Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Co takhle trochu paralelní exotiky?

Mravena Draapulová a její přátelé se v dalších dvou příbězích vydávají do rovníkové Afriky a do Číny… nebo do toho, co jim v paralelním světě Ekhö odpovídá. Protože, ruku na srdce, kdo jiný by dokázal vypátrat tropickou rostlinu, jež prikónům způsobuje fatální vypadávání chlupů, a kdo jiný by si poradil s přízrakem mnicha, který už tři sta let straší v šaolinském klášteře?

Obsahuje původní dvě alba série Ekhö Monde Miroir, vydané nakladatelstvím Soleil Productions:
Ekhö: Zrcadlový svět #09: Expres Abidžan - Nairobi (Ekhö Monde Miroir #09: Abidjan-Nairobi Express, 2019)
Ekhö: Zrcadlový svět #10: Přízrak v Pekingu (Ekhö Monde Miroir #10: Un Fantôme à Pékin, 2020)


Scénář
Christophe Arleston (Scotch)
Art
Alessandro Barbucci
Barvy
Nolwenn Lebreton, Denis Leclère
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
dobrodružný, fantasy, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7679-313-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 x 6 mm
Tisk
barevný
Váha
327 g
Stran
104
Cena
299 Kč
Originál
Ekhö Monde Miroir #09: Abidjan-Nairobi Express; Ekhö Monde Miroir #10: Un Fantôme à Pékin (Soleil Productions, 2019, 2020)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.9.2023 14:03Modrá CREW #26 - Ekhö: Zrcadlový svět #9, 10
    Jak jsem tuhle sérii miloval v době svého vydání u nás, tak od 3. knihy pomalu následovalo velké zklamání. Nikam se to neposouvá, nikam to nevede. Prostě se něco řeklo, nějak udělalo a nějak dopadlo a šlus, konec příběhu. Takže už jen vlastně prozkoumáváme náš svět v rámci ekho světa - takže vše jinak - plus lze popusti uzdu multikulti korektní fantazii. Už mě to prostě neba a začíná to být velký odvar sebe sama.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.8.2023 15:50Modrá CREW #26 - Ekhö: Zrcadlový svět #9, 10
    Mám pro Ekhö velkou slabost a ne, že by devítka a desítka byly nějaká katastrofa, ale zacyklení je už alespoň pro mě dost znát a nezachránil to ani epický výlet do Číny. Zamrzela taky skoro naprostá absence lehkého erotična, jeden z trademarků a důležitých součástí Ekhö. Kolega deefha to níže zcela vystihl.
  • Norri
    Když jsem otevíral již pátou knihu Ekhö, tak jsem si říkal, že už mě nemůže ničím překvapit. Že bude po deváté a po desáté omýlat furt to samé. No… ano i ne. V prvé řadě je potřeba říct, že je zde pořád ta úžasná kresba Alessandra Barbucciho, plná úžasných a fantastických detailů, vtípky a lehké erotično. V devátém albu z Afriky jsem zjistil, že to k pobavení úplně stačí, i když se sleduje obehrané schéma. Překvapilo mě však desáté album z Číny. Schéma bylo lehce jiné a působilo to celkově mnohem komplexnější. Několik témat ze začátku alba se nečekaným dějovým obloukem na konci postupně uzavřelo a můj čtenářský zážitek byl větší než z devátého alba. Bylo tam více vtípků, více lehké erotiky a nechyběli ani netopýři v Wu-chanu a muž s taškou na náměstí Nebeského klidu. Hlavně za Čínu dávám maximální hodnocení.
  • VanTom
    V případě 9. části z Afriky jeli autoři tak nějak rutinně na neutrál a náboj Ekhä se vytrácel v nemastné neslané zápletce lemované infantilními fórky. 3 * Naopak při čínské zastávce nabrala dynamika mezi postavami (i díky náruživé akrobatce a oplzlému přízraku) na energii a typické rozvernosti, i když závěr musela sfouknout zbrkle těžkopádně. 4 *
  • Good Games
    Good Games mecenáš24.2.2023 11:52Modrá CREW #26 - Ekhö: Zrcadlový svět #9, 10
    Nové Ekhö ma potešilo a celkom príjemne prekvapilo. Priznajme si totiž, že posledné čísla z tejto hravej fantasy série už predsa len mali slabšie scenáre a prišlo mi, že sa už príliš opakujú. Tu však na mňa zabrala exotika Afriky a Číny a aj vďaka vizuálnej atraktívnosti ma to bavilo. Dokonca mi prišlo, že aj scenáre od Arlestona boli tentokrát znovu o niečo hravejšie ako v posledných číslach. Za mňa príjemná nenáročná zábava. =►Celá recenzia◄=
  • perak
    Ekho už trošku přešlapuje na místě. Možná, kdybych neznal předchozí díly, tak by to bylo ok, ale takto to už nebylo to pravé potěšení. Různých originálních vychytávek světa bez elektřiny je pomálu, částí, kde je Mravena vtělená do jiné osoby také, a když už je, tak to ani nemá ten správný náboj.
  • perak
    Ekho už trošku přešlapuje na místě. Možná, kdybych neznal předchozí díly, tak by to bylo ok, ale takto to už nebylo to pravé potěšení. Různých originálních vychytávek světa bez elektřiny je pomálu, částí, kde je Mravena vtělená do jiné osoby také, a když už je, tak to ani nemá ten správný náboj.
  • louza
    Asi jsem Ekho posledně moc přechválil, protože tentokrát už laťku neudrželo. V aktuální knize hrdinové řeší podivné línání prikónů a snaží se naverbovat artisty pro divadlo na Broadwayi. Obě zápletky jsou spíš slabší a příhody v džungli téměř infantilní. Dobrodružství v Číně mi přišlo lepší, ale těžko se celkově ubránit dojmu, že nápady docházejí Ekho se zvrtává v taškařici. Některé předchozí knihy byly o dva řády lepší.
  • deefha
    Do světa Ekhö jsem se před pár lety zamiloval na první pohled a teď jsem moc rád, že jsme se dočkali dalších dvou příběhů. Pořád je to absurdně srandovní, svižně odsýpající, nádherně nakreslené a plné hlášek, přesto mě čekalo jisté zklamání: oproti předchozím příběhům prakticky úplně zmizela nahota :-( Vždycky sice byla taková spíš jemně naznačovaná a příběhy rozhodně nebyly na erotice přímo postavené... Ale bylo to prostě příjemné jiskření, které člověk mého typu dokázal ocenit. Lechtivé narážky se nově přesunuly do textové roviny a byť jsou tradičně kvalitně přeložené, prostě to nemůže stačit. Takže se nedá nic dělat, oproti hodnocení předchozích dílů jsem tentokrát musel jednu hvězdičku ubrat.
31515
Četl/a (52)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, BadBoy, Balů103, ben_bella, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, davidek, deefha, flipflop, Good Games, Grrr, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, J.Connor, JaggedSK, James, Jay-jay, jh666, jindroush, KdG, Kouzelnik7, Lachvos, Librarian, Marty_von_Shit, Mercurio, mineralk, monte walsh, namdnas, NecRoman, Norri, pavlosson, perak, petrSF, Poseidon1978, radimisko, the.kasztan, VanTom, vita, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(125)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Alfi, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, Benji, ben_bella, binnmode, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, calvin10, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, Darker, davidek, deefha, fel68, filemon, Final, flipflop, Fox01, Future-Death, Garp, gezic, Grrr, guseppe, herrman, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, invape, J.Connor, JackOneil, JaggedSK, Jak, James, Jay-jay, jh666, jindroush, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, kapicka, Kapis, Karel Sec, KdG, Keenkeen, kucik, Lamahe, Librarian, Light, listr, Lobok257, maara, Mamut12, Marty_von_Shit, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mineralk, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Norri, o2t2, Olesh, p3tris, Paja78, Paldini, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, petrSF, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, Ricarderon, Saran, seezeethree, SickNail, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, trudoš, TZcomics, valon, VanTom, vishnar, vita, vranakx, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (17)
Berry669, Blair, CSE_AC/DC, delsemela, Draco nobilis, filosh, hahahoho, Infarkt, jjjirik, Kamoš, LuckyLjuk, Martinb, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB, Viverr
Shání (6)
CSE_AC/DC, D.K.Logic, GeorgeeW, Nightmare, Tomate, Yefery