Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Základní pravidlo alchymie zní – abyste něco získali, musíte obětovat něco stejné hodnoty. O tom, že se toto pravidlo nevyplácí porušit, se mladí alchymisté Edward a Alphons Elricovi přesvědčili na vlastní kůži. Jeden přišel o ruku a nohu a druhý se stal jen duší uvězněnou ve zbroji. Nyní putují světem a hledají způsob, jak to všechno napravit. Cestou se potýkají nejen se zkorumpovanými představiteli církve a státu, ale především s vlastním svědomím...

Série je známá především pod názvem Fullmetal Alchemist (anglický název), než pod originálním názvem Hagane no Renkinjutsushi.

Scénář
Hiromu Arakawa
Art
Hiromu Arakawa
Obálka
Hiromu Arakawa
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Kateřina Skokanová
Žánry
akční, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-504-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 12 mm
Tisk
černobílý
Váha
235 g
Stran
188
Cena
199 Kč
Originál
Hagane no Renkinjutsushi #01 (Square Enix, 2002)
  • Fort
    Ocelový alchymista mi byl doporučen při čekání na jiné svazky mangy. Vůbec nic jsem od toho nečekal a byl jsem mile překvapen. Vtipná manga, nic takového jsem dosud neznal.
  • Negan
    Tohle není nejlepší manga co jsem četl,ale účel pobavení to splnilo.
    60%
  • Multiverzum
    Je veľmi ťažké hodnotiť úplný začiatok 27-dielnej série. Ešte ťažšie, pokiaľ ste ju už predtým celú prečítali (v tomto prípade teda skôr videli). Veľmi dobre si uvedomujete, že už to bude iba lepšie, a chcete si nechať miesto na prípadné vylepšenie skóre pre budúce časti. Na druhú stranu, predsa nemôžu byť na absolútny úvod kladené rovnaké nároky ako na knihu z polovice série, kde sa dejú VECI. Rozhodovanie nebolo ľahké, ale nakoniec som sa priklonil k tej lepšej známke. Ak už zo žiadneho iného dôvodu, tak aspoň kvôli nostalgii, ktorá ma chytala počas celého čítania. Zároveň kniha splnila to, čo sa od prvého dielu požaduje asi najviac - zaujala ma natoľko, aby som si kúpil ten ďalší. A to napriek tomu, že viem čo sa stane ďalej. Tentoraz si to užijem v pôvodnom formáte. A veľmi sa na to teším.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/fullmetal-alchemist-ocelovy-alchymista/
  • Negan
    Zabavná a vtipná manga.☺
  • VanTom
    V první kapitole musí autorka přes mírně kostrbaté rozvité proslovy postav uvést čtenáře do atraktivního steampunkového světa s komplikovanými pravidly. Daří se jí to lehce, svižně a se spoustou typického manga karikovaného humoru, tudíž zaujme a naláká k pokračování, přestože příhody v této knize nepatří k těm úplně nejvýraznějším.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš17.8.2019 23:00Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #01
    Milé prekvapenie. Bavil som sa veľmi dobre a nebyť prostredného príbehu o horníkoch ktorý bol na tú svoju triviálnu pointu zbytočne naťahovaný, tak dám 5*. Inak sú však bratia Elricovi veľkí sympaťáci, manga má dobré nápady, je dynamická, humorná, pekne kreslená a vážne sa teším na pokračovanie.
  • Fry
    Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #01 - Ani ne po dvou letech jsem nucen si znovu přečíst první knihu této série, protože si z prvního čtení zkrátka nic nepamatuji. Nicméně horší na tom je asi fakt, že mě to ani na podruhé nijak extra neuchvátilo a klidně bych zde mohl překopírovat své negativní dojmy z roku 2017. V sérii přesto pokračovat budu, jelikož věřím, že si tato série svůj kultovní status nevydobyla pouze na základě tohoto průměrného startu a v budoucnu nabídne snad i něco lepšího než jen krátké a rychlé epizodní příběhy ... Za mě 3*!
  • Toren
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády23.10.2018 21:14Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #01
    Komiks,který víceméně dělá skoro všechno správně.
    Skvěle nás seznámí se světem,s postavami,má pěknou kresbu,jen akce je trochu chaotická.
    Knížka obsahuje tři na sebe lehce navazující příběhy,kdy v jednom se bojuje ve vlaku(Bitva ve vlaku),další se týká kamene mudrců(první 2 kapitoly) a nakonec tu máme příběh o městečku,ve které jeden generál vykořisťuje lid.
    Všechny se mi líbily, žádná není nijak natahovaná ani urychlená,maj skvělé tempo a všechny jsou zábavné.
    Nebýt lehce chaotické akce,bylo by to všech 5 hvězdiček.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.3.2018 07:25Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #01
    "My alchymisti jsme vědci, nevěříme v žádný bohy ani stvořitele!"

    Ehm, cože? No nic, začíná to celkem kvapně, žádné crcání... chvíli jsem si říkal, že tohle je jak od nějaké patnáctileté scénáristky z Vějíře (no offense). Nakonec jsem přijal fakt, že je to psané s humorem a nadsázkou, a tak jsem se i místy docela pobavil.

    Celkový dojem: 50%
  • Fimi
    No, jak s mangami teprve začínám, tak tohle se mi vážně líbilo. Dobře jsem se bavil a tak nějak cítím, že se to pořádně ještě rozjede a já chci být u toho, navíc i dceři se to líbí. Takže další díly jsou jasné.
  • Mitsuko
    Aaa, tady se někdo zkouší dobýt na mé horní příčky oblíbenosti současně vycházejících manga sérií! Aspoň první díl se mi strašně líbil. Ač se jednalo spíše o epizodní příběhy (co jsem slyšela, nebude tomu tak ale pořád), četla jsem téměř jedním dechem. Příběh je uvěřitelný, ač se jedná o fantastický svět, vše zapadá do kontextu a nepřehání se, taky se mi líbí pravidlo rovné výměny, mísí a vhodně prokládá akci s humorem a řeší i vážnější témata. O této sérii jsem sice samozřejmě věděla i v minulosti, ale nějak jsem se anime i manze vyhnula, o to víc se ale těším, jak si budu moct Alchymistu vychutnat i s vůní tištěných stránek. Moc se těším na další díly.
  • Koci
    První díl mě zatím hodně bavil. Je to takový příjemný úvod do děje a musím říct, že to není ani moc mangovsky uhozené, ale jde o celkem příjemné dobrodružství v zajímavém světě. Určitě v tomhle jedu dál :).
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš29.11.2017 20:47Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #01
    Abychom něco získali, musíme obětovat něco stejné hodnoty. Takže nám tu přistála další dobrá manga série, tentokrát odehrávající se ve světě s aktivní alchymií a jejími pravidly. Edward a Alphons Elricovi byli ještě malí, když je opustil otec. Po čase jim zemřela matka. Ve snaze ji vrátit zpět do života zaplatili cenu vlastními těly. Ed přišel o nohu, Al o celé tělo. Aby se zachovala aspoň Alova duše, Ed obětoval vlastní ruku a vložil bratrovu duši do velkého brnění. Od té chvíle jim jde jen o jedno – dostat zpět svá těla.
    První kniha nám pouze nastiňuje hlavní charaktery a pravidla transmutační alchymie na pozadí nepříliš zajímavých událostí. Většina vedlejších postav a rozvíjení hlavní zápletky přijde až později v dalších dílech, jelikož se rozjíždí spíš pomalu. Vezme si na to hodně prostoru, ale série stojí za přečtení. Sice se tváří navenek jako běžná akční manga, ale časem přináší řadu zajímavých témat – většinou týkající se toho, co jsme schopni obětovat. Některé z dalších motivů jsou pokusy na lidech, nebezpečné výměny, souboje, vztahy mezi lidmi, nic není černobílé, život vs. smrt, sobecká snaha dosáhnout božství apod.
    Atmosféra postupem času houstne a temní, ačkoliv o situační vtípky není nouze. Kresba mi přijde akceptovatelná - ne, že by něčím přímo vynikala, ale dá se a k rozsahu příběhu se hodí.
    Pokud si vzpomínám, tak manga se v druhé části výrazně liší od první anime série.
    Za sebe doporučuji a hodnotím sérii jako celek.

  • Fry
    Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #01 - Bezesporu jedna z nejslavnějších manga sérií, která mě bohužel ale až tak nezaujala ... Jedná se o příběh dvou bratří, kteří po zakázaném alchymistickém pokusu (při kterém přišel jeden o ruku a nohu a druhý o celé své tělo) pátrají po tajemném kameni mudrců. Jenže po přečtení první knihy, která obsahuje tři kratší příběhy, mám pocit, že mě hlavní dějová linie bavila paradoxně nejmíň, nemluvě o tom že autorka absolutně nezvládá časové předěly v ději, což působí velmi zmatečně ... Za mě 3*!
  • cyboy
    cyboy mecenáš28.11.2017 20:06Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #01
    Tezko soudit po prvnim dilu. Nektere pribehy se mi libily, jine uz tak moc ne. Jsem zvedavy na dalsi dil a kam se to posune (jestli vubec nekam, mozna to jen zgantzovati).
    70%
193011
Četl/a (92)
81splinter, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Baffman55, Benny, Blockholm, borknagar1, Bronn, buscheer, Caiiiczech, calvin10, Chaolinek, charvos, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Davidos402, desto, Dexir, Dezodoo, Doppelganger, Faix, Filip123, Final, Fort, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Geralt, Goldfinch, Hønzza, IndyP, Jak, James, Jay-jay, jh666, Johny87, kallenved, kapicka, kaylin, Keno, Kerbellos, kinak, kisuke93, Koci, Lobok257, Lokusta, Madao, Martinb, massilia, me, mindstormjak, mira1239, Mitsuko, motycond, MrKulda, Mvelou74, Negan, Nymue, oleav, Osimchin, petrSF, Pista, Plocan, Poniczech, Poseidon1978, predek, punisher, RadimNemec, raenius, Rinter, sabca.0207, Sagikkun, Saiko-chan, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, seneke, Sir_Pete, SkillJam, tacmud, TenCoJeZbytečnej, trudoš, VanTom, VXP, xflori01, xxSIMIxx, Zanir, zgrywus
(149)
81splinter, afri, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Askalon, Awakener, BadBoy, Baffman55, batoo, Benny, blackJag, Blockholm, bmc75, borknagar1, Buchtic, burzum, buscheer, Caiiiczech, calvin10, Chaolinek, charvos, Covenant, cyboy, Dali, Dani El, Darker, Davidos402, Daw8ID, desto, Dexir, Dezodoo, Doppelganger, filemon, Filip123, Final, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Goldfinch, Golem, gruno, hlavathor, IndyP, invape, JackOneil, Jak, James, japes, jardoom, Jay-jay, jh666, Kadin, kallenved, kapicka, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, Keno, Kerbellos, kisuke93, Koci, komik.sx, krupan, krvinka56, kucik, Le Porello, listr, Lobok257, Lokusta, Lord Baltimore, Madao, Mamut12, markic, martas, Martinb, me, mike731, mindstormjak, mira1239, Mitak, Mitsuko, motycond, Mr.Plysh, MrKulda, Negan, Nightmare, o2t2, Osimchin, Paldini, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, petrSF, Pista, Plocan, Poniczech, Poseidon1978, predek, Premek, punisher, RadimNemec, raenius, Ragnarog, Rinter, robcornick, sabca.0207, Sagikkun, Saiko-chan, Saran, Satan__666, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, seezeethree, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, SiWeX, SkillJam, sleepless, superheroesstuff, tacmud, Tarka Daal, TenCoJeZbytečnej, Tialster, timek, Tomate, Toren, trudoš, VanTom, vishnar, vranakx, Were-chan, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, yogi, YukioSanUchiha, Zajo original, Zanir, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zgrywus
Chce (7)
barthez, besikv, Blacklarch, Foxized, Maty48, monty.cl, zlejzmrd
Nabízí (2)
buscheer, karl173