Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Josie Schullerová je navenek dokonalá hospodyňka, manželka a vzorná matka, a tak by nikoho nenapadlo, že se v mžiku dokáže proměnit v chladnokrevnou vražedkyni! Není nad to, když žena dokáže skvěle skloubit domácí povinnosti s živností nájemného zabijáka. Právě totiž začínají šedesátá léta, ten nejlepší čas splnit si svůj ukázkový, krví zbrocený americký sen!

Obsahuje sešity série Lady Killer #1-5 (leden 2015 - květen 2015) a Lady Killer 2 #1-5 (srpen 2016 - září 2017)

Scénář
Joëlle Jones, Jaime S. Rich
Art
Joëlle Jones
Ink
Joëlle Jones
Barvy
Laura Allred, Michelle Madsen
Obálka
Joëlle Jones, Michelle Madsen
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, drama
ISBN/ISSN
978-80-7652-064-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
158 x 239 mm
Tisk
barevný
Váha
802 g
Stran
288
Cena
799 Kč
Originál
Lady Killer Library Edition (Dark Horse Comics, 2020)
  • Django
    Django mecenáš31.12.2023 21:15Vražedně dokonalá
    Když jsem to kupol mel jsem obavy že to bude nuda. Překvápko přečetl na jeden zátah, vážně dobrý máte rády retro a Pulp fiction ženský v kostýmu a chlapi v smokingu s sklenkou martini tak nevahejte
  • perak
    perak24.7.2022 11:32Vražedně dokonalá
    Tak toto mi přišlo scénáristicky slabé a s pokračujícím příběhem celkem i nudné. Jasně, má to i silnější chvilky s humorem a povedenou nadsázkou, ale přesto by příběh měl ctít alespoň nějaké základní premisy, pokud se má jednat o "vražedně dokonalou". Namísto toho vidíme vraždící dámu, která za každou zakázkou nechá spoustu svědků, které ji viděli s obětí či ji přistihnou na místě činu - o tom, že tam po ní zbyde spousta stop a sama z akcí mnohdy vyvázne jen se štěstím a se šrámy, které by hned musely být podezřelé, ani nemluvě. Takže základ matka od rodiny udržující teplo rodinného krbu versus skutečně dokonalá vražedkyně hodně pokulhává. Což je škoda, z tohoto se dalo vytěžit více.
  • choze
    choze15.7.2022 12:37Vražedně dokonalá
    Chtělo by to být sexy, provokativní, vtipné a zábavné, ale kvůli zoufale průměrnému scénáři jsem to vzdal v půlce. Kresebně solidní.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.2.2022 17:13Vražedně dokonalá
    Takže už ta samotná premisa, na které to bohužel celé má jako by stát a vytvářet konflikty a humorné situace, tedy domácí puťka, hospodyňka a milující matka a žena versus chladnokrevný zabiják, jenž v ní dřímá, je nerealisticky přitažená za vlasy a k uzoufání nudná. Samozřejmě, že je hlavní hrdinka sexy, samozřejmě, že každýho zmasakruje. Máme tu nebezpečné a chladnokrevné agenty bez sentimentu, máme tu i pošahaného nácka, nesympatické postavy, z nichž se brzy stávají oběti. Jenže, když se člověk na vteřinu zamyslí, největším psychopatem tu je samozřejmě hlavní postava Josie! A nejhorší na tom je - s vědomím toho, že to nelze brát jinak než žánrovou nadsázku -, že jí vůbec nic nevěřím!

    P. S. Kresba až zbytečně "vymazlená", když příběh nic moc.

    Celkový dojem: 40%
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin31.1.2022 15:29Vražedně dokonalá
    Doufám v pokračování a vývoj postavy, protože jinak to holka akorát zabila. Ale je tu ten plamínek naděje, že setkání s Irvingem a konec (?) její maloměšťácké idyly jí drobátko otevře oči. Taková tlustá bichle a člověk má pocit, že přečetl teprve ouverturu.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.1.2022 18:35Vražedně dokonalá
    Vražedně dokonalá je typickým komiksem, který má zajímavý nápad, ale bohužel to je asi tak všechno.
    Provedení je nedotažené a zápletky působí průměrně. Přitom potenciál tu je slušný, kdyby si autorka dala více záležet na propracování pozadí a postavám dala uvěřitelnější podobu.
    Zápletky se tu jeví triviálně či nahodile a příběh téměř nedokáže překvapit či vás něčím doslova zaujmout.
    Čte se to dobře, ale když po dočtení zjistíte, že to bylo tak trochu k ničemu, není to zrovna dobré znamení.
    Čemu nemám prakticky co vytknout je vizuální stránka. Kresba je propracovaná a koloring dobře sedí. Možná vás to neohromí, ale bude se na to dobře koukat.
    Za mě tedy spíše lehký nadprůměr.
  • Denis
    Denis29.1.2022 21:28Vražedně dokonalá
    Ako píše hawwwran a Alfie. Úplne sa stým stotožňujem. Ja musím dať ale 2/5 jedine čo by som vyzdvihol je kresba. Super nápad ktorý sa ale nikam neposunie.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš26.1.2022 14:34Vražedně dokonalá
    Já bych to popsal jako Alfi. Bavil jsem se, na začátku. Koncept zajímavý. Ale pak jsem si začal klást otázky o motivaci hlavní postavy a nemohl jsem se s ní ztotožnit. Místo milé ženy v domácnosti s netradiční "prací" ji na konci vidím jako bezcitnou vražedkyni a to mi nesedělo. Přesně jak říká Alfi, scéna kde vidíme že vraždí nevinné kvůli dědictví to pro mne zabila.
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš24.1.2022 14:44Vražedně dokonalá
    Nádherná kresba, skvělá estetika prostředí, výborné zpracování od Comics Centra, vysoce kvalitní překlad, příběh... mizerný, plný logických lapsů a srážející celkový dojem o několik příček. Obvykle se musím domýšlet, jak k vytvoření některých komikových děl došlo, ale u Vražedně dokonalé to na sebe práskne sama autorka v bonusech.

    Kreslíři přemýšlejí nad komiksem ve formě estetický obrazů, nikoli nutně ve formě scénáristických norem. Vytvořit napřed koncept postavy a pak kolem ní nějakým způsobem navléci zajimavý příběh nemusí být nutně na škodu, nicméně kvalita výsledku závisí na poctivě odvedené editorské práci, které se tady zoufale nedostává.

    Myslím, že kdyby si Joëlle k sobě přizvala zkušenějšího scénáristu, celkový výsledek by dopadl podstatně lépe. Takto je to bohužel dost propásnutá šance. Nominaci na Eisnera upřímně nerozumím.
  • Fort
    Fort16.1.2022 18:06Vražedně dokonalá
    Je zde vidět sešitový formát, rychlý a úderný a tak stále dokola. Ani se nenadějete a je konec. Kresba je fantastická, příběh už tak moc ne. Ideální na jedno přečtení.
  • faster86
    faster868.1.2022 12:44Vražedně dokonalá
    I když tu máme přes 250 stran, tak se dá říct že jde o jednohubku. Velmi dobrou jednohubku, krásně nakreslenou. Děj je jednoduchý ale úderný. A ty rekamy v bonusech? Okamžitě bych si dal tu na mrazák na zeď.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš21.12.2021 01:27Vražedně dokonalá
    Slušný příběh o vraždění, i když si nejsem jistý tím koncem. Bude ještě nějaké pokračování? Kresba výborná s estetikou 50.-60. let.
  • adevr
    adevr19.12.2021 15:01Vražedně dokonalá
    Velmi mi sedla výtvarná stranka, a také příběh byl akční, prostě tak jak má, v takovém komiksu, o nájemné vražedkyni, být.
  • Palebras
    Palebras18.12.2021 19:12Vražedně dokonalá
    Vražedně dokonalá je komiks, který rozhodně není dokonalý, tak jak trochu napovídá samotný název, ale určitě se jedná o velice dobrou záležitost, při které člověk nemusí příliš uvažovat či zapojovat mozkové závity více než je nutné, tudíž se může jen ponořit do čtení a sledovat vražedný um Josie Schullerové, která je mimochodem fakt kočka. Příběhově to sice není vůbec sofistikované a prakticky se všechny sešity smrskávají do několika nahodilých vyvražďovaček doplněných o nějaké ty pracovní a rodinné trable pramenící z faktu, že máma od rodiny po večerech vraždí na zakázku. Hodně se mi líbila celková stylizace pramenící ze zasazení do šedesatých let, která byla umocněna opravdu hezkou kresbou, jež hlavně barvama dodávala všemu autenticky vražedně laděný nádech. Fakt, že Comics Centrum tohle vydalo v jedné knize opravdu kvituji, protože se jako obvykle jedná o krásně provedenou záležitost obsahující zajímavé bonusy, krásné obálky a vůbec celá kniha působí prostě skvěle. Z mé strany tedy velká spokojenost a jsem zvědav, zda se někdy dočkáme pokračování. Vůbec bych se tomu nebránil.
  • Alfi
    Alfi15.12.2021 11:27Vražedně dokonalá
    Žena v domácnosti / low-cost nájomná vrahyňa by mohol byť celkom zábavný koncept, keby bol doplnený humorom a sympatickými postavami. Možno toto dielko niektorí budú skutočne takto vnímať. Ja som ale čítal existencionálnu drámu o psychopatickej vrahyni, ktorá pre pár drobných vraždí nevinných ľudí (napríklad vyvraždí rodinu kvôli dedičstvu), jej mentálne "pomalšieho manžela" (ktorému nepríde divné, že jeho manželka sa pravidelne vracia neskoro a dobitá z partičky bridžu), ich svokry pracujúcej ako inšpektorka pre mladosti pre Gestapo (lebo ako vieme, aby Gestapo niekoho zlikvidovalo muselo mať nepriestreľné dôkazy, že nie je nevinný) a ľudí okolo nich.
    Kniha mi v zásade nevadila, kresba je fajn a evokuje príjemné retro, žiaľ ale dej je dementný a bez logiky a nikdy sa úplne neprehupne na stranu "bavím sa kráľovsky" lež dáva čas čas rozmýšlať nad dierami v scenári. A ten mohli písať vo Švajčiarsku, lebo dier mal ako ementál.
    PS: cliffhanger na konci druhej knižky vykopáva otvorenú bránu k pokračovaniu, ktoré ale nebolo nikdy napísané.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.12.2021 15:35Vražedně dokonalá
    Naprosto zbytečný komiks. Jako o čem má být? Kdo dneska jen tak si řekne, hmm, co udělat příběh ze 60. let (i když mi to více připomíná 50. léta) a ukázat, jak to měly ženy "těžké", ale přitom to udělat stylem, že se na to nebudeme cíleně zaměřovat a místo toho uděláme Badass motherfuckin' mother! Co víc si přát, že? Když to vezmete jako zábavovku, funguje to. Takovej komiksovej popkorňák. Jenomže tohle vydržíte chvilku a v podstatě to budete knize taktak odpouštět první volumko, že tam vlastně chybí příběh. V druhé už by to mělo někam směřovat, a vlastně to nikam nesměřuje. Celkově se každé volumko moc rychle uzavírá, děj a postavy nestihnou dostat řádný prostor, dělají to, co dělají, protože proto a pak bum cvak konec. To samé druhé volumko, jen to tam působí o to neorganičtěji, protože už je svět vytvořený a nějak funkční. A aby toho nebylo málo, zase je tam nácek. Doprčič, furt to samé dokola. Proč tam autorky raději nedaly jinou zápornou postavu...?! Proč se zase stylizovat do klišé, které je dnes totálně passé a nikoho to už tak nenadzvedne. Tenhle komiks je všechno, jen ne originální a s příběhem. Zábava na jedno použití, krásný střed.
618206
Četl/a (80)
123peta, 2scha, adevr, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, ben_bella, calvin10, cobe, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, Davispear , Denis, desto, Django, Draco nobilis, Drekorian, Elizabeth, farnhajt, faster86, flipflop, Fort, foudy, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Future-Death, Garp, George Walker Bush, Georgíno J., Hanussen, Hawwwran, IndyP, invape, Izmir Čupr, James, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kadin, karl173, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, kindanerd, KOWE, lacoste, lantan1, Librarian, Light, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, MP, NecRoman, oleav, Palebras, pearlxjam, perak, petad, petrSF, PH79, Poseidon1978, RaptoR, Sikk, Stara.kryta, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Unerr, vita, Walome, Wasps, Wasseg10, Yaromil, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(139)
123peta, 2scha, 81splinter, adevr, Al0f0k, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, bboorreekk, Beng.D, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, cobe, Const.ex, D.K.Logic, Dalamar, Dali, DanielT, Darker, Davispear , Deckard, delsemela, DEmnoG, Denis, desto, Dinik, Django, Draco nobilis, Drekorian, Elizabeth, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, filemon, filosh, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Future-Death, Georgíno J., Glumal, Goeger-Devil007, gumidekmedvidek, Hanussen, Hawwwran, hellblazer, herbert, Honzin, hugosnowden, hyba1991, IndyP, invape, Jak, James, Jay-jay, jh666, Joshua_T, Kadin, karl173, KdG, kinak, koudak89, Kouzelnik7, KOWE, kubosos, lacoste, Lenny, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, markic, merhyx, mikado, Mikei, misa, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nightmare, Olesh, opytz, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, petrSF, PH79, Poseidon1978, psramek, RadimNemec, RaptoR, regressiv, RicHard. , rooty, Rowan, Rumburaq, Saran, Šedo, Sikk, Skot, SpiderJerusalem, Stara.kryta, suricattaontheway, tacmud, timek, Tomasino79, Tomate, Tony TwoDee, trudoš, Valdaufinka, vishnar, vita, vranakx, Vrenn, Wasps, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (6)
Berry669, deefha, Infarkt, Jimbeam90, monty.cl, Murphy722
Shání (1)
deefha
Nabízí (4)
kinak, kubosos, Librarian, Vrenn