Koupit
Scott Lang býval zloděj s hlavou pro vědu a srdcem ze zlata. Pak se z něj stal Ant-Man, vzor pro všechny hmyzí bojovníky.

Mistři řemesla David Micheline a John Byrne navazují na antmanovské dědictví v tom pravém marvelovském stylu a přinášejí dramatický debut Scotta Langa, senzačního druhého Ant-Mana. Pak se od osamělého hrdiny přesuneme k veliteli týmu, protože v našem druhém příběhu se Scott pod taktovkou Matta Fractiona a Laury Allredové ujímá vedení zbrusu nové Future Foundation. Čekejte nečekané, protože na výsluní míří nepřekonatelný Ant-Man!

Obsahuje příběhy:
Cena srdce
Fantastická Faksimile


Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Marvel Premiere #47-48 a FF (Vol. 2) #1-7


Scénář
David Michelinie
Art
Michael Allred (Mike), John Byrne, Matt Fraction
Ink
Bob Layton, Joe Quinones
Barvy
Laura Allred, Mario Sen, Bob Sharen
Obálka
Bob Layton
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
700 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
FF: Fantastic Faux (Marvel)
  • Lenka.Vílka
    Čteno 07/2018

    Z knihy jsem trochu zmatená. Obsahuje dva příběhy. Jak Scott k oblečku přišel a jeho působení v FF. V tom případě se kniha měla jmenovat jenom Scott Lang, bez toho dovětku. Protože tohle mate. Nebo vybrat jiný příběh. Sice se dozvíme, jak prožíval smrt své dcery, ale to by se čtenář dozvěděl tak jako tak. Vzadu v povídání o postavě, jako v každé knize. V přehledu dalších knih je vidět, že bylo z čeho vybírat. Možná proto nevadí, ze série FF konci dějově tam, kde končí. Jak jejich dobrodružství dopadlo, je napsáno vzadu v knize.

    Cena srdce:
    Po dlouhé době starší komiks, který mi víc než sedl. Příběh je dobrý. Sice krátký, ale není otravný. A hlavně. Nepůsobí jako barevná LSD jízda, jako tomu bývá obvykle z téhle doby. Jenom epizodka, takže krátké, ale to se dá pochopit.

    Fantastická Faksimilie:
    Příběh sám o sobě byl dobrý, bavil mě číst, ale...
    První kniha má sedm sešitů. Jenže tady je dost obsahu o tom, jak se nejdřív dají dohromady a jak to jako tým vořou. Tam vzadu probublává budoucí průšvih, ale na předehru je vlastně čas a prostor až v posledním sešitu. Akce to je dobrá. Celkově je kresba moc hezká. "Hezká", nic víc. Ale takový je prostě mainstream, já to beru. Série FF vyšla na dvě knihy, u nás vyšla teď první. Ale říkám upřímně, nevěřím, že vyjde druhá.
  • MEGA
    Retro bylo moc fajn a podle mě představilo postavu Scotta mnohem lépe než hlavní příběh, kde se chová naprosto nelogicky a nezodpovědně. Příběh mě přišel jako takový sitcom, na který za týden zapomenu. Komiks má mnoho skvělých momentů a zajímavých postav, ale jako celek je to jeden velkej guláš. Musím ale uznat, že jsem se párkrát zasmál a děcka z FF byli naprosto boží. Nejlepší část je schůzka She-Hulk, kterou jsem četl s velkým úsměvem na tváři. Kresba vyniká při kreslení postav a vyjádření emocí. Práce s panely je taky skvělá a esteticky to vyzní opravdu krásně. Není zde moc akčních scén, což je dobře, protože tam kresba pokulhává.
  • Mleako
    První příběh fajn seznámení se Scottem. Z druhého příběhu máme jen část a je to část, která je dost chaotická a nedává moc smysl. Jsou tam zábavné momenty (ti malí emzáci byli celkem vtipní), ale jak se tam vzal Johnny Storm a co bude s Doomem už se nedovíme. Škoda.
  • 159753258x
    Moc jsem nevěděl co od tohoto NHM očekávat, nakonec jsem to co jsem chtěl nedostal, ale kniha na mě působila takovým divně dobrým dojmem. Tentokrát začnu trochu nezvykle a to zápory. Bohužel největší zápor zde je výběr hlavního příběhu. V příběhu jsem se místy dost ztrácel, určité přechody jsem nechápal a dostali jsme načrtnutých tolik linek, které se tady prostě nevyřeší. Ještě tady naťuknou Dooma, velký plán na jeho likvidaci, který zde ale nedostaneme, což je ohromná škoda. Dalším záporem je pro mě humor, který mě zkrátka netrefil. Měl tady své momenty, ale spiš to byly takové smrště vtípků a gagů které mě trefily hodně zřídka (vyjímkou je rande She-Hulk). Teď si dáme něco co mě bavilo, setkali jsme se s dost různorodou partičkou, kteří moc společného neměli, ale jejich sbližování, interakce a dialogy na mě působily hrozně svěže a uvěřitelně. Příběh není tak úplně o Scottovi, ale o FF (future fundation). Kresba mě nějak osobně taky nesedla, ale že bych nějak trpěl se říct nedá. V celku to není špatná kniha je to taková rodinná soap opera která vás neurazí, ale ani nenadchne. Dávám 65%.
  • karl173
    Na tohle NHM jsem se celkem těšil. Hank Pym v téhle sbírce nedostal zrovna to co jsem chtěl a tak jsem těšil na druhý pokus Ant-mana. No a výsledek je opět lehce rozpačitý. Retro z konce 70. let bylo celkem fajn. Sice má své mouchy, které k retru neodmyslitelně patří, ale kresba a celková svižnost děje mi bavila. No a pak přichází něco co jsem tak nějak nečekal a nechtěl, ale nakonec mě to vlastně bavilo. FF neboli Future Foundation. S touhle sebrankou jsem se setkal poprvé a tudíž jsem nevěděl co mě čeká. No a výsledek je vlastně celkem fajn. Zase jsem objevil něco nového, byť jsem se v tom občas lehce ztrácel, ale tak nějak si dokázal chybějící střípky poskládat k tomu co znám a vyšla mi z toho vcelku komediální, zábavná a rodinná záležitost. Často to na mě působilo až sitcomovým dojmem nebo tak něco. Nebo jako klasický komediální rodinný film s trochou té akce. Sice jsem nedostal úplně to co jsem chtěl a nebyl úplně můj šálek kávy, tak mě to přesto jakýmsi záhadným způsobem dokázalo bavit. A to i kresba není zrovna kdovíjaká, ale zkrátka má tu své místo. Jako rozhodně se nejedná o nějaký skvost a teď váhám co dát za známku, ale díky tomu že mě to dokázalo bavit celou dobu, tak dám 70% tudíž 4 hvězdy. I když opět si musím postěžovat na nemožnost dát 3 a půl hvězdy, protože to by si tahle kniha zasloužila víc.
  • Koci
    Retro příběh je super. Nová věc začne strašně zajímavě, ale pak jsou všechny nápady zabity a přestane to dávat smysl. Kresba je celkem škaredá.
  • mearez
    Nemám rád Fantastic Four. Přijde mi zastaralá, nemastná, neslaná, a vesměs me ani nezajímá. Ovšem to neznamená, že jí nemám načteno (Hickmanoco run je asi podle mě to nejlepší z Fantastic Four). Ovšem tohle je Fantastic Four bez Fantastic Four.
    Nejedná se jen o trochu inteligentnější zábavu než je v DP nebo ve GotG, ale je to jedna z těch sérií, které se hodí do NHMek. Představí nám Scotty Langa v bravurně napsaném i nakresleném dvoj sešitovém retru, které přináší originální postavu v obleku jednoho z prvních superhrdinů. A teď k hlavnímu příběhu.
    Čekal jsem velikánskej průšvih. Můj nezájem o sérii se odrazil i na odmítnutí nabídky celého runu za směšný prachy. Tohle NHMko jsem si ostatně koupil jen kvůli Ant-manovi, a kdyby to vyšlo samodtatně, tuhle sérii bych si nekoupil. To by byla chyba.
    Scott Lang je zdrcen smrtí svojí dcerky, a Reed mu nabídne, že by se mohl Scott starat o tlupu superinteligentních dětí. Přidá se do toho Medusa z Nelidí, trošku té klasicky senzační She-hulk a holka Johnnyho Storma lomeno popová superstar. To už samo o sobě zní šíleně, ale ještě šílenější je, že to funguje. Na jednu stranu je tahle série jen pitomůstka pro fandy FF, na druhou se Fraction snažil vytáhnout ty nejklasičtější postavy z komiksů s FF a poskládat je do svělého příběhu. Někdo vidí dalšil zábavnou továrnu na peníze od Marcelu, ale já vidim komiks o Scottu Langovi, který si prochází těžkým obdobím. Kresba je pěkná, příjemná, nemusí se u ní vůbec přemýšlet.
    Podtrženo sečteno, tohle je komiks, který je z velké části o Scottu Langovi, který se vypořádává se smrtí své dcery, a který chce odplatu na Doomovi. Retro je fakt super, hlavní příběh je ale ještě lepší. Série FF mě od prvního čísla vtáhla do děje a pustila mě až na konci knihy. Série je pro skalní fandy FF, ale i nováčci si jí užijou naplno. Absolutně bezchybný příběh, nemám mu co vytknout.
    Za mě 5*.
  • P.G.
    Retro celkem v pohodě, ale hlavní příběh (FF) je tedy naprosto tragický. Úplně jsem se v něm ztratila a vůbec netuším, o čem to vlastně má být. Jediné, co mě zaulo, bylo rande She-Hulk, jinak vůbec nic. No a ten konec, ten je taky - ve stylu NHM... Takže sorry, Scotte.
  • Venomslav12stars
    No retro bylo dobrý ale FF(2sériie) hrůza (podle mě) jako sorry ale ten tým wtf!!!
  • S4TW
    Hodně kvalitní retro, především díky výborné kresbě. Byrne si opravdu vyhrál s perspektivou, se zmenšováním a všemu, co k Ant-Manovi patří. Ale ani příběh nezaostává, trochu dospělejší akčňárna s rodinným dramátkem na pozadí. Moderní část je strašně zvláštní komiks. Těžko se mi hodnotí celkové pocity. Velký problém je, že to je neuzavřené a to jako sakra hodně. Takže se nedá říct, jak jsem s tím spokojen. Spousta věcí se rozehrála, ale zdaleka nedohrála. Má to hodně dětský nádech, což je účel, neb se to kolem dětí i točí. Je to psané trochu s nadsázkou, dost to vzdává hold nejstarším komiksům Fantastic Four, především u bojových scén to dost vyniklo. Ale celkově je to dost zvláštní, občas se něco hůř chápe a hrozně moc tomu chybí pokračování. Je to spíš komediální než dramatické. Postavy jsou celkem ok, ale taky mě úplně nepohltily. Hrozná je kresba, ta mi sakra moc nesedla. Často problém s perspektivou (úplný opak Byrnea), nepřirozené úhly těla, divné obličeje, deformované ruce atp. Chápu, že to je prostě "styl", ale za mě dost špatný, ač se svým způsobem k atmosféře knihy hodí. Celkově je to průměrně dobré NHM, někde na pomezí 3* a 4*, ale za tu modernější kresbu jdu trochu níž.
  • hroubek
    Scott Lang jako Ant-Man, co k tomu říci?? Je to fajn komiks. To je asi to nejvýstižnější. Není nic extra skvělého, ale taky nic extra špatného, prostě fajnový průměr. Scott Lange jako postava není špatný, a starý příběh patří k tomu nejlepší co v tomto komiksu dostaneme. Nový příběh to má složitější, protože vlastně nejde ani tak, o samotného Ant-Mana, ale o kupu další postav. Problém je, že nový příběh prostě nefunguje. Jediné co tam fakt stálo za to bylo rande She-Hulk. A trochu to zamrzí, jelikož určitě by se dal použít nějaký lepší příběh se Scottem Langem jako Ant-Manem.
  • Doppelganger
    jedna z mých nejmilovanějších marveláckých sérií a jeden z mých nejoblíbenějších kreslířů.
  • cyboy
    Ja si to asi budu muset precist jeste jednou. Historicka cast neni tak slaba, jak byva zvykem, coz ale neznamena, ze by to bylo buhvico. Moderni pribeh se mi celkem libil asi do pateho sesitu a pak jsem se zacal v tom deji ztracet, resp. jsem vubec nepochopil logiku nekterych strihu a bohuzel asi ani nekterych dejovych zvratu. Ale uz jen to, ze premyslim o tom, ze bych si to precetl znovu (pro me) neco znamena. Skoda ze likvidace Dooma se nedockame a Doom se objevi celkem jen asi na trech panelech a kdyz se k tomu Doomovi konecne dostaneme, tak je konec a pokracovani se konat nebude (minimalne v prvni sedesatce ne).
    Strasne moc vaham mezi tremi a ctyrmi hvezdami... nakonec davam s odrenyma usima ctyri, ale mozna to jeste zmenim az si to ve vyhledu prectu jeste jednou.
    70%
4152122
Četl/a (78)
159753258x, 2scha, Alfred, Artin, calvin10, CaptainCzech, Carnage, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Deckard, Dexir, Doppelganger, Drozd, dvory, Fox01, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, Izmir Čupr, Jack, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, Koci, lantan1, Lenka.Vílka, Mariomichal, Martinb, Marvin, Mates17, Mato, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, NikkiKonig, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, petad, petrSF, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, seneke, slavik38, Star36489, SteveCZ, Symbi, trudoš, TZcomics, Venomslav12stars, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(202)
159753258x, 2scha, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Artin, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Drozd, Dzoglik, Elizabeth, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Glumal, gwen666, hahahoho, Hebled, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Marvin, Mates17, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, novass, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, rewkon, RicHard. , Rinter, roswelll, royan, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, semi41, seneke, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Venomslav12stars, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
10milda, delsemela, gezic, Jason2808, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
gezic
Nabízí (1)
Fox01