Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Nejslavnější komiksová hrdinka steampunku se představuje českým čtenářům. Británie nabrala v 19. století ve vývoji poněkud jiný kurz a věda vládne celému společenství. Vzduch brázdí nejpodivnější letouny, nejmodernější města oplývají úchvatnou hromadnou dopravou a všichni znají krásnou a nebezpečnou Lady Mechaniku – napůl ženu, napůl stroj. Jinou takovou hříčku vědy a přírody svět neviděl. Až do chvíle, kdy se na nádraží objeví další napůl mechanická dívka v naprosto zuboženém stavu. Lady Mechanika se okamžitě pouští do pátrání. Jde totiž o hodně. Kromě odhalení nelidských experimentátorů hraje Mechanika také o tajemství vlastního původu.

Obsahuje sešity série Lady Mechanika #0-5 (říjen 2010 - březen 2015)

Vyšlo jako 1. svazek velké řady edice Argomiks


Scénář
Joe Benitez
Art
Joe Benitez, Martin Montiel Luna
Barvy
Michael Garcia (Mike), Peter Steigerwald
Obálka
Joe Benitez, Peter Steigerwald
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Martina Knápková
Žánry
akční, dobrodružný, steampunk
ISBN/ISSN
978-80-257-2172-8 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
227 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
1325 g
Stran
168
Náklad
500ks
Cena
598 Kč
Originál
Lady Mechanika (Benitez Productions, 2015)
Varianty
Lady Mechanika (2. vydání) (2021)
Lady Mechanika (2017)
Lady Mechanika (limitovaná edice) (2017)
  • Palebras
    Palebras25.2.2022 07:37Lady Mechanika (2. vydání)
    Lady Mechanika rozhodně nevyniká svým scénářem, protože ten není hlavním lákadlem celé knihy. Tou je bezesporu nádherná kresba, která Lady Mechaniku posouvá na daleko vyšší úroveň a je radost otáček stránku za stránkou a nechat se vtáhnout krásným světem s ještě lépe nakreslenými postavami. Celý příběh točící se kolem minulosti hlavní představitelky však dokázal také zaujmout a rozhodně se nejednalo o nic, u čehož bych se nudil. Textu je zde opravdu požehnaně, takže pokud se raději kocháte kresbou a máte raději úspornější textové části, tak zde můžete být mírně rozlíceni. Z mého pohledu samotné dialogy nepůsobily nijak strojeně či hloupě a perfektně pomáhaly dotvořit celkově uvěřitelnou steampunkovou kulisu. Kniha, jakožto první díl přinese spoustu otázek na jejichž odpovědi budeme muset počkat do dalších dílů, ale o to větší je chuť si pokračování přečíst. Lady Mechanika je sama o sobě velice sympatická a rozhodně jsem zvědav, kam dál se bude její osud ubírat a jak to vůbec bylo s její minulostí.
  • faster86
    faster865.11.2020 21:42Lady Mechanika (limitovaná edice)
    Pátrání po vzniku a minulosti hlavní hrdinky. Scénáristicky to není nic co by vás posadilo na prdel. Celostránkové ilustrace vás ale už na prdel posadí. Příjemné oddychové čtení. Víc než tajemství kolem Mechaniky mě zajímá co je zač Kain.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore23.5.2020 13:07Lady Mechanika
    Kresba super, ale příběh byl občas trochu hloupý a hlavně ta pasáž v cirkuse mě opravdu nebavila.
  • Vrenn
    Vrenn28.12.2019 01:26Lady Mechanika
    Vrátil jsem se k ní po pár letech co mi ležela v knihovně (a celkem nezáživný blábolivý příběh se mi už dávno vypařil z hlavy), protože jsem se rozhoupal konečně přečíst dvojku (šel jsem do ní, jelikož pár lidí tvrdilo, že je prý lepší - chtěl jsem kočce tedy ještě dát šanci). To se ale bohužel ukázalo být trochu utrpení, protože tak předvídatelné a nudné klišé už jsem dlouho nečetl. Prostě to člověka nijak nechytne.. Ale vůbec. Brak. Hezky nakreslený steampunk, to si autor evidentně užívá, Mechanika je kozatice prvního řádu jak z garážovýho plakátu, ale právě tenhle navoněný prd maskuje ukrutnou slabotu obsahu. Škoda, ale šla z domu.
  • Multiverzum
    Multiverzum6.9.2019 11:25Lady Mechanika
    Lady Mechanika je krásny komiks s dobrým príbehom. Nie je to nič svetoborné a do žánru neprináša nič nové, ale skvelo sa číta. Nad priemer ho dostáva hlavne vizuálne stránka – kresba, ako aj knihárske spracovanie. Ak si fanúšik steampunku alebo máš rád Tomb Raidera a iné podobne dobrodružné komiksy, určite do toho choď. Neoľutuješ.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/lady-mechanika/
  • Murphy722
    Murphy72224.7.2019 12:02Lady Mechanika (limitovaná edice)
    Krásná kresba, akorát místy dost skicovitě provedená. Argo opět dalo na trh kus, který ukrývá nejednu gramatickou chybu, nebo písmena zde chybí úplně. A to bych opět mohl jmenovat zástup comicsů od Arga, kde je tomu také tak. Příběh to byla ukecaná fraška, která byla na výsost nudná a tak tak jsem se těšil, že to utrpení už skončí. No nevím nevím, jak celá série dopadne.
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.11.2018 21:14Lady Mechanika
    No, co k tomu říct. Kresba je nádherná, líbivá taková chytlavá a velmi zajímavá ovšem to je vše. Příběh je vleklý, úmorně ukecaný a k posrání nudný. Poprvé jsem s tím seknul někde za půlkou a za pár dní se vrátil a stejně to dočetl na sílu. Po dokončení jsem si oddychl, dal si pivo na uklidnění a za odměnu protože takhle a nechutí jsem ještě nic nedočítal možná retra z ukk...hodně mi to připomnělo witchblade což je taky takové krásně voňavé hovno co se jen pěkně leskne. Opravdu ne, zbavuji se toho a nazdar nikdy více
  • JohnyG
    JohnyG9.11.2018 16:44Lady Mechanika
    Nelze popřít, že na hlavní hrdinku v uplém steampunk kostýmu se hezky kouká. Nicméně po prvotním nadšení z žánrovky začne člověk víc vnímat v kresbě absenci pozadí, pomalost děje a délku bublin. Od půlky dál jsem už tu ukecanost těžko snášel. Když jsem otevřel dvoustránky, kde se objevuje na všech panelech mluvící hlavy se 4 přeplněnými bublinami v každém obrázku, ani se mi to nechtělo číst a říkal si, jestli je to komiks nebo ilustrovaná knížka. Přesto byly některé akčnější stránky pěkně udělané a třeba uniformy Blackpoola, Kathrine a ozbrojenců mají takovou tu líbivou fašistickou estetiku. Příběh není úplně špatný, ale originalitou kypící teda taky moc ne. Bráním se navíc hlodajícímu pocitu, že je to ten typ politicky korektního díla, kde záměrně dominovaly ženské postavy a příslušníci menšiny. Ve výsledku bohužel nic víc než průměrná zábava v (poměrně zbytečně) luxusním hardback velkoformátovém provedení.
  • VanTom
    VanTom31.10.2018 20:33Lady Mechanika
    Kochání se líbivou (byť lehce "imageovsky" pásovou) kresbou ve velkém formátu z většiny převážilo nad rozebíráním nedostatků steampunkového pátrání Lady Mechaniky po vlastním původu, které nebylo nezajímavé, jen takové standardní, nedotažené (nejenom otevřeným koncem) a překvapivě dost upovídané - určitě víc než akční. Ve výsledku se mi ale líbilo a na sexy hrdinku rád pohlédnu i v pokračování. Jinak luxusní české vydání mi přišlo až neadekvátní nenáročnému dobrodružnému brakovému obsahu.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš27.6.2018 19:29Lady Mechanika
    Přiznám se, že z Mechaniky jsem nijak moc nadšený nebyl. Do čtení jsem se musel nutit, postavy jsou takové unylé, a tak celek zachraňuje aspoň trošku kresba, která se ale většinou jenom snaží tvářit, že představuje něco extra. Což je škoda, protože něco se z toho přece dalo vykřesat a mnohem zajímavěji.
    Druhý díl, který následuje po této knize, je ovšem naopak zábavný.
  • choze
    choze10.4.2018 14:06Lady Mechanika
    Steampunkovým fetišismem poháněná mainstreamová kresba válcuje triviální a zapomenutelný dobrodružný děj s nezajímavými postavami, zvraty a dialogy. Benitez se chová vůči hrdince jako holčička oblékající svou barbínu do stále nových hezkých šatiček a stavící ji do efektních sexy póz. Sice se nám snaží podsunout, že hrdinka i její opilecký komický parťák mají svoje traumata, která je definují, ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že mu jde hlavně o to, aby se o n i čtenář mohli kochat všemi těmi řemínky, pouzdry, zbraněmi a ciferníky, co na sobě hrdinka má.
  • Norri
    Norri mecenáš31.1.2018 08:28Lady Mechanika
    Musím říct, že jsem trošku zklamaný a vlastně ani nevím proč. Má to celkem zajímavý příběh, vyšetřování probíhá logicky, je tam troška humoru, je tam akce, kresba je krásná a přesto nejsem spokojený a nemůžu přijít na to proč. Možná je to tempem vyprávění. Možná je kresba příliš libivá a všichni jsou tak krásní, až je to sterilní. Překvapil mě papír, na krerém je to vytištěné. Je tak hrubý, že jsem si vždycky musel kontrolovat, jestli neotáčím dvě stránky. Celkově je kniha krásně udělaná.
  • Norri
    Norri mecenáš31.1.2018 08:28Lady Mechanika (limitovaná edice)
    Musím říct, že jsem trošku zklamaný a vlastně ani nevím proč. Má to celkem zajímavý příběh, vyšetřování probíhá logicky, je tam troška humoru, je tam akce, kresba je krásná a přesto nejsem spokojený a nemůžu přijít na to proč. Možná je to tempem vyprávění. Možná je kresba příliš libivá a všichni jsou tak krásní, až je to sterilní. Překvapil mě papír, na krerém je to vytištěné. Je tak hrubý, že jsem si vždycky musel kontrolovat, jestli neotáčím dvě stránky. Celkově je kniha krásně udělaná.
  • louza
    louza22.1.2018 19:29Lady Mechanika
    Příběh steampunkové terminátorky pátrající po svých kořenech. Už od pohledu běh na dlouhou trať i když se určitého dílčího řešení čtenáři na konci knihy dostane. Kresba vypadá přitažlivě, má však svoje limity a hrany. Při podrobnějším zkoumání je vidět jak je nahozená. Autor se také přehnaně soustředí na postavy na úkor exteriérů. Argo se snažilo seč mohlo a knihu vydalo v opravdu excelentním provedení, které si kniha snad ani nezaslouží, protože některé kresebné nedorazy větším formátem bohužel trochu vyniknou. Jinak ale vcelku ujdoucí počin. Spíš než převratné dílo jde o dobře udělanou čtenářsky nenáročnou žánrovku. 70%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.12.2017 22:46Lady Mechanika (limitovaná edice)
    Opravdu musím uznat, že první čtení na mě zanechalo podobný dojem, jak uvádí komentář pode mnou. S tím víceméně souhlasím, ale je tam jedno velké ALE. Tím je krásně naservírovaný příběh na velkém formátu a krásném papíře. Paradoxní je, že prvotní poměrně negativní názor vystřídalo nadšení a očekávání, kam se tento svět bude ubírat dál. Až po 2. čtení mi to všechno začalo nějak do sebe zapadat a i když je příběh prostinký a v podstatě je to steampunková onanie, spíš marketingový tah, jak prodat více steampunkových kostýmů a merche, tak mi to tak nevadilo a opravdu mi to až při druhém čtení začalo dávat smysl, a zas tak stupidní mi to nepřišlo. Těším se na další příběhy, snad u nás vyjdou, ale Lady Mechanika je zajímavá a velmi sexy a to mi stačí. četl jsem daleko horší komiksy a i když toto není to autorské zlato, pořád je to poměrně slušná kvalita, na kterou se aspoň dobře dívá a je v krásném vydání. Limitka je také super, fialová Lady Mechanice sluší. Dalším takovým negativem je, že skoro na každé stránce jsem měl pocit, že už to odněkud znám. Vykradačky holt hýbou světem - nejvíc jsem to měl, když se ta dcera furt ptala Lady Mechaniky na její původ a činy. Kolikrát jsem už tento motiv viděl a skoro ve stejné podobě. Nicméně, se mi to pak začalo líbit a proč ne. Nečekejte vznešené myšlenky, ale přímočarou jízdu steampunkovým světem s jistým přesahem. Možné je, že další díly už budou trochu zdařilejší ve svém příběhu, když už mám nastavený svět. Za mě nakonec 4 z 5.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš24.10.2017 16:50Lady Mechanika
    Pochváliť musím hlavne prevedenie komiksu. Je to veľké, krásne a dobre sa na to pozerá. To je ale všetko čo môžem pochváliť, inak je to neskutočná nuda. Akcie je veľmi málo, je to strašne ukecané a veľmi slabo napísané. Tá kresba vlastne okrem krásnej, no k smrti nudnej postavy Lady Mechaniky tiež neponúka nič extra.

    Za odvahu to tu v takomto krásnom prevedení vydať, dávam 2*. Inak by som dal o jednu menej. Vôbec ma to nebavilo. Je toľko skvelých a zábavných komiksov a Argo sa rozhodne vydať takúto blbosť. Ach jo.
  • Darker
    Darker mecenáš18.10.2017 04:50Lady Mechanika
    Za mě spokojenost. Je to lehčí, o řád slabší, méně krvavá, na pohled líbeznější, ženská verze Grandvillu bez zvířátek. Čte se to samo. Dialogy mi nepřišli o moc více kýčovité nebo strojené než u superhrdinských komiksů, ale prostor na zlepšení určitě je. Podle 0-tého dílu, který byl vytvořen později, se dá tušit, že se autor s dalšími díly bude jen zlepšovat, takže já už se těším na další díly.
  • Lenny
    Lenny mecenáš14.10.2017 10:13Lady Mechanika
    Příběh je sice jedno velké klišé, ale je dobře udělanej a fuguje.
    Více na: http://www.youtube.com/watch?v=7m5H_pjXFxE
  • Key
    Key5.9.2017 08:51Lady Mechanika
    Naprosto úžasný komiks. Nedokázal jsem se odtrhnout. Nádherná kresba, příjemný příběh. Doufám, že to má pokračování.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.7.2017 13:39Lady Mechanika (limitovaná edice)
    Celkové vydání a zejména načančaná kresba rozhodně vyhrává nad samotným steampunkovým obsahem s lehoulilinkatým nádechem erotiky a lehoulilinkatým náznakem humoru. Ten otevřený konec mě spíše štve, než láká, protože je to podle mě zbytečně dlouhé (akčnost příběhu tempo úplně nezachraňuje). S místy nepřirozenými dialogy též souhlasím. Ale hezky se na to celé dívá, to jo.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.7.2017 13:39Lady Mechanika
    Celkové vydání a zejména načančaná kresba rozhodně vyhrává nad samotným steampunkovým obsahem s lehoulilinkatým nádechem erotiky a lehoulilinkatým náznakem humoru. Ten otevřený konec mě spíše štve, než láká, protože je to podle mě zbytečně dlouhé (akčnost příběhu tempo úplně nezachraňuje). S místy nepřirozenými dialogy též souhlasím. Ale hezky se na to celé dívá, to jo.

    Celkový dojem: 60%
  • erik
    erik25.6.2017 09:19Lady Mechanika
    Tak nám do komiksových Čiech evidentne dorazila zákerná trhová hnusoba zvaná - obal predáva. Nevadí, že obsah je chabý, hlavne, že má formát XXL, vymakané spracovanie väzby, hutný papier, ozdobnú záložku... Však sa to predá. A pekne draho. Lady Mechanika je typická braková dobrodružná záležitosť, nápad nulový, zápletky obšľahnuté, kresba príjemne čačaná. Skrátka, za pár šupov v mäkkej väzbe je to jasná voľba. Takto mi to príde zbytočne drahá priemerná záležitosť, na ktorú sa síce dobre pozerá, ale nič zásadné sa nekoná a v podstate to za to nestojí. Spotrebná dobrodružná pohoda bez iskry, v zbytočne okázalom kabáte, ktorý sa z toho snaží vyrobiť priam zásadný skvost komiksovej produkcie, ale, podobne ako Lara Croft, nemá okrem formy čo ponúknuť. Ale že sa na tie dekolty schuti vynadívate, to nepopieram.
  • Scaleo1
    Scaleo118.6.2017 18:23Lady Mechanika
    šup sem s pokračováním. nečekal jsem od toho nic a dostal jsem steampunkový akční příběh se svižným tempem a úžasnou kresbou. velký formát komiksu hodně sluší. je potřeba vyzdvihnout oblečení hlavní hrdinky, které je velmi stylové :D. jediné, co mé hodnocení sráží, jsou naprosto dementní dialogy mezi Lady Mechanikou a Katherine. autor se snažil do těch dialogů narvat co nejvíce backstory a už ho nezajímalo, jestli to zní vůbec přirozeně. takhle spolu prostě normální lidé nemluví :D.
  • P.G.
    P.G. mecenáš18.6.2017 17:58Lady Mechanika
    Lady Mechanika je mnohem více umělecké dílo, než klasický komiks. Což podtrhuje i formát českého vydání – pevná vazba s dvěma variantami obálek. Když jsem knihou listovala, uchvátila mě Benitezova kresba a Steigerwaldovy barvy, kdy obojí k steampunkové atmosféře naprosto dokonale padne. Příběh sám plyne pozvolna a čtenáři jsou postupně odhalovány střípky událostí, souvislostí a minulosti zahalené v mlze, které skládají živý obraz skutečnosti, který čas od času přinese nečekané odhalení. Benitez dávkuje jednotlivé střípky s mistrnou grácií – tu ukáže to, tu nastíní ono a nutí čtenáře neustále věnovat pozornost jak kresbě, tak textu. A hlídá si, aby vše sedělo. Jak příběhu, tak kresbě nemám prakticky co vytknout. Tedy až na jednu věc – scénu v cirkusu s revolverem (která tak, jak je podána, je prostě zvláštní a podezřelá). Na celkovém výborném hodnocení knihy to však nic nemění. Pevně věřím, že Argo vydá obdobným způsobem i pokračování.
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.6.2017 23:37Lady Mechanika
    Uz dlouho tu nebyla kniha kde by se pojila paradni kresba a vyborny pribeh, ktery neni uplne predvidatelny (pockejte si na konec ;)). Skvele nakresleno a dobre napsano. Velmi doufam, ze Argo vyda i dalsi dil. Pro me osobne jedna z TOP 5 letosniho roku, dost mozna primo cislo jedna (v zabavnem/dobrodruznem komiksu urcite, Jodorowsky to samozrejme neni).
    Skvele.
    100%
3539216