Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Spáry vetřelců si od lidstva vybraly krvavou daň a za očištění svého světa od bestiálních zrůd jsme zaplatili děsivým zpustošením povrchu Země. Nicméně, objevil se i komerční přínos této pohromy – došlo k objevu neuvěřitelných vlastností krmné šťávy vetřeleckých královen. Hodlá lidstvo opět riskovat samotnou svou existenci, jen aby díky vetřelcům ukojilo své choutky?
Série Vetřelci vydavatelství Dark Horse Comics se u kritiků i čtenářů dočkala nadšeného přijetí a bezesporu ukázala, že prostředí kultovního filmu lze působivě oživit i díky komiksovému zpracování.
Jak dokazuje druhá kniha Vetřelčích omnibusů, i ta největší katastrofa se dá finančně vytěžit. A ve chvíli, kdy mamutí korporace zjistí, jaké úžasné možnosti poskytuje krmná šťáva vetřelčích královen, stává se z vesmírných přízraků slibný zdroj zisku. Jenže tyhle bytosti nejsou chovné krávy, které v poklidu čekají, až se promění v Happy Meal. Tady se za každou kapku krmné šťávy platí oceánem lidské krve.

V této knize najdete sice pouze tři příběhy, zato všechny pořádné rozmáchlé a epické. V Genocidě se lidé dostávají do války mezi dvěma vetřelčími druhy, při Sklizni se pokusí umírající vědec proniknout do samotného hnízda vetřelců a Koloniální pěchota zachycuje cestu skupiny odepsaných mariňáků k tajemnému objektu. Všechny příběhy mají jedno společné – krmnou šťávu a její osudový vliv na lidi. Objevují se tu ale i noví hrdinové a nové přírůstky do vetřelčího vesmíru. Třeba jeden velmi netypický android.

Obsahuje příběhy:
Genocida
Sklizeň
Koloniální pěchota

Obsahuje sešity sérií Aliens: Genocide #1-4 (1991-92), Aliens: Hive #1-4 (1992) a Aliens: Colonial Marines #1-10 (1993-94)

Scénář
John Arcudi, Paul Guinan, Dan Jolley (Erin Hunter), Jerry Prosser, Kelly Puckett, Mike Richardson, Chris Warner
Art
Tony Akins, Paul Guinan, Kelley Jones, John Nadeau, Allen Nunis, Damon Willis
Ink
John Dell, Jordi Ensign, Paul Guinan, Kelley Jones, Jim McDermott, Terry Pallott, Ande Parks, Bob Smith, Karl Story
Barvy
Les Dorscheid, Carl Gafford (Doug Jones, Gaffy), Matthew Hollingsworth (Matt), Pamela Rambo, Arthur Suydam
Obálka
Dave Dorman
Překlad
Martina Dari Antonínová
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7381-677-3 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-677-3 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1269 g
Stran
456
Náklad
2000ks
Cena
990 Kč
Originál
Aliens Omnibus Volume 2 (Dark Horse Comics, 2007)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 19:05Vetřelci Omnibus 2
    Tohle ještě je pořád na té top hraně vetřelčího komiksu. Krásná kresba v Genocidě a zajímavý příběh. Sklizeň už mě moc nebrala, takový princip marnivosti u lidí, kteří mají nebo dokážou všechno musí být zákonitě i tady, ale nijak zvlášť mě to nebralo, kresba také průměr. Ovšem, Koloniální pěchota je skutečně Alien opus magnum. Jak u jedničky, tak tady je ta výpravnost evidentní, co také chcete na 12 sešitů... Tolik zajímavých zákoutí, kterými se lze ve vetřelcích ubírat, je tady opravdu hodně a líbí se mi kreativita tvůrčího týmu a samozřejmě autorů a kreslířů. Tady je fakt definice slov Colonial Marines. Budování napětí skutečně hraje na příslušnou notu a až do poslední chvíle jsme netušil, jak určité věci dopadnou. 5 z 5, protože to je pecka!
  • mAGiic
    mAGiic editor24.11.2016 00:46Vetřelci Omnibus 2
    Genocida - v úvodním příběhu jsme svědky boje mezi dvěma vetřelčími druhy na jejichž planetu je vyslán tým, který má získat mateří kašičku z vetřelčího hnízda, s kterou má armáda své plány. Rozmáchlé bitvy podpořené hezkou kresbou a příběhem. 3*

    Sklizeň - zajímavá kresba, s kterou nám tvůrci servírují příběh o umírajícím vědci, jenž je otcem mechanického vetřelce, jehož újolem je ukrást z hnízda mateří kašičku pro výrobu drogy xeno-zipu. Tenhle příběh mi nezaujal, stejně jako jeho postavy a scénář. 2*

    Koloniální pěchota - nejdelší příběh omnibusu, sledujeme osudy odepsaných mariňáků, kteří křižují vesmír a bojují proti "zbroučilcům", pointa příběhu vyplyne až v samotném závěru. Mě se příběh docela líbil. 4*

    Celkově 3*
  • kadas97
    kadas976.10.2015 14:14Vetřelci Omnibus 2
    Po prvej poviedke prerušujem čítanie, lebo som našiel OMNIBUS knihu první. Ták konečne som sa vrátil k rozčítanému omnibusu a ponoril sa do sveta votrelcov a švihnutých vedcov a nejakých pseudonáboženských fanatikov. Jediné čo mi chýbalo bola Ripleyová. Bez nej nemajú príbehy ten správny švung, ale nemôže sa tam predsa pretŕčať večne.
  • samuelo12
    samuelo1212.3.2015 20:39Vetřelci Omnibus 2
    Genocida - 4*

    Sklizeň - 4*

    Koloniálni pěchota - 3*
  • kaylin
    kaylin3.2.2015 08:08Vetřelci Omnibus 2
    První dva komiksy celkem dobré, ale nic výjimečného, poslední příběh však naprosto o ničem, a to i přesto, že zabírá více jak polovinu prostoru. Není to úplné komiksové zlo, ale ani velká zábava to není. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/02/842-vetrelci-omnibus-2-45.html
  • sedw
    sedw27.2.2014 00:25Vetřelci Omnibus 2
    Genocida (4*) – První čtvrtina příběhu mě vůbec nezaujala, nakonec se ale děj dobře rozjel a dočetl jsem ho na jeden zátah. Ve výsledku tedy s příběhem spokojenost, i když nic revolučního to není, zábava však náramná. Velmi dobře byl však proveden vývoj postav. Co však tento komiks sráželo dolů je kresba, hlavně coloring, to mi opravdu nesedlo.
    Sklizeň (2,5*) – Začátek příběhu mě opravdu bavil a dost jsem si ho užíval (hlavně panely s padající zkumavkou byly parádní), ale asi po první třetině mě příběh přestal bavit a nakonec jsem komiks dočítal spíše z povinnosti. Co však zaujalo byla kresba, kdyby taková byla u prvního příběhu, tak je na plný počet.
    Koloniální pěchota (3,5*) – Kdyby byl komiks poloviční, mohlo se jednat o parádní zábavu, ale v tomto rozsahu mě ke konci již poměrně nudil. V podstatě více, než polovina komiksu byla akce, při které se děj v příliš neposunul. Vývoj postav byl, i na takovou délku komiksu, téměř nulový. Kresba byla naopak velmi příjemná a ani akční scény nebyly špatné, ale bylo jich až příliš a s trochou nadsázky se dá říct, že o ničem jiném komiks nebyl.

    Celkově tedy horší, než první díl a víc, než 3* dát nemohu.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš2.1.2013 09:48Vetřelci Omnibus 2
    Tento díl je pro mě mírným zklamáním. Z příběhů se mi líbila jen Sklizeň - a to hlavně kresbou.
  • kubanec13
    kubanec1323.11.2010 10:20Vetřelci Omnibus 2
    Vcelku překvapení, začátek mě oproti jedničce moc nechytnul, ale jinak se do toho potom začtete a musíte dočíst, jinak vám to nedá spát:))
  • doophy
    doophy30.10.2010 20:51Vetřelci Omnibus 2
    Slušná zábava, za velké peníze....
  • Kabukiman
    Kabukiman4.6.2010 19:38Vetřelci Omnibus 2
    Pohoda.
  • Mankin
    Mankin mecenáš29.4.2010 08:08Vetřelci Omnibus 2
    Oproti jednotke pre mňa rozhodne posun vpred v pútavosti. Votrelci, správne nabúchaní akční hrdinovia, sem-tam syňťáci, cestovanie vesmírom ala poludňajší výlet na bicykloch... Genocída asi najzaujímavejší príbeh, Sklizeň miestami neprehľadná, Koloniální pěchota síce ťažko prvoplánová, ale nemôžeme čakať prepracované dejové zápletky ako od Moora.
  • BlackDragon
    BlackDragon6.3.2010 14:58Vetřelci Omnibus 2
    Pribehy sa dostali od pompeznosti tykajucej sa celej ludskej rasy ku konkretnejsim situaciam, konkretnejsiemu pribehu. Vsetko sa toci okolo krmnej latky voltrecov (a la melanz Duna) co vytvara aj zavislych miesancov medzi clovekom a votrelcom a zaverecny boss pripomina bossa z Falloutu. V niektorych situaciach je zial komix prilis prekombinovany a na chvilku nezrozumitelny (alebo az nelogicky?).
    Nedosahuje kvalit prvych Votrelcov, je vsak na urovni omnibusu Votrelci vs Predator.
  • erik
    erik3.3.2010 08:13Vetřelci Omnibus 2
    Kým minulá kniha bola prísľubom, táto z uvedenej polohy rýchlo vycúvala. Sú tu tri príbehy, ktoré sa úplne vzdali hororovej atmosféry a sústredia sa na klasickú prestrelku rôzne veľkých tímov a votrelcov. Neviem, čím to je, ale aj tak jednoduché scenáre sa hemžia zbytočnými zmätočnými skokmi, úhybmi a prapodivnými zvratmi, ktoré narúšajú aj tú priamočiaru vyvražďovačku. Z nikade sa zjavujú postavy, ktoré by mali byť akože známe, odnikiaľ skáču na hrdinov votrelcoidní kríženci (podľa výzoru s opicami), okolo ktorých by sa mal točiť dej, ale sa netočí a tak ďalej. Celkovo - priemerné béčko za kopu prachov, dávam 50%.
    Na druhej strane, je tu aj niekoľko dobrých nápadov, v prvom príbehu je to myšlienka votreleckých klanov a využitie saxofónu, v druhom kresba Kelleyho Jonesa a nový typ androida určeného k infiltrácii hniezd a v treťom plantážnická scéna s podvodnými votrelcami. Kvitujem aj vyriešenie kyselinovej hrozby. Pridávam teda 5 %.
8221331
Četl/a (57)
2scha, 81splinter, adevr, calvin10, Cinema Ranger, Darth Raelchi, deefha, DEmnoG, Doctorow, emanek, Eodeon, erik, figis, filosh, Final, flipflop, Fox01, gumidekmedvidek, house192, hromotlk, hypermlok, Jabba, James, Jimbeam90, kadas97, kallenved, kaylin, Kocour, Kokuun, lantan1, Librarian, Lookass33, mAGiic, mart.in, Matthew, mineralk, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Olesh, pbabinec, pearlxjam, petad, Petrisko911 , punisher, raenius, raimi, RaptoR, Sagikkun, sedw, Sir_Pete, the.kasztan, Tomzany, trudoš, Velkej šéf, zdennanek, zlejzmrd
(236)
2scha, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Agiru, Alfi, asgardpepa, Ashek, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, bronxik, burzum, calvin10, calviti, Charlie1203, charvos, ConanVJ, Corvus, CP, CSE_AC/DC, DAN478, daniel.cermak, DAxik, deefha, DEmnoG, Dinik, disclose, DKoscik, Doctorow, Doncek4321, doophy, DracoAn, dracula, dvoracekpetr1, emanek, Eodeon, erik, farnhajt, fel68, felis, Fida, figis, filemon, filosh, Final, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., Geralt, gobers, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hamichal, Hebled, herbert, Hlavac, Holmwood, horaczhlinska, Houbař, house192, Ho_Reese, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, invape, Jabba, James, Jestrab2, Jimbeam90, jirin, jjjirik, joehot, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, kapicka, Kapis, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, keNNoslaw, keyko, KINIMODUS, Kocour, Kokuun, komik.sx, konous, kubanec13, kucik, kybl, lantan1, Leland, Lenny, Librarian, Lobok257, Lookass33, lutrix, m.abrams, maara, mAGiic, mainman, Mankin, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Masinfira, matohan, Matthew, Mauzr, mclusky, meffis, merhyx, Michal Opitz, MIKER65, mikina, mikki.maser, Mikko, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, nester, Netorack, Nightmare, noMster, Odal , Olesh, Papa Wu, pavel, pavouk, pbabinec, pearlxjam, pechna, Pepares, petad, Petrisko911 , PH79, Piros0013, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, punisher, Quintana, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, razielus, Remi LeBo, Ricarderon, RodRoder, Rowan, Sagikkun, Saiffer, Salien, Saran, SASAN_KING, sedw, Sick666, Sir_Pete, Skot, sleepless, songoku, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Till, timek, Toe, Tombal, Tomek, Tominos, Tomzany, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Velkej šéf, Viking, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, Wiruss, xai, Xeelee, xintax, xixoxf, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (15)
-spacilost-, Azik2586, deadpool, delsemela, fusnix, Jack, Mamut12, Maty48, MazeCZ, Miriyak, nixtreme, numikk, Premek, psramek, Slaine
Shání (3)
delsemela, Mamut12, psramek
Nabízí (1)
Fox01