• PHM
    PHM27.4.2010 20:43Cesta do pekel
    Lone Wolf and Cub v kabátě světa gangsterských 30. let v USA. Scénář v podstatě nemá chybu, neharaje si na nic víc než je a nabízí pořádnou dávku akce y vyprávění. Kresba je poctivě odvedená, přehledná a smím-li říct, tak v některých případech geniální. Měl bych však výtku k rozsahu, přeci jenom je celý příběh kratší něž by mohl (nebo snad i měl) být (což mě přivádá k otázce, proč je české vydání tak zatraceně tlusté - ok. moc tlustý papír, chápu). Avšak zásadní nevyužitý potenciál shledávám v rozložení jednotlivých obrázků - 4 okýnka na stránku je přeci jenom málo.
  • PHM
    PHM8.12.2009 20:24130 #01: Odysea
    Pekne, avsak trochu nekonzistentni. Od pozdejsi casti se objevuje i text (avsak nekdy az zbytecny) a comics získává zdání nějakého směru, který doteď postrádal. Pro mě osobně byly vcelku příjemným překvapení relativně jednoduché, ale efektivní akční scény na konci tohoto sešitu. Otázkou mi však zůstává, přítomnost větších stránek, které nemají v zásadě žádnou relevanci k příběhu. Bude nějaké pokračování, nebo se jedná o pouhý výkřik do tmy? Pokud by se jednalo o druhý případ, pak bych byl relativně zklamaný, možná až naštvaný, protože mě tento comics zaujal.
  • PHM
    PHM9.10.2009 13:13Bezpečná zóna Goražde
    Na začátku četby rozladění, na konci bezbřehé nadšení. Precizně odvedená kresba. Rekonstrukce událostí, které nevycházejí z přímé Saccovy zkušenosti patří, dle mého, k vrcholům knihy (zvláště pak boje v Goražde a pochod pro potraviny). Saccova kniha však není nestranná (i když se snaží zařazovat pohledy na přátelské Srby, nebo vnést pohled Srbů ze Sarajeva), ukazuje totiž prstem zvláště na Srby, naopak zmínka po podobných (nikoliv však srovnatelných) excesech Bosňáků zůstává nezmíněna (pravda, to už by patřilo do jiného comicsu, vždyť Sacco si na konci vyhrazuje právo na skutečnost, že kniha není věrným zobrazením celého bosenského problému). Dle mého osbního soudu je tak možné postavit comics vedle kontroverzního (avšak skvěle natočeného) filmu Hezké vesnice hezky hoří, který však ukazuje realitu z druhé strany barikády.
  • PHM
    ponekud utahana krasba mi nesedi spise celemu vyzneni skodi, nebot ctenare primo odrazuje od jakehokoliv pokracovani. toj jeste doplneni uplne nesmyslnym rozhodnutim, vydat Swamp Thing cernobile, nikoliv v barve (viz URL Vertigo: http://www.dccomics.com/vertigo/graphic_novels/?gn=1661 ). Take stridani vytvarniku nepovazuji za pozitivni krok: pokud Swamp Thing vypadal po vetsinu knihy velice dobre (narozdil od ostatnich postav), pak v posledni kapitole vypada opravdu spatne.
    Co se tyka scenare tak zde muzu pet pouze ody, sice to neni nijak strhujici nebo extremne obsahle, nicmene se mi velice libi paralela Swamp Thing a sueprhrdinu typu Supermana. Vnitrni tenze hrdiny a stridani mezi vzpominkami a realitou, pokusy o prohazovani casove posloupnosti pusobi skvele a toto nelinearni vypraveni je tak skvelou paralelou napr. k Marvelovskym Uncanny X-Men, kteri tak vyznivaji jako banda blbcu bez osobnosti.
    Presto: od Uncanny X-Men clovek vi co ma ocekavat a ploche postavy, stejne jako rychly spad pribehu a absence logiky jsou tradicnim znacky. Od Swamp Thing clovek cekal preci jenom vice - scenar se snazi nabidnout hodne, ale vytvarna stranka zde znacne pokulhava.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 20 (cca 4923 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 6 (cca 1605 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0