Koupit
May Parkerová, pavoučí mstitelka z možné budoucí časové linie, je Spider-Girl, vaše nová oblíbená stěnolezkyně!

V roce 1998 Tom DeFalco a Ron Frenz poodtáhli oponu budoucnosti marvelovského vesmíru a představili čtenářům fantasticky povědomou tvář - tvář úžasné Spider-Girl! Vydejte se objevit nejranější dobrodružství báječné pavučinové artistky velebené jak kritiky, tak fanoušky! Spolu s Mayday zjistíte, že parkerovské štěstí se dědí!

Obsahuje příběh:
Spider-girl: Dědictví

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série What If? (Vol. 2) #105 a Spider-Girl (Vol. 1) #1-7


Scénář
Tom DeFalco
Art
Ron Frenz, Pat Olliffe
Ink
Bill Sienkiewicz, Al Williamson
Barvy
Christie Scheeleová, Bob Sharen, Matt Webb
Obálka
Ron Frenz
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
714 g
Stran
180
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Girl: Legacy (Marvel)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš10.4.2021 08:57Nejmocnější hrdinové Marvelu #055: Spider-Girl
    „Kam se všechny ty roky poděli?“ Mnohé nápady, s ktorými Marvel v minulosti prišiel, sa ukázali byť slepými uličkami. Ale to, že sa Peter a MJ vzali, mali dieťa a to po otcovi zdedilo pavúčie gény, je jedným z najprirodzenejších a najnevyhnutejších vývojov postáv v ére superhrdinského komiksu. Niečo, čo sa muselo stať, lebo ak by sa to nestalo, bola by to proste blbosť. Skrátka, prirodzený kolobeh života. Nápad ukryť pod pavúčí kostým dcéru jedného z najobľúbenejších marveláckych párov, sa zrodil v roku 1998 - a v praxi funguje skvele. Určite lepšie, ako niektoré iné podobné pokusy (Spider-Man 2099, Dr. Ock v Superior Spider-Man). Občas to nie je tak úplne ono (skutočne stačí dvojminútové hopsanie v telocvični ako príprava na súboj s Green Goblinom?), ale v konečnom efekte všetko funguje tak, ako má: od sympatickej hrdinky cez jej rodičov (musím sa priznať, že som vcelku spokojný s tým, akým spôsobom Tom DeFalco ostarel moje obľúbené postavy, pripadá mi to logické), až po spolužiakov a priateľov. Hlavne ma bavilo, že viac, ako akčné scény, sú tu dôležité práve postavy, vzťahy medzi nimi a to, čo si povedia. Ostatne, scenárista čerpal z osobnej skúsenosti – mal brata vojaka (neskôr policajta), ktorého dcéra sa rozhodla tiež vstúpiť do armády a Tom videl, že tým brat vonkoncom nie je nadšený, skôr naopak. Mnohé z toho Tom použil v Spider-Girl, takže hoci je to superhrdinský komiks, je zároveň realistický vďaka uveriteľným postavám, vzťahom a motiváciám. Nie je to kópia. Je to prirodzené pokračovanie. Je May hodná pavučín svojho otca? Za mňa jednoznačne áno, ale 4* nedám, pretože hoci som z toho ako z celku mal veľmi fajn pocity, pri druhom čítaní som si čoraz viac uvedomoval výrazné nedostatky, ako sú absurdní, za vlasy pritiahnutý a béčkarskí záporáci (tretí Green Goblin, to ako vážne???), občasné nechcene smiešne veci (hlasný smiech ako superschopnosť!!!), nedopečený, akoby rýchlou ihlou šitý scenár (miestami to vyzerá ako remake) a dokonca ani Darkdevil (!) zďaleka nenaplnil očakávania.
  • _Baruu_
    Řada What if... Jako nápad se mi líbí, spider-girl je ale tuctový příběh, který moc nezaujme.
  • Jack
    WTF ? Co to bolo?
  • karl173
    Něco na tom bylo. Jisté nápady mi přišli fajn. Ale přišlo mi, že se to až moc zbytečně snaží napodobit starší komiksy se Spider-manem. Díky tomu jsme vlastně dostali jen co už tu dávno bylo. Čekal bych že se autoři pokusí všechno to opakování udělat alespoň trochu svěže, ale místo toho nám naservírovali hromadu textu jako z retra a nic moc kresbu, na kterou jsem si sice postupem času zvykl, ale i tak na mě nepůsobila moc dobře. Šlo to udělat lépe. 55%
  • Cinema Ranger
    Příliš nudné a ukecané. Kresba neni pěkná a příběh je celý jedno velké klišé a celé je to taková velká blbina, ale ve špatném slova smyslu. Spider-girl jako postava je skvělá, ale tento komiks, ačkoliv nerad hejtím, je velký mínus pro rozvoj této postavy k komiksech. Max. 40%
  • S4TW
    Tohle bylo celkem milé překvapení. Zprvu jsem si říkal, že se jedná o celkem průměrnou teenage záležitost, ale po dvou sešitech jsem se do toho solidně začetl. Ona to je teenage věc jako blázen, ale dělané velmi dobře. Je to taková pocta daná původním příběhům Spideyho, jelikož se nese na velmi podobné vlně, ač se ústřední postava snaží dostat do trochu jiné/nové pozice. Přeci jen to není outsider, ale pravý opak, takže díky tomu máme možnost se podívat, jak by to asi bylo, kdyby Péťa nebyl fackovací panák. Výborné je i tempo, jaký komiks má, ve smyslu toho, že se jedná vždy o menší uzavřenější epizodky, které ovšem tvoří jeden větší celek. Ano, je to dost ukecané, ale v tomto konkrétním případě mi to vůbec nevadilo. Není zde ani tolik akce, přeci jen velkou část obsahují takové ty klasické pubertální problémy, jaké jsme viděli právě u starého Spider-Mana. Navíc, když už přijde nějaká akce, tak je v ní hlavní hrdinka dost nejistá a spíše se snaží nějak vycouvat, což byla taky příjemná změna. Co se týče kresby, tak bych to shrnul tak, že se jedná o klasickou romitovku juniorovku, což mi na tento typ komiksu sedí, ač to není kresba, kterou bych si jen tak pro své blaho listoval. Nejedná se o nějakou pecku komiks, předpokládám, že dost čtenářů k tomu bude přistupovat dost skepticky, jako k věci pro mladší publikum, což mají pravdu, ale DeFalcovi se povedlo to, oč se nejspíš snažil a já si to užil.
  • hroubek
    Mám Spideyho hodně rád, a skoro všechno co jsem s ním četl se mi dost hodně líbilo. A proto mě sedla i Spider-Girl. Scénárista Tom DeFalco si s příběhem pohrál mnohem více, než se na první pohled zdá. Ze začátku to působí trochu jako jiný origin o Peteru Parkerovi, akorát s ženskou hrdinkou, ale byla by to chyba takhle celý příběh zaškatulkovat. Příběh je dost civilní a čím více znáte svět Spideyho, tak si ho lze vychutnat, přes narážky či opakovaní jistých situací. Postavy jsou napsány velmi dobře a samotná May si naše sympatie získá snadno a rychle. Spider-Girl je příjemná jednohubka, jenž mě dost sedla a bavila a já dostal mnohem více, než jsem čekal.
  • Komiksum
    Pro mě velké zklamání, příběh je tak neskutečně ukecaný a nudný až to hezké není. Nápad se mi líbil, ale provedení se tolik nepovedlo. Příběh je zajetý v klasickém klišé a jediná inovativní věc je že May není outsider ale populární šprt. Musel jsem se donutit to dočíst, protože tento komiks je hrozně orientovaný na dívky a trošku mi to vadilo. Jinak se mi líbila kresba Pata Ollifeeho, Frenzovo What If moc ne (ale to je spíše chyba coloringu). Zkrátka je to nudný ukecaný čtení že i souboj s Venomem je nudný. Spíš podprůměr.
  • Tyfus
    Za mě úplně super - naprosto skvělá Spider-manovská atmosféra. Celý svět MC2mi vždy přišel jako super nápad, ale nikdy jsem neměl možnost toho číst vic. Kéž bych tady vycházelo více Spider-manovských komiksů!
  • cyboy
    Nekde na hrane podprumeru a prumeru. Strasne (a zbytecne) ukecane.
    60%
71215101
Četl/a (67)
2scha, Alfred, Anton, Azik2586, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, Dexir, Doppelganger, dvory, Fox01, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, Ivan Kucera, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, JORDY, karl173, kaylin, KdG, Komiksum, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Madao, Mariomichal, Martinb, me, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Paldini, PatrikTheMighty, pechna, petrSF, punisher, raenius, Rinter, roswelll, S4TW, seamzocze, slavik38, smazenapikantniskeble, Spike, Star36489, SteveCZ, trudoš, TZcomics, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, Zdendy, zlejzmrd, _Baruu_
(190)
10milda, 2scha, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, blackJag, Blackmoor, bmc75, bobo666_2005, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, gwen666, hahahoho, Hebled, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kiwi1902, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukyn2810, Madao, Majkl151, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, RicHard. , Rinter, roswelll, royan, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, semi41, Shin, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, smazenapikantniskeble, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd, _Baruu_
Chce (8)
Blackthunder, delsemela, Marthy76, Premek, Raul, Sebastian the wise, sleepless, Venomslav12stars
Shání (3)
NikkiKonig, Raul, Venomslav12stars
Nabízí (1)
Fox01