Sláine, mistr křeče obludnosti, muž, který nad hlavou točí těžkou válečnou sekerou Mozkohryzem, keltský král - válečník z časů mýtů a bájí - je mrtev. Jen jeho věrný, ale neustále intrikující trpaslík Ukko zůstal naživu, aby zaznamenal poslední a největší činy svého pána do kroniky. Jedná se o pátrání po Zakázaných zbraních Atlantidy. Úžasné dobrodružství, které ho staví tváří v tvář nevyslovitelnému zlu Rohatého boha.

Obsahuje sešity série 2000 AD Progs #626-635 (květen 1989 - červenec 1989)

Ocenění: "comiCZaward 2003" - Anticena Ucho českého comicsu


Scénář
Pat Mills
Art
Simon Bisley
Obálka
Greg Staples
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Jan Kantůrek
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
80-86096-66-1 (Netopejr)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
230x295 mm
Tisk
barevný
Váha
514 g
Stran
64
Cena
389 Kč
Originál
Slaine: The Horned God (Rebellion/Strip Art Features, 2002)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.7. 22:44Sláine: Rohatý bůh #01
    Po letech už to není tak silné, jako kdysi, ale jde to. Prostě poctivý dobrý Sláine a navíc poprvé v barvách a nemohl si Pat Mills vybrat lepšího borce než Simona Bisleyho.
  • Vrenn
    Vrenn16.9.2020 16:59Sláine: Rohatý bůh #01
    Tak nějak jsem sem náhodně zabrousil... Sláina jsem kupoval kdysi když vycházel (koukám, že už je to přes 15 let) a byl jsem z něj nadšený. A jsem dodnes, sem tam ho znovu vezmu do ruky a popravdě mi přijde ze všech Sláinů nejlepší. Za mě rozhodně 5*. ALE!!! - české vydání má sice adekvátní formát, ale bohužel výrazně zmršené a vyblité barvy, to se tuším přetřásalo už když to vycházelo a jak koukám na letité recenze níže, dost lidí na to poukazovalo, takže s tím rozhodně počítat! To byl taky důvod proč jsem ho před pár lety nakonec střelil za tučný měšec zlaťáků a koupil běžně dostupnou anglickou verzi, kde jsou všechny tři díly komplet (v bohužel trochu menším formátu, který odpovídá např. MDEK od Crwe). Pokud vám nevadí english a Sláina chcete, rozhodně doporučuji jít touto cestou a cz vydání vynechat, protože rozdíl v barvách je celkem drastický a pozvedne dílko opravdu na 5* level. Jestli víte jaký je rozdíl v barvách mezi 1. (meh) a 2. (very najs) cz vydáními Batmana - Návratu temného rytíře, které jsem taky z tohoto důvodu měnil první za druhé, tak tady to násobte deseti.
  • Norri
    Norri mecenáš15.3.2020 22:27Sláine: Rohatý bůh #01
    Je to boží! Skvělý příběh a úžasná malba. Dlouho jsem hledal k Bisleyho kresbě cestu a už jsem ji našel. Sice mi pořád některé jeho polohy nesedí a nechápu "nedotaženost" některých panelů, ale celek je úchvatný. Nyní jej můžu začít uctívat. Tohle hodnocení platí pro všechny 3 knihy.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.8.2019 21:03Sláine: Rohatý bůh #01
    Pozvolný rozjezd irského Conana, který končí stylem, který mě navnadil na další čtení. Kresba je zvláštní. Na jedné straně úchvatná a na další příšerná. Zatím nevím co od toho čekat, ale něčím mě to upoutalo.
  • perak
    perak19.7.2019 14:50Sláine: Rohatý bůh #01
    Výborná kresba, ve své době to musela být pecka (no vlatně i teď stále je), určitě kvůli kresbě stojí za to vzít knihu do ruky a kochat se celostránkovými fantaskními nápady autorů, avšak příběh byl rozvláčný a tak celkové vyznění je takové spíše neutrální.
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.9.2010 14:02Sláine: Rohatý bůh #01
    Nejlepší Sláine. Bisleyho kresba je šíleně geniální a geniálně šílená.
  • flipflop
    flipflop13.5.2010 09:32Sláine: Rohatý bůh #01
    Parádní příběh i kresba
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade15.4.2008 12:17Sláine: Rohatý bůh #01
    Celkově se mi příběh líbí a kresba je skvělá, pokud jste měli možnost vidět US vydání jako já. Netopejrovo zpracování je totiž víc než tragické a celkovému dojmu škodí. MdS
  • Wiruss
    Wiruss27.2.2008 21:28Sláine: Rohatý bůh #01
    Celkem pěkné Slaina sice nijak nemiluji, ale rád si s ním něco přečtu a povětšinou se dobře bavím, ani zde tomu nebylo jinak. Dle mého to není nej. Slaine co u nás vyšel, lae je to zajímave. Kresba je výborná, lae ten tisk to je hrůza...
  • erik
    erik25.1.2008 13:07Sláine: Rohatý bůh #01
    Slušný výkon. A Bisley mi konečne sadol. Niektoré výjavy by sa hodili ako obaly metalovým albumom.
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo14.7.2005 21:20Sláine: Rohatý bůh #01
    Není to takovej krvavej nářez jako Zabiják démonů - Královna čarodějek (zatím), ale má mnohem lepší scénář a ta kresba, panejo - ty rozstřapené vlasy, do toho ty "tmavé" svaly, drsné ksichty, kostkované sukně, labužnické slupnutí soplu - to je prostě děsně cool. Drsný.
  • Erich
    Erich18.6.2004 13:57Sláine: Rohatý bůh #01
    Vyborna fantasy s neobycejne zajimavou kresbou. Cenu hanby za ceske vydani bych tomuto dilku urcite neudelil. Uz aby byl treti dil.
  • Lobodlak
    Lobodlak14.6.2004 23:46Sláine: Rohatý bůh #01
    Nechapu,jak to mohlo dostat cenu hanby nebo co to dostalo,podle mě je to nejlepší Slaine co sem čet. Modra krev je oproti tomule fakt slabota
  • Final
    Final mecenáš10.6.2004 09:39Sláine: Rohatý bůh #01
    Kde jsi třetí díle? Zasloužil by lepší hodnocení, ale české vydání se nemůže chlubit kvalitním tiskem a redakcí, jak tomu je například u Ligy vyjímečných nebo Hellboyů.
  • Slaine
    Slaine admin9.6.2004 13:35Sláine: Rohatý bůh #01
    Skvělá věc, zuřivou kresbu Bisleyho žeru a Slaine je taky můj oblíbenec. Pravda zpracování, zvláště ty barvy jsou dost vyblitý, by mohlo o něco lepší, ale že by bylo nějaký hóóódně blbý, tak jak všichni říkají, to ne. Jen doufám, že se dočkáme 3. dílu...
  • willis
    willis9.6.2004 09:57Sláine: Rohatý bůh #01
    Slaina miluju. Těch 15 procent srážím za zpracování a redakci.
  • MichalS
    MichalS9.6.2004 08:57Sláine: Rohatý bůh #01
    Keltske legendy ja muzu. Takze pribeh se mi libil, kresba je taky fajn. Zpracovani je urcite slabsi, ale mam pocit ze jsem videl nejake britske vydani a ze barvy tam byly uplne stejne. Takze cast vyhrad proti nemu se da mozna oznacit za vlastnost a ne chybu ;).
  • Ogre
    Ogre9.6.2004 08:27Sláine: Rohatý bůh #01
    Slaby pribeh, hnusne spracovanie. Dalsie diely som si ani nekupil, skoda penazi.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš9.6.2004 08:18Sláine: Rohatý bůh #01
    Hodně slabej Slaine skoro bez boje, ke konci se to začlo trochu rozjíždět, ale stejně byly tu mnohem lepší...
  • M@P
    M@P9.6.2004 08:04Sláine: Rohatý bůh #01
    Prvni velky rozjezd Netopejra s naivitou, že top komiksy se vydávají hladce. Na téhle knížce se dají nalézt chyby snad úplne u všeho: redakční práce, grafická uprava, lettering, tisk i vazba. Presto je ten komiks natolik dobry, ze si ctenare zaslouzi.
212281
Četl/a (54)
bananzluty, bierce, calvin10, Chaolinek, charvos, Darth Raelchi, DEmnoG, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, filosh, Final, flipflop, Fox01, Grrr, house192, J.Connor, James, jindroush, karl173, Killingjoke, kinak, Lawer de Sanctis, Librarian, Lobok257, Lojza, Moyek, Mr.Bolt, Nexis, Norri, Paldini, pavlosson, perak, Petrisko911 , RadimNemec, raenius, raimi, RudyRod, Schramm, SHORTY, Sir_Pete, Slaine, sleepless, tacmud, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, Velkej šéf, Vrenn, Wiw, Zbysek2410, zlejzmrd
(162)
2scha, 665+1, adam.ra, afri, AlienDr, AxusNalim, Azalin, Azbest, bananzluty, bboorreekk, Beng.D, Benji, bierce, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, bmc75, bourgeois, Braindead, Bubsy, calvin10, Cassidy, Caylen-Tor, Celestius, Chaolinek, charvos, Corteg, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, DAxik, DEmnoG, disclose, doophy, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, fel68, felis, filemon, filosh, Final, Fox01, Fréza, goodspeed, grinder, Grrr, Hades, Hamichal, horaczhlinska, house192, Hulik, illy, invape, J.Connor, James, jendavondra, Jestrab2, JindrasT, Johnny Sasaki, karel, karl173, Kazumaki, KdG, killermarf, kinak, Klatic, komik.sx, koniklec, Lawer de Sanctis, Librarian, Lobodlak, Lobok257, Lojza, M4rsellino, macomix, mainman, Markyz de Sade, Martin D. Antonín, Marvin, Masinfira, Matio, MB, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mikki.maser, Milo_Harwey, Miriyak, Mistak, monty.cl, Moyek, Mr.Bolt, mr.des, mrkirby, NecRoman, Neutrino, Nexis, Nightmare, noMster, Norri, padre_negro, Paldini, pavel, pavlosson, pechna, pennywise, Petrisko911 , Pip, POLAKST, Poseidon1978, PP, RadimNemec, raenius, raimi, RainDamage, Ricarderon, RudyRod, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, SASAN_KING, Schramm, seezeethree, SHORTY, Sir_Pete, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, songoku, Stara.kryta, t0mas, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tombal, Trimbuon, trudoš, tulipstros, Ukko, Velkej šéf, Viking, vilten, vranakx, willis, Wiruss, Wiw, xintax, yama, Yefery, z-e-d, Zack, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (15)
Blacklarch, burzum, ChaoticMan, Dr.Okamura, DracoAn, Druid, fusnix, Grynca, gwen666, hypermlok, Jabba, Kapis, Maty48, Odal , Zod
Shání (2)
suricattaontheway, yogi
Nabízí (2)
Fox01, seezeethree