Press kit obálka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Předloha filmu Davida Finchera.

Není to nájemný vrah z akčního filmu, ale spíš tuctový člověk, který si vražděním vydělává. Volí mrazivě věcný přístup a chce být hlavně nenápadný. Na co u toho myslí? Jak svoje činy ospravedlňuje? A hlavně… jak dlouho mu to může procházet?

Originálnímu přístupu k tématu odpovídá i kresba Luka Jacamona, která střídmě, ale velmi působivě zachází se žánrovými klišé, s barvou i panelovým členěním. Francouzský komiks, který zabodoval i v anglickém vydání, přináší neotřelý pohled na svět nájemných vrahů.

Obsahuje původní dvě alba série Le tueur, vydané nakladatelstvím Glénat:
Zabiják #01: Rána vedle (Le tueur #01: Long feu, 1998)
Zabiják #02: Ozubená kolečka (první část) (Le tueur #02: L'engrenage, 2000)


Scénář
Alexis Nolent (Matz)
Art
Luc Jacamon
Obálka
Luc Jacamon
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
akční, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7679-492-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 x 6 mm
Tisk
barevný
Váha
355 g
Stran
104
Cena
299 Kč
Originál
Le tueur #01: Long feu; Le tueur #02: L'engrenage (Casterman, 1998, 2000)
  • choze
    Neoznačil bych to za pecku, ale bavilo mě to, příběhově i kresebně a bez váhání jsem si koupil i druhý svazek. Filozofování o morálce prokládané výbuchy násilí mi naprosto vyhovuje a se studeným hrdinou jsem neměl problém. Fincherův film měl výrazně hutnější atmosféru.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš28.3. 12:08Modrá CREW #32 - Zabiják #1, 2
    Zatím asi to nejslabší, co v Modré Crwi vyšlo. Extrémně nudné - neděje se tu vůbec nic. To vše je proloženo plytkým monologem hlavní postavy, který zní jak moje úvahy, když mi bylo 13. Nevadí mi komiksy "o ničem", ale tohle prostě nefunguje a je to jen otravné. Jedna hvězda navíc za pěknou kresbu, jinak bych šel s hodnocením ještě níž.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 00:31Modrá CREW #32 - Zabiják #1, 2
    Hmm, tak nechytlo. Moc zvaneni a lamentovani nad svym zivotem co by najemneho zabijaka. Cele to ve mne vzbuzuje dojem rict si otazku proc. Proc to teda delas. A jeste mi to prislo strasne nudne a ucajdane, nedovedu si predstavit, ze to nekdo natahnul na 14 alb, chjo. Ale kresba je moc pekna, tu by chtel v necem, co by mi sedlo vic.
  • Good Games
    Good Games mecenáš3.3. 22:11Modrá CREW #32 - Zabiják #1, 2
    Pre mňa jeden z najlepších komiksov v edícii Modrá Crew. Poznám tento komiks už roky a vždy som tajne dúfal, že ho u nás niekto vydá. Preto patrí veľké ďakujem Crew a snáď bude tento thriller o zabijakovi natoľko úspešný, že sa postupne dočkáme celej série. Veď napokon to môže byť vydávané rovnakým spôsobom ako je Ekho či Okko a teda raz za čas. Veľmi ma na tom bavilo, že sa jedná v podstate o obyčajného chlapíka, ktorý je však v zabíjaní ľudí veľmi dobrý. Nie je tu tak veľa akcie, no celé je to podané tak pútavo, že som to preletel celé prekvapivo rýchlo. Skvelé a právom jeden z kultových Francúzskych komiksov. =►Celá recenzia◄=
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.2. 09:40Modrá CREW #32 - Zabiják #1, 2
    Je to takové úsporné a chladné, stejně jako amorální a cynický hlavní... no, to snad není ani antihrdina, to je prostě zm*d.

    Celkový dojem: 70%
  • louza
    Na Matze jsme si museli počkat dlouho. Čekal jsem ho už víc než před dekádou po Bullet to the Head, leč film necitoval komiks úplně věrně a vlastně nešlo ani o super dobrej biják, což je v případě snímku obsahující axe fight mezi Mamoou a Slyem skoro oxymoron. Matz každopádně má i lepší věci než Bullet a tím nej je právě Killer. Cynický nájemný vrah dávájící čtenáři ochutnant svým monologovým pojetím realitu světa. Není to úplně čtení pro citlivé povahy a místy je na hranici příjemnosti. Ale je do dobře udělaný komiks moderní téměř předrsnělé školy. Jediné co nechápu je proč až teď.
  • perak
    Vyprávění nemá velké tempo, ale přesně odpovídá naturelu hlavního hrdiny,. Nedávno jsem viděl i film, ale zatím za mne komiks určitě lepší. Těším se na další díl.
61122