Koupit
Pohleďte, Defender! Marvelovský nechvalně proslulý hrdinský ne-tým. Staňte se svědky úžasného zrodu skupiny, když osud svede dohromady Dr. Strange, Hulka, Namora a Silver Surfera, aby zachránili svět před Yandrothem. Pouze společně budou mít naději zastavit apokalyptické zařízení Omegatron dříve, než odpálí veškeré nukleární zbraně na celé planetě!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 104. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Marvel Feature #1-3 a The Defenders #1-5


Scénář
Steve Englehart, Roy Thomas
Art
Ross Andru, Sal Buscema, Don Heck (Donny)
Ink
Sal Buscema, Bill Everett, Frank Giacoia, Frank McLaughlin, Jim Mooney, John Verpoorten
Barvy
Petra Scoteseová (Petra Goldbergová), Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Neal Adams, Roy Thomas
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Jiří Pavlovský, Ľudovít Plata (Turlogh), Jan Potměšil
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
690 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
The Defenders: The Day of the Defenders (Marvel)
  • ludek.n
    Ne-tým Defenders se dal oficiálně dohromady v komiksech s hlavičkou Marvel Features a pod taktovkou Roye Thomase, jemuž za kreslící podložkou sekundoval Ross Andru, potíral nepřátele ve třech sešitech této řady. Poté se přesunul do své vlastní série, které se ujali Steve Englehart jako scenárista a Sal Buscema jako mistr kresby. Toto číslo Ultimátního komiksového kompletu představuje ony první tři Thomasovy příběhy, doplněné bonusem Návrat, u něhož Rosse Andrua nahradil Don Heck, a dalších pět sešitů Englehartova cyklu. Myšlenka spojit samorostlé superhrdiny Dr. Strange, Hulka a Namora alias Sub-marinera nabídla řadu potencionálních výzev, a také příležitost podívat se pod pokličku marvelovských stereotypů. Kromě boje s padouchy se otevřel prostor pro vnitřní konflikty a další podivuhodné zápletky uvnitř zápletek. Pohříchu ani jeden ze scénáristů neměl pro nové možnosti více nadšení, než bylo nezbytně nutné, a tak se ve většině příběhů jako kolovrátek opakuje stále stejné schéma: znič, zabij, roztrhej. Až příchod Valkýry alespoň na chvíli naruší onu maskulinní defenestraci tábora zrůd a monster, přičemž rázná bojovnice přijde s otázkami, které by si její partneři nikdy nepoložili.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2017

    Nebýt Strange, asi to není tak dobrý. O tom žádná. Protože mě "Hulk být velký, Hulk ničit" většinou nebere a hrdinové jenom v plavkách ve mě nevzbuzujou důvěru. Takže na mě tam bylo až moc rušivých elementu najednou, které mi "rozházeně" nevadí. Ale jako celek jsem se při čtení průměrně bavila. Takže průměr.
  • JackOneil
    Bavilo by mě, ale nějak nemohu překousnout pomalu v každém sešitu odloučení a v následujícím opakující se shledání, spojení "týmu ne-týmu". Kdyby vynechaly tento fakt, dal bych 4/5.
  • VanTom
    K setkání nesourodých hrdinů docházelo pokaždé hrozně náhodně a scénáristicky vychtěně, ale povícero hostů a začleňování zajímavé Valkýry v závěru tým-netým podrželo. Jinak se jednalo o typický, celkem zábavný superhrdinský Marvel té doby, s nebetyčně pitomými zápletkami (zejména tři Marvel Feature od Roye Thomase) a opisnými dialogy, pěkně "klasicky" nakreslený.
  • Darth Raelchi
    Jako není to vyloženě hloupé, ale taky mi to místy přišlo přitažené. Aspoň se ale tvůrci snažili přijít s něčím trochu originálním a pravdou je, že takový tým je fakt k pohledání. Daleko lepší práce než při Avengers. Tady příběh dává najevo, jak je to těžké, dát dohromady tak nesourodou skupinu individualit. Je to asi nejpsychologičtější příběh ze staré éry Marvelu co znám. Kresba je také dobrá a na tu dobu fakt zdařilá. Příběh má nějakou linii až do konce knihy, takže to není úplně na bázi vše vyřešit v jednom sešitě. Poctivá a dobrá práce. Proč ne. Dá se to.
  • salamandr
    Co sem od toho čekal? Dobrý příběh s oblíbencem Hulkem? Tak ten sem nedostal. Něco zajímavé o Strangeovi, no možná trochu. Že mě bude srát nabubřelý Namor, kterého považuji za podivnou Marvelovskou postavu. To dle očekávání přišlo. Dobrou týmovku? Tak to ne. Vzato kolem a kolem vcelku slabota a ještě retro, takže kresba to nezachrání.
  • S4TW
    Zábavné sedmdesátkové béčko, kde hraje hlavní roli takový nesourodý tým-netým. Oni vlastně členové Defenders nikdy jako tým nepůsobí. Scénář je jeden velký mišmaš, chrlení nápadů ve stylu Stana Leeho na druhou, takže nejenže tu máme zvláštní tým, ale zápletky plné okultních věd, cestování mezi dimenzemi a až groteskní padouchy. Svým způsobem je to to, co dělá tenhle komiks takovou jízdou a zábavou, ale zároveň mu to i trochu láme vaz, protože je místy až blbé. Tady je ta koncentrace nesmyslů celkem velká. Osobně mi víc sedl scénář od Thomas, který mi přišel ještě takový chytřejší a zajímavější, Englehart z toho už udělal opravdu velký guláš. Na druhou stranu mi dílo místy připomínalo Avengers od Busieka a Péreze, které mam rád. Kresba určitě patří mezi to lepší. Už Ross Andru mě hodně zaujalo svojí originální, detailní kresbou. Sal Buscema to pak umocnil svou precizností a čistotou. Ale jo, dílo jsem si užil, je to dobrá béčková zábava, ale tu blbost z toho cítím místy až moc...
  • baatcha
    Defenders začínají svou jízdu jako usupěný parní vlak, který se ovšem změní v šinkanzen na steroidech – to když roli scénáristy převezme po bezradném Royi Thomasovi Steve Englehart v prvním samostatném čísle The Defenders. Tehdy se navíc kresby ujímá dokonalý Sal Buscema se svou čistou linkou, dynamickými kompozicemi a průlety jinými dimenzemi, které jsou v jeho podání totální mindfuck.
  • kaylin
    "Ultimátní komiksový komplet 107: Defenders - Příchod Defenders!" neoslní, ale ani neurazí. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/01/1350-ultimatni-komiksovy-komplet-107.html
  • J.T.honza
  • Lenny
    Velmi příjemné překvapení, hned bych si dal další díly. Marvel ve spojení s kultisty a prastarými je příjemná změna.
  • jh666
    Od Defenders jsem toho moc nečekal, ale nakonec jsem dostal docela příjemný komiks. Po trochu slabším rozjezdu se to od třetího sešitu slušně rozjelo. Zápletky jsou docela zajímavé, i když občas trochu pokulhává logika. Kresba pak takový dobový průměr, přičemž lepší byl rozhodně Buscema. 70 %
  • petrsimcik
    Hele neberu :) já ho četl. Píšu nádech :)
  • cyboy
    Hele neber Lovectaftovo jmeno nadarmo, to delaj jen lidi co ho necetli. ;)
  • petrsimcik
    Víc než teamovka je to Dr. Strange a občas hrubá sila v podobě Hulka, nebo Namora, ale Dr. tady hraje skoro všude první housle. Osobně se mi tahle klasika hodně zamlouvala. Má to trochu nádech do tajemna až Lovecrafta, není tak ukecaná (i když občas...), má na svou dobu zajímavé záporáky. Vzhledem k výskytu mých dvou oblíbenců jsem to risknul a myslím že obstáli na odřenou jedničku. Co bych tomu vyčetl je závěr který by byl fajn ale někdo tu myslel až moc :) a zbytečně.
  • Grim
    Duvod proč jsem koupil je Dr. Strange protože všechny jeho knihy z UKK jsou pro mě pecka. Duvod dvě Namorů páč je to totálně nepředstavený hrdina v CR.
    Tak snad to nezklame moc až se do toho dám.
  • cyboy
    Chtel si na tom najit neco pozitivniho a jedine co vidim je snaha o dejovou linku, ktera prolina prakticky celou knihou (a konci fakt divne). Jinak je to tezce prumerna klasika, se vsemi negativy. Vetsinu pribehu zapomenete nez knihu doctete.
    60%
11229101
Četl/a (71)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, CJFlip, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, hromotlk, hypermlok, invape, JackOneil, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, Librarian, ludek.n, Mariomichal, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, mstefl, namdnas, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, punisher, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, seneke, Sir_Pete, Spike, Symbi, t0mas, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, xflori01, Zdendy, zlejzmrd
(204)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Alfi, Alfred, Alikkk, AwatarDK, Azbest, batoo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Koci, kolik111, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Lenny, Librarian, Lobok257, Lukas366, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Matio, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, opytz, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, saja, Salien, Saran, Schramm, semi41, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
Al0f0k, Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, FatMonster, Maty48, royan, Venomslav12stars
Shání (1)
Mates17