Koupit
Ultimate Spider-Man: Návrat Goblina (6. díl) a Ultimate Spider-Man: Veřejný nepřítel (1. díl)
Finále boje s Green Goblinem a zbrusu nový příběh! Ve městě se objevuje nový Spider-Man... a není to zrovna hodný chlapec.

Ultimate X-Men: Pekelný oheň (2. a 3. díl)
X-Meni nepotřebují padouchy. Úplně si vystačí sami. Jean Greyová je na pokraji zhroucení, Wolverine si jde s Cyclopsem po krku, Beast randí po internetu... a už jsme se zmínili o dinosaurech?

Obsahuje sešity série Ultimate Spider-Man #27-28 a Ultimate X-Men #22-23

Scénář
Brian Michael Bendis, Mark Millar
Art
Kaare Kyle Andrews, Mark Bagley, Adam Kubert
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 1805-2738 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
155 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
240 g
Stran
98
Cena
199 Kč
  • faster86
    faster8619.9.2023 11:48Ultimate Spider-Man a spol. #15
    Spider man dobrý
    X-men odpad
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš2.9.2023 21:43Ultimate Spider-Man a spol. #15
    Číslo 15 obsahuje dve čísla ultimátneho Spajďáka a dve ultimátnych študentov Profesora X. Spider-Manovo dobrodružstvo je skvelé v tom, že to (až na úvod, počas ktorého sa dokončí súboj s Green Goblinom, čo už fakt viac klišé byť nemohlo, od Bendisa som ozaj čakal viac než len súboj dvoch týpkov v miestnosti, najskôr dostáva na búdku jeden, potom druhý a následne sa na scéne zjaví nečakane postava č. 3 a zabodne záporáka) de facto ani nie je dobrodružstvo. V meste vyčíňa starý dobrý Rhino, čo, nalejme si čistého vína, nie je najvýznamnejší súper zo Spideyho portfólia. A práve v tom drieme jeho čaro. Demoluje všetko okolo seba, čo mu príde pod ruky a roh. A Spider-man sa k nemu rúti... a rúti... a rúti. S tým treba prehodiť pár slov, s tamtým pokecať o veciach, ktoré nepočkajú, potom mu zdržanie spôsobia ďalšie nepredvídateľné osoby a nakoniec... Nebudem spoilerovať, ako to dopadne, ale i v tomto drieme čaro Petra Parkera. Čo sa X-Menov týka, jedno číslo kreslil Adam Kubert (Superman: Poslední syn Kryptonu) a druhé Kaare Andrews (Spider-Man: Padlé město). Tu už sa Millar evidentne utrhol z reťaze. Rakety štartujú, teroristi chytajú druhý (a tretí a štvrtý) dych, opice strieľajú zo samopalov, je prítomná dinosauria Divočina, Kitty Pride je značne roztopašná a chce stoj čo stoj vyraziť do akcie napriek prísnemu zákazu mamy, Cyclops a Wolverine sa sekajú (v podstate doslova) a Beast píše kritiku Marxovho kapitálu. Millar je ak aj nie krok pred čitateľom, tak minimálne pol, čo je vždy fajn (takže sa pýtate, ako je možné, že Wolverine nevycítil prítomnosť Kitty a o pár strán vám to prezradí sama). Ono je to vlastne super, len proste sú to iba dve čísla a bolo by božské mať to pokope v drastickom ombinuse. Na strane druhej, to, že týmto štýlom premýšľame, len dokazuje, ako fikane na to v CREW išli. Časť je poňatá ako chat, čo je skvelý nápad, no udivuje na ňom, za akého naivného blbca v ňom Beast je; k tak prenikavo inteligentnej postave sa to fakt nehodí. A čo sa týka Wolvieho, tak netuším, či je to len môj osobný dojem, ale ako keby bol pod Millarovou režijnou taktovkou Kanaďan s pekne drsným účesom poňatý dosť vylúhovane a nudne, čo sa k tejto postave taktiež strašne nehodí. Obvykle hodnotím podobnú výtvarnú pestrosť v komiksoch pozitívne, ale tu odlišný štýl autorov na môj vkus priveľmi udieral do očí. Niektoré postavy vyzerali v druhom zošite úplne inak, než v prvom. Napr. keď sa zjavila postava, ktorú oslovili Kitty (Pryde), zostal som zarazený, lebo dievča vyzeralo úplne inak, než v prvom zošite. Tentokrát bez listárne, len s úvodníkom.
  • Delphín
    Delphín25.12.2020 00:27Ultimate Spider-Man a spol. #15
    Ohledně tempa série trochu polevila, na kvalitě to ale znát není.
    Spider-Man má za sebou drsný souboj s Goblinem, jeho problémům ale ani tak není konec. Ukazuje se nový záporák, ovšem prostor zatím bohužel moc nedostal.
    X-Meni příjemné překvapení, vypadá to, že i tato dějová linka se konečně dostala kvalitou dostatečně vysoko, leč se to Spider-Manovi pořád nevyrovná. Jen proč se sakra v průběhu změnila kresba? Ne že by se mi nelíbila ale k X-Menům nesedí, navíc Vás docela násilně v průběhu čtení praští do očí. Ale jinak dobrý.
  • karl173
    karl173 mecenáš21.1.2018 15:54Ultimate Spider-Man a spol. #15
    Spider-man stále dobrý. Konec s Goblinem byl povedený, druhý sešit s novým příběhem se mi také líbil, ale co z toho vyklube se teprve dozvíme. X-meni se sice rozjíždějí pomaleji, ale zatím mě to baví, tak uvidíme kam až se to dostane. Příprava je zatím ale skvělá. Trochu zklamala změna kresby u X-menů. Ne že by se mi ta kresba vyloženě nelíbila, ale je to zkrátka velká změna a k X-menům se zrovna nehodí. Ale jinak skvělé číslo.
  • jh666
    Trochu slabší než předchozí díly, ale pořád fajn. Sešit s Goblinem byl super. Pak to bohužel polevilo na tempu. A co sakra měla být ta kresba ve druhých X-menech?
  • Fry
    Fry admin5.11.2014 16:26Ultimate Spider-Man a spol. #15
    "Ultimate Spider-Man a spol. #15" - Tak nakonec zatím usuzuji, že magazín skončí v tom nejlepším... Finále s Goblinem se jakž takž dalo, žádný mega konec to ale nebyl, trochu škoda. "Veřejný nepřítel" - ten se mi zatím od Spideho líbí asi nejvíc a věřím, že až do konce budu hltat tady každé slovo! Přece jen nejhorší nepřítel je právě život... X-Meni - Bože, stal se asi zázrak, ono to konečně začíná dávat smysl a stává se s toho slušné čtení! Nejlepší X-Meni - a to fakt beze srandy. Flirtování přes net, nespokojenost, Jean na pokraji... i celkem zajímavá kresba. Jedno z lepších čísel, možná dokonce i nejlepších... Navíc - luxusní obálka!! Za mě 5*!
  • sedw
    Tak po mírném zklamání opět naprostá spokojenost. Závěr příběhu s Green Goblinem mě potěšil mnohem více, než dva předchozí sešity (a to hlavně z důvodu, že nešlo jen o akci), první část arcu Veřejný nepřítel pak byla naprosto úžasná, opět civilnější díl, který jde více do hloubky Peterova života a podle konce to vypadá na slibný děj. X-meni pak, jako tradičně, nezklamali. Líbila se mi i kresba druhého sešitu, která je naprosto odlišná, ale rozhodně ne nezajímavá. Příběh po celou dobu držel napětí a jsem jen zvědav, jak vše dopadne.
  • kaylin
    kaylin15.7.2014 15:21Ultimate Spider-Man a spol. #15
    " Ultimate Spider-Man a spol. 15" pokračuje v doposud nastoleném trendu - je to fajn, rychle se to přečte, ale na prdel si z toho nesednete. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/07/694-ultimate-spider-man-spol-15-60.html
  • Schramm
    Schramm29.6.2014 12:11Ultimate Spider-Man a spol. #15
    Taková klasická spokojenost.
  • xflori01
    xflori0123.6.2014 16:17Ultimate Spider-Man a spol. #15
    Návrat Goblina 6.díl - Bojování jsme měli dost v minulých dvou sešitech. Goblin nám toho v tomto čísle už nic moc neprovede. Objeví se agenti SHIELDU a samozřejmě Fury, který teda Petra dobře rozhodí (či spíše naštve). Pěkný díl, i když jsem čekal další boj. 70%
    Veřejný nepřítel 1. díl - A už tu máme další normální den a Petr se začíná potýkat s tím, co to znamená být superhrdinou v teenagerovském věku. Objevuje se Rhino a Iron Man. 75%
    Pekelný oheň 2.díl - Začíná to představením dalších členů Bratrstva (viz "pavouček" na obálce) - nebo o nich je spíše tento díl. Dále tu máme roztržku Wolverina s Cyclopsem či další záchvat Jean. 60%
    Pekelný oheň 3.díl - Máme nového kreslíře, kresba teda hodící se na Disney Channel do animáčů, ale příběhově dobrý díl. Konverzace mezi Beastem a Blobem mě dostala. Jinak se v tomto díle akorát připravujeme na "snad" krizi v dalším díle. 80%

    PS: Tato sérka nesmí skončit. Konečně něco jiného než ostatní komiksové knížky. Méně stran za menší cenu, dočkám se tam více příběhů (SM, XM) a pořád si drží svoji hodnotu. Prostě Ultimate svět je boží a chci si přečíst další příběhy z něho.

  • smtxx
    souboj s goblinem zklamal ale zbytek už docela šel , jen toho Rhina mohlo bejt víc :)

    Xmeni dobrej příběh ,ale ta kresba druhýho příběhu mi taky moc nesedla.


    Nezbývá než zase 2 měsíce čekat na další příběh .

  • erik
    Spider-man a Green Goblin rýchlo ukončia svoj boj, čo je dosť nuda, dojem napráva nemožnosť opustiť školu a pobiť sa s Rhinom.

    X-Meni sa blížia k ďalšiemu nadupanému vrcholu, Bratstvo zlých mutantov chystá odvetu, Beast sa chystá na rande, Wolverine je s Cyclopsom v Savage Lande a Jean s Profesorom X vyrážajú do Hellfire Clubu. Ďalšie číslo bude PECKA! Inak sa zjavil nový kreslič Kaare Andrews, tu silno mangoidný, nie každému sadne.
7269
Četl/a (63)
2scha, 66pepo66, 81splinter, Alfred, Baffman55, Big_Boss, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, Davidos402, Delphín, erik, faster86, Final, Fox01, Fry, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, jh666, Joshua_T, karl173, kaylin, KdG, Keno, Light, Lijem24, Lobok257, LookAss, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, namdnas, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, punisher, raenius, RudyRod, saja, Schramm, sedw, seneke, Shin, Shpeckk, Sick666, Spike, tacmud, Tommar, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, VvV, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(139)
-spacilost-, 2scha, 66pepo66, 7eleven, 81splinter, adam.ra, afri, Alfred, asgardpepa, Baffman, Baffman55, Big_Boss, blackJag, bobo666_2005, brkowycz, Bronn, bronxik, burzum, calvin10, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, CSE_AC/DC, Davidos402, Delphín, delta11, disclose, doophy, Drekorian, Elhonzo , erik, filemon, Final, Flash, Fox01, Fry, gezic, gobers, Hebled, hellblazer, Hulik, hypermlok, I.am.geek, invape, Ivan Kucera, Jak, James, jerry67, jh666, jjjirik, Joshua_T, kaylin, KdG, Keno, konous, Leland, Lijem24, Lobok257, LookAss, maara, markic, Martin Buchal, Martinb, MB, mcezik, MEGA, Mercurio, merhyx, mimo_provoz, mineralk, moiqpiom, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, nx, o2t2, Olesh, Paldini, palo, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Petr, pk123x, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, Quintana, Radkos, raenius, Raijin, Ricarderon, RudyRod, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Sesta, Shin, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, Symbi, tacmud, The Genius, TheWrecker, Tialster, timek, Tominos, Tommar, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Vítek, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (14)
Azik2586, Braindead, deadpool, Doppelganger, FatMonster, Honza R., Jack, Jenna De Vinne, Jimbeam90, Kil-Khal, Mankin, Maty48, raimi, RaptoR
Shání (4)
Al0f0k, Clarkos, Jimbeam90, Kil-Khal
Nabízí (6)
66pepo66, Ivan Kucera, MB, nx, prokop.prcik, Tommar