Koupit
Janet Van Dyneová, úžasná Wasp, je jedním z pěti zakládajících členů Avengers. Její schopnosti jí poskytla věda, aby mohla bojovat s nepřítelem, který se vzpírá rozumu. Je tou největší malou hrdinkou.

Nejdříve vás oslníme příběhem, v němž se okřídlená Avengerka Wasp objevila poprvé. A pak už čeká nejmocnější hrdiny světa boj o život, když si pro ně až na práh jejich domu přijdou Pánové zla. Wasp vede tým z přední linie, ale ten se ocitá... V obležení!

Obsahuje příběhy:
Souboj s Kosmitem
Avengers: V obležení

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Tales To Astonish (Vol. 1) #44 a Avengers (Vol. 1) #270-271, #273-277


Scénář
Ernest Huntley Hart (Ernie - H.E. Huntley), Stan Lee, Roger Stern
Art
John Buscema, Jack Kirby, Tom Palmer
Ink
Don Heck (Donny)
Barvy
Paul Benton, Julianna Ferriterová, Christie Scheeleová
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
674 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Avengers: Under Siege (Marvel)
  • morbn
    Kniha fajnová, ale ten prvý príbeh už bol zverejnený v UKK, čiže zase "fail", k tomu chýbajú dva zošity s Namorom 270 a 272. Namiesto trápneho prvého výskytu Wasp (Tales of ... 44) ich mohli kľudne uverejniť... Pripadá mi to, ako by firma ťahala od fanúšikov peniaze na 2x za tuctové príbehy, takto je to na pováženie pri bodovaní. Som z toho znechutený, nie je to po 1x.
  • Cinema Ranger
  • willis
    Největším kladem tohoto dílka jsou neokoukané béčkové postavy (Pánové zla, Doktor Duid apod.), takže některé interakce mezi nimi jsou celkem zábavné. Jinak klasické schéma typu "dneska nakopeme Avengers zadky". Není to vysloveně tak dementní řežba jako třeba Tajné války ze stejného období, ale nevidím se k tomu vracet.
  • Mleako
    Mleako mecenáš6.5.2018 14:55Nejmocnější hrdinové Marvelu #037: Wasp
    Ve spoustě žebříčků se to pravidelně objevuje mezi top 10 příběhy s Avengers, takže jsem se na tenhle book přirozeně těšil. Po přečtení jsem byla ale dost zklamaný, protože je to sice solidně napsaný ale jinak dost tuctový příběh. Je sice pěkné, že Jarvis a Herkules dostanou na držku, Capovi zničí sbírku vzpomínek a Janet jede na dovolenou, ale to pro mě nedělá z Under Siege nic výjimečného. A úvodní sešit je stará blbina, ale je to první sešit s Wasp, takže to v NHM být musí.
  • louza
    Na první pohled klasické stříbrné období plné svalovců v elasťácích a lepých žen s dokonalou postavou. Barva stíhá barvu, bitka bitku, vše je zdánlivě pokryté latexem a civilní vrstvu, aby čtenář pohledal. Přesto kniha krásně ukazuje jak drobný rozdíl stačí, aby se příběh z tuctové super hrdinské fackovačky překlopil do dílka o lidském rozměru. Stačí k tomu jen pochyby a přepracování Wasp vedoucí Avangers, kamsi ztracený Namor, nenaplněná náklonnost některých členů, nebo třeba vnitřní pnutí v Zemově partě složené snad z nejdementější party padouchů v historii Marvelu (Wrecking Crew). A jedinečný John Buscema byť jen na hrubo v pozadí taky není k zahození. Velmi slušná kniha z dob před mnoha eventy, kdy ještě věci měly smysl a vešly se do jediné dimense. 85%
  • baatcha
    Avengers: Under Siege je totální klasika a jeden z top 10 příběhů Avengers. O to víc mě překvapuje, že taková bomba u nás vychází takhle utajeně, v knížce s tuctovou obálkou věnované Wasp...
  • karl173
    karl173 mecenáš28.1.2018 23:30Nejmocnější hrdinové Marvelu #037: Wasp
    Kniha začíná strašně. Tak hloupý a až trapný sešit jsem ani od retra nečekal. Hlavně scéna kdy Hank Pym odhalí Janet že je Ant-man a jedním dechem jí ještě přizve do týmu, přičemž jí do té doby vůbec neznal a neměl sebemenší důvod něco takového říkat byla snad ta nejtrapnější scéna, kterou jsem v komiksu viděl. Pak je tu ale příběh s názvem V obležení. Roger Stern už v Captainovi Americovi ukázal že psát komiksy umí. A zde to nejen potvrdil, ale ještě přidal plyn. Zápletka má na tu dobu velmi dospělý děj, ve kterém mi přijde že záporáci, nebo alespoň pár z nich začínají trochu přemýšlet. A to především hlavní vůdce této smečky říkající si Pánové zla. Po celou dobu mě příběh držel v napětí, udržoval si mojí plnou pozornost a já se u něj skvěle bavil. Kresba tomu hodně dopomáhala a musím říct že takovou kresbu bych mohl mít klidně pořád. Tahle kniha má být hlavně o Wasp a na začátku a na konci tomu opravdu tak je. Tohle jsou ale Avengers a nejde se pokaždé zaměřit jen na jednu postavu. V některých momentech se příběh hodně upíná na Captaina Americu, ale i přesto zde je vidět, že přeci jenom ústřední postavou je právě Wasp. Za mě tedy skvělá kniha, kterou sráží první sešit. Ten je ale naštěstí jen krátkou špatnou a tak stále nechávám na vyšším hodnocení. 85%
  • S4TW
    Wasp je přesně ta postava, od které jsem toho moc nečekal, jelikož mě vlastně moc nezajímá. Přišel první sešit a hned mě utvrdil v té hrůze, to bylo skutečně polobrakové čtení bez nějaké šťávy, dobrého nápadu a i ta kresba nic moc (zase ten nevyrovnaný Kirby. Vlastně se jednalo o jeden z nejhorších sešitů, co jsem z marvelovek četl. Pak přišla hlavní část a líbometr vystřelil nečekaně do výšin. Avengers v osmdesátkách měli neuvěřitelné kouzlo a tenhle příběh je toho důkazem (možná se jedná o jeden z nejlepších avengerovských té doby). Pohodová zápletka, sice má trochu béčkovější padouchy, ale autor to dokázal podat tak, že hrozba působí velmi vážně. Především to, co se stane s Jarvisem je jeden z nejlegendárnějších okamžiků v rámci tohoto týmu a já už chápu proč. Postavy tu fungují skvěle, sledovat chemii (a sváry) mezi nimi bylo to, co mě na komiksu nejvíc bavilo. A ve středu všeho dění je právě Wasp a já bych se odvážil tvrdit, že se jedná o její komiksový vrchol. Opravdu jsem byl velmi spokojený - atmosféra, spád, akce, vážnost, vztahy a to celé zabalené do takové té osmdesátkové klasiky - parádní čtivo. Kniha si udržela mojí pozornost i navzdory velkému množství textu. Kresba je taky fajn, takže super. Nicméně chápu, proč po smrti Wasp (v pozdějších letech) po ní fanoušci v podstatě ani neštěkli a nevyvolalo to žádnou kontroverzi - ta postava je slabá (ale Stern z ní zjevně dostal maximum). Možná bych dal i tu pětku, ale první sešit to neskutečně pokazil...
  • hroubek
    Ještě, než jsem tento komiks četl, tak jsem slyšel, že obsahuje jeden z nejlepších příběhů o Avengers. A opravdu mě těší, že to mohu potvrdit. Komiks se sice jmenuje Wasp, ale o ní to zas tak tolik není, a osobně si myslím, že tento příběh měl vyjít předchozí kolekci. Co se týče samotného komiksu tak ten šlape velmi dobře. Má skvělé momenty a to jak po akční stránce, tak po emocionální(zpověď Capa je jeden z nejsilnějších momentů knihy). Fungují postavy, motivace, i záporák. Je to zábavné a napínavé, a čte se to hodně luxusně.
  • Tyfus
    Ale jo! Mě to bavilo! Takhle nějak bych si představoval, že by to vypadalo, kdyby Avengers vydával Semic. Já jsem spokojený. Díky bohu, že tam ta Wasp zas tolik prostoru neměla, protože když jí zrovna nemlátí Pym, tak je nezajimava. Od druhé půlky scénář odsejpal! Rozhodně se jedná o to lepší v NHM!
  • mearez
    Pro Avengery mám slabost a řekl bych, že jich tu bude teď v rámci NHM celkem horda, protože Infinity war je za dveřmi.
    Tento komiks je ukecaný, ale nedokázal jsem u něj relaxovat, protože neustálé napětí a akce je taky super. Konec je naprosto boží, vůbec bych to nečekal, ale mohli tam zakomponovat třeba i Iron mana a další superhrdiny, ale seznámení s Doctorem Druidem nebylo špatný.
    Finální verdikt:85% Zázrak to neni, ale pro Avengers mám slabost, takže jsem nemohl jinak, konec je boží, a tak dál. Jděte do toho.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.1.2018 19:31Nejmocnější hrdinové Marvelu #037: Wasp
    Hodne ukecane, ale ve finale to neni az takovy prusvih (i kdyz zadny zazrak to take neni). Rozhodne to ale neni nic, k cemu bych se chtel vracet. Jednou stacilo.
    Davam ctyri hvezdy, ale hlavne v ramci UKK/DCKK, jinak by to bylo na tri.
    70%
1120114
Četl/a (71)
2scha, Abbott, Alfred, Azik2586, BreakingAway, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Carnage, chuckboris, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Deckard, Doppelganger, dvory, Elnie, Fox01, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Koci, lantan1, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mato, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Moon, Paldini, PatrikTheMighty, pechna, petad, petrSF, punisher, raenius, Rinter, roswelll, S4TW, slavik38, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Symbi, trudoš, Tyfus, TZcomics, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(214)
2scha, Abbott, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Babany, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blackmoor, bmc75, BreakingAway, Bronn, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elizabeth, Elnie, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Golem, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, james dixon, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, listr, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martinb, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, royan, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, semi41, Shin, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, vallyslayer, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, willis, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, yojimbo, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
delsemela, gwen666, JanSekeraCZ, Jason2808, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
Mates17, NikkiKonig
Nabízí (2)
BreakingAway, Fr3d_K