Desky
Desky zadní
Přebal zadní

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Tajuplný příbeh ze světa superhrdinů o reportérce odhodlané zjistit, co se přihodilo jejímu otci, hrdinovi jménem: Černá palice.

Zdá se, že všechny odpovědi se skrývají v nechvalně proslulém ústavu pro choromyslné zločince, kde přebývají ti nejnebezpečnější superpadouchové. Reportérka Lucy pátrá po pravdě, s níž jsou spojena i temná tajemství původu některých úhlavních nepřátel Černé palice. Postupně zjišťuje, jak každý z nich zapadá do záhady zmizení největšího hrdiny Spiral City.

Obsahuje sešity sérií Sherlock Frankenstein and the Legion of Evil #1-4 a Black Hammer #12

Na předělech kapitol spolupracovali David Rubín, Mike Mignola, Dean Ormston, Duncan Fegredo, Jeff Lemire a Dave Stewart.

Spolutvůrce Mechanického Mínotaura Gus Lemire.


Scénář
Jeff Lemire, Dean Ormston
Art
David Rubín
Barvy
Kike J. Díaz, David Rubín
Obálka
David Rubín
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
parodie, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-88152-69-9 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
545 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
Sherlock Frankenstein and the Legion of Evil (Dark Horse Comics, 2018)
  • SickNail
    SickNail mecenáš17.10.2021 00:55Sherlock Frankenstein a legie zla
    Farebná kresba mi celkom sadla a záporaci boli cool, no s predvídateľným príbehom som spokojný až tak nebol... Vlastne sa jedná len o akúsi ukážku dalších postáv zabalenú do detektívneho kabáta, no nejaký vplyv na vývoj hlavného príbehu to nemá. Síce pekne nakreslené, ale tak trochu zbytočné.
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.8.2021 20:57Sherlock Frankenstein a legie zla
    A tak tohle mi přišlo úžasné, ty "Střípky ze Spiral City" by byly mnohem zajímavější a dávaly by lepší smysl po přečtení tohoto. Tato kniha mohla být klidně 2.dílem základní série, kdyby ji Lemire nevymyslel až ex post. Škoda, mohl to i kreslit Ormston. Ale, ať Rubinovi nekřivdím, když nemá srovnání s Ormstonem na vedlejších stránkách a nekreslí v detailu lidské ksichty, tak to není tak hrozné, naopak příšery mu jdou výborně. No, takže mám z Palice momentálně všechno, předpokládám, že o Dr. Hvězdě bude pokračování tohoto hledání, ono už to tam vlastně jednou bylo, že Lucy pomohl on, otázkou je, jestli si to chci kupovat, nicméně tohle mě bavilo dost, takže asi budu muset.... Autor si nechal tolik stupňů volnosti, že může na svůj základ naroubovat ještě příběhů celou knihovnu....to už bych asi nemusel;)
  • Sv1hl1k
    Sv1hl1k18.6.2020 14:11Sherlock Frankenstein a legie zla
    doporučuji vysvětluje mnoho o světě černé palici
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš1.4.2020 22:32Sherlock Frankenstein a legie zla
    Super, fakt mne to bavilo a ukázalo to víc z toho co se dělo mimo hrdiny Černé Palice. Vždy když si čtu něco ze světa ČP si říkám, jestli si to jen špatně nevykládám, ale podle mne si Lemire mistrně dělá prdel z celého superhrdinského komiksu a zároveň to myslí vážně. Na mne to funguje skvěle.
  • MEGA
    Tento díl, či spin-off, slouží hlavně k rozšíření světa Černé Palice a v tom si vede skvěle. Celý svět je čím dál zajímavější a z každé postavy čiší nápaditost a láska k superhrdinům. Dialogy jsou napsány báječně, takže jsem se nikdy nenudil. Příběh je místy předvídatelný, ale mě to nevadilo, vždycky jsem byl ohromen tím, co na mě Lemire a Rubín zrovna vrhli. Kresba se mi líbila už v druhé knize a tady to není jinak. Výrazné barvy a propracovaný vzhled postav je přesně to, co tato kniha potřebuje. Musím ale říct, že jsem byl u některých dvoustránék poněkud zmaten. Těch 5* si to ale zaslouží!
  • Fry
    Fry admin28.5.2019 19:01Sherlock Frankenstein a legie zla
    Sherlock Frankenstein a legie zla - Velmi povedený spin-off k sérii, která nepřestává přešlapovat na místě a spíše než vývojem hlavní zápletky nás zaměstnává různými vedlejšími příběhy vedlejších postav v samostatných vedlejších sériích. Nicméně stěžovat si nehodlám. To že je tahle série úplně o něčem jiném, než by z názvu mohlo být patrné, a že mě tentokrát spojení Rubínovy kresby s Lemireho stylem vyprávění nenudilo, ale naopak značně bavilo je známkou úspěchu. Na plný počet to asi není, ale oproti hlavní linii jsem velmi spokojený ... Za mě 4*!
  • louza
    Jeffa miluju, ale v Sherlockovi vyšší přidanou hodnotu prostě nevidím. Ano, je tu trochu avantgardnější pojetí kresby a barev. Ano, je tu něco jako detektivní zápletka na pozadí se sociálním dramatem. Ano, hezky se to čte. A ano, je tu brutálně otevřený konec, který v podstatě vůbec nic neřeší. Z hlediska série naprosté plácnutí do vody. Jediné co je po zvláštní spin-offové knize definitivně jasné je, že Black Hammer bude běh na dlouhou trať. Doktor Starr alespoň fungoval (respektive v čechách teprve bude fungovat) jako příběh sám o sobě a na konci si člověk slušně pobrečel, ale tohle bylo fakt zbytečný. Krátký a zbytečný.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.4.2019 09:54Sherlock Frankenstein a legie zla
    Jůůů. Já nechci přeanalyzovávat kresbu, jistou dětinskost, naivitu či scénáristické berličky... protože se mi to prostě a jednoduše strašně líbilo a hezky se mi to četlo. Lemirovi jde více dekonstruovat žánr a konstruovat vlastní světy, nežli dejme tomu psát Thanose, a já jsem ze světa Černé palice pomalu ale jistě lehce odvařený. Gimme more, pls.

    Celkový dojem: 90%
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš8.4.2019 08:07Sherlock Frankenstein a legie zla
    Sherlock Frankenstein je pomrkáváním Jeffa Lemira po všech milovnících weird stories, komiksů ze zlaté éry i dnes již klasickým hrdinům z dob viktoriánské anglie. Je to sonda do světa Spiral city, díky které získáte na Černou palici docela jiný náhled.
    http://geekcave.cz/comics/novinky/sherlock-frankenstein
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle4.4.2019 11:10Sherlock Frankenstein a legie zla
    Krásná kniha, která rozšířuje svět ČP, kresba je dosti odlišná a přišla mi více hravá narozdíl od minulých knih. Příběhy postav, které se dozvídáme, nejsou jenom ploché, jak u některých plaštěnkovych komiksu, které u nás vycházejí, mají svou hloubku, životní příběh, prostě na vás působí dost reálně. Jediné postava, která mi moc neseděla byla právě Palicova dcera, ale to bylo nejspíše tím, že byla zastíněná, těmi postavami, které měli více poutavější příběh. I přes to všechno byl tenhle komiks opět naprosto luxusní.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.3.2019 20:11Sherlock Frankenstein a legie zla
    Skvělý spin-off a přitom je i nutný pro pochopení souvislostí v knize 1 a 2. Teoreticky funguje sám o sobě, ale naprosto parádně zapadá do Palice 1 a 2. Postavy jaksi dostávají nový rozměr a nepůsobí pro mě jaksi dvojrozměrně, jakoby byli plastické a naaranžované. Prohlubuje se lidská hloubka a tam kde vše bylo jasné a evidentní, se tady vyvrací. Srandou je, že tato kniha slouží i jako jakési cílené "zesměšnění" starých známých postav Zlatého věku superhrdinů apod. Příběhově a vypravěčsky je to diametrálně odlišné, než na co jsme byli doposud zvyklí z knihy 1 a 2. I kresba se změnila, výrazně na můj vkus, ale nikoliv k horšímu. Rubín je zajímavý a při každé stránce si připadám, jak kdybych tam byl. Strašně to působí graficky trojrozměrně. Není to 2D kresba na papíře a že dělal i poslední sešity digitálně bych od nedigi nepoznal. Je fakt dobrý a bere si to nejlepší z Golden Age - obohatil je o něco, co mi vždycky na těch komiksech chybělo. Pořád jsem si připadal jako ten tady a ne tam. Palice, Ormston, Rubín a Lemire - parta k popukání. Už se nemůžu dočkat na další knihu.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko14.3.2019 18:59Sherlock Frankenstein a legie zla
    ..tady ten krátký, investigativní exkurz, do minulosti superpadouchů, co měli tu víc tu míň společného, s naší ztracenou partou superhrdinů, mě možná i (emocionálně) víc vtáhl do děje, než předešlé dva díly.. pozoruhodné
  • karl173
    karl173 mecenáš11.3.2019 19:02Sherlock Frankenstein a legie zla
    No co na to říci. Lemire totiž rozhodně neváhá a rozjíždí ten svůj multivesmír v plné parádě a nenechává nás ani na chvíli vydechnout. Je tam toho tolik, že každý detail se teď najednou může zdát jako mrknutí nejen po něčem již stvořeném, z čeho si Lemire vzal inspiraci, ale také po něčem vlastním, co se teprve ve světě Černé palice stane. Je jen škoda, že mám hlavu děravou a spoustu těchto detailů určitě zase do příštího dílu zapomenu. Na druhou stránku to je jen další důvod, proč si vše přečíst někdy znovu a užít si to o to víc. Když ale zhodnotím jen tento příběh, tak se vlastně jedná o takovou odhalovačku. Je to jako vítr, který rozhání mraky zakrývající oblohu. Vesměs se zde dozvíme pár zajímavostí a šlus. Jenže Lemire opět předvádí svůj skvělý cit pro dialogy a detaily a nemálo tomu pomáhá i kresba. Vše se čte krásně plynule a stejně jako u předchozích dílů Černé palice, jsem měl stejný pocit, že čím déle čtu, tím více tomu světu věřím a jsem do něj více ponořen. Zkrátka tohle je komiks, ke kterému je potřeba si sednout na jedno volné odpoledne a číst a číst, hezky bez pauz. A pak se vám za váš drahocený čas strávený nad čtením bohatě odvděčí. Za mě tedy spokojenost, ale už se těším na další plnohodnotný díl. 85%
  • Norri
    Norri mecenáš10.3.2019 17:45Sherlock Frankenstein a legie zla
    Doplňkový příběh, ve kterém nedojde k žádnému zásadnímu odhalení, ale dobře doplňuje a rozšiřuje vesmír Černé palice. Vypráví celý dosavadní život “palicovy” dcery a vypráví o pátrání, které ji dovedlo až na farmu. Je to opět plné odkazů, podobně jako Liga vyjímečných. Tentokrát jsem měl trošku problém se čtením, protože ne vždy bylo zřejmé, v jaké pořadí mám panely číst. Tím se dostávám k Davidu Rubínovi - s jeho kresbou mám problém. Jím kreslený sešit mi neseděl už ve druhé knize a tady se mi potvrdilo, že mi jeho styl nesedí. Ne že by neuměl kreslit, ale půlka jeho obrázků se mi líbí a druhá půlka mi připadá příšerná. Ale asi to bude jenom o zvyku. Ke konci knihy mi to už nepřipadalo tak hrozné.

    EDIT 2021: Po opětovném přečtení po dvou letech musím konstatovat, že Rubínovi přicházím na chuť.
  • cyboy
    cyboy mecenáš7.3.2019 01:00Sherlock Frankenstein a legie zla
    Tady je bohužel od druhého sešitu jasné co je ten zvrat, který v této knize má mít zásadní roli, ale nakonec mi to ani nevadilo. Tohle vybočení z kontinuity se mi líbílo o trochu míň, než předchozí knihy, ale o to víc jsem přesvědčený, že jde v rámci série o důležitý díl.
    80%
312771
Četl/a (107)
123peta, 2scha, Artigas, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, Blockholm, calvin10, Carnage, ConanVJ, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Dezodoo, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, farnhajt, fifas, figis, foudy, Fox01, Fry, Géba, Georgíno J., Giskard, Golem, Hawwwran, hellblazer, Himlik, hromotlk, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, James, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kadin, kallenved, Kapis, karl173, KdG, Keno, kinak, kindanerd, Lachvos, lacoste, Le Porello, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, malylada, marek zigmund stanko, Martinb, Matthew, MEGA, Mercurio, MP, Mrlah, mstefl, namdnas, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, rooty, RudyRod, Scaleo1, SickNail, Sir_Pete, start05, Sv1hl1k, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, vita, vranakx, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zd, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(184)
2scha, 81splinter, Agiru, Alfi, Anton Whatever, Artigas, BadBoy, Balů103, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, bourgeois, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, ComicBookGuy, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, doophy, Draco nobilis, duri, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Elnie, Erich, erik, farnhajt, faster86, fifas, figis, filemon, Filip123, Final, Fives, Fox01, Fry, Géba, Georgíno J., grinder, hahahoho, Hawwwran, hellblazer, herrman, Himlik, hromotlk, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, Jak, James, japes, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kadin, kallenved, Kapis, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, kinak, Knuckless, komik.sx, koudak89, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Le Porello, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, maara, malylada, Mamut12, Martinb, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, mirec, Miriyak, mirror, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, Neuro, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, plema, Poseidon1978, puolpm, raenius, RaptoR, Rinter, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saran, Scaleo1, Šedo, SickNail, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, Sole, songoku, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, vishnar, vita, vranakx, willis, Wiruss, wolfgang, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (12)
Azik2586, delsemela, filosh, gumidekmedvidek, HevyEli, hypermlok, illy, Maty48, monty.cl, Radkos, sleepless, spot
Shání (2)
Al0f0k, HevyEli