Košík plný hlav - obálka pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Budou padat hlavy...

June Branchová je v průšvihu. Zůstala lapená na Brody Islandu a nemá kam utéct. Jejího přítele Liama unesla čtveřice krvežíznivých uprchlých trestanců, kteří se nezastaví, dokud ji nenajdou. Jediné, čím se může chudák June bránit, je prapodivná vikinská sekera s děsivou mocí – hlavy lidí, které setne, totiž stále mluví. Pokud má June zachránit Liama i sama sebe, bude muset zachovat chladnou hlavu... a nebo radši rovnou plný košík hlav!

Obsahuje sešity série Basketful of Heads #1-7 (říjen 2019 - květen 2020)
Vyšlo jako 10. svazek edice DC Black Label.


Scénář
Joe Hill
Art
Leomacs, Riccardo La Bella
Ink
Leomacs
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Reiko Murakami (Raqmo)
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Jan Kukrál
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
horor
ISBN/ISSN
978-80-7679-383-5 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
710 g
Stran
184
Cena
599 Kč
Originál
Basketful of Heads (DC Comics, 2020)
  • Svraster
    Svraster4.2. 00:11Košík plný hlav
    Tohle mě hodně bavilo, mám rád "béčkový" horory a tohle má spád, sympatickou hlavní hrdinku a kresba k tomu skvěle sedí.
  • sedw
    sedw19.11.2023 15:22Košík plný hlav
    Naprostá spokojenost. Příběh, který parádně odsýpal, ale nebyla to jen bezduchá vyvražďovačka, ale byl zde i super nápad. Kresba k typu příběhu a atmosféře seděla, takže naprostá spokojenost.
  • delsemela
    delsemela13.10.2023 09:49Košík plný hlav
    Od Hilla jsem čekal přesně něco na tento způsob ! Po famozním Plášti je to zase parádně vymyšlený příběh, autor má opravdu neuvěřitelnou hororovou fantazii ! Za všechno tady může jedna vikingská sekyra, která proplétá celý příběh, kde nejsou hluchá místa a děj pořádně odsýpá....K tomu všemu skvělá kresba jako z 80-tkového ABC, úplně jsem se na tom americkém venkově viděl :-) , Obálka a bonusový materiál jednoduše top ! DC black label vydává dobrý pecky !!! za mne opravdu skvělý počin !!!

    celkové hodnocení: 90%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 17:27Košík plný hlav
    Hele jo, tohle mi fakt sedlo. V podstatě jednoduché, ale funkční. Co bylo ale příjemné zjištění, že onen komentář viz předešlá věta, mi mohla vypadnout z úst až na samotném konci po dočtení celé knihy. Kniha byla plná zvratů a naprosto odlišných výústění v naprosto běžných životních situacích. To jsem vážně nečekal, že se to bude ubírat tímto směrem a do toho ty hlavy, wtf, proč ,ale prostě to berete, že to do toho světa patří. Velmi zdařil éa povedené dílko s velmi funkční a čitelnou kresbou. Obályk mě rovněž uchvátily a bonusy bych vyházel, přišly mi dlouhé, ukecané a nezáživné. Jinak je to jako celek naprosto funkční a dovedu si představit, že čtu dalšího Hilla. Paráda.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš4.8.2023 06:49Košík plný hlav
    „Policajti jsou placený za to, aby byli venku pro lidi v jejich nejhorších chvílích.“ Pod DC patrí edícia Black Label, v rámci ktorej vychádzajú drsné veci (Batman: Zatracení alebo Wonder Woman: Mrtvá země) a aby bola sranda, tak pod Black Label spadá Hill House Comics, pod ktorého hlavičkou vychádzajú ešte brutálnejšie veci. Prvotinou sa pred rokmi stal Košík plný hlav a každému z vás už zrejme docvaklo, že jej zakladateľom je legendárny syn legendárneho otca. Joe Hill je u nás dobre známa firma (Zámek a klíč, Plášť) a škrabanec na brnení mu nespôsobí veru ani Košík plný hlav. Je to drsná vec okorenená WTF čiernym humorom, ale vďaka hlavnej hrdinke zostáva naďalej uveriteľnou jazdou, kde síce splatter/gore hrá prím, no vďaka sympatickej June vás zaujíma, ako to skončí, budete jej držať palce. Scenár si sem-tam berie rôzne inšpiračné zdroje kde-kade (atmosférou prímorského letoviska azda môže pripomenúť Benchleyho resp. Spielbergove Čeľuste; ostatne ostrov sa nie zo srandy volá Brody Island), ale v jadre zostáva sám sebou: originálny, svieži a v rámci možností nepredvídateľný. Ako slávny otec, i Joe si uvedomuje, že najväčšie zlo predstavujú obyčajní ľudia, ktorí majú v spoločenstve vynikajúcu povesť, rozdávajú úsmevy na všetky svetové strany a majú dokonale pokosené záhrady. No akonáhle sa za nimi zatvoria dvere, odhodia masky a ukážu svoje skutočné, pravé tváre. Ďalšou spoločnou vecou, ktorá syna spája s otcom, je záľuba v používaní mysterióznych predmetov. Nejeden raz ich pritom vôbec nezaujíma, kde sa vzali (a prečo), ale proste len to, že SÚ (u otca to bola napr. zubná protéza v poviedke Zuby alebo mobil v Telefóne pána Harrigana, u Joea pre zmenu plášť v Plášti a teraz mystická nórska sekera z 8. storočia). Nakreslené je to Talianom Leomacsom perfektne (vypomohol mu rodák Riccardo La Bella a mignolaovský farbiar Dave Stewart). Poteší pevná väzbe s prebalom a viacero bonusov (medailóniky autorov a rozhovor s nimi + galéria alternatívnych obálok). Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-kosik-plny-hlav-komiks
  • louza
    louza30.7.2023 00:52Košík plný hlav
    Naprosto bez diskusí Joe Hill v instantní vrcholové formě. Krásná dívka v nesnázích. Uprchlí vězňové. V bouři odříznutý poloostrov. Sekyra, která místo smrti rozdává život. Totální paráda a absolutní turn pager. Autor svůj příběh kapitolu od kapitoly krásně posouvá. Kresba je nádherná. A morbidní téma je místy až směšné v tom nejlepším Jacksonovském duchu. Kdyby tohle Peter natočil v osmdesátkách, byl by to kult. Takhle se musíme spokojit "jen" s krásně nakresleným komiksem, který dýchne na čtenáře dobovou nostalgii. Skvělá věc.
  • Good Games
    Good Games mecenáš12.7.2023 15:20Košík plný hlav
    Joe Hill znovu dokázal, že po svojom otcovi zdedil nemalý talent. Košík plný hlav má veľmi vydarenú atmosféru hororových slasherov z 80. rokov, sympatickú hlavnú hrdinku, vydarenú kresbu a hneď niekoľko rozkošných hororových scén. Škoda toho, že tesne pred koncom nastáva dlhšie vysvetľovanie príbehu, ktoré mi predsa len trochu zobralo vietor z plachiet. Inak však dokonalá zábava. =►Celá recenzia◄=
  • MisaNuff
    MisaNuff2.7.2023 15:57Košík plný hlav
    *spoiler alert! Toto mi tak nesedlo. Má to dost předpokladů být pecka, ale na první čtení fakt nee. Přišlo mi, že se to hrozně dlouho rozjíždí. Snad 3 sešity z těch celkově 7 jsem si říkal, že se pořád nic neděje, co jsem si vlastně o knize nepřečetl v popisu (holka s magickou sekerou usekává hlavy, které pak pořád mluví). No a pak to bylo klišé za klišé. Hned jak zmínili, že je to ostrov, tak jsem si říkal, že určitě přijde bouřka, která jej odřízne a nepůjde elektřina. Jop, přišlo to hned. Pak jsem si říkal, o čem to tak asi může být, když jsem skoro v půlce a furt se nic nestalo, tak asi všichni lžou a není to tak jak se na první pohled zdá. Jop, všichni lhali. Ty zvraty jsou ale takové očekávatelné, nechci přímo napsat nudné, ale .. nebavilo mě to, nic co bych už nečetl mnohokrát a lépe napsané. Dále, většinou to moc neřeším, ale neseděla mi ani kresba. V některých panelech je hlavní hrdinka pěkná, v jiných naprostá šereda. Panely jak kdyby fotila holka na Instáč (přes zadek, vystrčený zadek apod.). Některé scény nedomyšlené, třeba jak přeskočí tu kládu na zemi, ostrá větev je na druhé straně, v dalším panelu už ji má v ruce a otočenou ostřím naopak. Nebo dost scén se sekerou nedává smysl s nápřahem apod. Normálně toto fakt neřeším, ale po právě dočteném Pošťákovi, který je naprosto dokonalý, jsem si tohoto prostě všímal. Papírově to má všechny předpoklady být super, ale mě to totálně minulo.
  • Cabal
    Cabal18.6.2023 21:07Košík plný hlav
    Osmdesatkovy slasher v komiksovem podani a jeste povedeny. Parada, lahudka od Hilla, ktery proste umi.
  • faster86
    faster8617.6.2023 09:46Košík plný hlav
    Super věc, které odpustíte i menší nesrovnalosti v chování postav, děj odsýpá, zvratů je tu tak akorát. Jako úvodní věc do Hillhousu asi Hill nemohl vypustit lepší věc. V krátké době vypustili v crwi 2 super komiksy a to je tenhle a Každý jeden den (který je o nějaký ten kousek lepší). Doufám, že v inprintu Hillhouse bude Crew pokračovat ideálně tak 2 komiksy ročně.
31193
Četl/a (72)
123peta, 2scha, Alfi, AlmightyMates , Benny, Black Bro, yo, Bubákolog, Cabal, charvos, conan114, Darker, Darth Raelchi, Davispear , delsemela, Dezodoo, farnhajt, faster86, fifas, filemon, flipflop, Future-Death, Garp, George Walker Bush, Good Games, hellblazer, IndyP, instageek_cz, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jiskra, Josh, Kaluž, Keno, Kil-Khal, kinak, Lachvos, Laik, lantan1, Light, Mercurio, MisaNuff, mstefl, Mysak92, Nexis, oleav, Onkel 1928, opytz, Palebras, pearlxjam, pechna, PeNNy, petad, petrSF, Poseidon1978, sedw, Sir_Pete, Spike, Stara.kryta, Svraster, t0mas, tomkalhotka, Tony TwoDee, trudoš, vranakx, Zbysek2410, zgrywus, zipiik, Zlord_Antijezis
(120)
123peta, 2scha, Alfi, AlmightyMates , Ash Pointak, bboorreekk, Beng.D, Benji, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, Bubákolog, Cabal, calvin10, charvos, cobe, conan114, CSE_AC/DC, D.K.Logic, Dalamar, Dali, Darker, Davispear , Deckard, deefha, delsemela, Denis, Dezodoo, DKoscik, farnhajt, faster86, fifas, filemon, filosh, flipflop, Fox01, Future-Death, Glumal, hellblazer, herbert, herrman, HevyEli, IndyP, Infarkt, instageek_cz, invape, Jabba, JackOneil, James, Jay-jay, jeanbaklajean, Kaluž, KarlosJB, KdG, Keno, kinak, koudak89, Kouzelnik7, Laik, lantan1, listr, Lojza, maara, Mamut12, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, Mitak, MP, mstefl, Mysak92, Nexis, OldaB, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, PeNNy, petad, Petr, petrSF, PH79, Poseidon1978, RicHard. , RudyRod, Ruw, Saran, schefik, sedw, Sir_Pete, Skot, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, tomkalhotka, Tony TwoDee, trudoš, Valdaufinka, VanTom, vranakx, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zgrywus, zipiik, Zlord_Antijezis
Chce (30)
Abstinent, Berry669, Blacklarch, deadpool, Draco nobilis, Erich, Fida, gumidekmedvidek, hypermlok, illy, JaggedSK, Jimbeam90, KarlosJB, Kiko, maitreja, Maty48, monty.cl, Nightmare, Norri, Olesh, pavel, Radkos, SickNail, Sikk, sleepless, T3ss, TenCoJeZbytečnej, tom173, tukak, Ukko
Shání (3)
Nightmare, Šedo, SickNail