Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Kolportérky Erin, Máca a Tiffany se v prehistorické minulosti konečně setkávají s dlouho pohřešovanou kamarádkou KJ, přičemž odhalí tajemný původ cestování časem a využijí cokoli, aby se dostaly zase domů. Je to příběh o násilí, krveprolití a mateřství z pohledu čtveřice dvanáctiletých dívek z drsných ulic roku 1988.

Obsahuje sešity série Paper Girls #11-20 (únor 2017 - únor 2018)

Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Cliff Chiang
Ink
Cliff Chiang
Barvy
Matthew Wilson (Matt)
Obálka
Cliff Chiang, Matthew Wilson (Matt)
Lettering
Andrea Nekvapilová
Překlad
Michael Talián
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
akční, dobrodružný, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7679-142-8 (Crew)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
670 g
Stran
252
Cena
599 Kč
Originál
Paper Girls #03, Paper Girls #04 (Image Comics, 2017, 2018)
  • trudoš
    trudoš editor15:20Paper Girls, kniha druhá
    Příběh konečně nabírá konkrétní tvar, dosud nejasné souvislosti se začínají vyjasňovat, stejně jako role ne tak úplně srozumitelných aktérů. Brian K. Vaughan opět dokazuje, že jakmile dojde na propojování žánrů, nebojí se absolutně ničeho, což je stejnou měrou matoucí jako fascinující. Matoucí především v okamžicích, kdy ke slovu přijdou klíčové zvraty a čtenář musí hodně popouštět uzdu své fantazii, aby pochopil, jakým směrem se autorova fantazie ubírá. Fascinující pak vodopádem nápadů, které i přes svou šílenost působí ohromujícím dojmem.
    Přitom ve svém důsledku nejde o nic klasičtějšího, než je tradiční boj mezi mladými ideami a starým pragmatismem. Těžko se zatím stavět na jednu či druhou stranu, protože pochopení má člověk pro obě, třebaže nemusí souhlasit s jednotlivými kroky, jakými dosahují svých cílů. Zároveň vyprávění funguje jako skvělá paranormální jízda čtveřice kamarádek, jež se ani nestačily poznat a už zažívají jedno spektakulární dobrodružství za druhým. Excelsior!
  • Denis
    Denis17.12.2022 15:46Paper Girls, kniha druhá
    Od paper girl som toho veľa nečakal, ale ALE ALE toto bola jazda neskutočne mi to sadlo. Tato séria ma za mňa len plusy. Štyri hlavné postavy skvelo napísane. Mál som pocit že každá vedľajšia postava tam niečo znamená, každý chcel dosiahnuť svoj ciel. Výborne nakreslená, kresba mi úplne sadla. V deji som sa vôbec nestrácal netreba sa toho báť v poslednej knihe je to zložitejšie ale chápem prečo to tak autor spravil chcel podtrhnúť že sa to deje zároveň. Mňa koniec ako dostal. Kto miluje cestovanie časom MUST HAVE. 5/5 (Hodnotím ako celok lebo je to jedna veľká jazda)
  • Norri
    Norri mecenáš8.11.2022 13:48Paper Girls, kniha druhá
    Skvělé pokračování první knihy. Přestože je tato kniha poměrně tlustá, tak jsem ji zhltnul na posezení. Cestování v čase bývá pro příběhy často smrtící, ale tady všechno pořád funguje. Děj a jeho časové smyčky jsou hodně komplikované, ale i tak nemám pocit, že jsem v tom ztracený. To je dost vzácné a Brian Vaughan za to rozhodně zaslouží pochvalu. Pořád mě to hrozně baví a neustále se něčemu pochechtávám, protože to má skvělé hlášky a dialogy. Stejně tak všechny ty časové paradoxy, překvapení a náhody jsou hodně zábavné. Těším se na třetí knihu a doufám, že Brian ten závěr neposere.
  • Fort
    Fort28.7.2022 19:49Paper Girls, kniha druhá
    Kniha druhá má takový zlozvyk, že se snaží vysvětlovat některé šílenosti z předloho dílu, ale tak, aby nebylo prozrazeno vše. Je to jako pěst na oko, kdy si jako čtenář říkám a teď se něco dozvím a ono prd. Ovšem pořád se to čte velmi dobře.
  • Fry
    Fry admin19.4.2022 20:03Paper Girls, kniha druhá
    Paper Girls, kniha druhá - Kolportérky Erin, Máca, Tiffany i K.J. mi za těch několik málo stran už stačily dostatečně přirůst k srdci, a tak jsem si druhou sebranou knihu užíval podobně jako tu první. Souhlasím, že to občas působí trochu zmatečně/uspěchaně, ale oproti sérii Sága (kde vlastně každá kniha tvoří nový dějový oblouk v jiném čase), je tohle zcela plynulé vyprávění ... Za mě 5*!
  • faster86
    faster8617.4.2022 00:28Paper Girls, kniha druhá
    bavilo mě to o něco víc než první díl, protože mi přišlo že je to víc Brian K. Vaughanovske
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.4.2022 11:38Paper Girls, kniha druhá
    Slaby, vyrazne slabsi nez prvni book. Prvni pulka hroznej zmatek a ztracel jsem se, protoze prvni kniha vysla buhvikdy loni, takze pamet neslouzi na 100 %. Nicmene to aspon nabiralo na obratky od druhe pulky a nekam se posouvame, bohuzel se ale zase moc nedozvite o pozadi konfliktu. Vzdycky nekdo neco nadhodi, ale je to jen prst zaboreny ve slehacce. Opravdu je to vyrazne slabsi nez prvni book a do toho jsem se ztracel v postavach, kdo je kdo a jak spolu souvisi, vylozene to bylo protivne a obtezujici. Kresba stred, not great not terrible. Uvidim, co treti book, ale jestli to je jak Saga, tak to treti book trochu napravi, protoze u Sagy to bylo presne tak, prvni tretina dobry, druha nuda a soupacka, treti lepsi a funkcnejsi. Uvidime.
  • honzilee
    honzilee11.4.2022 10:56Paper Girls, kniha druhá
    "Pokud půjdeme do hloubky, druhý díl a vlastně celá série Paper Girls by se zatím dala popsat jako komiksy, u kterého většinu času nechápete, co se to právě před vámi děje, ale neskutečně si to užíváte, protože dějová linka je skvěle bizarní a zábavná. Přestože budete jako naše hlavní hrdinky nechápavě kroutit hlavou nad všemi šílenostmi a divnosti a počet nezodpovězených otázek bude oproti těm zodpovězeným raketově vzrůstat, i tak se konečně začíná zlehka rýsovat, slovy děvčat, o co kurva jde. A vám tak začne vrtat hlavou, kdo je vlastně v časové válce na straně dobra a kdo na straně zla." Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2022/04/10/recenze-paper-girls-2-brian-k-vaughan/
  • Good Games
    Good Games mecenáš11.4.2022 09:15Paper Girls, kniha druhá
    Paper Girls je veľmi bizarnou sci-fi sériou a určite to nesadne každému, ale mňa bavia skvelo napísané a sympatické hlavné hrdinky a vďaka nim ma bavia aj tie podivuhodnosti naokolo. Scenárista Brian K. Vaughan stále dokazuje, že má nespočet sviežich nápadov a číta sa to celé jednoducho fajn. Celkovo príjemná sci-fi šialenosť.=►Celá recenzia◄=
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš6.4.2022 23:51Paper Girls, kniha druhá
    Šílenost pokračuje, za mě dobrý :D
  • karl173
    karl173 mecenáš6.4.2022 20:08Paper Girls, kniha druhá
    Když pominu fakt, že jsem téměř dokonale zapomněl co se dělo v předchozím díle, tak jakmile jsem se začetl, znovu jsem se dobře bavil.
    Stále se jedná o dobrou sci-fi jízdu, která na to jde takovým jednodušším stylem. S fajn postavami, vztahovými problémy a typicky Vaughanovskými cliffhangery.
    Uvidíme co přinese třetí díl, bude to jistě zajímavé.
  • P.G.
    P.G. mecenáš6.4.2022 17:21Paper Girls, kniha druhá
    Tak tady už jsem se trochu (dost) ztrácela v dějové lince. Ale kresba stále fajn.
16172