Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Píše se rok 2058. Lidstvo kolonizovalo celou sluneční soustavu a dospělo až do fáze, kdy se osídlené planety vzbouřily proti diktátu Země. Začala občanská válka… a uprostřed ní se najednou mezi válčícími stranami zhmotnila obří černá zeď, která rozdělila náš solární systém na dvě části. Co je to za podivný fenomén, který pohlcuje světlo i hmotu? A co se děje za ním?

Skupina vojáků, která má čelit polnímu soudu, dostane nabídku. Pokud se zapojí do zkoumání tajemného fenoménu, budou jim jejich zločiny odpuštěny. To vypadá jako skvělá příležitost. To ovšem ještě netuší, co na ně čeká.

Obsahuje původní dvě alba série Universal War One, vydané nakladatelstvím Soleil Productions:
Universal War One #01: Geneze (Universal War One #01: La genèse, 1998)
Universal War One #02: Plody poznání (Universal War One #02: Le fruit de la connaissance, 1999)


Scénář
Denis Bajram
Art
Denis Bajram
Obálka
Denis Bajram
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
akční, sci-fi, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7679-221-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
320 g
Stran
100
Cena
299 Kč
Originál
Universal War One #01: La genèse, Universal War One #02: Le fruit de la connaissance (Soleil Productions, 1998, 1999)
  • Matio
    Těšil jsem se, ale nechytlo mě to. Ve spleti teorií jsem nenašel příběh.
  • Norri
    Norri mecenáš8.5.2023 22:11Modrá CREW #23 - Universal War One #1, 2
    Zajímavý nápad celého příběhu, zajímavé postavy a skvělá kresba, která se k technické sci-fi ve vesmíru dokonale hodí. To jsou největší přednosti Universal War One. Mám ale několik připomínek. Hlavními hrdiny je skupina vojáků, kteří se různými způsoby provinili a dostali druhou šanci ve speciální eskadře. To, že oni neprojevují žádnou pokoru, to asi nepřekvapí. Překvapující je ale to, jakou anarchii a manýry umožňuje armáda na všech úrovních. Prostě jsem z toho příběhu měl pocit, že takto by to fungovat nemohlo. A to ani na oběžné dráze Saturnu. Problém jsem měl také s akcemi, které mi přišly hrozně zkratkovité a nepřehledné. Co se týče podání astrofyziky, tak tomu sice vůbec nerozumím, ale tady jsem tomu vysvětlování moc nevěřil. Jinak jsem se dobře bavil a těším se na další díl.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 14:52Modrá CREW #23 - Universal War One #1, 2
    Napad dobry, provedeni ani ne. Moc zamotane a unikaly mi motivace postav. Jinak jako napad je to dobre. Konec by mi tady bohate stacil ve druhem albu.
  • VanTom
    Kvalitní militaristické sci-fi. Dialogy a představení pochybných hrdinů z eskadry Purgatory zpočátku trochu drhne, ale postupně získávají na osobnostech. Nejsilnější je však scénář při zkoumání a snaze proniknout neznámým jevem, stěnou u Saturnu – za kterou však číhá válka.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš2.10.2022 11:37Modrá CREW #23 - Universal War One #1, 2
    Super sci-fi s velmi zamotaným příběhem.
  • trudoš
    trudoš editor10.9.2022 13:41Modrá CREW #23 - Universal War One #1, 2
    Poctivá military sci-fi, kde je kladen důraz jak na soudržnost nespolehlivého kolektivu, tak na tajuplnost konfliktu, o kterém stejně jako čtenář nevědí pořádně nic ani sami jeho protagonisté. K tomu prvnímu mám výhradu pouze tu, že takhle nezodpovědná a vzpurná jednotka by v reálu prostě v armádní hierarchii fungovat nemohla. Ohledně toho druhého se nemohu dočkat pokračování, protože Denis Bajram přišel přesně s tím, co mám na sci-fi nejraději – nepochopitelné fyzikální úkazy a v pozadí toho všeho nepřítel, jehož cíle jsou křišťálově jasné. Nabít a zabít. Zároveň jsou však ponechána otevřená vrátka pro případné zpochybnění stávajících informací, aby jednoznačnost celého konfliktu nepadla na hlavu pouze jedné straně, ostatně jak už to ve skutečných válkách občas bývá. Příběh tak opakovaně překvapuje vývojem událostí, který je zcela nepředvídatelný a také těší srdce futurologa neokoukanými nápady nebo fascinujícími scenériemi. Tohle je pravá vesmírná epika s trochou toho střílení kolem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.9.2022 10:54Modrá CREW #23 - Universal War One #1, 2
    Jakou velkou radost mám, když vychází sem tam i kvalitní sci-fi, a tím nemyslím přiblblé space opery či jiné máchání mečem a pistolkami ve vesmíru. A fascinující, že si to Denis Bajram vymýšlí a kreslí sám. Kromě velmi zajímavé a tajemstvím obklopené zápletky ještě dokáže rozvíjet nejrůznější psychologické pohnutky hlavních aktérů, které připomínají takovou realističtější verzi Operační skupiny X. Mimochodem, kdyby pak odborným komisím korektnosti nestačila velká role menšin i žen, máme tu dokonce i #metoo linku. A až na přepjaté stupidní chování některých hrdinů nemám příliš moc co vytknout, zatím jsem velmi spokojen, líbí.

    Celkový dojem: 80%
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš25.8.2022 09:26Modrá CREW #23 - Universal War One #1, 2
    Dospelé európske sci-fi z konca 90. rokov, ktoré je dobre napísané a ešte lepšie nakreslené. Vizuálne pripomína Scottovho Votrelca: všetko je ponuré, realistické a ak to nefunguje, stačí do toho kopnúť a malo by to naskočiť. Ale ani scenár nie je zlý, len je to proste klasický pomalší úvod do témy, počas ktorého sa musíme zoznámiť s postavami (a že ich je), so vzťahmi medzi nimi (detto) a so zvláštnym svetom, v ktorom sa dej odohráva. Hoci to môže pôsobiť trochu ako iné európske sci-fi z edície Modrá CREW a to menovite Orbital, Universal War One 1, 2 politiku a vojnové konflikty berie skôr len ako kulisu. Do popredia stavia úžas z nevysvetliteľného (zatiaľ?) javu, ktorým je „stena“ a veci s ňou súvisiace. Má to viacero momentov, ktoré vám zrejme budú pripomínať slávne sci-fi filmy (Star Wars, 2001: Vesmírna odysea), ale nie je to lacná, ani trápna vykrádačka, komiks má svoju vlastnú tvár. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-universal-war-one-1-2-komiks
  • Good Games
    Good Games mecenáš24.8.2022 19:15Modrá CREW #23 - Universal War One #1, 2
    Prvé dva diely Universal War One ukazujú veľký potenciál celého príbehu. Síce sa príbeh ešte len rozbieha, no už teraz má silné ľudské postavy, zaujímavý príbeh a dobrú kresbu. Je to kvalitné sci-fi, v ktorom nájdete vesmírne scény s akciou, ale aj komorné, v ktorých sa prehlbujú charaktery postáv. Zatiaľ je to minimálne o triedu lepšie ako séria Orbital. =►Celá recenzia◄=
  • louza
    Do téhle knihy se mi moc nechtělo, protože s euro sci-fi nemám úplně dobré zkušenosti. Ve finále jsem ovšem docela mile překvapen. Téma hvězdných válek je tu uchopené vcelku realisticky, je dané politicky a je na hony vzdálené obvyklým fantasy blábolům ve sci-fi kulisách. Stejně tak dobrá je tu i práce s charaktery, které tvoří zajímavou speciální úderku z problematických osobností, jejichž komplexy vytváří v ději drobná dramata uvnitř dramat. Opravdu pěkně napsané a dobře zpracované. Oproti docela děsnýmu Orbitalu je tohle úplně jiná liga.
  • robur31
    Obával jsem se toho, ale nakonec na úroveň ostatních sešitů Mordé Crwe, lehce nadprůměrné. Příběh jednoduchý, čitelný, námět zajímavý, kresba OK. Na to, že dílko je 25 let staré a autorovi nebylo ani 30, celkem fajn.
  • P.G.
    P.G. mecenáš25.7.2022 20:42Modrá CREW #23 - Universal War One #1, 2
    Tak jsem z Universal War One taková trochu rozpačitá. Dva díly a moc se toho teda v nich nestane. Akorát se dozvíme kdo, co, kde a jak, případně s kým. Nápad s "jednotkou" postradatelných, co patří za katr, není nic nového ani objevného, jejich "zločiny" jsou taky klasika, některé stereotypy jsou jako pěst na oko a závěrečná akce ve stylu deus ex machina to celé tak nějak spolehlivě zabíjí. Kresba je fajn, ale to ladění do žlutohnědé v prvním dílu je teda hnus, welebnosti. Ať mi nikdo něříká, že na těch vesmírných lodích nemají i jinak barevný světýlka! Ve druhém dílu se to zlepší, ale jen trochu.
11301221
Četl/a (76)
2Hitman3, 2scha, BadBoy, Balů103, ben_bella, Black Bro, yo, Bubákolog, buscheer, Cabal, calvin10, Cemino, chcita, Cinema Ranger, Const.ex, Darth Raelchi, davidek, Dinik, Final, flipflop, Fox01, Garp, George Walker Bush, Good Games, Hanussen, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, Jahunda, James, Jay-jay, KdG, Keno, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, Librarian, Light, listr, majer, Marty_von_Shit, Matio, Mercurio, mineralk, monte walsh, MP, NecRoman, Nexis, Norri, oleav, Paja78, paulmuaddib, PeNNy, perak, petad, petrSF, Poniczech, Poseidon1978, radimisko, RaptoR, robur31, Sikk, Stara.kryta, start05, t0mas, the.kasztan, trudoš, Valdaufinka, VanTom, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(138)
2Hitman3, 2scha, Alfi, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Benji, ben_bella, Berry669, binnmode, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, Bubákolog, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, Cemino, chcita, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, Darker, davidek, Davispear , delsemela, Dinik, fel68, filemon, Final, flipflop, Fox01, Future-Death, Garp, Georgíno J., gezic, guseppe, Hanussen, herbert, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, JackOneil, Jahunda, Jak, James, Jay-jay, Joshua_T, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kazumaki, KdG, Keno, KOWE, kucik, Lachvos, Lamahe, Librarian, lifi, listr, Lobok257, LuckyLjuk, majer, Mamut12, markic, Marty_von_Shit, Marvin, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, mineralk, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nexis, Norri, o2t2, Olesh, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, petad, petrSF, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, Raido26, RaptoR, Saran, schefik, seezeethree, SickNail, Sikk, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, Tomate, trudoš, Valdaufinka, valon, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, worf, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (16)
Blair, Devilek, Draco nobilis, hahahoho, Kamoš, Keenkeen, Martinb, Matthew, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB, S313, skepsi, XGMan!ak, Yefery
Shání (2)
GeorgeeW, Nightmare