Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Zjevení druhého Kiry zkomplikovalo už tak nelehkou situaci vyšetřovacího týmu. Na pozvání L vstupuje do týmu i Light. Rychle se mu podaří dešifrovat skutečný význam zprávy svého následovníka. Co přinese střetnutí dvou vlastníků Zápisníků smrti?

Scénář
Cugumi Óba
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-087-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
114 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
200
Cena
199 Kč
Originál
Death Note #04: Koigokoro (Shueisha Inc., 2004)
  • trudoš
    trudoš editor29.8.2023 16:00Death Note - Zápisník smrti #04
    Jak mě předchozí svazek bavil kvůli skvěle rozehrané partii dvou stejně inteligentních protihráčů, kteří se vzájemně snaží trumfnout, tak tenhle díl na to naopak dojel. I když se představí nová postava, která ve hře způsobí takřka dámský gambit, celý příběh se vlastně točí kolem toho stejného - jeden se snaží přechytračit druhého, ale zároveň se bojí učinit jakkoliv agresivní tah, ze strachu, aby to pro něj neznamenalo šach mat. Geniální detektiv sice slušně vede, ale padouch mu zdárně sekunduje, takže na konci čtvrté knihy jsme zase tam, kde na začátku. Zároveň mě trochu mrzí, že pro objevení nového problému se chvílemi zapomíná na ten starý.
    V tomhle díle mi jednoduše chyběla akce, autoři si v podstatě jen připravují půdu pro další zvraty, přičemž některé z nich jsou trochu okaté, jiné zajisté překvapí. A třebaže jsem z celé řady stále nadšen, začínám se bát, že tenhle status quo potrvá až do jedenáctého dílu. Doufám, že se pletu, protože dosud byla tahle série jen a jen ohromující.
  • Sawyer
    Tak tohle je taky jasná stovka. Na scéně se objevil druhý hezčí Kira. Do Misy jsem se během čtení hned zamilovat a Light zkouší přijít na to, jak využít Misu k tomu, aby zabil L. Konec taky skončil dost zajímavě, takže... potřebuju hned další díl!

    Celkem-100%
  • sedw
    Jízda pokračuje a máme tu další super díl, kde velkou roli získává Misa. Smyčka se už ale začíná stahovat a dočkáváme se také jednoho z velkých zvratů.
  • Netorack
    Netorack11.10.2019 13:41Death Note - Zápisník smrti #04
    // Společný komentář ke všem dílům. //
    Série je to jistojistě nadprůměrná a některé části jsou doslova strhující, pamatuji si, jak jsem nesnášel prostoje, když jsem třeba jeden díl dočetl po cestě do práce a na další jsem musel počkat až na večer domů. Mnohem více se mi líbila první polovina, díly 1-4 a 6 a 8 hodnotím pěti hvězdami, zbytek čtyřmi, protože ač stále velmi dobré čtení, nedosahovaly za mě úrovně "původního" střetu. Když se v půlce příběhu objeví nových postav jak na orloji, trochu to polomilo mou důvěru ve scénáristu, že to takto bylo od začátku plánováno. Na druhou stranu, u příběhu postaveného na hromadném vybíjení lidí se to tak trochu dalo očekávat :) Velmi originální námět, atmosféra, uvěřitelné chování většiny postav (některé mi svou motivací a chováním prostě nějak neseděly), přísná logika vycházející z důkazů a pravidel - super čtení.
  • choze
    "Ano... Light není Kira. Kdyby byl, bylo by to moc špatné. Light je totiž... můj první přítel." První setkání obou chladnokrevných kalkulátorů se střelenou puberťačkou Misou je patřičně napínavé i vtipné, viz geniální hláška citovaná níže Kalužem :)
  • Fry
    Fry admin12.3.2015 20:04Death Note - Zápisník smrti #04
    "Death Note - Zápisník smrti #04" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... No, nechci to říkat nahlas, ale začíná se to celé pořádně, ale opravdu pořádně zvrhávat! A je to čím dál lepší, ano znovu a na podruhé, ale přece mě to pořád baví víc a víc! Do Misy jsem se stačil během čtení zamilovat, hlavně díky její neskutečné oddanosti, ale přece jenom je to taky i kráska - o tom žádná! Plány se komplikují, dva Kirové se setkávají, L nabírá čím dál větší podezření a finále slibuje mnohé! A taky určitě splní, protože knihy 5 a 6 považuji za vrchol série... uvidíme, jestli to tak bude i na podruhé! Za mě 5*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Objevuje se druhý Kira! Ukazuje se, že je to vlastně žena, Misa Amane, která je do Kiry zamilovaná. S ní přichází na scénu taky druhý smrtonoš Rem a spolu s nimi se dovídáme i o dalších pravidlech zápisníku. Misa jakožto druhý Kira však dělá narozdíl od Lighta chyby, a tak se s ní Light chce co nejdříve spojit, aby mohl využít jejích smrtonoších očí pro likvidaci L. Misa však Lighta odhalí a dorazí až k němu domů, čímž u L vyvolá ještě větší podezření!
    Oproti slabšímu třetímu dílu byl čtvrtý díl zase o něco lepší. Chyběly zde ona hluchá místa z předchozího dílu. Děj utíká tak rychle, že se ani nenadáte a už jste zase na konci. Misa je mi jako charakter hrozně sympatická, je vášnivá, ale i trošičku naivní a hloupá. Je takovým skvělým protikladem Lighta, který je vychytralý a chladný. Začíná se mezi nimi rodit jakýsi vztah, i když možná spíše jednostranný, protože Light má se svojí stoupenkyní trochu jiné plány. A když už to vypadá, že je s L konečně amen, je Misa zadržena pro podezření, že je druhý Kira a vzdává se vlastnického práva na Zápisník, čímž ztratí nejen smrtonoší oči, ale taky veškeré vzpomínky včetně jména L!
    Děj se tedy zamotává a nenechá vás vydechnout až do samotného konce knihy, kdy se jen sami sebe ptáte, jak se chce Light z téhle patálie vylízat.
    Vynikající díl se stále perfektní kresbou, dokonalým příběhem a perfektními charaktery, který se čte jedním dechem od začátku až do konce! 100%
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš24.9.2013 23:03Death Note - Zápisník smrti #04
    Ešte lepšie ako predošlé diely!
  • kaylin
    Se sérií „Death Note: Zápisník smrti“ jsme se dostali už ke čtvrtému dílu a musím říct, že to bylo putování velmi příjemné. Alespoň pro mě určitě. Oblíbil jsem si všechny postavy, i když došlo k tomu, že se děj nenápadně obrátil trochu jiným směrem. Light Jagami byl hlavní postavou, tím, kdo měl měnit svět tím, že zabíjí lidi, kteří si podle něj nezaslouží žít, ale tímhle už se příběh v podstatě nezabývá. Teď jde o to, jestli bude Light odhalen, nebo nikoli. Jeho souboj s L je tím, co příběh posouvá dál. A to nezdůrazňuji jako slabinu, ale jako tu největší výhodu, kterou manga v této fázi má. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/78-death-note-zapisnik-smrti-4-90.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.3.2013 14:41Death Note - Zápisník smrti #04
    Proč se dříve či později musí v každý manze objevit nějaká kundice s minisukní a extra kukadlama? Že se tak hloupě ptám, že... jak jsem se původně obával nového zjevu, tak nakonec jsem byl opět povrchně uchlácholen. Dobrá série.

    Celkový dojem: 80%
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa3.1.2013 22:26Death Note - Zápisník smrti #04
    Pro mě zatím nejlepší díl. Co k tomu dodat, příběh je rozjetý jako pravý a nefalšovaný japonský Šinkansen, který se řítí kamsi do krajiny ještě pekelnějšího a zamotanějšího příběhu. Anó, oh áno říkám tomuhle dílu.
  • Fry
    Fry admin22.9.2012 10:53Death Note - Zápisník smrti #04
    Všichni mají svůj plán, je jen otázkou, který je nejlepší.

    Tahle série, je parádní! Druhý kira posílá stále do televize nahrávky, díky kterým se konečně setká i s Lightem. Jenže jak jsme zvykem, se to vše pořádně zkomplikuje, L si myslí tohle, Light si myslí tamto a Misa si myslí úplně něco jiného. Až do 33 stránky to bylo super, jenže od 33 stránky (PS - stránky v Death note znamenají kapitoly) se vše zase zvrhne na několik dílů. No co už, stejně mě tahle série stále baví!
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš6.7.2012 14:10Death Note - Zápisník smrti #04
    Výborný. Při tom jak ten příběh šíleně šlape, by si to fakt zasloužilo vydávat častěji. Mám rád detektivnky a ještě víc souboje geniálních mozků a jejich myšlenkové pochody, takže pro mě jak dělaný....
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš29.6.2012 12:20Death Note - Zápisník smrti #04
    „Poprvé v životě mám chuť zmlátit ženu...“ (vždyť to říkám celou dobu, je to zmrd)

    Adolf Hitler je oproti němu nevinné štěnátko. Na scéně se objevuje okrajkovaná pipinka se sukénkou vykasanou tak, jak to mají mladí Japonečci rádi (tady u nás by ji šmahem znásilnili, holt žijeme v prudérní a nechápavé společnosti, když dojde na otázku módního vkusu dnešních mladých dívek). Autoři se rozhodli ústřednímu psychopatovi zavařit představením nového smrtonoše, čímž zase o ždibíček pomohli Pyžamákovi v jeho pátrání. Stále je to příběhově laciné (ale co dneska není), napínavé a výtečně nakreslené. Takže opět po fryovsku.
  • krvinka56
    krvinka5613.6.2012 18:58Death Note - Zápisník smrti #04
    Tak opět sem si pořádně pošmákl.Díky Mise je to i trošku praštěné.A mimochodem má druhá nejoblíbenější postava.Ale už se trochu začínám zamotávat do pouček ohledně zápisníku.Místy sem díky tomu moc nepostřehl jak se k čemu Misa dopracovala.Proto hvězdička dolů.Ale co když to netuší ani Rjůk.Ale je to pěkná berlička pro autora.Příběh se posunul odhalil pár šíleností u kterých sem se perfektně pobavil.Kreslíř se opravdu vykreslil.Misa je asi tou nejroztomileší postavou série.Sice obrázky na hřbetu mangy poněkud skáčou ale dá se na to jakš takš zvyknout.Anime mě zpočátku moc nebralo ale to se s mangou vůbec nedá srovnávat i film je o malinko lepší teda poněkud odlišnej.Každou knihu si fakt s radostí vychutnávám.Já sem nadmíru spokojen.
  • brkowycz
    brkowycz3.6.2012 01:43Death Note - Zápisník smrti #04
    Celé to pokračuje dál ve svém tempu. Rozhodně souhlas s Erikem, že autor vytváří během serie nové pravidla tak, aby se mu to "hodilo" do krámu. Ale já jim to prostě žeru. Ano, mohlo by to být uzavřenější a kratší, ano, čteme patové pozice, kdy jeden protivník udělá tah a jeho oponent, opřený o scénáristickou berličku, udělá protitah. Ano, podle seriálu, který jsem viděl, povede to celé až do konce Light i L tímhle způsobem. Ale mě to neskutečně baví. Jakkoliv se totiž scénarista opírá o nové pravidla, vždy ty pravidla dávají smysl a nenacházíme "čístý zásah z nebe". Svůj smysl to udržuje a já se moc těším na další díly. Pět hvězdiček z lásky k téhle serii, z nadšení které jsem cítil během sledování seriálu a z pro mě neklesající kvalitiy, i když sám tuším, že čtyři by bohatě stačili.
  • erik
    A máme tu štvrté pokračovanie údajnej šachovej partie dvoch súperov, z ktorých jeden chce a môže zabíjať, koho sa mu zachce a ten druhý vie, že protivník vie, a tak sú obaja vedúci.

    Death note sa touto knihou definitívne vzdialil akejkoľvek logike, o ktorú sa tak hrdo snažil opierať v marketingu, úvodné kapitoly obsahujú kydy a myšlienkové pochody, ktoré sú v lepšom prípade na smiech, v horšom na smiech cez slzy. Nič nedáva veľký zmysel, ale rozhodne je to napísané dynamicky, nuž sa čitateľ nenudí. Ďalšie a ďalšie pravidlá slúžia ako barličky pre dejové zvraty, pričom si autori evidentne nevšimli, že pacient (príbeh) je slepý a tie palice sú mu dobré akurát na to, aby o ne zakopával. Nič to, zakomponujeme trošku ema, lásky a priateľstva a určite to bude trhák! A naozaj, niektoré momenty sú súce na vytrhnutie, hlavne padanie na zadok, keď sa odhalí nejaký ohurujúci myšlienkový pochod. Vážne ma nebaví hlavná postava, ktorou, zdá sa mi, definitívne nebude detektív L. A just chcem zabíjať! Niečo mi vraví, že zápisníkov bude za chvíľku v sérii habadej a zo šachu sa stane swinger párty. Ak môžem radiť, nečítajte si na konci knihy upútavku k pokračovaniu, mohlo by to viesť k pozdvihnutiu obočia a tak hustý zážitok by z vás mohol spraviť Brežneva.

    Kresba je mangoidná, neviem, čo iné by som k nej napísal, nuž to uzavriem ako jednorázovku - čítať sa to dá, ale potenciál príbehu je definitívne v ťahu, škoda, že to nebola menšia a uzavretejšia séria, v ktorej by majiteľ denníka pochopil morálne dôsledky svojej moci a pre istotu by zlikvidoval celý svet. Našťastie, ešte je tu dosť pokračovaní, aby sa mi tento sen splnil.

58244
Četl/a (110)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, BadBoy, Baffman55, Benny, besikv, Blockholm, buscheer, calvin10, charvos, crewni.konzerva, cyboy, DanQ, Davidos402, Dezodoo, Doctor_Sk, Doppelganger, erik, Faix, Final, Fort, Fox01, Freckles, FrostyPozarnik, Fry, Georgíno J., Hønzza, Hades, Hermicus, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jh666, jiskra, Kaaos, Kaluž, kapicka, kaylin, Keno, Kerbellos, kisuke93, Koci, koudak89, lacoste, Lawer de Sanctis, Lijem24, Lobok257, Madao, Madmax, Mamut12, mart.in, Maty48, MEGA, mewt, misa, Mitsuko, motycond, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Nexis, Noci, Obstik, oleav, Oompa Loompa, Osimchin, Paldini, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rinter, Sagikkun, Saiko-chan, Saint of Killers, saja, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seneke, Sick666, Sir_Pete, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, TQChose, trudoš, tukak, TZcomics, Vajper, vishnar, VXP, Wasps, xflori01, xxSIMIxx, Zahonko, Zbysek2410, zgrywus
(202)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Awakener, BadBoy, Baffman, Baffman55, batoo, bboorreekk, Bellatrix, Beng.D, Benny, besikv, blackJag, Blockholm, bmc75, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Bozhi, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, Černá Krysa, charvos, CHester Turner, choze, Corteg, cyboy, DanQ, Davidos402, Dexir, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Dzoglik, erik, farnhajt, filemon, Filip123, Final, flaire, Fort, Fox01, Fry, fusnix, Georgíno J., goodspeed, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, Hannibal92, hawkzn, herbert, Hermicus, hlavathor, Holmwood, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jerry67, Ježek_22, jh666, jirin, jiskra, Jokerka, jones1240, Joshua_T, KadetJaina, kapicka, Kareru, kaylin, Kazumaki, Keno, Kerbellos, kinobuta, kisuke93, KLAUN_DOMINANT, Koci, kolik111, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, lacoste, lantan1, Lawer de Sanctis, Leland, lelky93, Lijem24, listr, Lobok257, Lord Baltimore, maara, Macek78, Madao, Madmax, Mamut12, Martin Buchal, matrosh, Maty48, MB, me, MEGA, merhyx, misa, Mitak, Mitsuko, mokkun, monty.cl, motycond, MP, Mr.Plysh, namdnas, Nanami, NecRoman, Negan, netvor, Nexis, Niaz, Noci, noMster, Oompa Loompa, OwerLord, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, Pjenkus, Plocan, Poseidon1978, prokop.prcik, Quintana, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rich, Rickettsia, Rinter, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saint of Killers, Saran, Satan__666, Schimi85cz, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, Sick666, Sir_Pete, sleepless, songoku, Stara.kryta, stepan.tichy, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TQChose, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, Vajper, vishnar, vranakx, VXP, Wasps, wolfinov@seznam.cz, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxSIMIxx, yogi, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas
Chce (11)
Askalon, barthez, carlmichael, Drbo Jebo, Dzoglik, FatMonster, jakouback, Lamahe, mozzu, xxaannddeerr, Yone
Shání (1)
Lamahe
Nabízí (2)
Doctor_Sk, MB