Press kit obálka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Po kvapném úniku z Fort Messaoudu nese loď UCC Dolores bývalou jeptišku Mony a Kashe přes vesmírnou pustinu Karmanga vstříc záhadnému cíli. Jakou silou vládne tajemný rudý krystal? Jaká tajemství čekají v bludišti uvnitř mrtvého měsíce a lze zvítězit nad robotickou armádou? Co skrývá Kyklopovo oko, ležící mimo známý vesmír?

Obsahuje původní dvě alba série U.C.C. Dolores, vydané nakladatelstvím Glénat:
UCC Dolores #03: Rudý krystal (U.C.C. Dolores #03: Cristal rouge, 2020)
UCC Dolores #04: Poslední kulka (U.C.C. Dolores #04: La Dernière Balle, 2021)


Scénář
Didier Tarquin, Lyse Tarquin
Art
Didier Tarquin, Lyse Tarquin
Obálka
Didier Tarquin, Lyse Tarquin
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7679-475-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 x 6 mm
Tisk
barevný
Váha
360 g
Stran
116
Cena
299 Kč
Originál
U.C.C. Dolores #03: Cristal rouge, U.C.C. Dolores #04: La Dernière Balle (Glénat, 2020, 2021)
  • VanTom
    Příjemná space opera zakončuje trilogii o výpravě za mocným krystalem (plus do nitra svého původu) a pokračuje ztroskotáním na nehostinné planetě. Půjčuje si tu a tam (ve 4. knize třeba z Černočerné tmy), ale sympatickou pirátku k cíli vede s vervou, byť jednoduše se spoustou náhodiček. Akční scény trošku hledají rytmus, kteréžto drobné mínus přebíjí výpravná kresba s famózními barvami.
  • Cabal
    Četl jsem oba díly dohromady, bohužel je to jak píšou uživatelé níže, jednoduchá space opera.
  • Good Games
    Good Games mecenáš21.12.2023 09:47Modrá CREW #31 - UCC Dolores #3, 4
    UCC Dolores 3, 4 ukončuje hlavný príbeh začatý prvým dielom, ale zároveň začína nový a pravdepodobne sa bude jednať o dlhšiu sériu, keďže vo Francúzsku už tento rok vyšiel aj piaty diel série. Inak je to však kvalitné nahláškované akčné sci-fi, ktoré má sympatických hrdinov a rýchle tempo. Štvrtý diel s novým príbehom ma prekvapil a jedná sa tam o záchrannú misiu na zasneženej planéte a na mňa to fungovalo. Bavil som sa. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.12.2023 07:05Modrá CREW #31 - UCC Dolores #3, 4
    Tohle bylo kvalitativne velmi chabe a pribehove to slo brutalne dolu. Navic na me dychal dojem, ze to vlastne neskoncilo a neco bude dal, coz jsem si pak nevhal potvrdit. A to je cely ten problem, proste to nevyznelo, jako ze o nic nejde, lidi se objevovali a mizeli, a pak to nejak skoncilo. To, co me chytlo u prvni knihy, tady vubec ne.
  • trudoš
    trudoš editor27.11.2023 20:19Modrá CREW #31 - UCC Dolores #3, 4
    Tentokrát až příliš jednoduchá akční space opera. Z dobře promyšleného dobrodružství autor vybruslil velkolepým galimatyášem, ve kterém se (spoiler alert!) všichni padouši navzájem vystřílejí a intriky největšího záporáka jsou smeteny jedním rychle rostoucím stromem. Finále odyssey mladičké naivní Mony a ostříleného veterána Kashe se sice nese v duchu spousty vysvětlování jak, co a s čím vlastně souvisí v rámci předchozího děje, ale spíš než překvapení přináší zápletka pocit zklamání z nedotažených ambicí.
    Chuť vylepší alespoň hned následující příběh, který funguje maličko samostatně a dává sérii vizi možných pokračování, jež se mohou táhnout do nekonečna a ještě dál. Tady se tvůrci vrací k osvědčenému žánru vesmírné kovbojky a docela se nepářou s tím, komu to natřou a jak moc to bude bolet. Jestli tímhle tempem budou pokračovat i nadále, je otázkou, jak rychle posádka UCC Dolores projde celkovou obměnou, včetně hlavní hrdinky. Jen to zatím příliš nikam nesměřuje, což není úplně dobře.
  • louza
    Nadšení z první knihy pokračuje. Autor a výtvarník v jedné osobě sympaticky kluše v před a nenechává se zabrzdit ani odhalením dost nestandardní pointy, která sice čtenáře nevystřelí z bot, ale rozhodně jí neuhádne na první dobrou. Meze se nekladou ani v epickém souboji s finálním zlem, který je netradičně krátký, ale jak účinný. Super řež bez zbytečných plků. Autor do toho šlape dokonce tak vehementně, že stačí pěkně uzavřít celý dějový oblouk už v půlce knihy a tam bych ideálně vyhlásil konec, napařil max hodnocení a šel od válu. Leč bohužel nestalo se tak. Čeká nás tak ještě bonusový příběh z událostí po hlavním příběhu, který není špatný, ale už zbytečně nařeďuje to dobré a bůh ví co ještě přijde v budoucnu. Je fakt tak těžký napsat : sice jich teď půlka pomřela, tři zradili, jeden se zcvoknul, ale ty zbývající dva žili šťastně až do smrti? No ale když už se furt musíme k něčemu vracet, tak raději k Dolores než k Ekhu.