Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
"Co navrhujete?"
"Ponaučit chlapce. Ukázat mu, co je magie skutečně zač a co bývala a co by mohla být."
"Má potenciál stát se nejsilnějším lidským mistrem tohoto věku."
"Jen na nás čtyřech, aby si tu cestu vyvolil správně."

Timothy Hunter jako spousta jiných třináctiletých kluků bezcílně kouká na televizi a jezdí na skateboardu. Jenže Timothy Hunter se také vymyká prakticky všem lidem na Zemi a záhy již zjistí proč.

Stručně řečeno: může za to magie.

Tim v magii samozřejmě nevěří, ale ukáže se, že magie rozhodně věří v něj - přinejmenším dost na to, aby někteří její adepti aktivně plánovali jeho předčasnou smrt.
Naštěstí pro Tima má v nadpřirozených říších rovněž spojence. Čtyři z těch nejskvělejších a nejzáhadnějších mágů přísahali, že hocha ochrání a poučí a každý z nich si přichystal cestu, na níž mu předvede nebezpečí a odměny magického života.

A co víc, ukážou mu i cenu, kterou za to zaplatí.

Obsahuje sešity série The Books of Magic #I-IV (listopad 1990 - leden 1991)

Scénář
Neil Gaiman
Art
John Bolton, Scott Hampton, Paul Johnson, Charles Vess
Ink
John Bolton
Obálka
John Bolton
Lettering
Todd Klein, Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Karen Berger, Jiří Pavlovský, Richard Podaný, Bohumír Tejnický
Žánry
fantasy, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-494-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
770 g
Stran
208
Cena
699 Kč
Originál
The Books of Magic Deluxe Edition (Vertigo, 2013)
  • sedw
    sedw24.10.2021 22:15Knihy magie
    Slabší 4*. Kniha měla super atmosféru, super atmosférickou kresbu, ale bohužel příběh pokulhával (až skoro vlastně nebyl). Pořád jsem čekal nějaký wow moment na konci, ale příběh prostě vyšuměl. Škoda, bylo to velmi nadějné.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš11.2.2020 21:04Knihy magie
    Zřejmě nebudu fanoušek gaimana (nedávno jsem koupil sandmana komplet, tak jsem zvedavej). Připomíná mi to vránu, samozřejmě ne obsahem, ale určením pro intelektuály, apod. , Mezi než se očividně neřadím, já jsem z rodu Opů, a proto mi tyhle psychedelický nesmyslný kecy nic neříkají. Příběh je jasně definován,12ti letý kluk je zaučen do tajů magie prostřednictvím 4 kouzelnických postav, z nichž znám jen Johna Constantina, 2 okrajově: okult a cizinec a pana "E" vůbec ....ten mi přišel nejzajímavější. Jeden ukáže minulost, další magické postavy (to je asi nejlepší část knihy), třetí ukáže magický svět a poslední budoucnost s tím, ze mladej se má rozhodnout, zda bude v magii pokračovat nebo ne. Kluk se chová jakoby byl starší než 12, páč jinak by zcela jistě na všechno reagoval jinak. Když v úvodní knize začínají psycho kecy a on řekne, že je toho na něj moc a je mu na blití, tak jsem měl podobné pocity, které se sem tam dostavovaly po některých nesmyslných psycho výplodech gaimanova chorého mozku (asi svým způsobem teda geniální), jako např. Ty, co zmiňuje GW Bush o neexistenci, které jsou zakončeny tak, že to kluk nechápe, já taky ne, pochybuju, že někdo jo, nechápe je ani Gaiman. :D nerozporuju názory ostatních, co tohle dílo bezmezně obdivuji a co se týče příběhu, pokud pomineme nesmyslnosti, nepochopitelný věci, nebo náročný filosofický nesmysly, tak ok... ;) (Třeba sešit s budoucností, jak přejdou směrem za 15 let +, tak si Gaiman asi šlehnul a pak šel psát až po ten "osud" teda, opět neznám) v čem tohle dílo exceluje jsou ilustrace 4 malířů, které jsou v každém sešitu jiné a splňují přesně to, co maximálně oceňuji, každý má jiný styl, neobvyklý a specifický oproti klasickým komiksum, při čemž jsou všichni excelentní...P.S. zaujal mě baron Winter a pan E, pokud má někdo ze znalců (Lenny?) Bližší info, tak sem s nimi, případně do zpráv... ;) 2* za ilustrací, 1* za příběh bez psycha
  • Multiverzum
    Multiverzum6.9.2019 11:03Knihy magie
    Vizuálne pôsobivé (no nie pre každého ľúbivé) umelecké spracovanie s nedostačujúcim príbehom - to je cesta Tima Huntera, mladého čarodejníka, svetmi, ktoré doposiaľ nepoznal. Na Gaimana slabé, no hocijaký tuctový komiks to aj tak prekoná.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/neil-gaiman-knihy-magie/
  • 3DD!3
    3DD!39.8.2018 20:49Knihy magie
    Celé to působí jako předehra k něčemu většímu, ale i tak jde o velice příjemné putování skrze světy až na konec času. Možná Constantine je tu málo cynický, ale dělá chůvu děcku, tak se asi krotí. Po vizuální stránce je Knihy Magie úžasnou přehlídkou stylů tech nejpovolanějších. Magické.
  • brkowycz
    brkowycz31.5.2018 15:01Knihy magie
    ,,Úplně na první dobrou jsem si pomyslela, že se i Gaiman chce svést na harrypotterovské vlně." - skutečně to tak vypadá! Neil Gaiman se sedm let před vydáním Harryho Pottera zdánlivě veze na jeho budoucí vlně v magickém příběhu o obrýleném chlapci a jeho oblíbené sově, který proniká do tajemného světa magie, o jejíž existenci neměl zprvu tušení. Zní to dost podobně, ale čtenář dostává něco zcela úplně jiného a já jsem se nemohl při čtení ubránit dojmu: Tohle je ten starý dobrý (respektive mladý dobrý) Neil Gaiman, jehož scénáře mají tolik vrstev, kolik cibule. Promyšlené dialogy vypráví příběh, a zároveň slouží jako autorova platforma pro vyjádření vlastní víry (nebo filosofie), že světem hýbou příběhy a součástí příběhů je magie. Člověk po dočtení takového příběhu pak může večer čumět na hvězdy a chvilku si připadat, že je víc, než vak tuků, žluče a další spousty mazlavých věcí, která se veze na šutru vesmírem kolem plynové koule. V dnešní době podle mě Neil Gaiman dost vykrádá sám sebe a recykluje svoje příběhy , ale tohle je fakt super, je to jako číst Alana Moora... nebo Sandmana... Lucifera...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.5.2018 16:00Knihy magie
    ...existují jen dva světy - tvůj svět, který je skutečný svět, a ostatní světy, smyšlené. Takovéhle světy jsou světy lidské představivosti, jejich realita či absence reality není důležitá. Důležité je, že existují. Tyto světy představují alternativu. Představují únik. Představují hrozbu. Představují sen a moc. Představují útočiště a bolest. Ony dávají tvému světu smysl... Neexistují - a proto záleží jen na nich.

    Další gaimanovská úchvatně nakreslená lahůdka. Sice je to v podstatě děsně jednoduchý příběh a *pozor, možná spoiler?!* některé věci mi přijdou nedomyšlené - proč Zatanna bere Tima na party plnou padouchů, ačkoli o něm ví, že je v těhle kruzích žádané zboží; jaktože zmizí Osud a jeho stránky dřív, než se odehraje poslední dialog (byť je zmíněný jako poznámka pod čarou v jeho knize);*/spoiler* ale jak říká jinými slovy cyboy, ta klasická gaimanovská mnohovrstevnatost je úžasná, stejně jako estetika, téma, prostředí. Hned jsem si rezervoval v knihovně Knihy Henochovy a jiné apokryfy, tak moc mě to všechno baví...

    Celkový dojem: 90%
  • mcleek
    mcleek26.2.2018 12:05Knihy magie
    Super! Gaimana mám poměrně rád, ale tentokráte se mi to líbilo ještě víc, než jsem očekával! ;-)
  • Lenny
    Lenny mecenáš17.2.2018 15:32Knihy magie
    Magický trip s Neilem Gaimanem
    http://www.youtube.com/watch?v=IkCL5AM2Ncg
  • Norri
    Norri mecenáš24.1.2018 10:16Knihy magie
    Nepatřím k nekritickým Gaimanovým obdivovatelům. Ale často se nechám strhnout Gaimanovou pověstí Geniálního spisovatele a následně jsem zklamaný. Toto však není případ Knih magie. Jeho exkurze do světa magie je zajímavá, nabízí podněty k zamyšlení a rozhodně to není kniha na jedno přečtení. Ale to není jediný důvod, proč se k této knize budu v budoucnu vracet. Stejně velký, ne-li větší, důvod k návratu je výtvarná stránka komiksu. Je radost knihou jenom listovat a prohlížet si ty úžasné výjevy, které Bolton, Hampton a Johnson namalovali. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/knihy-magie
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin15.12.2017 16:15Knihy magie
    Úplně na první dobrou jsem si pomyslela, že se i Gaiman chce svést na harrypotterovské vlně. Nemohla jsem se víc mýlit. Gaiman si jako vždy hraje s "dospělou" magií slova, mýtů, příběhů, magií lidského kolektivního nevědomí a jako obvykle válí. A je to naprosto úchvatně nakreslený. Vess je miláček. A Paul Johnsson je boží i v pouhé zkratce návrhu stránky. Je to voňavé, chutné a slibné.

    Doufám, že je to jen začátek.
  • cyboy
    cyboy mecenáš8.12.2017 17:14Knihy magie
    Nekdo o tom urcite rekne, ze je to velke nic. Ale ja to nebudu. Pribeh sam o sobe je formou bildungsromanu, kde se ale hrdiny nedrzime dost dlouho (coz nevadi) a je pomerne jendoduchy (ale taky funkcni a pusobivy). Co je na knize opravdu zajimave je pro Gaimana typicke - neskutecne mnozstvi inspiracnich zdroju, odkazu a skrytych narazek. V tomto smeru rozhodne nejde o knihu na jedno precteni, protoze po nem vam zbyde hromada otazniku. Jedna z otazek, ktere mi vrtaji hlavou, je proc sedi Kain s Abelem na nahrobku rabina. Predpokladam, ze to ma vyznam, ale porad jsem to gaimanovske klubko nerozmotal. Pokud nekdo vi, tak se prosim podelte. Vyskyt Sandmana a dalsich znamych postav z Gaimanova "univerza" je symaptickou prislovecnou tresnickou na dortu.
    Spolu s Rogerem Zelaznym bych i ja byl zvedavy na pokracovani, ale hadam ze stejne jako se ho nedozil on, tak se ho nedozijeme ani my.
    90%
    EDIT: Odpovidam si sam. Je to prekladatelsky slendrian. V originale (nahodou je to videt v bonusech) je na nahrobku napsano BABY a ne RABBI. Takze otazka pro Viktora Janise - jak se daji tato dve slova splest, nebo snad jde o chybu translatoru? Nebo je smyslem prekladu davat dilu novy smysl?
1119122
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.2.2020 09:56Knihy magie
    Milo_Harwey: Ne, je to přesně tak, jak to říkám!:)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš12.2.2020 23:05Knihy magie
    GWB - mám nějak pocit, že je to urazka :D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.2.2020 14:11Knihy magie
    Milo_Harwey: Seš roztomilej!:-)

    Kapis: Neříkej mi, že neznáš Zemanovu animovanou adaptaci? Krabatééé... Krabatééé
    (nejlepší animovaná "pohádka" ever, nedám na ni dopustit!)

  • Kapis
    Kapis mecenáš2.1.2018 15:31Knihy magie
    baatcha: ok dík za rozšíření obzorů, to jsem vůbec neznal, akorát to ale potvrzuje jaká je to inventivní a originalitou sršící autorka. U toho mluvicího balíku dětem připluje balík a pak jedou vlakem do Mytologie plné fantastických a mýtických stvoření. No a v té její knize akorát dostanou dopis. Kdybych chtěl maskovat masivní vykrádání jiné knihy, tak ti z puntíku vymyslím tři jiné vstupy. Ale nešť, nechme ju v klecovém lůžku s jejími vydělanými penízky - není sama, ale trochu mě poděsilo, že by od ní opisoval Gaiman. Gadžopádně vzhled toho čaroděje na obálce tohoto komiksu evokuje Potrata velmi věrně.
  • baatcha
    baatcha2.1.2018 12:55Knihy magie
    Kapis: Jestli Rowlingová někoho kopíruje, tak Čarodějova učně od Ottfrieda Preusslera. Myslím, že tam ukradla ten námět školy pro čaroděje.
  • Kapis
    Kapis mecenáš2.1.2018 10:50Knihy magie
    Draco: Ale kua vždyť je to jasné, že plagiátorem je ta pyča Rowlingová a od Gaimana toho Hary Potrata opsala. Schválně si přečti zcela úžasný Durrellův Mluvící balík - my to teď dočetli s dětma a je to vrcholné dílo literatury, fakt nádhera. No a pizda Rohlíková to klasicky opět celé obšvihla těma svýma Fantastickýma zvířatama.
  • Tiba
    Tiba17.12.2017 15:19Knihy magie
    Ok tak to potom jo, já jen aby si někdo nemyslel, že Gaiman kopíruje Pottera.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin17.12.2017 14:15Knihy magie
    Tiba: Já jsem jen popsala svoji asociaci na pultu knihkupectví...
  • Tiba
    Tiba16.12.2017 14:12Knihy magie
    Draco nobilis tohle vyšlo ještě před Potterem.
Četl/a (73)
2scha, 3DD!3, Alfred, anka, Bedou, Benny, Blockholm, brkowycz, Cabal, calvin10, cyboy, dajik, Deckard, DEmnoG, Destiny666, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, Final, Georgíno J., Goldfinch, Grrr, Hawwwran, Himlik, house192, IndyP, invape, James, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, kallenved, Kaluž, kaylin, kinak, Lachvos, lantan1, lemon_zobak, Light, Martinb, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, pearlxjam, petad, Petr, punisher, rewkon, RudyRod, Schirru, sedw, Sir_Pete, Spacecore, Spike, start05, taidana, Thurin, Tomate, trudoš, Ukko, vranakx, VXP, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus
(140)
2scha, adam.ra, Alfi, Alfred, anka, antiimini, Awakener, BadBoy, bboorreekk, Bedou, BeeSee, Benny, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, cobe, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Davedd168, Deckard, DEmnoG, Destiny666, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, dre, erik, farnhajt, faster86, figis, filemon, Fox01, Fry, Georgíno J., Goldfinch, gongon44, Grrr, Hawwwran, hellblazer, herbert, herrman, Himlik, house192, IndyP, invape, Jak, James, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Karel Sec, Kazumaki, kinak, kucik, Lachvos, lemon_zobak, Lenny, Light, maara, Malachias, Mamut12, Martinb, Marvin, Maty48, mcleek, merhyx, mikado, moiqpiom, MP81, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nightmare, Norri, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Poseidon1978, punisher, Ragnarog, razielus, rewkon, Ricarderon, Rich, RudyRod, Schirru, Schramm, sedw, seneke, Shin, Sir_Pete, Skot, Spike, start05, Stlucius, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, Tomate, Tony TwoDee, Traum, trudoš, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, Vojtěch 393, vranakx, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus
Chce (14)
barthez, besikv, charvos, ComicBookGuy, Corvus, davidek, Fr3d_K, Glumal, monty.cl, nx, plaštěnkář, sleepless, songoku, Zod
Shání (2)
Corvus, soulbringer
Nabízí (1)
Himlik