Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Liga spravedlnosti je největší silou bojující za dobro, jakou kdy svět poznal. Ne každý je ale takto vnímá.

Jejich nekonečné bitvy se zlem si vybírají oběti i mimo řady nadlidských bojovníků v kostýmech. Navzdory sebevětší snaze chránit nevinné nemůže Liga zachránit každého. Aniž by to šampioni Země tušili, jejich triumf může obsahovat také zárodek jejich největší porážky. Hrdinové totiž nejsou jediní lidé, kteří čelí tragédii a mohou se znovuzrodit větší, než byli předtím. Ničemové mohou podstoupit stejnou cestu. A když jednou po této temné stezce vykročí, může je dovést až přímo k zničení Ligy spravedlnosti…

Obsahuje sešity série Justice League (New 52) #7-12 (březen 2012 - srpen 2012)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).

Identický dotisk brožované verze v listopadu 2017 (v tiráži je pouze změna tiskárny)


Scénář
Geoff Johns
Art
Carlos D'Anda, David Finch, Gene Ha, Jim Lee, Ivan Reis, Ethan van Sciver
Ink
Mark John Irwin
Barvy
Gabriel A. Eltaeb (Gabe)
Obálka
Jim Lee, Alex Sinclair
Lettering
Nikola Žogliková
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-455-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
542 g
Stran
176
Cena
399 Kč
Originál
Justice League #02: The Villain's Journey (DC Comics, 2013)
Varianty
Liga spravedlnosti #02: Zrození zla (paperback) (2014)
Liga spravedlnosti #02: Zrození zla (pevná vazba) (2014)
Liga spravedlnosti #02: Zrození zla (limitovaná edice 52ks) (2014)
  • Palebras
    Po seznamovacím prvním dílu, kdy s Ligou změřil své síly Darkseid, se posuneme v čase o pár let dopředu, aby partě klaďasů zatopil další záporák. Velice mi na rozdíl od předchozího dílu vyhovovalo nastolené pomalejší tempo. Zatímco v jedničce se jednalo o globální katastrofu a invazi Darkseida, takže všechno vybuchovalo a bylo předurčeno k absolutní destrukci, ve Zrození zla na scénu přichází záporák, který ve své podstatě nemá za cíl zničit celou planetu, nýbrž pouze Ligu spravedlnosti. Záporák sám o sobě se mi hodně líbil a jeho motivaci jsem mu věřil, ba dokonce možná s ním trochu i soucítil. Chemie mezi členy Ligy je skvělá a funguje perfektně. Začínají se více budovat vzájemné vztahy, důvěra a přátelství ale taky nevraživost a rozdílné názory. Celkově scénář hodnotím velice pozitivně, protože dokázal vtáhnout od samého začátku až do konce. Kresba opět parádní jako v případě prvního dílu, takže zde není co vytknout. V případě Zrození zla jdu s hodnocením ještě výš než v případě předchůdce , protože jsem se po celou dobu královsky bavil!
  • tom173
    Skáčeme pět let dopředu a vztahy mezi hrdiny jsou už rozvinutější a Johns tak má s čím pracovat. Oproti jedničce tady postavy jenom nehláškují, ale skutečně něco řeší. Zajímavá linka je mezi Wonder woman a Stevem Trevorem, Záporáka jsem neznal, ale je dostatečně zajímavý a lize docela zatopí. Celkově pokrok od prvního dílu a série se vyvíjí skvěle.
  • Johny87
    Také super. Trosku slabší, ale chvalitebné.
    Spoiler: na chvíli tam bude Green arrow, ale stejně ho vykopnou, což mě trochu zamrzelo. Opravdu dobré.
  • Cinema Ranger
    Bohužel, po prvním díle je tohle slabý odvar. Moc mě to nebavilo, tak snad příště líp, ale je jasný, že u Johnse se zázraky nedějí pořád. 55%
  • Lenka.Vílka
    Opět si povzhdechnu, že čtu až teď. Protože tady se s tím nemažou a hutně budujou dopředu. Do další série. A spousta věcí mi začala dávat smysl! No, co, popojedeme. Byla jsem dost zmatená z děje. Tady se lítá z jedné scény do druhé, takže mi to nesedělo slepené v celku. Ale to nemění nic na tom, že jsem se bavila (a nebyl to proto dostačující důvod ke snížení hodnocení). Děj od poloviny začne dávat větší smysl, takže se to vážně zlepší. A další problém je, že se děj odehrává v dlouhé časové době a ještě k tomu dlouho po prvním dílu. Takže to působí skoro jako epizody, které tvoří něco jako celek. Co mi nevadí je Trevor na takovém prostoru (což v tomhle dílu dává smysl). Mám pro něj slabost. A že tady chudák hodně dostane. A tím nemyslím dárky k narozeninám.

    Jenom to nebylo zase až tak moc napínavé a nebyla jsem vtažená do děje. Ale užila jsem si údolí duší. Na 386%. Druhý díl nejsou barevné orgie jako první a já vážně nevím, zda jsem za to ráda nebo ne. Že bych se rozhodla ve trojce? Hmm. Kresbou jsme stále v mainstreamu, který prostě prodává. A jo, já se nechala koupit bez keců.

    ("Jednoho chlápka, co nic neumí, už máme. Jestli si Batman zvrtne kotník, tak ti zavoláme...Jenom kecám. Nezavoláme mu." ... "Díky.")
  • mike731
    Do metra fajn, ale nijak zvlášť mě to neoslnilo. Největším mínusem pro mě byl Steve Trevor, který je tu za hrozného ubožáka.
  • mike731
    Do metra fajn, ale nijak zvlášť mě to neoslnilo. Největším mínusem pro mě byl Steve Trevor, který je tu za hrozného ubožáka.
  • hroubek
    Osobně jsem čekal, že Zrození zla bude navazovat na předchozí díl, a ono ne. Geoff Johns z toho krásně vykličkoval, když posunul děj o pět let dopředu. Díky tomu rozhodnutí funguje, daný konflikt, záporák a hlavně zvraty, které přišly. Hodně mě sedl tón v jakým je příběh vyprávěn a jak moc se to odráží na postavách. Johns některé věci urychluje a zjednodušuje a je to škoda, protože by si zasloužily větší prostor(flashbacky, Amanda Wallerová, Martian Manhunter). Ze všeho nejvíce, mě ale těší, že členové Ligy nejsou dokonalí a dělají spoustu chyb. Liga Spravedlnosti: Zrození zla je dobrý komiks s fajn nápady a já se těším na další díl.
  • karl173
    karl173 mecenáš22.1.2018 21:41Liga spravedlnosti #02: Zrození zla (paperback)
    Po předchozím dílu který byl hlavně o seznámení s postavami, teď přišla řada i práci se záporákem. Nebyl to určitě ten nejlepší záporák, kterého jsem zažil, ale líbil se mi celý ten nápad. Také velice kladně hodnotím řešení vztahů mezi superhrdiny. Johns sice rozhodně není první kdo s tím přišel, ale zpracování bylo velmi povedené. Pobavili mě první dva sešity než začal hlavní příběh. Zkrátka tohle byl pohodový superhrdinský komiks, který mě bavil po celou dobu a nabídl víceméně vše co takový komiks má mít. Kresba byla opět skvělá a i když se na ní nepodepsal jen Lee, tak i zbylí kreslíři rozhodně neudělali ostudu. Jediné co tento komiks postrádá je trochu více originality a možná by neuškodilo jít ještě trošku do hloubky, ale jinak za mě fajn počtení. 80 %
  • PKD
    Střídání kreslířů zde i v jiných comicsech,je vždy (tedy i zde),iritující. Scénář průměr. Na 4 hv.to dotrahuje jen díky Jimu lee,to je jasný.
  • Fry
    "Liga spravedlnosti #02: Zrození zla" - První díl jsem sice četl už před hodně dlouhou dobou, ale ono listování staršími díly k tomu čtení tak nějak patří. A možná i díky tomu mě právě tahle kniha tolik bavila. Nemám moc rád představovačky, takže vhození do děje hned z kraje knihy spíše vítám, než zatracuji. Jde vidět, že Geoff Johns je i po tolika letech stále skvělý scénárista, který dokáže lehce zaujmout a přitom i pobavit (viz. škádlení mezi Lanternem a Batmanem). Příběh je pak úplně jiná liga, protože knihu odkládáte až ve chvíli, kdy dojdete na poslední stranu. Přidejte k tomu nádhernou kresbu Jima Lee a nemáte co vytknout ... Za mě 5*!
  • sedw
    Po výborném prvním díle přišel druhý, který byl ještě lepší. Prolog nám odhalil něco o Stevovi a o náhledu lidí na Ligu. Sešit s Green Arrowem vážně pobavil, příjemný a nevtíravý humor. Hlavní příběh pak nechal Ligu sáhnout si na úplné dno, vše bylo napsáno napínavě a já byl skoro schopen uvěřit, že by to tentokrát nemuseli zvládnout. Potěšilo mě, že se nakonec nekonal žádný patos, ale vše bylo pojato velmi realisticky. Záporák za mě na jedničku. Takhle kdyby vypadal běžný mainstream, to by byla paráda!
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš24.1.2016 12:56Liga spravedlnosti #02: Zrození zla (pevná vazba)
    Přesně to, co bych od superhrdinské týmovky chtěl a ještě mnohem víc. Legrační popichování mezi sebou a nechtěný casting chudáka Arrowa vystřídá příběh, který volně vychází z jedničky. Svět si zvyknul na Ligu spravedlnosti a na to, že ta každý týden namlátí nějakému superzáporákovi natolik, že odmítá zvolené "obyčejné" vůdce a byrokraty. Liga spravedlnosti si musí projít připomínkou minulých utrpení, aby pochopila co skutečně znamená být pro lidstvo hrdiny. Za mě plný počet, kresbu Jima Leeho snad ani nemá cenu hodnoti. Postěžovat si musím na papír, který se lepí k sobě a při rozlepování mi oprýskal barvu na několika stránkách.
  • J.T.honza
    Ale jo. Po minulé, v mnoha směrech průměrné knize, se tady, zdá se, začíná klubat něco smysluplnějšího. Ve svém jádru je to pořád v podstatě klasický superhrdinský komiks s hromadou klišé, otravně heroických hlášek a vtipů, které jste viděli tolikrát, že vám z nich už ani ten koutek necukne, ale líbilo se mi, že na pozadí a v epilogu se rozjíždí pravděpodobně mnohem ambicióznější, zastřešující příběh, který nás teprve čeká. A na ten začínám být doopravdy zvědavý, tak doufám, že se jej brzy dočkáme a já se Johnsovi budu moct omluvit, že jsem ho v prvním booku podcenil a zapomenout i na ten zbytečný, nelogický odchod jedné z hlavních postav.
  • jh666
    Hlavním tahounem komiksu je bezpochyby Leeho kresba, které se bohužel ale dočkáme až ve třetí sešitu. Příběh jako takový hodnotím jako mírný nadprůměr. \"Týmovka\" s Green Arrowem byla vtipná, ale nedůležitá. Zrození zla mělo pak problém s rozjezdem. Nakonec ale všechno vygradovalo ve skvělém finále. Kladně hodním také flashbacky o střípcích minulosti jednotlivých postav. 78 %
  • luky.kuky10
    Opravdu tomu nechybí plnej kýbl zábavy, a akce. Potěšila mě účast Green Arrowa, a strašně bych byl rád, když by se k JLA připojil:) Tak třeba uvidíme jak to bude v dalších dílech a že se s ním ještě setkáme. Příběh je slabší, to je fakt, hodnodím ale zábavnost. A zábava je u téhle knihy na prvním místě (společně se skvělou kresbou mého oblíbence Jima Lee).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.10.2014 21:15Liga spravedlnosti #02: Zrození zla (pevná vazba)
    Když pominu - no, ehm - něco docela zásadního jako je velmi průměrný příběh, tak s potěšením shledávám, že humor se z této série nevytratil. Proto nevyprchává ani mé potěšení ze způsobu, jakým Geoff Johns partičku JLA pojal. Neutápí vše v supermanovském patosu, nýbrž přidává velmi vtipné dialogy a nebere se/to tak hrozně vážně. A tvoří střízlivě, žádné scénáristické eskapády. Na superhrdiny dobrý!

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.10.2014 21:15Liga spravedlnosti #02: Zrození zla (paperback)
    Když pominu - no, ehm - něco docela zásadního jako je velmi průměrný příběh, tak s potěšením shledávám, že humor se z této série nevytratil. Proto nevyprchává ani mé potěšení ze způsobu, jakým Geoff Johns partičku JLA pojal. Neutápí vše v supermanovském patosu, nýbrž přidává velmi vtipné dialogy a nebere se/to tak hrozně vážně. A tvoří střízlivě, žádné scénáristické eskapády. Na superhrdiny dobrý!

    Celkový dojem: 70%
  • Shpeckk
  • erik
    Kým prvá kniha bola plne v réžii svojho vlastného „predstavovacieho“ príbehu, druhá trpí všetkými neduhmi týmoviek postáv s vlastnými radami. Spomínajú sa kadejaké iné udalosti, miešajú sa postavy i motívy... Knihe neprospela ani kresličská výpomoc, Gene Ha mi nesadol. Páčilo sa mi, ako bol zosmiešnený Green Arrow, sťa odraz kvality seriálu Arrow to nemalo chybu. Johns nanešťastie začal filozofovať a ešte si aj z prsta vycucal akúsi dôležitosť Trevora. Žiaľ, scenár skĺzol na úroveň tu vydaných mdlôb zvaných Green Lantern alebo Flash. Našťastie, je tu dosť akcie i vtipu v konfrontácii všetkých zúčastnených, a preto mi to ako odpočinková záležitosť prišlo fajn.
  • kaylin
    Jsem kritický, ale nemohu si pomoct. Tohle by měla být jedna z vlakových lodí nakladatelství DC, pokud ne vlastně ta hlavní, protože tady je opravdu ta největší síla superhrdinů. Jenže pod rukama Geoffa Johnse se z toho stává sladkobolné melodrama, nebo možná rovnou telenovela, která je sem tam prodchnuta nějakou tou efektní akcí anebo alespoň dobrou hláškou. Proč znovu sledovat, jak si sedm nejmocnějších lidí nemůže poradit s něčím, co se vzalo odnikud, i když je zde samozřejmě daná minulost, aby pak najednou, v jedné rychlé akci, která má ještě morální poselství, mohlo být všechno vyřešeno, a šlo se dál, k podobnému záporákovi? Ano, jsou zde nějaké následky, jsou zde nějaké prvky, které mohou mít i vliv na další dění, ale jak říkám, tohle má být vlajková loď, to má být skvělé, ale ne, aby to jen celkem skvěle vypadalo. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/10/761-liga-spravedlnosti-2-zrozeni-zla-40.html
  • Schramm
    Musím předeslat, že s výjimkou X-Menů nejsem zrovna fanda týmovek - a právě proto je pro mě Johnsova Liga spravedlnosti ohromným překvapením. První kniha byla jen solidní úvodní rozjezd, kde se Johns držel docela zpátky a stál ve stínu Jima Lee. Dvojka už je ale zase dál. Jasně, je to mainstream, ale vzorový mainstram. Krystalická a přitom myslím si nikoliv blbá zábava. Bavila mě komunikace mezi hlavními postavama a jejich vzájemné utahování si ze sebe, baví mě ovšem i vývoj, ke které mu jsou nuceni, baví mě sledovat to, jak se z bandy solitérů stává skutečný tým. Přitom příběh má spád, ale je vyvážejněší než minule, kde to byla v podstatě skoro jenom akce. A příběh má nejen spád, ale troufám si říct, taky myšlenku, kterou mu dává zajímavý záporák. Sečteno podtrženo, měl jsem za to, že budu Ligu spravedlnosti ignorovat. Ale chyba lávky. První kniha tohle odhodlání nahlodala a dvojka ho poslala rovnou do věčných lovišť!
  • Staník
    Naprostá spokojenost. Super příběh, o mnoho lepší než jednička! Doporučuju, 5/5.
1947196
Četl/a (80)
3DD!3, Al0f0k, Blackmoor, Blockholm, Bronn, Cinema Ranger, Clarkos, ConanVJ, cyboy, dajik, Davidos402, Elizabeth, erik, Fanda, fvalek1, Georgíno J., Harlequeen, henrycruel, hroubek, hypermlok, James, Jáňa, japes, jh666, Johny87, Jonathan Arbuckle, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, Kiko, Ladinek82, lantan1, Lenka.Vílka, Mamut12, maravenger, mart.in, Mates17, me, mearez, MEGA, MichalR, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, MP81, Mr. Baboon, mywiel, namdnas, NecRoman, Olesh, ondra kenway, Ozymandias, Palebras, pearlxjam, petad, PKD, PrastenejCitron, Prostě_Štěpán , punisher, puolpm, RedButton, rewkon, Schimi85cz, Schramm, Shpeckk, Sir_Pete, SkillJam, slavik38, Spacecore, Spike, taidana, TheDoctor, the_proph, tom173, Tomket.Tom, vishnar, w3cMarkus, yogi, zlejzmrd
(133)
2scha, 665+1, Alfonzo, Alfred, BadBoy, Badgu.y1902, beanek, blackJag, Blackmoor, bmc75, burzum, Caylen-Tor, CHester Turner, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Davidos402, DAxik, deadpool, DegiCZ, Denis, Elizabeth, erik, Filip123, fvalek1, Georgíno J., grinder, hellblazer, henrycruel, herbert, hroubek, hyba1991, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, Infarkt, J.T.honza, Jack043, James, Jáňa, jh666, Jimbeam90, jjjirik, joehot, Johny87, JORDY, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, Keenkeen, kendor007, Kiko, komik.sx, listr, Mamut12, maravenger, Mates17, mcezik, me, meffis, MEGA, mgeralt, MichalR, mikado, mineralk, miuanek, monty.cl, MP81, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, mstefl, namdnas, NecRoman, noMster, Nyxxie, Olesh, Palebras, pearlxjam, pechna, pk123x, PKD, podzimator, Prostě_Štěpán , punisher, puolpm, Radkos, RedButton, rewkon, Ricarderon, Rickettsia, RodRoder, Roiser, Rumburaq, saja, Salien, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, segy, Shpeckk, Sir_Pete, SkillJam, Skot, slavik38, Spacecore, Spike, Staník, stanleystar, suricattaontheway, tacmud, taidana, TheDoctor, the_proph, Till, Toe, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TommyBOYER, Toren, Valis, vishnar, Vítek, Wargeron, wesi96, xintax, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (13)
Azik2586, Braindead, delsemela, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, FatMonster, gezic, Grebenda, Jack, Jak, PumpingArrow, Sebastian the wise
Shání (3)
Clarkos, FatMonster, gezic
Nabízí (3)
3DD!3, suricattaontheway, Wargeron