Kdysi to byl Luther Manning, ale nyní je to mechanické monstrum zvané Deathlok. Kyborgský mstitel, který se vzbouřil proti svým stvořitelům, bojuje v šílené bitvě se zkorumpovanými vojenskými vládci, ovládajícími jeho svět.
Pohleďte na původ nejpodivnějšího hrdiny Marvelu, jehož rána ohne ocel!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 113. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Astonishing Tales #25-28, #30-36 a Marvel Spotlight #33


Scénář
Rich Buckler (Ron Validar), David Anthony Kraft, Bill Mantlo, Doug Moench
Art
Rich Buckler (Ron Validar), Arvel Jones, Bob McLeod, Michael Netzer, Keith Pollard
Ink
Rich Buckler (Ron Validar), Mike (Mickey) Esposito (Mickey Demeo, Mickey Dee, Joe Gaudioso), Klaus Janson, Pablo Marcos, Bob McLeod, Al McWilliams, Allen Milgrom (Al Milgrom), Keith Pollard
Barvy
Rich Buckler (Ron Validar), Janice Cohen, Klaus Janson, Linda Lessmann, George Roussos (Bell), Don Warfield, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Rich Buckler (Ron Validar), Klaus Janson
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
757 g
Stran
224
Cena
249 Kč
Originál
Deathlok: Origins (Marvel)
  • ludek.n
    „Kdysi byl Luther Manning. Kdysi sdílel svůj život s manželkou a dítětem, nyní svůj život sdílí se strojem. Kdysi byl mužem z masa a krve, nyní je jen kyborg, zpola lidský mechanismus naprogramovaný výhradně k ničení…“ Výtvarník Rich Buckler přišel se svou představou umělého poločlověka už v roce 1974, ale nezdá se, že by mu čas příliš uškodil. Možná je to i zásluhou výborných scénáristů Dougha Moencha a Billa Mantla, kteří dali Deathlokovi do vínku nejen přímočarou pomstu na těch, kdo mu způsobili všechno trápení, ale přidali i pohled dovnitř rozhárané duše, konfrontaci se sebou samým a s počítačem, řídícím cíle a zájmy kyborgského těla. V prvních dvou sešitech jsem byl sice notně zmatený časovou posloupností jednotlivých událostí, plácal jsem se v tom jako ryba na suchu a už jsem nad příběhem málem zlámal hůl, ale hned poté s třetím sešitem jsem byl zachycen a vtažen hluboko do probíhajícího konfliktu, z něhož jsem už nevystoupil až na samotném konci. Deathlok není typickým představitelem Marvelovských superhrdinů, a možná proto je tak zajímavý a poutavý.
  • sedw
    Tak toto bylo zlé, dočetl jsem jen z důvodu, že nerad nenechávám věci rozečtené. Kresba byla fajn, ta mě mile překvapila, ale ten příběh, to bylo špatné. Nejvíc mi vadila zmatenost, ale co mě vyloženo iritovalo byly komentáře počítače, hlavně ty, kde buď říkal, že šance na úspěch je 0,000000334997%, nebo šance, že zemře 99,9997%. Samozřejmě, že to vždy dopadlo dobře, jak jinak, takže prvek napětí nula a důvody těchto pravděpodobností jsou mi utajeny doteď.
  • wistar
    opravdu příšerné, tuna dialogů, smysl nedávající scénář, sešit s devil slayerem je snad největší hovadina a dvoustránkový gag i rozhovor autorů taky nic moc, klady jsou zajímavé nápady, například postapo město i deathlok samotný, neurážející kresba
  • VanTom
    Jednu chvíli mě souvislá origin story na hraně lidství balancujícího kyborga Deathloka v "postholokautickém" New Yorku léta páně 1990 i chytla, takovým tím pobaveným, totálně béčkovým způsobem, kdy se městem plným útočících kanibalů propracovával k "muhahaha" šílenému vědci / majorovi, který ho stvořil a teď pronásledoval kvůli nepochopitelnému světovládnému plánu, a přitom se ve své hlavě schizofrenně hádal s nahouby počítačem, jehož jedinou schopností bylo na tisíciny procenta propočítávat varianty a pravděpodobnosti, co nikdy nevyšly. Prostě přesně tak, jak si sci-fi kompjůtry a androidy představovali v sedmdesátkách. Finální sešity se ovšem zcela rozplizly, vedle prvního záporáka vyvstal druhý, jenže ten nedošel potrestání, jelikož série byla zrušena (a cesta do minulosti v Marvel Spotlight #33, jen aby si Deathlok rozbil tlamu s "žencem duší" (?), neřešila vůbec nic). Příjemná klasická kresba aspoň zaujala novátorským, dynamickým rozložením panelů.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2017

    S Deathlokem jsem se poprvé seznamila v "agentech" a jeho podstata mi přišla zajímavá. Ani po přečtení tohohle komiksu jsem nezměnila názor. Má to ale jeden háček. Kdybych se s postavou měla seznámit právě tady, asi nejsem moc nadšená. Kresba odpovídá roku vzniku, takže přestože mám raději novější kresbu, tak ok. Mrzí mě jenom jedno. Pokud má být tohle něco jako seznámení s postavou, tak bych do svazku jako bonus dala alespoň jeden sešit každého z Deathloků, ať si čtenář udělá představu. Nebo jako v tom červeném Marvelu. Stručnou historii postavy. Bylo by to vhodnější. Takhle je to jenom bum, bum a taky další bum, bum. A nic dalšího. Škoda.
  • JackOneil
    Změna oproti ostatním hrdinům Marvelu, je surovější a svět ve kterém se Deathlok pohybuje je temnější. Dialogy mezi Deathlokem a počítačem nevidím jako úplný zápor, jen se po čase opakují a nejsou tak zajímavé jako na začátku.
  • hroubek
    Deathlok rozhodně není špatný komiks, jen se čte těžce a taky není, tak zábavný jak by se na první pohled zdálo. Autoři mají jasnou vizi a podle toho je příběh, taky vyprávěn. To, že to většině čtenářům nedává smysl a že těch dialogů jsou tam tuny, je vůbec netrápí. A díky tomu komiks hodně ztrácí. Má silné momenty, které nedokáže naplno využít. Má velmi dobrou kresbu, kterou si nelze tolik vychutnat, jelikož jsou tam pořád samé dialogy. Má zajímavého hrdinu, jehož boj mě pak přestal bavit, a zas za to mohli dialogy. Dialogy, ve kterých mlátí sláma a vše se v nich opakuje a nudí svojí komplikovaností. Je to škoda.
  • Venomslav12stars
    Já retro mám rád a doufal jsem že tohle bude dobrý a ono je jako jo je to ukecaný ale umíte se fakt vžít do postav a do děje nevím jestli dát 3 nebo 4 ještě si to rozmyslím ale zatím 3
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 18:13Ultimátní komiksový komplet #113: Deathlok: Počátek
    Na tuhle sérii jsem se fakt těšil a ani nevím proč. Tušák... nějaký... asi... Již po prvním přečtení se mi to zalíbilo a srovnání s Terminátorem je víc než na místě, že by se tím nechal pan Cameron inspirovat, byť nevědomky. To už dnes nezjistíme a patří to konspiračních teorií. Každopádně, občas mi děj splýval a měl jsem pocit, že jakoby nechápu co se stalo předtím. Trochu tomu pomohlo druhé čtení. Stojí to za to, vážně. Plus náhodné obohacení o Captain America s Deathlokem rovněž pomohlo, ale to byla fakt náhoda, že jsem na to narazil. Pár věcí, které jsou nastíněné na konci knihy se více rozjedou v této minisérii. Celkově je toto opravdu nářez a úplně jde mimo proud v Marvelu. Vlastní svět, vlastní universe a žádný superhrdina v dohledu. Pouze nějaký cyborg, který má nebo začíná mít problém. Skvělé a skvělé. Kresba je velmi progresivní na svou dobu a i dnes musí vyrážet dech. Za mě další v rámci TOP UKK.
  • S4TW
    Jsem divnej, ale komiks se mi hodně líbil. Parádní retro sci-fi, které vyloženě srší různými nápady a především technikami zpracování. Výtvarná práce mě maximálně zaujala, především díky excelentní práci s panely, kdy tu máme takové libůstky, jako stránka naležato, filmové sekvence či jakoby zpomalené záběry. I samotná kresba je vysoce nadprůměrná. Samotná postava Deathloka je velmi chytlavá - kyborg, který v sobě má vědomí z mrtvého člověka, které chce získat zpět kontrolu... Do toho postapo New York, psycho vojenský diktátor a mraky sci-fi prvků. První polovina mě neskutečně chytla a já si tuhle jízdu nesmírně užíval, pak trochu komiks ztrácí tempo, respektive se začíná trochu opakovat a natahovat, ale pořád se u mě jednalo o slušný nadprůměr. Místy je kniha i lehce zmatečná, kdy nevíte, jestli se jedná o vnitřní monolog, dialog či popis situace, chvílemi nevíte, v jaké scéně se nacházíte, ale já to beru jako záměr autorů a u mě to fungovalo, mě to bavilo. Neříkám, že to nemá mouchy, ale to nízké hodnocení nechápu. Komiks si určitě dám ještě jednou a škoda, že není žádné pokračování.
  • Carnage
    Deathlok je o něco lepší než sem původně čekal, schovával jsem si ho jako nouzovku protože mě absolutně nezajímal a nic dalšího s nim asi číst nebudu. Ale není to tak hrozný jak se zdá, propojení s ostatníma hrdina Marvelu je nulové a možná je to tak i dobře a skoro vám přijde, že čtete něco od jiného vydavatelství. Hl. hrdina jako takový není vůbec špatný a hází hlášky typu "mám tě kapříku, veselý vánoce" u kterých sem se docela zasmál. Vnitřní monology na první pohled působí ukecaně, ale neni to pravda protože hrdina toho zas tak moc nenakecá, akorát v první 2-3 sešitech byl ještě třetí hlas který naštěstí pak zmizel. Příběh jako takový a motivace záporáka jsou celkem mimo...
  • kaylin
    Mohlo to být hardcore sci-fi, ale dostalo se to tak na půl cesty. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1429-ultimatni-komiksovy-komplet-113.html
  • jh666
    Už jsem si nemyslel, že v UKK vyjde něco horšího než Ennisův Punisher a ono ejhle, dostali jsme Deathloka, absolutně nesympatickou postavu. Co se příběhu týče nudný podprůměr s úmorným množstvím textu, který ještě umocňují hádky mezi Deathlokem a počítačem. Kresba taky nic moc. 15 %
  • cyboy
    Tak tohle jsem necekal. Uplne nova uroven balastnich monologu, tady ve forme vnitrnich dialogu (oxymoron, co?) s pocitacem. Super!
    Neskutecne dlouhe a k neucteni a ackoliv se tam Deathlok porad s nekym mlati, tak je to nuda, nuda, nuda.
    Jedine co bych vyzdvihnul je, ze Deathlok od zacatku do konce zabiji, ale to z nej antihrdinu nedela.
    50%
3715117
Četl/a (73)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, Fox01, Gustik5, hromotlk, hroubek, hypermlok, invape, JackOneil, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Koci, Lachvos, Lenka.Vílka, Librarian, ludek.n, Mariomichal, Mates17, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, petrSF, Pista, punisher, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, sedw, seneke, Sir_Pete, Symbi, t0mas, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, Venomslav12stars, vrazdinek, wistar, xflori01, Yefery, Zdendy, zlejzmrd
(195)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfred, Alikkk, Azbest, batoo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hromotlk, hroubek, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Librarian, Lobok257, Lukas366, maara, Mariomichal, Marthy76, Masinfira, Mates17, Matio, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.klown, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, Schramm, sedw, semi41, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Venomslav12stars, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, Maty48, RaptoR, royan