Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Koupit
TOHLE VYPADÁ JAKO PRÁCE PRO... SUPERMÝTY!

Kolem hranic Azylu se plíží zlo! Pan Temný, krmící se strachem a poháněný temnotou, povstal a je ještě mocnější než kdy předtím! Mytické obrany brzy padnou, a pak přijde den zhouby! Však hleďte, zde přicházejí... M-Meni!

Úžasné Mýty, které shromáždila velká a mocná Ozma, společně s moudrým a na vozík připoutaným Pinocchiem (nemějte obavy, nohy mu fungují – chce jenom dostát své roli), spojí své síly a vytvoří supertým všech supertýmů!

Objeví se tady všechny superhrdinské postavy: Velcí silní chlápci! Hrdinové v úžasných zbrojích! Miniaturní lidé, kteří dokážou vlézt padouchovi do ucha! Taková ta holka, co umí lítat! Dokonce i rošťácký chlupatý antihrdina s drápy: samotný Zlý vlk! Společně přemůžou svůj strach a porazí pana Temného jednou provždy! Anebo možná všichni během pár vteřin zahynou strašlivou smrtí. Copak si myslíte, že je tohle snad nějaký superhrdinský komiks, nebo co?

Obsahuje sešity série Fables #101-107 (leden 2011 - červenec 2011)

Scénář
Bill Willingham
Art
Mark Buckingham, Terry Moore, Eric Shanower
Ink
Richard Friend, Steve Leialoha, Terry Moore, Andrew Pepoy
Barvy
Lee Loughridge
Obálka
Joao Ruas
Lettering
Karel Petřík, S. A. Petřík
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-765-0 (CREW)
978-80-88225-20-1 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
414 g
Stran
144
Cena
439 Kč
Originál
Fables #16: Super Team (Vertigo (DC Comics), 2011)
  • sedw
    sedw29.4.2023 14:21Mýty #16: Supertým
    Tento díl byl trošku slabší, protože s ohledem na výsledek tohoto dílu je předchozí část trošku "zbytečná". I přesto ale byla část skládání týmu zábavná, hlavně svými odkazy na X-Men. Část s Bufkinem byla zajímavá především po grafické stránce.
  • Fort
    Fort13.12.2022 16:42Mýty #16: Supertým
    Tenčí díl, ale zase zde není prostor pro natahovaní děje. Zábavné, ukončené a připraveno na pokračování.
  • massilia
    massilia2.9.2022 10:23Mýty #16: Supertým
    Tak po famózních dvou dílech (Čarodějnice a Růženka) hodně prudký sešup v kvalitě. První tři sešity Supertýmu jsou vysloveně mlácení prázdné slámy, obávám se, že čtení Leninových spisů by mohlo být záživnějším zážitkem, zbylé dva sešity Supertýmu konečně posunou děj velmi zásadním způsobem, ale je to taková deux ex machina vycucaná z prstu, možná tak z malíčku na noze, tohle že je Willingham? Doplňkové sešity s Bufkinem a spící princeznou jen dokreslují chabý dojem z tohohle dílu jinak velmi povedené série.
  • faster86
    faster8612.1.2022 23:53Mýty #16: Supertým
    Tento díl si mě získal parodování x-menů a celkovým poukazováním na cliché superhrdinských komiksů.
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.9.2021 12:28Mýty #16: Supertým
    Trochu moc strojené, čelí se konci světa a puf, z panelu na panel hotovo, trochu slabší díl v celé této úžasné sérii. Věřím, že zbylých 6 dílů přinese ještě něco zajímavého.
  • VanTom
    VanTom3.3.2021 12:15Mýty #16: Supertým
    Zábavné sestavování vyváženého „supertýmu“ jako poslední zoufalé útočné síly Mýtů se opírá (d)o jiné pohádkové mytologie, než obvykle – komiksové superhrdiny. Fajn, ale nemůžu se zbavit pocitu lehké lacinosti, úplně sem moderní skoro parodičnost nepatří. Než se navíc tým vrhne do sebevražedné akce, je (pro něj naštěstí) dobojováno během půl sešitu celostránkových výjevů. Šlo-li o definitivní konec Temného, tak své pověsti neporazitelné hrozby opravdu nedostál.
  • Spacecore
    Spacecore26.8.2020 18:44Mýty #16: Supertým
    Po přečtení patnáctého dílu jsem celé Mýty přelouskal v originále a rád si je celé ještě jednou dám přeložené, nicméně nemohu než celou sérii jako komplet, i díl po dílu hodnotit pěti hvězdami. Tady se mi líbil supertým, líbilo se mi i finální rozuzlení s panem Temným. Ano, Willingham dělá přesně to, že nás napíná a dlouze vede k očekávanému konfliktu, který je nakonec vyřešen "až příliš" jednoduše (a bude to dělat i nadále), jenže tím vždy připraví půdu pro další děj, který je ještě osudovější, než předchozí. Osobně mám slabost pro OP postavy v jakýchkoli komiksech a tady se mi toho taky dostává hojně. A takové OP postavy nemůžou jinak, než bojovat rychle a definitivně. Každopádně, co všechno se stalo odtud do konce bylo -teď už- pro mě nostalgické a sentimentální. Krásná série, skvělý díl!
  • perak
    perak18.8.2020 21:05Mýty #16: Supertým
    Pominu-li crossover, tak asi zatím nejslabší díl. Celé to bylo takové sterilní bez napětí, emocí, překvapivých zvratů. Supertým se vlastně nekonal a neohrožený záporák byl přemožen nakonec až příliš lehce a příliš rychle. Tak snad další díl bude povedenější.
  • MEGA
    MEGA23.6.2020 20:56Mýty #16: Supertým
    Mýty jsou po jedenáctém díle nehorázně rozporuplná série. Pořád zde jsou díly, kterým neváhám dát 5* a pak je tu díl jako tento, kterému bych dal i 2*. Stejně jak u jedenáctého dílu je zde takové menší finále. A v tom je nejspíš ten problém. Willinghamovo řešení problémů mě zkrátka nesedne. Příběh je nečekaný, ale bez veškerého napětí, či jakékoli emoce. Kdyby se konflikt s Panem Temným vyřešil v předchozím díle, vyznělo by to mnohem líp, tam se k tomu aspoň budovalo. Nechci ale jen kritizovat. Postavy jsou stále napsány na jedničku a krátký příběh s Bufkinem je super. Kresba je jako tradičně krásná a hostující kreslíři taky neudělali žádnou ostudu. Na závěr bych se vůbec nedivil, kdyby další díl byl naprostá pecka. Vlastně už to tak trochu čekám.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.6.2020 11:07Mýty #16: Supertým
    Když jsem viděl, jak se sestavuje supertým, říkal jsem si: "a sakra". Jenže Willingham to zvládl celkem pěkně odvyprávět, byl dokonce i vtipný. V podstatě se mi i docela líbilo, jak se popasoval s big boss fightem (rozuměj překvapivě).

    Celkový dojem: 70%
  • P.G.
    P.G. mecenáš9.5.2020 12:50Mýty #16: Supertým
    Tak tohle se úplně nepovedlo... Začátek (příběh s Bufkinem) slibuje parádní rozjezd, ale pak přijde nejprve sestavování Supertýmu (!) a na jeho závěr přímo ukázkový deus ex machina, který to celé dokonale zabije. Když na scénu nastoupil pan S, představila jsem si právníka od konkurenčního vydavatelství, který jen ukazuje na postavy a říká: "máme licenci-ne, máme licenci-ne,....". Ve srovnání s tím, kolik prostoru bylo věnováno panu Temnému v předchozích příbězích, jak se postupně budoval jeho svět a jak byly Mýty nuceny ustupovat a hledat řešení, je konec v tomto stylu tragický. Závěrečný příběh z císařství s Šípkovou Řůženkou je jen slabou náplastí. I když mě tento díl Mýtů hodně zklamal, stále jsou Mýty sérií, kterou stojí za to číst - kvůli nepřebernému množství nápadů a také kvůli Buckinghamovi. Doufám, že slibně se rozvíjející dobroudružství Bufkina nedopadne stejně, jako dopadl Supertým...
  • lukascus
    lukascus30.4.2020 20:42Mýty #16: Supertým
    Ano, tento díl jde s kvalitou mírně dolů, závěrečné dobrodružství s Šípkovou Růženkou však slibuje ještě kvalitní zábavu v bývalém císařství. :) Nicméně stále považuji Mýty za jednu z nejlepších sérií, které jsem kdy četl. Česká pohádková duše totiž musí zaplesat.
  • Gmork
    Gmork27.4.2020 18:51Mýty #16: Supertým
    Jeden z těch slabších dílů, celé to sestavování Supertýmu tak nějak na konci vyšumělo do prázdna. Taky s panem Temným se zatočilo až moc lehce a krátce, na to jaká to byla všemocná postava. Každopádně nejlepší příběh má v knížce opičák Bufkin a jeho výprava. Celkově ale spíš průměr, nebo je to tím, že jsem zároveň s Mýty četl (překládal) BDčko Brocéliande - Studánka Barenton, což je rozhodně zajímavější fantasy počin.
  • cyboy
    cyboy mecenáš21.4.2020 19:24Mýty #16: Supertým
    Poprve jsem po docteni Mytu lehce nespokojeny. To reseni aktualniho hlavniho problemu bylo strasne uspechane a vlastne cini zbytecnymi i veskere predchozi sesity v teto knize. Cte se to porad paradne, ale tentokrat me Willingham nedostal.
    70%
142383
Četl/a (71)
123peta, adevr, AlmightyMates , anka, Benny, binnmode, Bonpar, Bronn, buscheer, calvin10, ConanVJ, cyboy, dajik, Deckard, Doppelganger, faster86, filemon, Final, flipflop, Fort, frantisekcap1, Georgíno J., Glumal, Grrr, HellWeber, Himlik, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jiskra, John Wick, Kaluž, Kapis, KOWE, lantan1, lukascus, massilia, Matthew, MEGA, mgeralt, mineralk, Mr.Plysh, NecRoman, Noci, oleav, pavlosson, perak, Petr, petrSF, puolpm, rooty, RudyRod, Schirru, sedw, Sir_Pete, Skot, Spacecore, t0mas, taidana, the.kasztan, trudoš, tukak, VanTom, xflori01, Zbysek2410, zgrywus
(140)
123peta, adam.ra, adevr, alchymista5, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, Awakener, BadBoy, beanek, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, calvin10, charvos, chcita, comicsland, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, dre, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, filemon, Final, flipflop, Fox01, frantisekcap1, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, HellWeber, herbert, Himlik, Horstik, hugosnowden, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, Jak, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiwi1902, komik.sx, KOWE, lifi, Light, Lobok257, Lojza, lukascus, maara, Mamut12, Matej-29, Matio, Matthew, Matthew, MEGA, merhyx, mgeralt, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Noci, o2t2, Olesh, Paldini, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, rooty, RudyRod, Saran, Schirru, seezeethree, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, willis, Wiruss, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus
Chce (27)
arnecht, Badgu.y1902, Benji, besikv, Cemino, chmelus, Const.ex, Davispear , deefha, delsemela, Draco nobilis, filosh, gumidekmedvidek, hahahoho, Maty48, meffis, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB, pavel, Plechy, royan, skepsi, timek, vrazdinek, zlejzmrd
Shání (3)
Černá Krysa, deefha, Nightmare