Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Legendární fantaskní thriller se už dostává ke třetímu dílu.
Lightovi se podařilo zlikvidovat většinu svých protivníků, ale ten hlavní, tajemný detektiv známý pouze jako "L" stále zůstává. Do Lightova pokoje jsou navíc nainstalované kamery a samozvaný tvůrce dokonalého světa je pod přísným dohledem. Jak zvládne dál zabíjet? A aby bylo ještě hůř, na scéně se objevuje druhý Kira.

Scénář
Cugumi Óba
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-067-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
114 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
198
Cena
199 Kč
Originál
Death Note #03: Gekisō (Shueisha Inc., 2004)
  • Sawyer
    Přibývá nám textu a je to prostě paráda. Viděl Lighta a L jak spolu mluví z očí do očí je sakra boží. Light musí přemýšlet nad každou větou, co řekne, aby nedal vědět, že je Kira. L už ale tuší, že by to mohl být on. Řeknu vám, že ta blondýna na konci, tam ještě zamíchá kartami.

    Celkem-100%
  • trudoš
    trudoš editor10.4.2021 10:31Death Note - Zápisník smrti #03
    Excelentní. Bude to znít možná zvláštně, ale číst Death Note je jako sledovat zápas dvou šachových velmistrů, kteří na každý tah mají cirka deset sekund, a vy máte možnost v průběhu utkání vnímat jejich myšlenkové pochody. Teď si zároveň představte, že figurky jsou nahrazeny živými bytostmi a pravidla se neustále vyvíjejí. A jste doma.
    Zkrátka a jednoduše – pořád to má neskutečný říz. Hrdinové i padouši se pomalu obcházejí, oťukávají a testují, aniž by přitom vzájemně byli schopni odhadnout protivníkovy schopnosti. V tomhle ohledu je obzvláště nezapomenutelná tenisová výměna mezi L a Kirou. Až ze všech těch jejich teorií a plánů v plánech pomalu jímá schizofrenie i samotného čtenáře. Objevení druhého Smrtonoše pak tomu všemu dává nečekané grády, protože se každá strana snaží přijít na to, o koho jde, a přitom nebýt sama odhalena, aby náhodou nepřišla o krk. Čtení pro Chocholouška jak dělané, ovšem funguje to dokonale. Klobouk dolů před pány autory, uznání si zaslouží za scénář i kresbu.
  • sedw
    Ani třetí díl nezpomaluje, spíše naopak. Light musí být čím dál obezřetnější, k tomu se připravovat na studium na vysoké škole, kam však nenastupuje sám. Zatím nejlepší díl z úvodních.
  • Netorack
    Netorack11.10.2019 13:41Death Note - Zápisník smrti #03
    // Společný komentář ke všem dílům. //
    Série je to jistojistě nadprůměrná a některé části jsou doslova strhující, pamatuji si, jak jsem nesnášel prostoje, když jsem třeba jeden díl dočetl po cestě do práce a na další jsem musel počkat až na večer domů. Mnohem více se mi líbila první polovina, díly 1-4 a 6 a 8 hodnotím pěti hvězdami, zbytek čtyřmi, protože ač stále velmi dobré čtení, nedosahovaly za mě úrovně "původního" střetu. Když se v půlce příběhu objeví nových postav jak na orloji, trochu to polomilo mou důvěru ve scénáristu, že to takto bylo od začátku plánováno. Na druhou stranu, u příběhu postaveného na hromadném vybíjení lidí se to tak trochu dalo očekávat :) Velmi originální námět, atmosféra, uvěřitelné chování většiny postav (některé mi svou motivací a chováním prostě nějak neseděly), přísná logika vycházející z důkazů a pravidel - super čtení.
  • choze
    Jeden z nej dílů. S plným vstupem L do hry minule se vše dostalo na nový level a když se tady Light a L konečně potkají naživo, poskočí to o další level. Výborný jsou scény, kdy Light na chvíli ztratí nervy, a samozřejmě tenisové utkání. A k tomu se objevuje nový Kira. Prostě jízda.
  • Fimi
    Fimi mecenáš11.4.2017 20:51Death Note - Zápisník smrti #03
    po tomhle si řikám, sakra co bude dál....fakt jde do tuhého a to jsem teprve na začátku
  • Fry
    Fry admin8.3.2015 15:56Death Note - Zápisník smrti #03
    "Death Note - Zápisník smrti #03" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Už se to rozjíždí na úplně jiné úrovni! Začíná přibývat textu, zvratů i postav a pořádně, ale pořádně se to začíná motat! Ale vím, že to nejlepší teprve přijde a neskutečně se na to těším... co mě však čím dál více překvapuje je to, že tak třetinu děje si už fakt nepamatuji a i když vím, co se stane v další knize, některé zvraty čtu jako skoro poprvé... Na Lighta čeká šokující seznámení, dokáže opět svou dokonalost, tenisový souboj patří k mým oblíbeným scénám a nakonec se děj přesouvá do televize kvůli čemu? Že by "druhému Kirovi"? Za mě 5*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Boj L a Lighta pokračuje a tentokrát se bojuje pomocí kamer! L, který Lighta podezírá nechá do jeho domu nainstalovat kamery a štěnice a snaží se získat důkaz o jeho vině. Light si však přítomnost kamer uvědomí včas, a tak zahajuje protiútok, při kterém pomocí Rjúka nalezne mrtvý bod kamer a zločinci tak mohou dále umírat. Zanedlouho poté se Light dostává na vysokou školu a jeho spolužákem není nikdo jiný, než samotný L, který Lighta konfrontuje a prozradí mu svoji totožnost. Začíná se mezi nimi rozvíjet jakési "přátelství", kdy se jeden z druhého snaží vymámit skutečné jméno a důkaz viny. Mezitím se na scéně objevuje druhý Kira, který pošle tajemnou nahrávku televizi Sakura!
    Třetí díl byl oproti prvním dvěma trošku slabší. Kapitoly s přijímacími zkouškami, imatrikulačním obřadem a "přátelského" tenisového zápasu byly pro mě jakýmsi hluchým místem nacpaným dialogy. Konkrétně ten prostředek knihy mě nudil a právě tyto kapitoly mohou za to, že srazím v celkovém hodnocení hvězdičku.
    Kresba je stále perfektní a charaktery postav uvěřitelné. První Lightův výbuch vzteku se mi moc líbil, šel z něj strach, jeho postava se začíná trošku měnit a vidíme, že už není ten obyčejný "vyrovnaný" chlapík jako na začátku. L mi taky sedí výborně a celkově se téměř všechny postavy chovají uvěřitelně až na pár výjimek...
    Nebýt onoho slepého místa, měla by kniha plný počet bodů, ale takhle jsem nucen jednu hvězdičku strhnout...
    80%
  • jirin
    No a tady už mě to zase chytlo maximálně, po lehce slabší dvojce. Souboj mozků - paráda:-)

  • Schramm
    Potřetí a opět zásah do černýho! Death Note bych prostě doporučil všem, kteří se manze vyhýbají jak čert kříži. Budou fakt příjemně překvapeni. Vím o čem mluvím, byl jsem jedním z nich :)
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš21.9.2013 13:50Death Note - Zápisník smrti #03
    Tento diel som prečítal na jeden záťah. Ten scénar nemá chybu!
  • kaylin
    "Death Note: Zápisník smrti 3" rozhodně není prázdným dílem, ale zase posouvá příběh o něco dál. Navíc se setkáváme s novou postavou, která podle všeho do dění přinese ještě hodně rozruchu. No, přiznám se, že se nemohu dočkat, co bude v dalším díle. "Death Note: Zápisník smrti" mě naprosto dostal, a tak už nemá smysl se omezovat v hodnocení. Ti, co je komiks nezajímá, nebo nemají rádi mangu, asi nebudou tak nadšení, ale já hodnotím naprosto skvělý příběh, který mě uhranul. Jestli se s Japonci ještě neznáte, zkuste je, nejsou to jen ti podivní mužíčci se zvláštními úchylkami. Oni mají v hlavě skutečně skvělé příběhy. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/50-death-note-zapisnik-smrti-3-95.html
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa3.1.2013 22:21Death Note - Zápisník smrti #03
    Nooo...po zakoupení trojky jsem si ochutnal jen pár stránek, vložil záložku a nechal téměř půl roku ležet ladem. Na Vánoce jsem si knihu z trochou znechucení otevřel, protože jsem věděl, že v tom chumlu všech těch zapletenců postav a děje budu mít po té velké pauze pěknej guláš jako od maďara. Ale po pár stránkách bylo vše zpět a slupnul jsme to jedním dechem. Hodně, ale hodně mě to baví.

  • Kaluž
    Kaluž mecenáš29.6.2012 12:19Death Note - Zápisník smrti #03
    „Víte vůbec, že ten smrtonoš nežere nic jiného než jablka?“ (osvětová reklama na vitamíny, díky které v Japonsku strmě vzrostla poptávka po ovoci, v americké verzi komiksu pil smrtonoš pouze mléko a děcka se pak po něm mohla uchlastat)

    Zmrd, zmrd, zmrd. Já se snad budu muset nějak vkreslit do příběhu a zmasakrovat tu jeho sladkou držku osobně. Pořád je to hodně dobře napsané, pořád mě to nasírá a pořád mě baví sledovat všechny ty myšlenkové kudrlinky obou soupeřících protagonistů. Japonsko jede!
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš23.6.2012 11:25Death Note - Zápisník smrti #03
    Stejná jízda jako předešlé díly...Je super, že vycházejí i komiksy za takhle nízké ceny, protože i když mám zrovna hluboko do kapsy, tohle si prostě koupit můžu vždycky .o)
  • krvinka56
    krvinka5613.6.2012 18:39Death Note - Zápisník smrti #03
    Jedna z nejlepších manga sérií co u nás vychází.U mne je na prvním místě s Narutem.Crew rozhodně na českém vydání pořádně zapracovala.Už sem si i zviknul na smrtonoše.Obálky sou supr ale tahle je fakt perfektní.Rjúk je fakt super postava.Tahle série se čte perfektně, mangu vezmete a už ji nepustíte dokud ji nemáte přečtenou.Příběh je perfektně napsán.A kresba je taky super navíc jak detajlní tak i přehledná.Ani na minutu se nebudete nudit.
  • matrosh
    matrosh31.3.2012 09:44Death Note - Zápisník smrti #03
    Pokud bychom mohli první díl označit za kvalitní rozjezd a druhý díl za nonstop nervní jízdu, třetí díl poněkud ubral na tempu a noří se spíše do hloubek psychiky hlavních postav. To ale vůbec neznamená, že by byl příběh nějakým způsobem slabší než v předchozích dílech. Pravě naopak. Těžištěm této části je zejména vzájemná konfrontace dvou hlavních postav a jejich slovní výměna, doprovázena myšlenkovými pochody, ve kterých se oba protagonisti snaží pomocí železné logiky navzájem analyzovat toho druhého, odhadnout jeho další tah, případně ho vyprovokovat k unáhlenému jednání. To by bylo v tempu udaném druhým dílem docela problematické pobrat i pro ty nejlepší z nás. Pokud jsem se v minulosti zmiňoval o podobnosti této série s hongkongskou filmovou sérii Volavka a jeho americkým remakem Skrytá identita, nemůžu se v souvislosti s tímto dílem nezmínit o tom, že mi značná část příběhu připomněla výborný kriminální snímek Michaela Manna Nelítostný souboj. Pokud jde o sérii jako takovou, doporučuji nenechat se ničím odradit od možnosti přečíst si ji. Přišli byste o hodně.
  • mart.in
    mart.in mecenáš28.3.2012 23:39Death Note - Zápisník smrti #03
    Tenhle díl mě bavil zatím nejvíc, pěkně se to rozjelo, k tomu pár nečekaných momentů (hlavně L překvapuje, teda mě rozhodně) a k tomu další Kira. Uvidíme co bude dál, sem hodně zvědavý.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3.2012 15:32Death Note - Zápisník smrti #03
    I třetí díl představuje velmi napínavé pokračování intelektuálního duelu mezi Kirou a L. Chápu, že série se někam musí vyvíjet, takže leccos odpustím. Jen se opravdu bojím toho, kam se komiks vydá poté, co se objevil Kira č. 2, nějaká sexy blond školačka. Autor už dokázal, že je machr, jsem ale zvědavý, zdali mu to vydrží a zdali nesklouzne k tradičnímu a bezzubému natahování série.

    Celkový dojem: 80%
  • Fry
    Fry admin25.2.2012 09:38Death Note - Zápisník smrti #03
    Se zápisníkem přichází velká zodpovědnost a nesmí se udělat jediná chyba, ale i tak vás to vtáhne do děje okamžitě!

    stránka 17 - Odpadky - V domě jsou schovány kamery, ale Rjúk je najde.
    stránka 18 - Pohled - První setkání Lighta a L!
    stránka 19 - Ponížení - L se Lightovi představí na výsledcích zkoušek na vysokou školu.
    stránka 20 - Náskok - Na chvíli zavítáme opět do světa smrtonošů a Light s L se začnou kamarádit.
    stránka 21 - Faleš - Každý má svoji verzi příběhu, která je lepší!
    stránka 22 - Neštěstí - V minulé kapitole zkolaboval Sóičiró Jagami a teď je v nemocnici.
    stránka 23 - Závod - Nahrávka Kiry2 se dostane do televize!
    stránka 24 - Štít - Sóičiró Jagami uteče z nemocnice, aby získal nahrávky od Kiry2.
    stránka 25 - Hlupák - A druhý Kira je nejspíš hlupák si říká L i Light.

    Celkově jsem opět spokojen na výbornou, další kniha by měla vyjít co nejdřív!
  • brkowycz
    brkowycz20.2.2012 15:57Death Note - Zápisník smrti #03
    Death Note mě pořád baví. Jednotlivá uvažování oponentů prostě žeru, to jak promýšlí každé slovo a každou emoci. Tentokrát i přibyla trocha akce, moc se těším na další díly.
  • erik
    Ďalšie pokračovanie zápisníka ma celkom bavilo. Priama konfrontácia dvoch protivníkov vyvrcholí tenisovým zápasom a zjavenie nového majiteľa zápisníku zabezpečila chuť prečítať si pokračovanie. Opäť sú prítomné myšlienky, úvahy i dedukcie, ktoré pri bližšom skúmaní pokrivkávajú, ale sú zaobalené do natoľko presvedčivého klania, až si ich čitateľ rád nevšíma.
69223
Četl/a (120)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, Ananasový Džus, anka, BadBoy, Baffman55, Benny, besikv, Blockholm, buscheer, calvin10, charvos, CHROM, crewni.konzerva, cyboy, DanQ, Davidos402, Dexir, Dezodoo, Doctor_Sk, Doppelganger, Dzoglik, erik, Faix, Final, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Freckles, FrostyPozarnik, Fry, Georgíno J., Hønzza, Hades, Hermicus, hhannie, Himlik, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, Ježek_22, jh666, jiskra, Kaaos, Kaluž, kapicka, kaylin, Keno, Kerbellos, kisuke93, Koci, koudak89, lacoste, Lawer de Sanctis, Lijem24, Lobok257, Macek78, Madao, Madmax, Mamut12, mart.in, Maty48, MEGA, mewt, misa, Mitsuko, motycond, mozzu, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Nexis, Noci, Obstik, oleav, Oompa Loompa, Osimchin, Paldini, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rinter, Sagikkun, Saiko-chan, Saint of Killers, saja, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seneke, Sick666, Sir_Pete, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, TQChose, trudoš, tukak, TZcomics, Vajper, vishnar, VXP, Wasps, xflori01, xxSIMIxx, Zahonko, Zbysek2410, zgrywus
(212)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, Ananasový Džus, anka, Awakener, BadBoy, Baffman, Baffman55, batoo, bboorreekk, Bellatrix, Beng.D, Benny, besikv, blackJag, Blockholm, bmc75, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Bozhi, Braindead, brkowycz, bronxik, Bubákolog, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, charvos, CHester Turner, choze, Corteg, cyboy, DanQ, Davidos402, Dexir, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Dzoglik, erik, farnhajt, filemon, Filip123, Final, flaire, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, fusnix, Georgíno J., goodspeed, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, Hannibal92, hawkzn, herbert, Hermicus, hlavathor, Holmwood, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jack, Jak, James, jankie, jerry67, Ježek_22, jh666, jirin, jiskra, Jokerka, jones1240, Joshua_T, KadetJaina, kapicka, Kareru, kaylin, Kazumaki, keNNoslaw, Keno, Kerbellos, kinobuta, kisuke93, KLAUN_DOMINANT, Koci, kolik111, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, lacoste, Lawer de Sanctis, Leland, lelky93, Lijem24, listr, Lobok257, Lord Baltimore, maara, Macek78, Madao, Madmax, Mamut12, Martin Buchal, matrosh, Maty48, MB, me, MEGA, merhyx, misa, Mitak, Mitsuko, mokkun, monty.cl, motycond, mozzu, MP, Mr.Plysh, namdnas, Nanami, NecRoman, Negan, netvor, Nexis, Niaz, Noci, noMster, o2t2, OldaB, Oompa Loompa, OwerLord, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, Pjenkus, Plocan, Poseidon1978, prokop.prcik, Quintana, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rich, Rickettsia, Rinter, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saint of Killers, Saran, Satan__666, Schimi85cz, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, shyANDROID, Sick666, Sir_Pete, sleepless, songoku, Stara.kryta, stepan.tichy, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, tkorvas, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TQChose, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, Vajper, vishnar, vranakx, VXP, Wasps, Were-chan, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxSIMIxx, yogi, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas
Chce (10)
Askalon, Bart, barthez, carlmichael, Drbo Jebo, FatMonster, jakouback, Lamahe, xxaannddeerr, Yone
Shání (2)
Černá Krysa, Lamahe
Nabízí (2)
Doctor_Sk, MB