Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
MÝTICKÁ SRÁŽKA!

Je to tady - příběh tak velkolepý a epický, že by se do žádné samostatné série nevešel! Zatímco se svobodné Mýty snaží vzpamatovat ze zničení své pevnosti v New Yorku, musí náhle čelit naprosto nové hrozbě - takové, která ohrožuje nejenom jejich adoptivní planetu, ale úplně celou realitu!

Dokážou naši hrdinové z legendárních příběhů zvítězit nad takovou strašlivou mocí? Jisté je jenom jedno: jakmile bitva propukne, svět Mýtů už nikdy nebude jako předtím!

Obsahuje sešity série Fables #83-85 (duben 2009 - červen 2009), Jack of Fables #33-35 (duben 2009 - červen 2009) a The Literals #1-3 (duben 2009 - červen 2009)

Scénář
Lilah Sturges, Bill Willingham
Art
Tony Akins, Brian Bolland, Russel Braun, Mark Buckingham, José Marzan jr., Joao Ruas
Ink
Dan Green, José Marzan jr., Andrew Pepoy
Barvy
Lee Loughridge, Daniel Vozzo
Obálka
Brian Bolland
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-522-9 (CREW)
978-80-88225-08-9 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
232
Cena
599 Kč
Originál
Fables #13: The Great Fables Crossover (Vertigo (DC Comics), 2010)
  • sedw
    Po zdejších komentářích jsem měl opravdu strach, co budu číst, ale nebylo to vůbec špatné. Člověk k tomu musí přistupovat jako k odbočce od hlavní linie, a pak se to čte fajn. Styl je hodně jiný, více humorný a rozevlátý, ale osobně mi to vůbec nevadilo. Určitě bych si to víc užil, kdybych znal i sérii o Jackovi, ale nakonec nebylo potřeba.
  • Fort
    Taková nadstavba pro fanoušky, která představí i další dvě provázané série. Do čtení jsem se vyloženě nutil, ale tak od půlky se to rozjelo a zachránilo.
  • faster86
    Vzhledem ke kvalitě většiny dílů je to tak průměr, který ale s dějem nikam nepohne. Nějaký vtip se tu sem tam objeví, nejlepší je za mě chování žánrů, které je krásně sebeparodující (ježíš jak já nesnáším fantasy v 90ti%).
  • Azalin
    Azalin mecenáš23.6.2021 22:39Mýty #13: Velký Mýtický crossover
    Další skvělý díl! Má pouze jednu vadu, a sice tu, že pokud jste nečetli předchozích 32 dílů série Jack of Fables, zdaleka si ho tak nevychutnáte. Protože na tu se tu navazuje daleko víc než na Mýty a stručný úvod na začátku tomu nepomůže, ty postavy prostě musíte znát. Proto taky to nízké hodnocení zde.
  • karl173
    karl173 mecenáš22.3.2020 14:19Mýty #13: Velký Mýtický crossover
    S tímto dílem je to trochu složitější. Mnoho lidí tento díl odsoudila k totálnímu ho*nu a já chápu jejich pocity. Tohle totiž nejsou ty Mýty jak je známe. A ano děj vyvrcholí úplně debilně jako klasická Deus Ex Machina a člověk tak zjistí, že pro budoucí dění, tento díl neměl téměř žádný smysl. Jenže ono to má i ty světlejší stránky. A upřímně si myslím, že jich je mnohem víc. Tak především furt tu máme ty staré dobré postavy, které nikterak nevybočují ze svých rolí a jen máme tu možnost vidět je zase v trochu odlišných situacích. Spousty z nich jsou teatrální a to také nemusí být někomu po chuti, ale já osobně jsem se u tohoto dílu zasmál a některé situace si rozhodně budu chtít zapamatovat ( viz. Wolfi ). Tento díl jistojistě nepatří k těm nejlepším, ale zároveň si dovoluji říct, že si nezaslouží být označován a hodnocený jako naprostý brak. Já se u toho pořád dokázal bavit a pořád jsem v tom viděl kvalitní komiks, kterému se například dnešní Marvel a DC málokdy vyrovnají ( ano vím, že to je odlišné a nedá se to příliš srovnávat, ale stejně... ). Takže za mě solidní odbočka a jak napsal Cyboy, teď se zase s chutí vrátíme k dalšímu pokračování hlavní řady. Slabší 4*
  • BlackDragon
    BlackDragon14.10.2019 23:36Mýty #13: Velký Mýtický crossover
    cim dalej, tym vacsia nuda a telenovela, celu seriu predavam, katastrofa kam to dospelo (po skvelych prvych dieloch)
  • Spacecore
    Měli jste pravdu, je to zklamání. Celou dobu jsem přemýšlel o tom, kdo jsou tvůrci mýtů, jak to funguje a tady se to víceméně naservírovalo dost nedostačujícím způsobem - respektive k tomu došlo v jiném spin-offu. Lame. Bylo to moc dlouhé, dost se to táhlo, některé pasáže byly příliš ukecané a nevtipné, ale mělo to dost zajímavých nápadů. Takže fajn, přečteno, jdeme dál.
  • P.G.
    P.G. mecenáš12.5.2019 19:17Mýty #13: Velký Mýtický crossover
    Úúúú... To tedy byla hrůza. 9 sešitů a z pohledu příběhu Mýtů se v nich vlastně vůbec nic nestane. Kdyby to bylo alespoň vtipné - jenže ono není. Postavy mají spoustu řečí, ale vlastně vůbec nic podstatného neřeknou. Jack je neskutečně otravný, vlezlý jako podomní prodejce teplé vody a vtipný zhruba stejně tak. Nápady a překvapení (kterých je jinak v Mýtech spousta) - skoro žádné. Akce ve stylu Přišel jsem - Viděl jsem - Deus ex machina. WTF?? Pokud má být tento crossover jakousi vějičkou na sérii JoF, tak v mém případě naopak funguje jako jednoznačné varování "Ruce pryč!" Tento díl není mytickou srážkou, jak nám sděluje zadní strana obálky, ale spíše něčím úplně jiným, ovšem též mytickým...
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.3.2019 00:17Mýty #13: Velký Mýtický crossover
    Bože, to byla píííčárna a ztráta času a nervů. Dlouho se mi nestalo, že jsem komiks četl týden a musel jsem se do něj nutit. Otravný, rádoby rozverný, příběh s imbecilním humorem, který nikam nic neposunul, akorát vydavatel v Americe crossoverem jedné skvělé a dvou odpadových sérií vytlouká peníze z lidí. Tři kozaté sestry nemohou nic zachránit, bylo to nechutně nenápadité, postavy z ostatních sérií otřesně napsané, celý ten nápad s literáry ubohý, děs od začátku do konce. Jednu hvězdu dávám Crwi za to, že si dala tu práci a pokusila se českému čtenáři přinést zkompilovanou knihu s bohatými vysvětlivkami a doufejme, že už podobné komerční vysávání takovými strašnými sračkami bylo poslední. Dávám si na knihu samolepku, která mi připomene, až budu číst někdy Mýty komplet, ať se tomuhle dílu z dálky vyhnu a rovnou ho celý přeskočím. Fujtajxl! Ona vlastně i ta kresba, co si tak vzpomínám, u toho, jak se objevil Jack v jedné knize byla dost otřesná. I když pro tupou americkou masu asi prodejné. Jdu si spravit chuť dalším dílem.
  • perak
    No občas se čtenář nějakému vtípku zasměje, ale takových momentů je jako šafránu a mimo to je to nuda.bez překvapení a čtenář zvyklý na vysokou kvalitu klasických Mýtů jen skřípe zuby. Možná, že základní námět s literáty by nebyl špatný, ale v tomto případě se to nepovedlo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.11.2018 18:23Mýty #13: Velký Mýtický crossover
    Souhlas s Fimi - že to píše i Sturges je hodně znát. Tenhle rozverný styl vyprávění, co vystupuje z děje a povídá si se čtenářem, mrká na něj a dělá stupidní vtípky, mě neskutečně vytáčí. Samotný příběh má možná zajímavé nápady a celkově to udělá jakýsi dějový oblouk, ale mnohdy je špatně vyprávěn a očividné logické díry jsou jakžtakž křečovitě látány vysvětlujícími záplatami a scénáristickou ekvilibristikou. Z "epic-fantasy-sandman-style" jsme se posunuli trochu více k mainstreamové řachandě a to mě tolik nebere.

    Celkový dojem: 60%
  • VanTom
    Víceméně komediální odbočka od hlavní dějové linie Mýtů nevyplňuje žádnou mezeru a zbytečná přestávka (české) čtenáře nijak neobohatí. Poznáme sice mnoho nových postav, ale (jako třeba na cizí svatbě) jen povrchně a spoustu interních narážek a vtípků nebudeme chápat. Kresebně pak veterán Buckingham válcuje hosta Akinse (z JoF) jednoznačně.
  • Fimi
    Fimi mecenáš22.8.2018 03:59Mýty #13: Velký Mýtický crossover
    Jako místo říct, že jak je tohle má topka, tak u tohoto jsem se nudil k posrání. Hrozně jde vidět, že to nedělá jen Bill, ale i další a navíc ta kresba je místy k zblití. Rozhodně nejslabší díl série. Jako hezky se to čte ale je to absolutně nezajímavý. Jediné plus dílu je můj oblíbený Jack Frost, že bude i on součást Mýtů mi udělalo hroznou radost. No ale k čemu to je, když je to celé nuda k uzoufání.
  • Alfi
    Skvelý diel. Uzavrený humorný príbeh o príbehoch. Niečo ako Mezi řádky len výrazne lepšie.
  • filemon
    Neskutečně nezábavný a utahaný díl Mýtů, velké zklamání.Wolfi už je čistá hysterka.
  • cyboy
    cyboy mecenáš9.5.2018 15:33Mýty #13: Velký Mýtický crossover
    Crossover se serii Jack of Fables, ktera u nas (zatim?) nevychazi. Cteni tudiz muze byt pomerne narocne a rozhodne vybocuje z hlavni dejove linky Mytu. Tedy ono to z ni tak uplne nevybocuje (je to spis takovy krok stranou), ale zaroven ji to prakticky neposune, takze ignorovani tohoto dilu by vlastne nicemu neuskodilo. Troufam si tvrdit, ze i pro ctenare, kteri neznaji JoF to bude stravitelne (ostatne ja precetl jen prvni tri knihy, takze jsem se taky uplne nechytal), i kdyz ctenim asi tentokrat stravi trochu vic casu. Wolfiho promeny kazdopadne pobavi.
    Takze crossover jsme si odbyli a uz se tesim na dalsi pokracovani Mytu.
    75%
10161974
Četl/a (92)
123peta, adevr, anka, Azalin, Benny, binnmode, blackJag, Bonpar, Bronn, buscheer, calvin10, Cemino, chcita, ConanVJ, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, faster86, filemon, Final, flipflop, Fort, Georgíno J., Glumal, Grrr, HellWeber, Himlik, Hulik, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jiskra, John Wick, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Kiwi1902, Lachvos, lantan1, Librarian, lukascus, Matthew, Matthew, MEGA, mgeralt, mineralk, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, pavlosson, pechna, perak, perper, Petr, petrSF, puolpm, raenius, rooty, RudyRod, Ruw, saja, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, Spacecore, taidana, the.kasztan, Thurin, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, Zbysek2410, zgrywus
(169)
123peta, Abe, adam.ra, adevr, alchymista5, Alfi, Alfred, anka, Awakener, BadBoy, Baffman55, beanek, Benji, Benny, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, burzum, buscheer, calvin10, Cemino, charvos, chcita, chmelus, comicsland, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Davedd168, Davidos402, Deckard, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, filemon, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Golem, grinder, Grrr, HellWeber, herbert, Himlik, Horstik, Houbař, hugosnowden, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, Jak, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiwi1902, komik.sx, Librarian, lifi, Light, lukascus, Mamut12, markic, Marvin, Matej-29, Matio, Matthew, Matthew, MEGA, merhyx, mgeralt, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, o2t2, Olesh, Paldini, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, Rinter, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saran, Schirru, Schramm, sedw, seezeethree, simonator, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Tony TwoDee, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, willis, Wiruss, wittos, xai, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus
Chce (31)
arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, Const.ex, Corvus, Davispear , deefha, delsemela, dvoracekpetr1, gumidekmedvidek, gwen666, hahahoho, Horstik, Maty48, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, mywiel, Niaz, Nightmare, nx, OldaB, pavel, Plechy, skepsi, songoku, vrazdinek, Wakker, xflori01, zlejzmrd
Shání (5)
Černá Krysa, Corvus, deefha, Horstik, Nightmare