsou stále příjemně nepředvídatelné a zábavné.
271654
Četl/a (75)
2Hitman3, 81splinter, AZTeck, ben_bella, binnmode, Covenant, Darth Raelchi, davidek, DEmnoG, Dezodoo, Draco nobilis, Dzoglik, fanae, farnhajt, flipflop, Fox01, Georgíno J., Hanussen, HellWeber, hromotlk, James, james dixon, jankie, jardoom, Jestrab2, jindroush, Kaluž, Kapis, Keno, Kerbellos, Khagrael, kinak, Kocour, kubosos, lantan1, Lojza, lopik, lukascus, Mamut12, Mariohurbanek, Mercurio, mozzu, Mvelou74, mywiel, NecRoman, Norri, Olesh, PAK, pechna, perak, petad, petrSF, Plechy, Poniczech, RadimNemec, robert.hladil, RR, Schimi85cz, spagr, spekktrum, start05, Sv1hl1k, the.kasztan, tomaseek, Troyoun, trudoš, tukak, Velkej šéf, Viverr, Vojtěch 393, VXP, Yaromil, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
(171)
2Hitman3, 7eleven, 81splinter, ajinak, Alfi, AlienDr, aphonia, Avian, Azbest, AZTeck, Baffman55, BeeSee, binnmode, blackJag, Bob, burzum, buscheer, calviti, Černá Krysa, cobe, Covenant, CSE_AC/DC, Dani El, Davedd168, davidek, DAxik, DEmnoG, Dezodoo, disclose, doophy, Draco nobilis, Dzoglik, ebbe_voe, eliera, fanae, farnhajt, fel68, felis, filemon, Fox01, Fréza, Fylyppos, Georgíno J., goodspeed, grinder, Gustik5, hahahoho, Hanussen, hawkzn, HellWeber, horaczhlinska, hromotlk, Infarkt, invape, James, james dixon, jankie, jardoom, Jestrab2, Jokerka, K-Os, Kaluž, Kapis, karel, Karel Sec, Kazumaki, Keno, Kerbellos, keyko, kinak, Kjon, knizemyskin, Kocour, komik.sx, kubosos, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, lopik, M4rsellino, macomix, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, Markyz de Sade, Marvin, matohan, mcleek, Mercurio, merhyx, mikina, mikki.maser, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Terrible, Mr.Plysh, NecRoman, nepěkná perspektiva, Nightmare, normsko, Norri, Olesh, Onkel 1928, PAK, Paldini, pata, pechna, petad, petrsimcik, PHM, phob, Plumm, POLAKST, Poseidon1978, RadimNemec, Radowan, Ricarderon, robert.hladil, rorymac, RR, Saiffer, san, Saran, SASAN_KING, sawtooth, Scaleo1, Schimi85cz, Schirru, schwita, Skot, Slaine, sleepless, songoku, spagr, spekktrum, start05, stnly, suricattaontheway, tacmud, tertr556, the.kasztan, tomaseek, tomastrejbal, Tony TwoDee, Troyoun, trudoš, tukak, valon, VasaX, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, Vrenn, vteco, VXP, willis, Wiruss, Woffce, xintax, Yaromil, yogi, Zajda, Zajo original, ZD3H, zebedee, zgrywus, zlejzmrd
Chce (13)
Agent24, barthez, Braindead, cybern, deefha, delsemela, Elnie, fusnix, Henry108, kerb, Tiba, Xeelee, Yone
Shání (1)
deefha
Nabízí (2)
filemon, spagr