Kree a Skrullové jsou ve válce - a planeta Země je ve vážném ohrožení. Naše planeta nacházející se mezi jejich dvěma vesmírnými impérii je pro obě rasy strategicky důležitá, a proto nyní čelí okupaci či likvidaci. Avengers musí společně s Captainem Marvelem přijít na způsob, jak Zemi zachránit, dřív než se stane první obětí tohoto kosmického konfliktu!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 107. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Avengers (Vol. 1) #89-97


Scénář
Neal Adams, Roy Thomas
Art
Neal Adams, Sal Buscema, John Buscema
Ink
Neal Adams, Sal Buscema, Sam Grainger, Tom Palmer, George Roussos (Bell), Alan Weiss
Barvy
Sam Grainger, Tom Palmer, George Roussos (Bell), Marie Severin
Obálka
Neal Adams, Tom Palmer, Dean White
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
737 g
Stran
216
Cena
249 Kč
Originál
The Avengers: The Kree/Skrull War (Marvel)
  • ludek.n
    Dvě rozpínavé vesmírné rasy, dvě znepřátelené civilizace a ve středu jejich bitevního pole doposud opomíjená planeta Země se všemi jejími obyvateli a superhrdiny. Že se dříve či později stane předmětem zájmu jedné či druhé strany, která bude chtít získat nad nepřítelem výhodu, bylo nad slunce jasnější. Jenže teď to spíš vypadá, že je jak Skrullům, tak Kree, trnem v oku a chtěli by jí zničit. Roy Thomas napřed využil sekundárního týmu Avengers, aby pořádně zamíchal karty a rozjitřil emoce všech zúčastněných, načež ho rozpustil a vrhl do hry staré, protřelé harcovníky Captaina Ameriku, Iron Mana a Thora. Ti se mají postarat o nápravu škod a zabránit zničení Země. Snad v každém sešitě se setkáme s odkazy do minulosti, ať už samotných Avengers, tak i například Fantastic Four, Captaina Mar-vella, Nelidí a mnohých dalších. Občas je moje neználkovství této historie trochu frustrující a možná to je také důvod, proč mě příběh až tolik nevtáhl do sebe. O kresbu se podělili tři mistři: začíná Sal Buscema, štafetu po něm přebírá Neal Adams a poslední sešit v knize si vzal na starost John Buscema. Nejvíc se marvelovských standardů vymanil Neal Adams a je také pocitově nejpřesvědčivější.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2017

    Pořád se něco děje. Hned od první stránky do poslední. Ale v určitých momentech jsem se ztrácela, jak zde všechno bylo nahuštěné. Špatné to nebylo, jenom jsem zde nenašla žádný moment, kdy jsem se vážněji zamyslela. A to mě vždy zamrzí. Jo, a taky...kdyby nechali Visiona doma, bylo by to za jednu hvězdu míň.
  • trudoš
    Upovídaná nuda, která vlastně o žádné válce nevypráví. Ono k ní samozřejmě dojde, ale až v závěrečných sešitech, a spíš, než že by skutečně probíhal konflikt, poskakují Avengers sem tam a snaží se zachránit krky sobě i ostatním. Ale prakticky osmdesát procent příběhu se motá kolem dílčích dějových linií, do nichž občas vstoupí nějaký ten souboj s neurčitým padouchem a složitou návazností, pročež Roy Thomas může dělat ramena, jak má starý Marvel v malíku. Jenže k čemu bylo všechno to machrování, když se nakonec žádný velký bengál nekonal? Navíc valná většina hlavních postav pro mě spadá do ranku nezajímavých hrdinů jako Scarlet Witch, Vision, Captain Marvel, Rick Jones, Giant Man a podobně. Prostě nuda.
    Čím mi však komiks uhranul - a v tomhle ohledu musím dát zapravdu předmluvě Marca M. Lupoie - je kresba Neala Adamse, který jakmile se chopí tužky, vyprávění alespoň vizuálně začne působit mnohem sympatičtěji. Taková cesta do nitra Visionova těla má jen díky němu tu správnou atmosféru.
  • VanTom
    Dějově roztěkané, příšerně (a zbytečně) ukecané retro nedrží jako "event" příliš pohromadě, hrozba války mez Kree a Skrully i role Avengers v ní totiž zůstávají nejasné, resp. světelné roky vzdálené. Ve všech těch fantasmagorických zvratech se zásadní rozhodnutí, emoce a psychologické pochody postav vlezou klidně do tří bublin – někdy je to zkrátka stupidní, až to bolí (naštěstí na konci se něco málo vysvětlí). Ovšem kresba Neala Adamse si zaslouží každý superlativ, co mě (ne)napadne, ta svou rozmáchlou dynamičností téměř nezestárla.
  • karl173
    Tak tady jsem čekal mnohem víc. Sice hodnocení mluvilo o opaku, ale na druhou stranu retro se na této stránce moc dobře nehodnotí, tudíž šance tu stále byla. Čekal jsem víc hlavně z důvodu, jak je tento příběh pro Marvel důležitý.
    Začátek knihy, kdy kresli Sal Buscema je nic moc. Jak po scénáristické stránce, tak po té kresebné. Nevím, ale Sal Buscema zde předvedl sice solidní výkon, ale v porovnání s Nealem Adamsem nebo Johnem Buscemou to byl naprostý průměr.
    Tímto se tedy dostávám k nástupu Neala Adamse. Jeho kresba knihu rozhodně pozvedla a jak jsem již psal, tak i John Buscema se skvěle činil. Tito dva předvedli rozhodně jednu z nejlepší kreslířských prací, jakou jsem u Marvelu ze 70. let viděl. Paráda! Bohužel scénář byl stále poněkud pozadu. Což o to, nápady má Roy Thomas skvělé, ale to provedení je už horší. Čekal jsem alespoň nějakou epickou bitvu na závěr a on se místo toho stal z příběhu úplný guláš.
    Bohužel tento komiks i přes veškeré klady je jako celek spíše průměrný.
  • Darth Raelchi
    Další blbost z řad Avengers. Holt tato série je asi předurčena plodit v každém desetiletí kraviny a nesmyslnosti bez logiky. Ovšem, najde se pár příběhů v průběhu let, ale toto je další příklad plýtvání talentem určitých umělců. Captain Marvel v podání Ricka Jonese mi přijde, že má nevyužitý potenciál a i když má svoji vlastní řadu, tak mi přijde, že neví co má dělat a v Avengers zaclání. Jeho význam vidím jen v souvislosti s Infinity Wars a v jeho smrti (Marvel Graphic Novel #1). Do toho je to první 4 sešity nakresleno fakt prasácky. Promiň Sale, ale ty můj oblíbenec nikdy nebudeš. Pak nastupuje Neal Adams a po něm na závěr i John Buscema, ale ani oni nejsou spasitelé a zachránit se to už nedá, ten slepenec hovadin. Roy Thomas mi přijde, že je podepsaný snad pod vším v 70. letech v Marvelu. Je to znát, že mu asi dochází dech, protože toto je fakt nepochopitelné a i neuchopitelné. Spousta scén mezi sebou nemají žádnou logiku a nic, čeho by se dalo chytit. Prostě jsem kolikrát hádal, jak co spolu souvisí. Taky špatně. Pokus o space operu se zde moc nevydařil a fakt mě to nudilo, na druhou stranu, aspoň jsem si užil Neala a Johna. Proto aspoň ty 2 hvězdy.
  • Tony TwoDee
    nepochopil jsem to :) ten příběh pravděpodobně nedává žádnej smysl...rozuzlení je absolutní wtf a kolosální blábol...několikrát jsem u toho navíc usnul, never more :D ale Adamsovu kresbu můžu, to bylo velký plus...
  • S4TW
    První tři sešity jsou jedny z nejhorších komiksů, jaké jsme v UKK mohli číst. Kresba průměrná, ale hlavně neskutečně pitomý příběh se spoustu absurdních hovadin. O to zvláštnější je, jak moc se dílo zvedne a nakonec z něj vychází velmi nadprůměrné dílo. Začne to již z 92. číslem, které je možná to nejlepší (po scénáristické stránce), co kniha nabízí. V podstatě se jedná o komornější a klidnější část knihy, ale o to je dílo silnější po psychologické stránce, kdy dostávají Avengers od společnosti pořádně sežrat svůj nepopulární postoj. Navíc se jedná o zajímavou paralelu k dnešnímu světu a my tak můžeme hezky vidět, jak se paranoia a strach v lidech moc za posledních 50 let nezměnily. Poté nastanou vizuální orgie, kdy převzal dílo Neal Adams a začal se kreslířsky předvádět. Sešit o putování v těle Visiona je zase asi to nejlepší z kreslířského hlediska. Pak konečně vypukne válka mezi Kree a Skrully a musím říct, že to šlape, jak takový event má. V té době se muselo jednat o velmi průlomové a vynikající dílo, ovšem i dnes funguje velmi dobře. Je to plné krásných vesmírných výjevů (díky Neale) a zajímavých příběhových momentů, i když obsahuje pořád několik hloupých, na koleni připravených twistů. Škoda toho velmi, velmi slabého začátku.
  • Kabukiman
    Kresba hezká, ale nudil jsem se, že jsem se těšil až to nějak dočtu,což bylo utrpení...

  • baatcha
    Nečekaná spokojenost! Zdejší průměrné hodnocení mě napřed od koupě odradilo, než jsem si přečetl, že Kree-Skrull War se řadí ke kánonickým příběhům Avengers, a rozhodl jsem se mu dát šanci. Takže následovalo zběsilé lítání po komiksových krámech, protože měsíc po vydání už byl tenhle kousek všude vyprodaný... A spokojenost se dostavila – ale kupodivu ne v průběhu nějaké vesmírné megabitvy, ale při té nejkomornější pasáži, kdy Avengers sedí ve svém sídle během odpoledního čajíčku a vzápětí k nim vtrhne vyděšený Jarvis s novinami. Tady se totiž ukazuje, že opravdová síla jejich příběhů není v opulentních bitkách, ale ve vztazích mezi postavami. Tehdy totiž přestávají být práznými postavičkami a stávají se lidmi. A jen díky tomuto lidskému rozměru později vznikla emocemi nabitá díla jako Avengers: Rozpad, ze kterých dodnes učurávám. Ale zpátky k příběhu – Sal Buscema tu jako kreslíř předvádí naprostou esenci toho, co znamená slovo „komiks“, a sešity kreslené Nealem Adamsem představují zřejmě to nejlepší, co série UKK přinesla. Dynamické, propracované kompozice, při nichž postavy vystupují z panelů, vše kresleno s grácií a mistrovskou lehkostí. Totální bomba. Samotný příběh v režii Roye Thomase je samozřejmě naprostý blábol, ve kterém se během chvilky létá z jednoho konce vesmíru na druhý a děj postrádá jakoukoliv logiku a smysl. Thomas naprosto zoufalým způsobem neumí psát a sám navíc v doslovu přiznává, že neměl při tvorbě tohoto eposu žádný koncept. Tomu taky odpovídá způsob, jakým příběh zakončil, protože finále Kree-Skrull War není nic jiného, než neskutečný kopanec do čtenářových koulí. Ale pořád je tu kresba Neala Adamse, díky které je tenhle komiks malým klenotem.
  • kaylin
    Dostává se nám do rukou další legendární komiks, který je strašně důležitý pro to, jak se dál vyvíjel svět Marvelu, jak se propojovaly jednotlivé momenty z minulosti, ale i jaké byly důsledky pro budoucnost některých postav. Kniha "Ultimátní komiksový komplet 104: Avengers - Kree-skrullská válka" jednoduše obsahuje legendární příběh, který je ale opět špatný. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/02/1363-ultimatni-komiksovy-komplet-104.html
  • Lenny
    Z historického hlediska setsakra důležité dílko, kde Thomas ze střípků roztroušených po X sérií stvořil marvelácký vesmír. Příběh má několik fajn momentů, ale je příliš rozvleklý. Překlad místy drhne.
  • petrsimcik
    Teda... na to co to má být za legendu. Ale ne, ten příběh nakonec není zas tak špatný. Ano, my neznalí jsme čekali opravdu válku a ono k ní nakonec vůbec nedošlo. Místo toho skoro celou první půlku sleduju něco o čem si nevím co myslet a přemejšlím, kde že ta válka je. Do toho se zamíchá několik vedlejších větví příběhu které u nás nevyšly a člověk si musí leccos domýšlet. Jsou tu podle mě zcela zbyteční Inhumans s nějakým matoucím podpříběhem, je tu Mar-well k jehož plnému pochopení musíte přetrpět červené NHM, je tu Goliáš alias Hawkey u kterého čumíte co to s ním provedli protože z jiných příběhu víte jak byl pyšný na své dovednosti s lukem. Je tu Ant-man, který si bohužel zahrál jen epizodní roličku a pak zalezl do laborky. A je tu tolik Deus Ex Machina, že by to tak pomalu mohli pojmenovat.

    Ale když do toho skočím po hlavě a vypnu mozek, tak je to fajn retro, s občas fajn nápady a sem tam i hezkou kresbou.

    Jinak lepící pásku střihám veprostřed a odlepuju od sebe a v pohodě. Ale jako je to debilita, to každopádně.
  • jh666
    Řeknu to takhle, Roy Thomas má fajn nápady, ale dost hapruje provedení. Sice to není tak ukecané jako některá jiná soudobá díla, ale prostě od války dvou největší galaktických impérií jsem čekal něco víc. Vždyť se tam pořádně ani nebojovalo. 60 % díky kresbě.
  • Carnage
    Taky jsem byl zvědavej, protože o tomhle Eventu jsem četl v různých komiksech a prostě mě to zajímalo. Než jsem knihu otevřel čekal jsem že se bude jednat o válku Kree vs Skrullové a ono to tak je i není, protože v první polovině máme Kree vs hrdinové a v druhé zase Skrullové vs hrdinové...nikdy nevidíme přímo Kree vs Skrully. Je docela fajn, že nedávno vyšel NHM: Captain Marvel a vzájemně se tyhle dvě knihy celkem doplňují. Ale jinak byl příběh roztahanej bez právě hlavní bitvy až to neni hezký. Nejvíc nechápu záměr a to už musel být v té době hloupej nápad, udělat z Hawkeye Goliáše...zbytečný promrhání zajímavé postavy ale prostě frčeli jen nadlidi tak musel asi dostat Pymovo tuning. Hodně dobrej byl v tomhle příběhu Vision a musim říct, že mě bavil podstatně víc než v ostatních starých komiksech. Konec a zastavení války mi teda nedával moc smysl...dobrý chápu, že vojska byla paralizována ale nakonec vlastně nevíme jak to dopadlo jen se musíme spokojit s větou: vše bude jako dřív a vy Avengers bežte domů...hm tak díky.
  • Fimi
    nevim no, na tohle jsem se těšil, bohužel mně to zklamalo...zase další retro, natahované, zdlouhavé, nekonečné, nudné, nezajímavé, nezábavné a nezáživné....
  • Doppelganger
    lepicí páska je strašně debilní nápad, ale já si pokaždé v obchodě vyberu výtisk s nejkratší páskou, ten bílý štítek roztrhnu uprostřed a pak pomalinku odlepuju pásku taháním štítku střídavě nahoru a dolů. Minule u Iron Mana mi to udělalo jenom jednu malou bublinu na obálce, ale tentokrát u Avengers jsem byl extra opatrný a skoro se nedá poznat, že tam ta páska byla :) vím, objevil jsem něco převratného :)
  • cyboy
    A zase ta lepenka pres stitek...
    Prekombinovane s rozuzlenim zcela v duchu deus ex machina. Naprosto promarnene tri hodiny zivota. Uz by taky mohlo v UKK2 vyjit i neco citelneho. 50%
41421151
Četl/a (79)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Babany, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis1996, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, Elnie, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, hromotlk, hypermlok, invape, JackOneil, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Koci, Kouzelnik7, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, ludek.n, Mariomichal, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, Petrisko911 , petrSF, Pista, punisher, raenius, RedButton, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, seneke, Sir_Pete, Spike, Symbi, t0mas, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zdendy, zlejzmrd
(208)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Azalin, Azbest, batoo, beanek, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Elnie, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Librarian, Lobok257, Lukas366, maara, Mariomichal, Marthy76, Matio, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, RedButton, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Sajmon, Salien, Saran, Schramm, semi41, seneke, Shin, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, Zjew, zlejzmrd
Chce (7)
10milda, Azik2586, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, Maty48
Shání (1)
Mates17