Koupit
Zkuste si představit, že existují bytosti zvané smrtonoši. Každý z nich vlastní zápisník, do kterého když zapíše něčí jméno a představí si při tom jeho obličej, dotyčný zemře. Používání zápisníku se řídí celou řadou přesně stanovených pravidel a zabíjet s jeho pomocí může pouze jeho právoplatný majitel. Nikde se však nepíše, že by se majitelem zápisníku nemohl stát člověk...
A tak se jednoho dne jeden z těchto zápisníků dostane do rukou chlapce jménem Light Jagami, mimořádně inteligentního a nadaného mladíka, který se pod vlivem svého otce, policejního náčelníka, připravuje na dráhu kriminalisty. Nalezený zápisník mu poskytne velmi lákavou zkratku k samozvané spravedlnosti.

Identický dotisk v listopadu 2012

Scénář
Cugumi Óba
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-057-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
114 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
190 g
Stran
204
Cena
189 Kč
Originál
Death Note #02: Gōryū (Shueisha Inc., 2004)
  • Sawyer
    Tak druhý díl je rozhodně napínavější, ale první díl mě bavil trošku víc. Děj se nám posunuje zatím pomalu, což ale neubírá na kvalitě. Jsou tady výborné scény, kdy Light vydírá agenta, musí zjistit jméno jedné snoubenky a odhalení L. Jsem fakt zvědavý, co se bude dít, až se Light osobně setká s L.

    Celkem-90%
  • sedw
    Autoři stupňují napětí, mírně nám odkrývají postavu L a střet mezi ním a Lightem nabírá na obrátkách.
  • trudoš
    trudoš editor22.7.2020 09:09Death Note - Zápisník smrti #02
    Tentokrát jsem se doslova nechal strhnout dějem. Ten, ač se z místa příliš nepohne, stupňuje souboj mezi Lightem a L, nabývá dalšího rozměru a z Lighta se konečně stává chladnokrevný zabiják, který se neštítí zabít třeba i nevinného, jen aby prosadil svojí vizi bezpečnějšího světa. Ostatně ani L nezahálí a krystalizuje v nádherný prototyp potrhlého sociopata.
    Oba protagonisté tak postupují vpravdě geniálně a vývoj událostí proto připomíná nelítostnou šachovou partii, kde se nemyslí jen na možné tahy protihráče, ale i na možné tahy samotných tahů. Myšlenkový mišmaš, říkáte si? Ano, máte naprostou pravdu, ale zároveň fantasticky podmanivý chaos, který dokáže pohltit přibývajícími zvraty a vůbec nevadí, že hrdinové jsou náctiletí výrostci. A na to, jakým způsobem pánové Óba Cugumi a Takeši Obata zabředli do komplikované osnovy, se jim zatím bez problému daří vše přehledně vysvětlit, aniž by člověk ztrácel souvislosti. Sám se přitom neodvažuji hádat, jakým směrem se zápletka pohne příště.
  • karl173
    karl173 mecenáš20.2.2020 22:49Death Note - Zápisník smrti #02
    Nedalo mi to, a co nejdříve jsem se pustil do dalšího dílu. A musím říct, že Death Note je vážné zajímavá série. Je tu hodně promyšlenosti a všechno do sebe hezky zapadá, ale je tu jedno velké ale. Některé věci do sebe zapadají tak moc, až je to nelogické a autor si tak děj ohýbá podle svého. Mnohdy to čtenáře nutí, aby se zamyslel nad tím, zdali není daná věc nějaká blbost, jenže náhle se ukáže, že i to měl autor promyšlené a onu tzv. blbost sám zmíní a vyřadí. To je to, co mě asi na této sérii nejvíce zaujalo. Jak dokáže čtenáře donutit k přemýšlení a pak ho nachytat. Bohužel v některých případech jsou jisté nelogičnosti autorovi skryté a to jak se některé postavy chovají a mění, aby to autorovi více zapadalo mi začíná poněkud překážet, a to jsem teprve u druhého dílu. Uvidím jak dlouho mě tato série dokáže udržet. Zatím jsem ale stále spokojený. 4
  • Netorack
    Netorack11.10.2019 13:41Death Note - Zápisník smrti #02
    // Společný komentář ke všem dílům. //
    Série je to jistojistě nadprůměrná a některé části jsou doslova strhující, pamatuji si, jak jsem nesnášel prostoje, když jsem třeba jeden díl dočetl po cestě do práce a na další jsem musel počkat až na večer domů. Mnohem více se mi líbila první polovina, díly 1-4 a 6 a 8 hodnotím pěti hvězdami, zbytek čtyřmi, protože ač stále velmi dobré čtení, nedosahovaly za mě úrovně "původního" střetu. Když se v půlce příběhu objeví nových postav jak na orloji, trochu to polomilo mou důvěru ve scénáristu, že to takto bylo od začátku plánováno. Na druhou stranu, u příběhu postaveného na hromadném vybíjení lidí se to tak trochu dalo očekávat :) Velmi originální námět, atmosféra, uvěřitelné chování většiny postav (některé mi svou motivací a chováním prostě nějak neseděly), přísná logika vycházející z důkazů a pravidel - super čtení.
  • choze
    Dvojka má trochu slabší rozjezd (dořešení Penbera), ale pak tasí dvě esa - scénu, v níž se L seznamuje s policejním týmem, a monumentální scénu, kdy Light ukecává Penberovu snoubenku, aby mu řekla svoje jméno a on ji mohl v tu chvíli zabít. A závěr s nasazením štěnic taky dobrý. K tomu pár hezkých momentů jako motivační hláška L nebo Light drze se ukazující svým obětem v okamžiku jejich smrti.
  • Fry
    Fry admin8.3.2015 09:23Death Note - Zápisník smrti #02
    "Death Note - Zápisník smrti #02" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Máme tady dvojku a s ní i odhalení kdo je "L"... ale tak zase takový šok to není, přece jenom tady nevychází "Death Note" po sešitech, ale rovnou po celých knihách. No a Light konečně přišel na způsob jak by se mohl zbavit všech agentů FBI, kteří přijeli na přezkoumání Japonské policie... Jenom by si měl dávat pozor na jednu zvídavou snoubenku... Děj se nám posunuje zatím pomalu, což ale neubírá na ničem, mnohdy jsem byl překvapený, na co Light přišel a nepamatoval jsem si některé situace z "first reading", takže super... Za mě 5*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! V druhém díle se Light musí vypořádat s agenty FBI, kteří byli do Japonska vysláni, aby prošetřili rodiny japonských vyšetřovatelů, nemá-li některý z nich spojitost s případem Kira. Díky Lightově pohotovému jednání se mu podaří všechny agenty odstranit, netuší však, že se tím dostává do problémů, neboť snoubenka jednoho z nich má na Kiru spadeno a dokonce i dobře nakročeno k tomu, aby ho odhalila. Light se tak dostává do prekérní situace, kdy musí z podezíravé a opatrné ženy vymámit její skutečné jméno, než bude pozdě!
    Druhý díl rozhodně neztrácí kvality prvního dílu, je stále stejně zábavný, precizně nakreslený, příběh je strhující a nenechá vás chvíli vydechnout. Zjistíte, jak vůbec vypadá onen legendární detektiv L (a že je to na první pohled pořádný podivín) a hlavně sledujete další Lightovy intriky a plány vedoucí k dokonalému světu.
    Opět musím udělit plné hodnocení, neboť příběh mě neomrzel a hltal jsem každičkou stránku! 100%
  • jirin
    Pro mě trošku slabší, ale určitě neomrzelo. 90%

  • luky.kuky10
    luky.kuky104.3.2014 08:50Death Note - Zápisník smrti #02
    Skvela byla 1, a skvela je i dvojka! Maximalne luxusni cteni
  • Schramm
    Schramm17.2.2014 12:42Death Note - Zápisník smrti #02
    Pokud jednička zaujala, od dvojky je Death note jednoznačně návykovka. Všechno začíná nabírat na obrátkách, masakr. Vřele doporučuju, zvlášť těm, kteříé dosud o mangu ani nezavadili!
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš21.9.2013 13:49Death Note - Zápisník smrti #02
    Je to neuveriteľné ale scénar sa v skvele vymyslenom svete nezamotal a nabral ešte väčšie obrátky.
  • kaylin
    „Death Note: Zápisník smrti 2“ nenabízí ryze násilné scény, ale to nic nemění na tom, že scény, které se zde odehrávají, jsou skutečně děsivé. Ono je celé zabíjení podáno jako hra, ale když si uvědomíte, jaké jsou důsledky... Přečtěte si druhý díl a těšte se na dějovou linku se snoubenkou Raye Penbera, agenta FBI, který byl na Kiru nasazen. Pak o celé epizodě trochu přemýšlejte a zjistíte, že tohle je skutečně geniální gradace scény a geniální rozvržení celého příběhu. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/32-death-note-zapisnik-smrti-2-95.html
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa3.1.2013 22:15Death Note - Zápisník smrti #02
    Nemůžu říct, že jsem se na druhý díl klepal jako ratlik, ale spíš to byla zvědavost, kam se to celé posune a jak se celý příběh bude vyvíjet. Pořád jsem to měl za jakýsi příběh z japonska, ale ono se to začalo setsakramentsky zamotávat a začínalo jít do tuhého. Vše mělo najednou větší obrátky a já i druhý díl loupnul jako malinu ze dna zmrzlinového poháru.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš29.6.2012 12:18Death Note - Zápisník smrti #02
    „...spravedlnost nakonec vždycky zvítězí.“ (David Rath)

    Zmrd versus pokřivený podivín v pyžamu trpící skoliózou. Tohle bude ještě zajímavé. Jinak na Obatovy ženské postavy (a hlavně ty ksichtíky) je radost pohledět. Zašmodrchaná fantasy detektivka bortící zavedená klišé západní literatury.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš30.4.2012 16:07Death Note - Zápisník smrti #02
    Nu ano, je to manga. Mohl bych napsat že krebsa je lehce nudná a sterilní a že japonci přehrávaj jako svině a že jakmile jde do tuhého hned jim z ksichtu kane pot, ale je to manga a tohle mi nevadí. Stejně jako jednička je to lehounce naivňoučké, hrdinové jsou děsní tvrďáci a je to lehounce přehnané, ale když na tohle přistoupíte (a já přistoupil jako bernardýn na svoji první kopulaci) dostanete zběsilý souboj dvou mozků. Jednoho geniálnějšího než druhého a také pana L, který rád svoje prsty u nohou používá jako ruce (navnadil jsem vás?)! Taky bych ještě mohl napsat, že jejich tempo je vražedné a že jejich revírem je dálnice, protože tohle fakt tempo má. Četl jsem to sice večer unavený, ale zaboha sem to nemohl odložit. No a teď sem si dal kafe a zase se nemůžu zastavit. Death Note mi šmakuje!
  • Fry
    Fry admin1.1.2012 14:53Death Note - Zápisník smrti #02
    Druhý díl slavné manga série Death note je rozhodně lepší než jednička, tak přes všechny předpoklady nemůžu jinak než doporučit!

    stránka 8 - Žena - Začátek knihy bal naplněn nejistotou a překvapením!
    stránka 9 - Otvory - Jedna z nejlepších kapitol vůbec
    stránka 10 - Souhra - Z policejního oddělení odejde plno lidí a pouze 5 se dostane k detektivovi L.
    stránka 11 - Jedna - Konečně jde vidět detektivu L do tváře (Jestli jste viděli obálku této knihy tak překvapeni nebudete)
    stránka 12 - Vyšší síly - Nová hrozba! Tak se to dá shrnout.
    stránka 13 - Odpočítávání - Opět jedna z nejlepších kapitol!
    stránka 14 - Pokušení - Stejně dobré jako kapitola Odpočítávání!
    stránka 15 - Telefonát - L jde Lightovi na stopu!
    stránka 16 - Stojka - A na závěr se Ligt dozví že ho sledují kamery.

    Mnohem lepší než první kniha! Je to jasná stovka!
  • krvinka56
    krvinka5617.12.2011 18:20Death Note - Zápisník smrti #02
    Stále perfektní sice to občas za škobrtne.Ale jede si to pořád kupředu.Nenechá čtenáře na chvilku vydechnout.Taky si tu užijete pěknou dávku rozhovorů.Kresba je stále stejná a na mangu přehledná.I postavy rozeznáte bez problémů.A těch tu taky není pomálu.L není teda z těch postav co by mně nějak ohromila ale je podaný dost dobře .Ale stejně mám nejraději Rjúka je fakt simpaťák. No zpracování knihy fakt na výbornou jediná výtka snad jen ke hřbetu s pořadovým číslem a obrázkem.Když je totiž vystavíte v knihovně tak nejsou ve stejné rovině.Což zamrzí.
  • matrosh
    matrosh8.11.2011 07:01Death Note - Zápisník smrti #02
    Pokud se vám líbil závěr první knihy, vězte, že dvojka je taková celá. Jedna promyšlená akce střída druhou. Na scéně se objevuje hned několik postav, které mohou pořádně zamíchat kartami a ačkoliv Light dělá všechno proto, aby se policie nechytila jeho stopy, každá jeho akce je dvojsečnou zbraní, která sice zabrání policii v získaní, pro Lighta, potencionálně nebezpečných informací, ale pokud jsou tyto akce postaveny L do souvislostí, čím dál víc sužují okruh podezřelých pouze na Lightovu osobu. Na váze nabývá i morální hledisko, protože Light se začíná ocitat v situaci, kdy bude muset dřív nebo později něco obětovat a otázkou zůstává jak daleko bude ochoten kvůli svým záměrům zajít.
    Nelze než tuto sérií doporučit všem. Tak napínavé čtení tady nebylo už opravdu hodně dlouho a každý, kdo si to nechá ujít o hodně přijde. Mě jen zbývá doufat, že další díl tak vysoce nastavenou laťku udrží. V překonání už nedoufám, to snad ani nejde.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.10.2011 14:50Death Note - Zápisník smrti #02
    Orgasmem stříkající vyšetřovatelé před geniálním L. mě také výrazně pobavili, ale tak nějak jsem to přešel, mandle mi to nezvedá. Spíše mě mile překvapil příběh, který si drží symapticky napínavou úroveň. Teď to jenom hezky zakončit. Jestli se to povede, tak na to si musím počkat.
  • erik
    Pokračovanie mozgového súboja sa po počiatočnom vážnom tvárení stáva emocionálnym výplachom tínedžerov. Svrbiaci detektív L niečo zahlási svojim spolupracovníkom a tí z toho vyvaľujú oči aj cez dve kapitoly. Naproti tomu majiteľ denníka stratil všetky sympatie, ktoré azda mal pri svojom boji so zločinom, už vraždí, aby prežil. Najsympatickejšia postava sa tak pre mňa stáva smutná snúbenica, ktorá všetko rozlúskne aj bez geniality vyvierajúcej zo svrbenia a potom sa absurdne nechá odstaviť. Spôsob, akým sa logika účelovo upravuje do podoby vyšetrovania ma trošku nudí, čo na tomto chcú ťahať dvanásť dielov... Napriek výhradám je to lepšie ako Denník pána démonov. :)
  • brkowycz
    brkowycz14.10.2011 16:32Death Note - Zápisník smrti #02
    Příběh se rozvine a tempo, nastolené v prvním díle, nepolevuje. Jestli se vám líbil první díl, budete spokojeni i s druhým. Pro mě osobně je navíc bonusem, že tenhle díl nabízí nejlepší scénu z celého Death Note, když se Light snaží vymámit jméno ze snoubenky Raye Penbera. Velká spokojenost, opět musím pět ódy na Crew, že se k tomuhle odhodlala. Klišné "mangu nečtu, ale..." jsem si tentokrát odpustil ;)
73294
Četl/a (123)
akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, BadBoy, Baffman55, Benny, besikv, Blockholm, Bubákolog, buscheer, calvin10, charvos, CHROM, crewni.konzerva, cyboy, DanQ, Davidos402, Dexir, Dezodoo, Doctor_Sk, Doppelganger, Dzoglik, erik, Faix, Final, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Freckles, FrostyPozarnik, Fry, Georgíno J., Hønzza, Hades, Hermicus, hhannie, Himlik, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, JakubKP, James, jankie, Ježek_22, jh666, jiskra, Kaaos, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, Keno, Kerbellos, kisuke93, Koci, koudak89, lacoste, Lawer de Sanctis, Lijem24, Lobok257, Lord Baltimore, Macek78, Madao, Madmax, Mamut12, mart.in, Maty48, MEGA, mewt, misa, Mitsuko, motycond, mozzu, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Nexis, Noci, Obstik, oleav, Oompa Loompa, Osimchin, Paldini, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rinter, Sagikkun, Saiko-chan, Saint of Killers, saja, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seneke, Sick666, Sir_Pete, the.kasztan, Tiba, tom173, Tomket.Tom, TQChose, trudoš, tukak, TZcomics, Vajper, vishnar, VXP, Wasps, xflori01, xxSIMIxx, Zahonko, Zbysek2410, zgrywus
(225)
akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Awakener, Azalin, BadBoy, Baffman, Baffman55, barthez, batoo, bboorreekk, Bellatrix, Beng.D, Benny, besikv, blackJag, Blockholm, bmc75, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Bozhi, brkowycz, bronxik, Bubákolog, Buchtic, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, carlmichael, Cassidy, Černá Krysa, charvos, CHester Turner, choze, Corteg, cyboy, DanQ, Davidos402, Dexir, Dezodoo, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Dzoglik, Eddiesiska, erik, farnhajt, filemon, Filip123, Final, flaire, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, fusnix, Georgíno J., goodspeed, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, Hannibal92, hawkzn, herbert, Hermicus, hlavathor, Holmwood, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, jakouback, James, jankie, jerry67, Ježek_22, jh666, jirin, jiskra, Jokerka, jones1240, Joshua_T, KadetJaina, kapicka, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, keNNoslaw, Keno, Kerbellos, kinobuta, kisuke93, KLAUN_DOMINANT, Koci, kolik111, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, lacoste, Lamahe, lantan1, Lawer de Sanctis, Leland, lelky93, Lijem24, listr, Lobok257, Lookass33, Lord Baltimore, maara, Macek78, Madao, Madmax, Mamut12, Martin Buchal, matrosh, Maty48, MB, me, MEGA, merhyx, misa, Mitak, Mitsuko, mokkun, monty.cl, motycond, mozzu, MP, Mr.Plysh, namdnas, Nanami, NecRoman, Negan, netvor, Nexis, Niaz, Noci, noMster, o2t2, OldaB, Oompa Loompa, OwerLord, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, Pjenkus, Plocan, Poseidon1978, prokop.prcik, Quintana, RadimNemec, raenius, raimi, razielus, RedButton, Rich, Rickettsia, Rinter, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saint of Killers, Saran, Satan__666, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, Sick666, Sir_Pete, sleepless, songoku, Stara.kryta, stepan.tichy, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, tkorvas, tom173, Tomasino79, Tomate, Tombal, Tomket.Tom, TQChose, trener83, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, Vajper, vishnar, vranakx, VXP, Wasps, Wiruss, wiwi, wolfinov@seznam.cz, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxSIMIxx, yogi, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas
Chce (8)
Askalon, Bart, Braindead, Drbo Jebo, FatMonster, WereWolf, xxaannddeerr, Yone
Nabízí (3)
Doctor_Sk, karl173, MB