Ukázka
Ukázka
Komplet k přečtení
Manka umřela, dospělý Cipísek s rodinou starostuje v Jičíně a Rumcajs zůstal na stará kolena v Řáholci sám.
Když doprostřed lesa dopadne neznámý objekt, bude ale muset rychle oprášit svoje loupežnické náčiní, aby uspěl v boji s novým nebezpečným nepřítelem - Vetřelcem z vesmíru.

Rumcajs returns!

Do sešitu nakreslili speciální pin-up obálky Dan Černý a Vašek Šlajch.


Scénář
Michal Opitz
Art
Dan Černý, Michal Opitz, Václav Šlajch
Obálka
Michal Opitz
Lettering
Miloš Mičátek (Mankin), Michal Opitz
Žánry
horor, humorný, sci-fi
ISBN/ISSN
Michal Opitz
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
169 x 257 mm
Tisk
barevný
Váha
95 g
Stran
28
Náklad
150ks
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 16:30Rumcajs se vrací #02
    Detská kresba sa k tak krvavým a brutálnym príšerám, ako sú Votrelci tak neskutočne nehodí, až to svojím spôsobom bizarne drží pokope a možno by ste si dokonca radi dali pokračovanie.
  • Agent24
    Agent2416.5.2020 21:16Rumcajs se vrací #02
    Rumcajs se vrací 2 díl se nedá vůbec ohodnotit. Jednička byla dokonalá a dvojka je ještě dokonalejší a kdyby šlo dát 20 hvězdiček tak i to bude málo.
    Vetřelec rve končetiny hlava nehlava a Rumcajs jako pořádný hrdina přece neuteče, ale vetřelce si pořádně namaže na chleba. Ta kresba je dokonalá.
    Michale je to BEST! 100%
  • perak
    perak22.5.2018 21:44Rumcajs se vrací #02
    První díl byl skutečně jen předehra. Zde se již rovnou jde do akce a na velice omezeném rozsahu dokáže autor skvěle vystihnout celkovou atmosféru, charakter jednotlivých postav i jejich vzájemné vztahy. A do toho nelítostný Vetřelec, který masakruje vše živé, a před nímž v Řáholci a ani v Jičíně není bezpečno. A jediným, kdo jej může zastavit se zdá, že je Rumcajs s bambitkou nabitou hodně ostrými žaludy. Už se těším, jak střet těchto dvou nesmrtelných legend vyvrcholí.
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.5.2018 16:48Rumcajs se vrací #02
    Prostě dokonalé. Ještě když to člověku přistane jednoho dne ve schránce:) Ti šťastní z nás, okdkojeni večerníčky, slintají blahem více, takový Mach s rejžákem holt nemá chybu. Nemůžu se dočkat posledního dílu, Martine, diky!!!
    EDIT: Michale, díky!!! :D

    Je to borec, že? Jooooo:)
  • trudoš
    trudoš editor17.3.2018 11:55Rumcajs se vrací #02
    „Mám dubovej kloubouk a ve vousech roj, mý jméno je Rumcajs, a to je můj boj!“
    Netuším, nakolik Michal Opitz zná Fanánkovu tvorbu, ale tenhle citát z Mein Kampf im Wald Rzaholetz naprosto dokonale vystihuje podstatu jeho komiksu. Tohle totiž není pohádka pro roztomilá děvčátka, ale rekviem za jednou érou hrdinství, odhodlání a chlapáctví. Když Clint Eastwood točil Nesmiřitelné nebo James Mangold Logana, ve skutečnosti oba chtěli vystřihnout podobný kousek, jako se povedl rodákovi z Hradce Králové. Ten možná neroztáhl své dílko na dvouhodinovou minutáž, ale zase do toho dal všechno a bez zbytečných keců - atmosféru, humor, nostalgii i brutalitu.
    Dějově nám druhý díl příliš nepokročí, ale o to důrazněji zasáhne do osudů kultovních postav. Řáholec už není tím bezpečným místečkem, co býval, a masakr, ke kterému v něm dojde, by si za rámeček nedal ani jednatřicetiletý Peter Jackson. Vetřelci holt nejsou žádní amatéři, a když přijde na genocidu savců, umí zodpovědně přiložit ruku k dílu.
  • Slaine
    Slaine admin10.3.2018 10:38Rumcajs se vrací #02
    Hodnotím dohromady 1. a 2. díl. Super pocta Rumcajsovi. Mistru Opitzovi se podařil namíchat koktejl vtípků, mimozemského masakru a, což mne příjemně překvapilo, dramatu. Hlavně u druhého dílu začíná přituhovat a člověk mimoděk začíná mít pocit, že tohle přestává být prdel. Rumcajs je tvrďák, se kterým by si nezadal ani John Rambo. Jediným negativem jen pro mne trochu moc počítačový vizuál, ale zvykl jsem si. Pátou hvězdu dávám za všude-citelnou lásku a úctu k postavě.
  • autokineton
    autokineton7.3.2018 22:42Rumcajs se vrací #02
    Opět vynikající, tentokrát dokonce s takřka s existenciálním podtónem... Řáholec a Jičín mají na mále a jediný, kdo stojí mezi naprostou zkázou je Rumcajs.... Už se nemůžu dočkat vyvrcholení, které přijde ve finále :-)
  • salamandr
    salamandr6.3.2018 23:39Rumcajs se vrací #02
    Příjemně to přitvrdilo, přidala se akce, Cipísek si sype popel nahlavu. Velmi dobré
  • mearez
    mearez6.3.2018 20:15Rumcajs se vrací #02
    To co v prvním díle vypadalo jako parodie, tady dostává serióznější nádech a hlavně je to konečně příběh o poslední Rumcajsově bitvě a o osbní pomstě. Když jsem si představoval jako malej Rumcajsův konec, Vetřelec tam rozhodně nebyl, a to byla škoda. Je to fakticky super komiks, fanda Vetřelce, nefanda Vetřelce, fanda Rumcajse, nefanda Rumcajse, tohle je kvalitní čtení a přečtěte si to hned.
  • Zack
    Zack admin26.2.2018 22:37Rumcajs se vrací #02
    Čekal jsem blbůstku postavenou na jednoduchém parodování a zíral jsem, jak dobře je to napsaný. Za mě (to platí pro oba díly) rozhodně nejen překvapení, ale i český comics obou roků.
  • Doncek4321
    Doncek432125.2.2018 14:07Rumcajs se vrací #02
    děkuji je to super, hodnocení 6 z 5!!!
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.2.2018 22:15Rumcajs se vrací #02
    Michal proste vali. Nemuzu se dockat tretiho cisla. Munchuv Vykrik me fakt rozesmal. :)
    90%
  • Landauer
    Landauer20.2.2018 21:33Rumcajs se vrací #02
    Začalo to jako blbinka, vypadá to jako blbinka, ale vylouplo se z toho překvapení roku! Rumcajs fakt mimořádně zaválcoval a podle mě se jedná o jeden z nejlepších scenáristických počinů v dějinách planety Čechy (včetně tuzemské televizní tvorby). V tomto sešitu se s nesníženou kvalitou pokračuje v napínavém příběhu, který by sváděl k laciné parodii, ale Michal jde mnohem dál. Nikdy jsem s Rumcajsem a Cipískem nesoucítil víc. Skvělé dialogy, prokreslené postavy, napínavý příběh a jako koření brutální akce... Už píšu oslavnou klaviaturu v F moll!
  • deefha
    deefha mecenáš20.2.2018 10:52Rumcajs se vrací #02
    Oproti prvnímu dílu výrazně přibylo akce, která je plná krve, slizu, kyseliny a mrtvol :-) Nesmí samozřejmě chybět rodinné dilema, černohumorné momenty a pistol nabitá tvrdým žaludem - nebo možná něčím trochu lepším? Na finální třetí díl jsem opravdu zvědavý. Pokud mi první Rumcajs atmosférou připomínal Vetřelce jedničku, tak ten druhý by se místy dal přirovnat ke dvojce (např. tupá rota "mariňáků", kteří netuší, s čím mají tu čest). Tím pádem bychom se ve třetím sešitu mohli dočkat existenciálního dramatu, jenže ona je trojka Vetřelec všeobecně dost (ovšem dost neprávem) neoblíbená, takže asi ne... Nechám se tedy překvapit a těším se moc. Sečteno a podtrženo: dobrá práce a v tuzemských končinách veskrze unikátní počin! P.S. Opravdu mě mrzí, že upoutávkové obálky uvnitř sešitu i tentokrát lákají na komiksy, které neexistují. Myslím, že by se po nich jen zaprášilo :-)
53173
Četl/a (92)
2Hitman3, 2scha, 3DD!3, adevr, Anton Whatever, autokineton, bananzluty, Becko, binnmode, blackJag, Bronn, charvos, cyboy, D.K.Logic, Darker, deefha, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, fifas, filmator, foudy, Fox01, gezic, Giskard, Glumal, Goldfinch, Grrr, hellblazer, Himlik, hromotlk, Hulik, invape, Ivan Kucera, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jiskra, kadas97, Kapis, KdG, Kerbellos, Khagrael, Kil-Khal, Killingjoke, Knuckless, Laik, Landauer, lantan1, libormatejka, Librarian, Light, Lobok257, Mamut12, Matio, mcleek, mearez, Monkey, MP, mywiel, Norri, Olesh, Ozymandias, Pej, perak, petrSF, Plechy, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, robert.hladil, SASAN_KING, Schimi85cz, seneke, sercial, Sir_Pete, SNUFKIN, Spider-man, t0mas, the.kasztan, Toe, Tomeek, trudoš, tukak, Václav Mikula, VasaX, vishnar, vranakx, Vrenn, wolfgang
(70)
2Hitman3, Alfi, Anton Whatever, autokineton, binnmode, blackJag, burzum, cyboy, deefha, Doncek4321, Draco nobilis, filosh, Fox01, fubong, Glumal, hromotlk, Hulik, husakpetr93, ikshorm, invape, James, james dixon, jankie, jiskra, kadas97, Kapis, KdG, Knuckless, Laik, Landauer, Lenny, Librarian, Lobok257, Mankin, merhyx, Michal Opitz, moiqpiom, Monkey, monty.cl, MP, Nightmare, Olesh, Paldini, pechna, Pej, petrSF, Poseidon06061978, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, Ricarderon, robert.hladil, Salien, Skot, Slaine, SNUFKIN, tacmud, the.kasztan, Toe, Trevelyan, trudoš, tukak, VasaX, Velkej šéf, Vojtěch 393, vranakx, Wiruss, wolfgang, xintax, yogi
Chce (5)
CSE_AC/DC, Elnie, filemon, Maty48, sleepless
Shání (5)
AZTeck, CSE_AC/DC, Elnie, GeorgeeW, japes
Nabízí (1)
Mrfko