Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Heinrich doufal, že po smrti najde klid - a ne chaos vzkříšení, světa, kde je čas naruby. Jenže se znovuzrodil jako upír, byl pasován na rytíře jménem Requiem a vzápětí se zapletl do kosmické války, kterou spolu vedou podivní bohové. Je to pozoruhodný konflikt... a Requiem je možná klíčem k jeho výsledku.

Velké vydání nádherně malované komiksové série! Tři díly v jedné knize! Když se člověk probudí v pekle, začne přemýšlet, jestli byl opravdu tak dobrý člověk, jak si myslel. Právě to se přihodilo německému vojákovi Heinrichu Augsbergovi, který roku 1944 umírá na východní frontě. A než se stačí smířit se svou smrtí, je v pekle a je včleněn mezi vládnoucí elitu, Upírské rytíře.

Obsahuje tři původně samostatné alba (Requiem: Chevalier Vampire #01: Résurrection, Requiem: Chevalier Vampire #02: Danse Macabre, Requiem: Chevalier Vampire #03: Dracula) v jedné knize.

Originálně vycházelo pod nakladatelstvím Nickel Editions (2000, 2001, 2002)


Scénář
Pat Mills
Art
Olivier Ledroit
Obálka
Olivier Ledroit
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
dystopie, horor, mytologický, postapokalyptický, sci-fi, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7449-667-7 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 310 mm
Tisk
barevný
Váha
1250 g
Stran
184
Cena
599 Kč
Originál
Requiem: Chevalier Vampire #01: Résurrection, Requiem: Chevalier Vampire #02: Danse Macabre, Requiem: Chevalier Vampire #03: Dracula (Glénat, 2016)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš8.6.2023 15:55Requiem: Upíří rytíř #01
    Určitým způsobem je to vlastně úplně debilní, ale zároveň hrozně zábavný - něco jako číst Kotletu :D Ale ta kresba! Tohle bych si vychutnal, i kdyby to bylo kompletně bez textu a příběhu. Crew udělala správné rozhodnutí, že to vyšlo ve větším formátu, takže vyniknou všechny detaily.

    Ad předmluvy: Nechápu, jak je v nich autor arogantní, když jen děkuje lidem a mluví o vzniku komiksu. Určitě tam není "nenávist jako autorův hnací motor", pouze zmiňuje, které postavy ho inspirovaly. Jejich kritika navíc není nic konspiračního, stačí se kouknout na wikipedii :)
  • Wiruss
    Wiruss9.4.2023 17:05Requiem: Upíří rytíř #01
    Zajímavě vybudovaný svět se skvělou kresbou, ale dialogy i samotné podání příběhu, jako by ho psalo desetileté dítě...
  • Palebras
    Palebras8.3.2022 11:03Requiem: Upíří rytíř #01
    Naprostá paráda. Requiem: Upíří rytíř je opravdu skvělá záležitost, která dokáže zapůsobit naprosto luxusním vizuálním zpracováním a je radostí sledovat nejrůznější monstra, upíry a další havěť, společně s naprosto geniálně ztvárněnou technikou, zbraněmi a vůbec vším, co se na jednotlivých stránkách mihne. Samotné pojetí příběhu není zatím nijak komplikované, ale díky geniálně vymyšlenému světu, obsahujícímu naprosto úžasné postavy, dostáváme skvěle sladěný mix vyprávění a akce, která dokázala pohltit do takové míry, že nebylo prakticky možné se od ní odtrhnout. Při prvním prolistování mi akce připadala jako hrozný chaos, ale ve finále se vše sledovalo a četlo více než skvěle, akce byla přehledná a hlavně pořádně našlapaná. Zpracování knihy je na opravdu vysoké úrovni a perfektně působí vetší formát, který kresbě nechá náležitě vyniknout. Requiem je nadmíru zdařilá záležitost, která zaujme ohromujícím světem a postavami. Rozhodně se těším, až se pustím do pokračování.
  • Blackmoor
    Blackmoor2.7.2021 14:56Requiem: Upíří rytíř #01
    Kresba naprosto ohromující, jsem rád za větší zvolený formát. Příběh dobře temný a nevšední i přes nějaká ta klišé.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.10.2020 18:57Requiem: Upíří rytíř #01
    Jedním slovem: luxus! Tím myslím zejména graficky, protože takhle úchvatně znázorněné peklo, fantasy postavy, zvěř, monstra... to jsem nikde neviděl, myšleno takto konzistentně/originálně v rámci jednoho komiksu. Výtvarné orgie francouzského kreslíře, který se u mě řadí na pomyslný piedestal best malířů. :) Kresba nemá slabá místa...

    Příběh je o esesakovi, co se po smrti dostane do pekla, a to jako upír, jejichž rasa patří mezi vládnoucí ve vzkříšení (šéfuje Drákula:)), což je alternativní peklo země. Tři sešity, v nichž se vždy na prvních pár stránkách odhalí něco z minulosti hlavního protagonisty, poté se pokračuje v pekle, kde je vše, včetně toku času, obráceně... do pekla přicházejí osoby, které na zemi páchaly zlo v jeho nejroztodivnějších formách, a jejich obeti. Dle druhu páchaného zla se osoba personifikuje do některého z monster: ghul, zombie, nosferatu, kobold, včetně dalších Millsem nově vymyšlených příšer. Příběh, jak Pat Mills, přiznává je v podstatě Romeo a Julie trochu jinak s nádechem Hry o trůny. ;)

    Patta Millse beru trochu za magora, co má v zálibě fantasy a dějiny - viz Sláine. Někdy mi jeho příběhy nedávaly smysl nebo byly celkem náročné (napr. poklady Británie někdy v půlce byly překombinovaný...). U Requiem jsem se podobného problému bál, ale všechno je v pohodě, Mills má peklo pěkně promyšlené a celý koncept se mi líbí.

    Před každým sešitem je Milošova předmluva, které se mně osobně líbily. Nejvíc ta druhá, kde děkuje přátelům a vysvětluje konkrétní podmínky vzniku druhého sešitu.
    Na konci každého sešitu je variace grafických bonus obálek, skic a náčrtů včetně bestiáře, kde je/jsou popsána určitá monstra včetně druhu zla, jež vede k proměně v dané monstrum.

    A provedení krve? Za 6 kil pevná vazba ve velkém provedení + viz vše výše. Opět luxus! ;)

    P.S. propojení historických ZLÝCH postav a jejich odpovídající převtělení, dle druhu páchaného zla, do odpovídajícího monstra - se mi hodně libilo... Pokud někdo z vás ví, kdo byly druhé dvě jeptišky od matky Terezy, nechť napíše do diskuze. Případně další postavy, které nejsou poznat na první dobrou, rád se priucim, zajímá mě to...

    + Atila vypadá jak Lobo :)))
    + Otto jak Terminátor
    + citoslovce výstřelů zbraní: tepeš :)))

    5* (že 17.10.20)
  • BroDanC270
    BroDanC27016.7.2020 01:06Requiem: Upíří rytíř #01
    Requiem je kniha, ktorá ma nadchla po všetkých svojich stránkach. Kresba je úžasná a jedinečná, originálne a dalo by sa povedať nevšedné je aj samotné rozloženie okienok, naozaj pekelný vizuál, ktorý mi všetkým tým latexom, bodcami a reťazami mierne pripomína Hellraisera. Dej a samotné poňatie pekla je plné originálnych a zaujímavých nápadov, či už rozdelením do niekoľkých rás alebo opačným tokom času. Samozrejme v komikse tohto žánru nechýbala ani ľahká erotika, ktorá je len veľkým plusom. Za mňa 5/5*, nemám čo vytknúť.
  • louza
    louza25.11.2019 14:54Requiem: Upíří rytíř #01
    Kniha hodně matoucí tělem. Pokud vám někdo popíše co v ní je, tak vás asi rovnou vomejou, protože je už z kraje jasné, že takhle příšerný galymatiáš všech možných klišé musí nutně být absolutní nesmysl. Najdete tu vše od upírů přes zombíky, vlkodlaky, pirátky, nácky, kozatý emařky, lepé rytíře, Draculu, matku Terezu (která se jmenuje Terorza), Hitlera, oceány krve... vše je korunováno jedním z nejděsivějších upírů vůbec, který vypadá jak mistr Yoda, je téměř nemluvně, nechá se vozit v černém kočáře a má dudlík ve tvaru lebky.

    Nic se nezlepší ani pokud knihou zalistujete, protože je doslova narvaná bijci v efektních bijeckých pozicích, lepými děvami v eroticky lepých pozicích, příšerami příšerujících nezřídka přes celou stránku a absurdními technickými vynálezy většinou na bázi ostnu a lebky. O to větší je potom šok, když se do knihy začtete a zjistíte, že celý tenhle ujetý koncept pekla je nějakým zvráceným způsobem zcela funkční a že kniha v bublinách mezi meči a bradavkami vypráví vcelku zajímavý příběh (na to jaká to mohla bejt volovina), který ruší jen to co jsem dosud vyjmenoval :-) Proto nemůžu hodnotit naplno. Ale pokud si rádi hýčkáte některé ze svých úchylek, tak za pozornost Requiem určitě stojí.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.8.2019 15:18Requiem: Upíří rytíř #01
    Nevím, jak to hodnotit, protože ve finále jsem z toho vlastně nic neměl, a jediné co mi utkvělo v hlavě jsou vize a představy Ledroita. Pat Mills se chtěl prostě vybít a vyřvat a je to znát. Příběh je takový divný, těžko uchopitelný a moc se skáče ze scény na scénu až najednou bum - konec. Nicméně, když si to tak srovnám v hlavě, tak lze říct, že rozšíření a pokračování bude. Hraje se velká partie. Samo za sebe kniha moc nefunguje a nebýt kresby, jde to do kategorie ultra-brak. Takhle to je pecka. Snad budou další díly lepší i v příběhu. Zatím 4 hvězdy.
  • karl173
    karl173 mecenáš17.8.2019 14:01Requiem: Upíří rytíř #01
    Příběh se tu jeví zpočátku velmi jednoduše. Nácek padne v Rusku, přijde do pekla a je z něj upír. Vzpomíná na svou milou a vypadá jako chrabrý rytíř, který jde proti všemu zlému. Jenže to by byla asi nuda, že? Takže Mills přihodí trochu té krve, divných oblečků, odporných stvoření, lascivních hrátek, politiky, nenávisti a mnoho dalšího a především peklo, bez kterého by to samozřejmě nešlo. To vše je navíc zabalené do dechberoucí a detailně propracované kresby, ve které se její autor Olivier Ledroit ničeho nebál a skloubil genialitu se zvráceností dohromady tak, že budete samou radostí otáček jednu stránku za druhou a díky zvětšenému evropskému formátu si ji užijete naplno.
    No, a to je Reuqiem. V příběhu tomu sem tam něco chybí a možná se až moc řeší v co by se kdo proměnil, ale jinak je to velmi dobrá zábava. Nicméně ale tento komiks stojí dle mého názoru především na kresbě, která ho žene o jeden ne-li dva stupně výše a na druhý díl se každopádně těším. 4*
  • JohnyG
    JohnyG28.7.2019 15:46Requiem: Upíří rytíř #01
    Táhne to hlavně brutalistní kresba, příběh je jen vzteklá nabubřelost jakože diskutující morálku a dráždící pokrytce. Kreslíř dostal od Millse spíš takovou brakovou směsku upírkovské ságy, nácků, vlkodlaků, nemrtvých pirátek a dalších ohraných konceptů, no a zpracoval ji sice typicky kýčově (kissácký heavymetalisti, warhammerovský death guardi, latexový upírky ze S/M salónu), ale tak efektně, že to prostě stejně musíte hltat. Např. Lady Claudia Demona je tak dokonalou expresí pudů Erosu a Thanatu z hlubin Lebroidova podvědomí, že by se měla tisknout na obálky Freudových knih.
  • Norri
    Norri mecenáš2.7.2019 22:52Requiem: Upíří rytíř #01
    Pokud budete tuhle knihu posuzovat jen podle obrázků na internetu, pak si možná necháte ujít dobrý komiks. Mě obrázky promítnuté na CrweConech a viděné na internetu příliš nezaujaly. Potom jsem ale vzal tu knihu do ruky a viděl tu malbu na papíře… Doporučuji vám udělat to samé. Nevěřte obrázkům na monitorech a displejích mobilů! Zajděte do obchodu, chytněte Requiem do ruky a zalistujte v té knize. Co se týče příběhu, tak tam si Pat Mills nebere servítky a rozjíždí pekelnou Hru o trůny, ve které si vyřizuje účty s autoritami tohoto světa a nešetří při tom cynickým humorem. Některé momenty jsou vážně skvělé a Requiem je pro mě příjemným překvapením. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/requiem-romance-pekla

    EDIT: Po více než dvou letech a po asi čtvrtém přečtení zvedám hodnocení na 5*. Opět jsem si to hrozně užil.
  • Faix
    Je to zvláštní kniha. Snaží se, aby čtenář bral za kladného hrdinu esesáka, který se po své smrti chová jako kavalír. S každou další stránkou jsem měl pocit, že do hodnocení musím buď přidat nebo ubrat hvězdu. Tak hodně se ve mně mlelo dobro a zlo. Stejně tak kresba. Vždy jsem čekal na otočení stránky. Čím mi zase vyrazí dech. Některé obrazy jsou opravdu úchvatné. V některých jsem se i trochu ztrácel. Být na místě malíře a vytvářet každý den temnější a temnější scenérie, tak si to za chvíli hodím. Každopádně je celá kniha opravdu pochmurná a abych vyrovnal tuto ponurou atmosféru budu muset na srovnání nálady sáhnou po opaku. Asi Medvídek Pú :-)
  • willis
    willis18.5.2019 09:39Requiem: Upíří rytíř #01
    Při pohledu na obálku jsem si vzpomněl na to, že Marvel kdysi vydával komiks ve kterém jsou hlavními hrdiny členové skupiny Kiss. Takže o čem tohle bude? O tom jak Kissáci propagují svůj singl "Hotter than Hell" ze sedmdesátek? Ne tak úplně i když nějaké paralely tady jsou. Vizuálně pekelně působivé a i celkově komiks, stejně jako hudba Kiss, balancuje na hranici mezi kýčem a genialitou. Na rozdíl od hudby Gena Simmonse a spol. se v tomhle případě přikláním k té druhé variantě... zatím...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.3.2019 23:17Requiem: Upíří rytíř #01
    Skláním se před detailní, předimenzovanou, rozmáchlou a dosti barevnou kresbou. Příběhově je to taková obyčejná horror-fantasy opera, celkem nuda. Takový klasický Pat Mills ala Judge Dredd - jakési morální problémy, celkem originální svět, ale hlavně akce a násilí. Ale autor u mě trochu klesl - zde musím dát opět za pravdu cyboovi, ty předmluvy jsou děsné. Opravdu mě nezajímají konspiračně laděné rádoby politicko-společensko-psychologické úvahy o tom, kdo je vlastně strašný hajzl a Mills ho nemá rád. Více o tom žvaní, nežli to někde dokazuje. Příběh tím též trochu trpí; postavy občas deklamují Millsovy preference, se kterými mohu nebo nemusím souhlasit, ale působí to každopádně nuceně. Autor se tu vyřádil dost, místy pozitivně, ale mnohdy negativně. Vypadá to celé velmi drsně, ale ten častý pokus o humor a odlehčenost tomu zase v tomto směru ubírá, tak já nevím...

    Celkový dojem: 50%
  • erik
    Pre mňa jasný kandidát na Fabulu Rasu. Pat Mills nadáva na všetko, čím menej hrešíte, tým ste po smrti väčší lúzer, do toho pôsobivá kresba, aj na tie gotické emo postavy som si časom zvykol. Sú tu tri albumy a bavili ma so vzostupnou tendenciou, nuž nemám, čo by som vytkol.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko16.3.2019 12:58Requiem: Upíří rytíř #01
    pekelné upíří scífko, co mi v detailu propracovanosti světa -jenž je tu předkládán- nejednou připomnělo Nekroskop Briana Lumleyho (!) kresba má své highlity (všechna ta panoramata) i propady, i když chápu, že je to spíš moje smůla, příznivec francouzské školy nejsem ..do další dlouhé série, se mi moc nechce, ale druhý book ještě dám, pak se rozhodnu
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.3.2019 02:15Requiem: Upíří rytíř #01
    Vím, že jdu proti většinovému názoru, ale prostě nemůžu jinak, protože tady se potkává spousta věcí, které vysloveně nesnáším.
    1. Arogantní autor (ty předmluvy jsou skvostné)
    2. Upíři (jeden z nejvyčpělejších a nejvyprázdněnějších konceptů, přesně podle hesla: „Když nevíš kudy kam, šoupni tam upíra, alespoň to zvýší prodeje.“)
    3. Náckové
    4. Nenávist jako autorův hnací motor a vlastně i zdůvodnění celého projektu.

    Beru, že se to odehrává v pekle, takže těžko hledat jediného ztotožnitelného hrdinu, ale pokud je zcela nepokrytou autorovou motivací nenávist (ke konkrétním osobám a skupinám), pak vytvoření hrdiny/antihrdiny z válečného zločince a nácka (v tomto nenávistném konceptu) spíš vyvolává dojem, že jde o autorův záměr a sympatie a nikoliv o determinaci konceptu. Kdo jiný, než válečný zločinec a nácek, by přece (v autorových očích) mohl být povolanější vykonat historickou spravedlnost?

    Jako práce v rámci psychoterapie je to vynikající (trochu to připomíná úsměvné účtování s instalatéry a elektrikáři v Muži z Acapulca), ale jako „umělecké“ dílo je to vlastně nefunkční. Fíkový list děje nemůže zakrýt nenávistné a samoúčelné ideje, kterými se to jen hemží. S tím souvisí i to, co tomu vyčítám nejvíc - neschopnost vtažení. Celé to na mě působí, jako když to pozorujete pod sklem a pokud by najednou všechny figury pomřely, tak se vlastně nic neděje.

    Co se mi vysloveně líbilo jako koncept, jsou pekelné zbraně hromadného ničení a jsem zvědavý na zbylé dvě bomby, pokud na ně dojde.
    Kresba je většinově skvělá, i když pár nepřehledných panelů se najde.

    Nechci to zatím hodnotit příliš tvrdě, protože doufám, že v dalších dílech se to otočí a celé to nakonec vyzní jinak, než jen jako psychoterapie převlečená za knihu.
    60%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš15.3.2019 14:45Requiem: Upíří rytíř #01
    Komiks roku už v březnu? No, rozhodne to bude patriť k tomu najlepšiemu, čo sa v tunajšom komiksovom pekle urodí. Dokonalá kresba, úžasné farby a každé jedno okno je do najmenších detailov premakané. Jeden z najkrajších komiksov, pri ktorom som sa tešil na každú jednu novú stranu plnej originálnych a nečakaných nápadov. Bál som sa scenára, že bude za kresbou výrazne zaostávať, ale bál som sa zbytočne. Mills je utrhnutý z reťaze a neberie si žiadne servítky, ale scenár je aj napriek tomu premyslený a svet pekla sa stal naozaj veľmi zaujímavým a bohatým dejiskom plným krvavých intríg a všemožných odkazov na známe osobnosti dejín a popkultúru. Veľmi som sa bavil a vlastne nemám ani jednu výhradu. Dokonalý komiks a veľké díky, že to tu Crew vydala tak veľkolepo (veľký tučný formát a bonusy).
3122132
  • louza
    louza21.3.2019 21:23Requiem: Upíří rytíř #01
    Ty jo. To je snad vtip. Crew vydá afektovanýho Upířího rytíře v takhle nádherným formátu i provedení a Storma vrzne do usmolenýho MDEK. Pána boha... Nějak se s tím vydavatelstvím začínám ideově těžce míjet.
  • Carnage
    Carnage19.3.2019 06:39Requiem: Upíří rytíř #01
    Týká se to Lovecrafta, takže must buy!
  • Fimi
    Fimi mecenáš19.3.2019 06:22Requiem: Upíří rytíř #01
    To je prý slabota celkem...
  • Fimi
    Fimi mecenáš15.3.2019 16:29Requiem: Upíří rytíř #01
    Taky to vidím na adepta komiksu roku, jsem hodně zvědav na Royal blood a samozřejmě Essex county a ještě se uvidí co chystají CC za překvapení....
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš15.3.2019 16:00Requiem: Upíří rytíř #01
    Inak ak sa niekomu nepozdáva z ukážok to čierne písmo na červenom pozadí, tak je to v komikse úplne v pohode čitateľné a ešte to aj dobre vypadá. Takže no problemo.
Četl/a (105)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, Adira Santini, Alikkk, anka, Ash Pointak, Benny, Berry669, binnmode, Blackmoor, Blockholm, BroDanC270, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, DanielT, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, DEmnoG, desto, Draco nobilis, dvory, Dzonik, Elfo.here, Faix, farnhajt, Filios dVekerec, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Garp, Géba, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Hawwwran, hellblazer, HellWeber, Hugin, IndyP, Jabba, james dixon, Jáňa, jankie, japes, Jay-jay, John Wick, JohnyG, kallenved, karl173, kaylin, Khagrael, kinak, Kiwi1902, kubosos, Lachvos, Light, Lord Baltimore, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Mariomichal, Matthew, MonsterGyre, monte walsh, Mr. Baboon, Mr.Plysh, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paja78, Palebras, paulmuaddib, PeNNy, perak, PH79, Plechy, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, RudyRod, S313, Scaleo1, schefik, seeker666, slavik38, start05, syon, the.kasztan, Troyoun, trudoš, Ukko, Valdaufinka, Wasps, xxSIMIxx, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(189)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, Abe, Adira Santini, Alfi, Alfred, Alikkk, anka, Anton Whatever, Ash Pointak, Askalon, Azbest, BadBoy, Beng.D, Benji, Benny, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blackmoor, bmc75, BroDanC270, Bubákolog, calvin10, Carnage, Caylen-Tor, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, DanielT, Darker, Daxik1988, Deckard, DegiCZ, DEmnoG, desto, disclose, Draco nobilis, Dzonik, Elfo.here, erik, farnhajt, Fida, Filios dVekerec, Filip123, Fimi, Final, Flowtek, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Géba, Georgíno J., Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Hades, Hawwwran, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, Honzin, Hugin, hugosnowden, illy, invape, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, james dixon, Jáňa, jankie, japes, Jay-jay, John Wick, Jonathan Arbuckle, Kadin, kallenved, kapicka, karl173, kinak, Kiwi1902, Kokuun, komik.sx, Kouzelnik7, krvinka56, kubosos, Lenny, Light, listr, Lojza, Lokusta, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, maara, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, Matthew, max brod, merhyx, Mikei, misa, Mitak, MonsterGyre, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, NecRoman, Nightmare, noovakpetr, Norri, OldaB, Olesh, Paja78, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, PH79, Piros0013, Plechy, plema, Poseidon1978, puolpm, Radek Blacksad, RadimNemec, Raido26, Rinter, rockyt, RudyRod, Rumburaq, S313, Saran, Scaleo1, schefik, SHORTY, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, slothest, songoku, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, Symbi, syon, tacmud, the.kasztan, Tialster, timek, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Troyoun, tukak, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, valon, Velkej šéf, vishnar, vranakx, Wasps, willis, Wiruss, xintax, xxSIMIxx, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdoog, zgrywus, zlejzmrd
Chce (20)
barthez, Bedou, besikv, burzum, delsemela, DKoscik, dvoracekpetr1, filosh, Himlik, Infarkt, James, Keenkeen, Kiko, LookAss, Premek, raimi, Sebastian the wise, skepsi, XGMan!ak, Zaknafeine
Shání (3)
Al0f0k, LookAss, Mighty_Morphine
Nabízí (3)
Alfred, karl173, tukak