Koupit
Hulk si už dávno zvykl, že v lidech vzbuzuje jen odpor a strach - láska pro něj dlouho zůstávala čímsi zcela neznámým. Poté se však přenese na submolekulární planetu a objeví jemnou krásku s nefritovou pletí, princeznu Jarellu, která prohlédne skrz jeho nestvůrný zevnějšek a spatří ukrytého hrdinu. Tím začíná jeden z nejneobvyklejších marvelovských milostných příběhů... Dokáže jejich láska překonat veškerá úskalí, nebo je odsouzena k tragickému konci?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 93. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série The Incredible Hulk #140, #148, #156, #202-203, #205-207 a #246-248


Scénář
Chris Claremont, Harlan Ellison, Archie Goodwin, Bill Mantlo, Roy Thomas, Len Wein
Art
Sal Buscema, Sam Grainger, Joe Stanton, Herb Trimpe
Ink
Sal Buscema, Sam Grainger, John Severin, Joe Stanton, Sal Trapani
Barvy
Maddy Cohen (Mimi Gold), Barry Grossman (Ben Sean), Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
John Buscema, John Romita Sr.
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
736 g
Stran
216
Cena
249 Kč
Originál
Hulk: Heart of the Atom (Marvel)
  • ludek.n
    „Uvnitř světů existují jiné vesmíry. V pouhých atomech se mohou skrývat celé vesmíry. A napříč těmito nekonečnými mikrokosmy byl unášen Hulk.“ Série sešitů, které se pokoušejí dát dohromady ucelený příběh submolekulární planety K´ai a její vládkyně Jarelly, která v nespoutaném zeleném monstru Hulkovi rozpozná citlivého hrdinu a k překvapení všech se do něho zamiluje. Díky hned několika scénáristům (Roy Thomas, Archie Goodwin, Len Wein, Bill Mantlo) poznáváme Hulka zase z jiné strany. Pořád je to samozřejmě nemilosrdná mlátička, která nenechá nikoho na pochybách, kdo je nejsilnějším tvorem na Zemi (respektive ve vesmíru) a jakákoli invektiva vůči němu si říká o hromadu problémů, ale probleskuje tady i skrz naskrz lidská povaha ztraceného Bruce Bannera, která dovoluje tvůrcům rozvíjet zcela nový potenciál. Protože je kniha seskládána z různých sešitů, které ve skutečnosti nenavazují jeden na druhý, občas se sem vkrade jistá nespojitost (odkazy na děje, jichž jsme nebyli účastníky). Navzdory tomu se dá Srdce atomu číst jako jeden kompletní příběh, který má rozměr a někde na pozadí dokonce i velkou“ myšlenku. Výtvarníci Herb Trimpe a Sal Buscema tomu dali líbivý kabátek, takže se tahle sbírka Hulkových dobrodružství čte skoro sama.
  • JackOneil
    Hulk, který mě vážně bavil. Ukázala se jeho lidská stránka a ne jen "Hulk smash". I přes některé slabší pasáže, kde se trochu i opakovali, vážně dobré.
  • VanTom
    I když se (řádně pulpový fantasy/sci-fi) příběh často opakoval, soustředění na jednu důležitou osobu mu hodně pomohlo a přes klasické dobové nešvary se mi četl velmi dobře, primitivní charakter Hulka a jeho láskou zmatené myšlenkové pochody (textové bubliny) s ním souzněly. Hulkovi jsem zkrátka fandil a jeho hoře prožíval; kresba mi pak přišla povedená, esenciální klasika.
  • karl173
    Tak tohle mě bavilo. Sice jsem to četl asi milión hodin a na jeden zátah to fakt nešlo, ale na druhou stranu kdykoliv jsem se do toho začetl, tak mě Hulk dokázal vtáhnout do svého putování po sub-molekulární planetě K´ai, New Yorku atd. a četlo se mi to dobře. Celé je to poměrně slušné akční sci-fi s romanticko-tragickým příběhem. Není to v dnešní době nějak zvlášť originální, ale v 70. letech potažmo začátek 80. to muselo být opravdu něco. Tak jako tak, i dnes má tento komiks dle mého názoru stále co dát. A to je pro mě velké plus. Nicméně pořád je to retro, tudíž na hloupé dialogy a divné chování postav narazíte na každém rohu. Ale pokud to nenarušuje hlavní děj, tak se to dá u takto starých komiksů akceptovat. Od 202. sešitu mě také překvapila svižnost komiksu, tedy na poměry dané doby.
    Co se týče kresby, tak ta určitě ostudu nedělá a jak Trimpe, tak především Buscema odvedli dobrou práci.
    Když to shrnu, tak je vidět jistý posun v čase a jak je tento retro Hulk zase o něco čitelnější, zábavnější a asi i zajímavější než v knize Nespoutané monstrum. Potvrdilo se mi navíc, že Hulk je moje oblíbená postava a pokud je retro minimálně něčím zajímavé, tak si ho rád přečtu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 17:31Ultimátní komiksový komplet #106: Hulk: Srdce atomu
    Asi nejlepší příběh s dobovým Hulkem, i když už se jedná výhradně o záležitost 70. let. Což je víc než dobře. Nespoutané monstrum byl děs (krom vkladu Severinové). Tohle je naopak zase velmi originální a milostné téma přesahující sešity napříč roky je o to silnější a vskutku jsem Hulkovi fandil ať jim to vyjde. Fakt asi nejlepší zpracování do Tichých výkřiků a pak už nastupuje Hulkova planeta. Jinak mě Hulk fakt nebavil. Pravdou je, že příběh je přesto psán v duchu své doby a místy nudí a neposouvá hranice. Určité dílčí prvky vás jaksi vytrhnou z rutiny. Velmi krásné je prolínání vývoje Hulkovy postavy a obličeje - každý kreslíř přinesl něco nového. Navíc se mi líbí profilace Hulkovy postavy, potažmo Brucovi. Tohle je pořád kvalitní práce, ale kdyby vyšla v moderním komiksu, hodnotil bych ji více. I tak ale díky tvůrcům za skvělé oživení Hulkova světa.
  • S4TW
    Hulk, asi moje nejoblíbenější marvelovská postava. V podstatě každý komiks s ním mě baví a tento není výjimkou, i když v mnoha směrech pokulhává. Tak především tu je velmi slabá kresba a to jsem rozhodně nečekal, jelikož Buscema a Trimpe jsou kreslíři jinak velmi dobří, ale tady jim to tolik nesedlo. Po stránce scénáře se jedná také spíše o průměr. Respektive zápletka je zajímavá, především to, nechat toto Nespoutané monstrum zamilovat a hrát si z jeho emocemi, ale kniha se jinak velmi opakuje, teda v první polovině. Pak nastává část, kterou psal Len Wein a to je to nejlepší z této knihy, emocionálně se jedná o neskutečnou jízdu a autor si doslova vyhrál s hulkovými emocemi, postava, která jinak pociťuje jen zuřivost, nově cítí strach, lásku, starostlivost a spoustu dalších emocí. Konec je také celkem obstojný a určitě nevyzní na prázdno. Zajímavé také je, že se dozvíte, kde vzal inspiraci příběh Hulkova planeta, jelikož těch paralel tu je opravdu dost. Především to trápení Hulka, zmítání se v různých pocitech a platonická zamilovanost, dělá z díla něco zajímavého, bohužel ostatní stránky to trochu shazují a tak se jedná jen o slušný průměr.
  • Doncek4321
    Byl i horší Hulk, ale tento starý Hulk mi nesedl.
  • Kabukiman
    Čekal jsem to horší. Já jsem spokojený. Ze začátku byla kresba i děj slabší, ale jak šly roky, tak se kresba zlepšívala a děj taky a na konci jako dobrý, Kapitán Marvel tam byl, toho já taky rád. Já bych bral i další podobný dílka, nevadila mi ta staroba:)
  • petrsimcik
    I tahle stará věc mě bavila fakt hodně. Mrzelo mě že nemám u několika věcí kontext, ale nějak jsem se přes to přenesl. Nebylo to ani hloupoučké, ani utahané jako třeba poslední UKK Thorové - to bylo fakt utrpení. Takže palec nahoru.

    Co se týče toho atomu - a není náhodou Ant-man založený na tom samém? Dokonce i ten filmový. Tam je to imho ještě mnohem větší blbost, protože v jedné chvíli se zmenšuje tím, že zhušťuje částice, resp prostor mezi nimi a v další už je subatomární. WTF? Co do kulis prostě tuhle myšlenku přeřazuju ze šuplíku scifi do weird-fantasy a tam mě nechává zcela klidným :)
  • kaylin
    "Ultimátní komiksový komplet 106: Hulk - Srdce atomu" je kniha dobrá hlavně proto, že se dozvíte něco o Hulkovi a o důležité postavě, která vstoupila do jeho života. Příběh je hodně roztříštěný a jsou to jen epizody, kde se Hulk v první řadě snaží Jarelle pomoct, ale mnohdy způsobí více škody. Z hlediska originality nápadů zde nic moc skvělého není, ale co se týká dějového, tak ta emotivní linka funguje. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1221-ultimatni-komiksovy-komplet-106.html
  • cyboy
    Moc nechapu kde se bere ta chvala.
    Samotna stezejni myslenka je naprosty nesmysl - Hulk v subatomarnim svete, kde jsou lide a veci tvoreny cim (asi baryony, leptony a mezony)?? Cela rise v jednom atomu se dostane odnikud do mozku jedne z postav, nasledne na laboratorni sklicko, ktere Hulk omylem rozbije a tim znici i svet (jakoze rozbil atom?) aby to o nekolik dilu dal skoncilo tim, ze ho vlastne nerozbil ale jen tomu svetu privodil kolaps a odtrhnul ho od jeho hvezd (?), takze uz tam nic neroste, s vyjimkou Gardenerovy zahradky, ktera se zelena jak diva a evidentne slunce nepotrebuje...
    A pak ta Hulkova laska, ktera vznikne prakticky behem jednoho panelu, presne jak v pohadce (ktere ale maji vic logiky nez kterykoliv pribeh z tehle knihy). To snad ani nezaslouzi komentovat, je to uveritelne jeste min nez cela myslenka subatomarniho sveta.
    Celkove naprosto priserne. Vazne si vazim prace Harlana Ellisona, ale dost se divim, ze se pod tohle podepsal.
    Kresba je take slaba - Hulk vypada jako opice a Jarella na mnoha panelech jako zaba.
    Na UKK2 je videt ze opravdovy prusvih muze mit nekonecne mnoho podob (diky Hachette, to jsme potrebovali vedet). Tohle je prvni kniha v UKK, kterou jsem musel jeden vecer zhruba v pulce odlozit s pomerne nevybiravymi nadavkami na rtech. Druhy den jsem to s vrcholnym sebezaprenim docetl a dal si dalsi den pauzu abych nebyl v komentari zbytecne sprosty.
    Kvintesence blbosti.
    30%

  • Azalin
    Určitě jedna z nejlepších věcí s Hulkem, co jsem četl. Bavilo mě to víc než třeba Planet Hulk.
  • jh666
    Tak nějak nevím, co si o této knize myslet. Rozhodně je lepší než Nespoutané monstrum, ale pořád se nechytá na Hulky z původní 60 UKK. Základní premisa je rozhodně zajímavá, bohužel provedení dost často pokulhává (repetivnost, laciné kličky), navíc se i úroveň scénáře díky střídání autorů mění a přímo nezáří nikdo z nich (minimálně od Lena Weina jsem čekal víc). Ale základní myšlenka je dost nosná, aby to alespoň částečně překryla. Nejlepší je asi hned první sešit, několik dalších je pak jen nastavovaná kaše a kniha se někam dostává až ve druhé polovině. Zklamaný jsem z kresby. Od Herba Trimpa mě to nepřekvapuje, oproti výše zmiňovanému Nespitanému monstru se o moc nezlepšil. Nemile mě ale překvapil Sal Buscema, který skutečně umí kreslit líp. ve výsledku se nakonec přikláním k mírně pozitivnímu hodnocení. 60 %
5181773
  • cyboy
    Landauer: souhlas. Ja bych to i tady asi presel mavnutim ruky, kdyby to alespon melo dobry pribeh, nebo dobrou kresbu. Ale tady tezko vybrat slabsi stranku.
  • Landauer
    cyboy: Jako ona vůbec fyzika v komiksech a filmech je otřesná.... vždycky si plácnu dlaní o čelo, když vidím sci-fi, ve který někdo vyletí do vesmíru bez skafandru a během vteřiny zmrzne na kost. Jenže to by si člověk uroutil hlavu, protože fyzikální nesmysly mamutích rozměrů jsou skoro v každým filmu, o komiksech nemluvě. Čili, co naplat?
  • cyboy
    Azalin: To ja samozrejme vim a nemam problem na to pristoupit i kdyz je to blbost - ctu superhridnsky komiks, takze cekam nejakou berlicku (i kdyz vetsinou spis berlu) jak se s z nekoho vlastne superhrdina/padouch vlastne stal. Stejne jako u temer kazdeho dila musis pristoupit na autorovu hru. Abys na ni mohl pristoupit, tak bud muzes uplne vypnout mozek a pak nedelas nic jineho, nez ze travis zivot jako nemyslici ameba a jen papouskujes predmluvy a doslovy, kde to shrnuli za tebe, nebo na to nepristoupis a divas se na vec kriticky a delas si vlastni nazor.
    Pokud Ellison, ktery se da bez vahani zaradit mezi klasiky SF vyplodi dilo o subatomarnim svete, tak mu proste tleskat nebudu. Asi bych nemel vetsi problem na jeho logiku pristoupit pokud by zmenil terminologii a ze subatomarniho sveta, ktery je myslen skutecne jako subatomarni, udelal treba jinou dimenzi nebo tak neco. Ale aby ve sve dobe zacal blabolit o vesmiru uvnitr atomu a ani se nesnazil najit (alespon trochu) funkcni ramec pro tu myslenku, je proste spatne. Kdyby slo o dimenzi, paralelni vesmir apod. mezi kterym by Hulk a Jarella prechazeli pomoci magie, pak bych si rekl, ze je to blbost, ale zcela v ramci komiksove klasiky. Pokud ale Hulk prechazi z naseho sveta do subatomarniho, pak pravdepodobne take podstupuje prestavbu tela z atomu a molekul na subatomarni castice, stejne jako nasledne Jarella. Manipulace se samotnym atomem obsahujicim onen svet je take neco - nejen ze ho nejak najdou, ale jeste ho daji na laboratorni sklicko a do mozku jedne z postav, kteryzto fakt svetu nijak nevadi, ale jakmile Hulk prasti a sklicko se rozbije, tak dochazi k fatalnimu poskozeni sveta (atomu) a odtrzeni od jeho hvezd. Reseni je jednoduche - zapichnes do jadra krystal a najednou uz ty hvezdy nejsou potreba. Za zminku tez stoji prepinac on/off, ktery z naseho slunce dela novu, to je taky parada.
    Pokud je neco infantilni a hloupe, pak je to proste infantilni a hloupe (a to to hodnotim ciste v ramci komiksu, jinak bych hledal slova jen tezko).
    Vcera mi knihu vratil sousedovic kluk, kteremu je 10 a kdyz mi to daval, tak to krasne shrnul do jednoho slova: "Blboucky."
    A proc to ctu? Uz vazne jenom ze setrvacnosti, protoze kdyz jsem UKK2 zacal kupovat, tak uz ho asi dokoupim. To "asi" se ale porad zvetsuje, protoze je to prakticky jeden prusvih za druhym.
  • Azalin
    cyboy: LOL, už samotná "stěžejní myšlenka" Hulkova vzniku je naprostý nesmysl. Všechny superhrdinské komiksy jsou naprostý nesmysl. Jestli chceš číst něco, co má smysl, tak to seš tady špatně.. já jsem se bavil, za mě super komiks.. ;-)
Četl/a (76)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis1996, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, Fives, Fox01, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, Idy, invape, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Knuckless, Librarian, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Mates17, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, punisher, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, sala, Scaleo1, Sir_Pete, Spike, Symbi, t0mas, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(217)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azalin, Azbest, batoo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fives, folkemon77, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komiksák007, koniklec, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, luky.kuky10, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Mates17, Matio, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, semi41, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, tomaseek, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Valis, VanTom, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, FatMonster, Maty48, Rickettsia, royan
Nabízí (2)
Masinfira, Tommar