Koupit
Ultimate Spider-Man: Veřejný nepřítel (2. díl)
Člověk by si mohl myslet, že nemůže být horší protivník než Green Goblin... ale to by si ten člověk myslel špatně. Někdy nemusí mít padouch tři metry a svaly jako melouny, aby Spider-Manovi obrátil život vzhůru nohama. Stačí mu jen jedno – Spider-Manův kostým.

Ultimate X-Men: Pekelný oheň (4. a 5. díl)
Cyclops a Wolverine se pouští do hlubin pod Divočinou, aby našli ztracenou vojenskou jednotku, profesor Xavier a Jean Greyová vyráží na setkání se svými dobrodinci do klubu Hellfire a Beast se chystá na rande svého života. Nikdo z nich nedostane to, co čekal.

Obsahuje sešity série Ultimate Spider-Man #29 a Ultimate X-Men #24-25

Scénář
Brian Michael Bendis, Mark Millar
Art
Kaare Kyle Andrews, Mark Bagley, Adam Kubert
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 1805-2738 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
155 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
240 g
Stran
98
Cena
199 Kč
  • faster86
    faster8619.9.2023 11:48Ultimate Spider-Man a spol. #16
    Spider man dobrý
    X-men odpad
  • Delphín
    Delphín19.1.2021 15:53Ultimate Spider-Man a spol. #16
    Spider-Man rozhodně není špatný. Má menší potíže s MJ a navíc je třeba rozlousknout, kdo se za něj vydává. I když Spideymu není moc co vytknout, oproti ostatním příběhům Pavouka od Bendise je tato část lepší průměr.
    To škatulky průměr bohužel v tomto čísle zapadli X-Meni. Spor Wolverina se Scottem se vypařil jak pára nad hrncem, vyskutují se tu dva zajímaví záporácí, jejíchž potenciál se ale absolutně nevyužije. Prostě bum, pár panelů machrujou a najednou je s nimi ámen, aniž by pro to X-Meni museli vůbec něco udělat. I chování samotných X-menů tu bylo velice zvláštní, teda až na Icemana.
  • karl173
    karl173 mecenáš18.2.2018 19:03Ultimate Spider-Man a spol. #16
    Takže nejdřív Spider-man. Ten se nám pomalu rozjíždí v další skvělý příběh a zatím to vypadá nadějně. Ovšem zde je jen jeden sešit a je to opravdu jen stále rozjezd. Kresba stále špica. Teď X-Men. Zde se děj trošku zvrhl a rozrostl se do několika linek. Linka v divočině nemá až takový spád a čekal jsem od toho trochu víc. Linka profesora Xaviera, Jean a návštěva v Hellfire byla zajímavá, ale ve výsledku toho také moc nepřinesla než se mohlo zdát. No a linka s Beastem, který šel nevědomky na rande s bratrstvem mutantů dopadla tak, že se máme na co těšit. Kresba se opět rozdělila a první sešit má znovu dětský styl, který mi k X-Menům stále nesedí. Druhý sešit už měl naštěstí na starosti znovu Kubert, takže tam jsem byl už spokojenější. Celkově tedy celkem fajn, ale předchozí díly byli lepší.
  • jh666
    Škoda, že je tu tentokrát Spider-man v menšině. Jeho příběh je totiž nejlepší z celého čísla. U X-menů každé číslo naráží na jiný problém. V případě toho prvního je to kresba, která je pro mě strašná, ale má super závěr. Druhý příběh má opět kvalitní kresbu, ale od rozšířeného čísla jsem čekal něco víc. Myslím, že Hellfire by si zasloužil něco zajímavějšího. Ale přesto je to pořád kvalitní četba, proto 80 %.
  • Fry
    Fry admin8.11.2014 09:45Ultimate Spider-Man a spol. #16
    "Ultimate Spider-Man a spol. #16" - No... tak jako laťka malinko klesla, ale v rámci celé série pořád nadprůměr... "Veřejný nepřítel" - Bůůů, tentokrát jen jeden sešit... Nejlepší Spideho příběh v magazínu "zatím" (vzhledem k ostatním) vůbec! Tohle mě hodně baví a nemůžu se dočkat pokračování!! "Pekelný oheň" - Závěr nového moderního pojetí "Dark Phoenix" - No... jako původní příběh se mi líbil o dost víc, filmová verze byla "lu-xu-s-ní" a tentokrát je to jen takový slabý odvar... a je to možná hlavně tím, jak to celé dopadne, ale kresba pěkná! Navíc závěr historie X-Menů, jo, to si nechám líbit... škoda, že už jen 2 čísla a konec... Za mě 4*!
  • sedw
    Spider-man mě v tomto čísle opravdu potěšil, komornější příběh s minimem akce, ale s pořádným cliffhangerem na konci. Kvalitu tohoto dílu však táhnou dolů X-meni, na které jsem doposud téměř nedal dopustit. Po minulém díle, který mě nadchnul a naplnil očekáváním, vyznělo pokračování do ztracena. Děj v Divočině nabral spád, aby nakonec zůstal otevřený, děj s Jean mě velmi zklamal, vše se stalo příliš rychle a vůbec jsem z příběhu neměl pocit epičnosti, který měl dle mého názoru vyvolat. Takže pro mě zatím nejslabší díl (Spider-man zdvíhá alespoň do průměru), nicméně podle posledních stran obou příběhů to vypadá, že bude zase lépe.
  • erik
    Spiderman už asi lepší nebude a X-Meni tiež nevydupali z Phoenix ságy ani ň. Aspoň, že sa vracia Magneto.
  • kaylin
    kaylin17.9.2014 08:16Ultimate Spider-Man a spol. #16
    Tady si Millar skvěle hraje s celou x-menovskou mytologií, ale díky tomu, že není doslovný, nemůžeme říct, že konečně přišel s něčím geniálním, anebo zda jen tahá čtenáře za nos. Kresba Kaare Andrewse tady hodně vynikne, ale nemyslím si, že je to na škodu. To vede k tomu, že si tohle číslo zaslouží vyšší hodnocení, než poslední dobou dávám, ale zase ne tolik, protože až tak výjimečné to není. Spider-Manův příběh se teprve rozehřívá a X-Meni zase neoslnili tolik, aby si z toho měl každý sednout na zadek. Takže dobré, tímhle směrem určitě pokračovat. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/09/743-ultimate-spider-man-spol-16-70.html
  • brkowycz
    brkowycz11.9.2014 22:42Ultimate Spider-Man a spol. #16
    Jedno číslo Spidermana je opět solidní. Parker dostává zatopeno od samého začátku. Problémy s přítelkyní a k tomu se nějaký padouch navlíkne do jeho kostýmu a dělá po městě neplechu. Sešit odsýpá, solidní cliffhanger na konci, velmi se těším na pokračování.
    X-Men byli o něco horší. Jsou zkrátka určité hranice, které jsem u superhrdinského žánru schopný zkousnout, ale co je moc, to je moc. Hromada starého rozbitého harampádí, které zmutuje v super počítač... prostě to už nedávám, tomu už se jenom směju. Chybí tomu jakákoliv promyšlenost, jakákoliv aspoň vzdálená uvěřitelnost! Hlavní linka s Phenix byla zajímavá, ale konec byl také nemastný neslaný. Přijde mi, že se Millar bojí víc experimentovat, dát vývoji v ději skutečně nečekaný zvrat. Celé je to o "Mirkodušínském" tlachání profesora Křeslo. Králem sešitu je tak opět Magneto, který se objeví na dvou stranách, ale jenom z něho mám pocit, že je to aspoň trochu drsoň.
    Uvidíme co dál. Letákové řeči v úvodníku slibují na příště solidní příběh na příště a Spiderman mi přijde vždycky dobrý. Těším se a hlavně tomuhle magazínu držím palce. Oproti všem ostatním knižním Spidermanům, co u nás dosud vyšli, je u tohohle aspoň možné sledovat příběh a postupný vývoj postav sešit za sešitem. Ostatní knihy, co tu doposud vycházeli, nás vždycky hodili někam do nějaké série do určité situace, v rámci které si šel Spiderman zabouchat s nějakým frajerem s tím, že předchozích 450 čísel jsme neměli šanci si přečíst. Tohle je taková pěkná superhdinská telenovela a docela bych byl rád, kdyby se tu udržela.
    No, když ne, tak holt si to dám v angličtině no...
  • baatcha
    baatcha29.8.2014 18:38Ultimate Spider-Man a spol. #16
    Minulí x-meni byli spíš konverzační a bavili mě velice. Jenže tentokrát mám pocit, že kdykoliv v ultimátní verzi dojde na akci, změní se příběh v jakýsi animovaný seriál pro děti, kde každý problém vyřeší nějaký jednoduchý deus ex machina. Samotný příběh Dark Phoenix je oproti původní verzi fakt slabota a zklamání a zůstal mi po něm dojem, že jsem rozhodně nedostal onu slibovanou "moderní a temnější" verzi klasiky. Tohle původnímu příběhu nesahá ani po podrážky od bot. A to je škoda, protože u Millarových Ultimates se bavím královsky, zato u jeho ultimátních X-Menů mám pocit, že je psal snad z donucení.
33111
Četl/a (61)
2scha, 66pepo66, 81splinter, Alfred, Baffman55, Big_Boss, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, Delphín, erik, faster86, Final, Fox01, Fry, hypermlok, invape, James, jh666, Joshua_T, karl173, kaylin, KdG, Keno, Light, Lijem24, Lobok257, LookAss, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, namdnas, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, punisher, raenius, RudyRod, saja, Schramm, sedw, seneke, Shin, Shpeckk, Sick666, Spike, tacmud, Tommar, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, VvV, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(135)
-spacilost-, 2scha, 66pepo66, 7eleven, 81splinter, adam.ra, afri, Alfred, asgardpepa, Baffman, Baffman55, Big_Boss, blackJag, bobo666_2005, brkowycz, Bronn, bronxik, burzum, calvin10, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, CSE_AC/DC, DAxik, Delphín, delta11, disclose, doophy, Elhonzo , erik, fel68, filemon, Final, Flash, Fox01, Fry, gezic, Hebled, hellblazer, Hulik, hypermlok, I.am.geek, invape, Jak, James, jerry67, jh666, jjjirik, Joshua_T, kaylin, KdG, Keno, konous, Leland, Lijem24, Lobok257, LookAss, maara, Martinb, MB, mcezik, MEGA, Mercurio, merhyx, mimo_provoz, mineralk, moiqpiom, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nightmare, nx, o2t2, Olesh, Paldini, palo, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, Petr, pk123x, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, Quintana, Radkos, raenius, Raijin, Ricarderon, RudyRod, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Sesta, Shin, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, stanleystar, Symbi, tacmud, The Genius, Tialster, timek, Tominos, Tommar, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Vítek, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (12)
Azik2586, Braindead, deadpool, Doppelganger, FatMonster, Honza R., Jack, Jenna De Vinne, Jimbeam90, Mankin, Maty48, RaptoR
Shání (3)
Al0f0k, Clarkos, Jimbeam90
Nabízí (4)
66pepo66, MB, nx, Tommar