Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Komiksová sága o Thorgalovi se během desítek let své existence stala v Evropě bezmála kultovní klasikou díky jedinečným scénářům Jeana Van Hamma a imaginativní kresbě Grzegorze Rosińského. V závěrečném svazku cyklu Země Qaa s názvem Mezi zemí a světlem jsou Thorgal a jeho přátelé uvězněni na nepřístupném místě, kde je má čekat jistá smrt. Jak se jim podaří uniknout a zachránit Jolana před neupřímnými rádci a temnými silami?

Scénář
Jean Van Hamme
Art
Grzegorz Rosiński
Obálka
Grzegorz Rosiński
Lettering
TypoText, s. r. o.
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-2524-148-6 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
210 g
Stran
48
Cena
179 Kč
Originál
Thorgal #13: Entre Terre et Lumière (Lombard, 1988)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.12.2020 08:33Thorgal #13: Mezí zemí a světlem
    Thorgal je samozrejme miláčik a tak má človek chuť dať 80% aj za slabší zošit. To je aj tento prípad. Ale... nemôžem. Prepáč, Thorgal. Teoreticky ide o dokončenie série o "zemi Qaa", prakticky to však na mňa pôsobí tak, ako finále v Kraji z Pána prsteňov, po tom, čo sa Frodo vráti domov a tam po všetkých tých šialených a úplne neuveriteľných bitkách musí vybojovať ešte jednu. A taký je aj zošit Medzi zemou a svetlom. Zbytočný. Pekný a dobrý, ale zbytočný. Ono, to, že Thorgalovmu synovi začalo trocha šibať a začal sám seba pokladať za "nového Boha", to vôbec nie je zlá myšlienka. Lenže nie je dostatočne nosná na to, aby zvládla uniesť komplet celý zošit. A okrem toho tu už nič zaujímavé nie je - len nudné splavovanie rieky a "slnečné väzenie" síce bolo svojím spôsobom pozoruhodné po vizuálnej stránke, ale to je asi tak všetko. A nepomôže ani dosť klišé dej, kedy si postavy úplnou náhodou vypočujú kľúčový rozhovor, aký mal byť ich ušiam navždy utajený atď. Myslím si, že s trochou snahy sa tento zošit dal prepracovať a to o Thorgalovom synovi sa dalo začleniť ako dajme tomu akýsi epilóg do Mesta strateného boha. Ale každopádne som rozhodne veľmi, strašne a hrozne rád, že sa k nám dostala nová thorgalovka a dúfam, že v budúcnosti sa ešte pár desiatok dočkám.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.3.2018 14:49Thorgal #13: Mezí zemí a světlem
    Tak, a po skoro 14 letech je hotovo. Ono v podstatě to vyvrcholení přišlo už v předchozím díle a tenhle je jen takový dozvuk. Ve srovnání s epickými kolosy, které předcházely, musím asi dát o 1 * méně, ale stále je každé číslo Thorgala malý svátek.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin13.2.2018 13:43Thorgal #13: Mezí zemí a světlem
    Tímhle svazkem jsem se vrátil po 25 letech k Thorgalovi. Zaujal mne odkaz na peyotl, takže je jasné, že si nejméně sérijku Země Qaa budu muset přečíst... :)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.1.2018 12:08Thorgal #13: Mezí zemí a světlem
    Tohle už mě o poznání bavilo více a jelikož je to i závěr Země Qaa tetralogie máme tu krásně vygradovaný příběh, kdy se přitom ani moc nevysvětluje, ale to je možná i o to lepší. Prostě to tak nějak skončí a postavy doplatí na své chyby a přednosti. Za mě krásné čtivo a krásný odbočkový příběh, který ale má své postavení v univerzu.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš31.12.2017 01:50Thorgal #13: Mezí zemí a světlem
    Čakal som tak trochu epickejšie finále, ale inak príjemné čítanie. Dúfam, že sa Thorgal bude predávať aj naďalej uspokojivo a nové časti budú rýchlo pribúdať.
  • Fry
    Fry admin22.11.2017 23:54Thorgal #13: Mezí zemí a světlem
    Thorgal #13: Mezí zemí a světlem - Velmi slušné, ale možná místy až hodně překombinované zakončení Země Qaa ... Je dobojováno, Thorgalovi se podařilo porazit Ogotajovu armádu, čímž i v těchto končinách konečně zavládl mír. Jenže jeho syn je stále považován za poloboha, intrikující poradce chce vládnout celému světu a Kriss z Valnoru je stále ochotna obětovat cokoliv a kohokoliv jen pro své vlastní zájmy. Ve svazku Mezí zemí a světlem se tak rozehraje hned několik dějových linii, které bohužel nemají dostatek svého prostoru ... Za mě 4*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.11.2017 01:13Thorgal #13: Mezí zemí a světlem
    Thorgal se vždy příjemně čte, tentokrát jsem měl ovšem pocit, že šlo všechno až moc jednoduše a stávaly se tam až překvapivé "náhodičky". Nicméně snad se toho Egmont nezalekne a dovydá to.

    Celkový dojem: 70%
  • cyboy
    cyboy mecenáš14.11.2017 17:00Thorgal #13: Mezí zemí a světlem
    Sympaticke. Dalsi dva dily by byly fajn.
    80%
  • goldschmidchen
    goldschmidchen12.11.2017 22:33Thorgal #13: Mezí zemí a světlem
    Thorgal se stal v posledních dvou letech mou oblíbenou sérií. Takže kupujde, ať má Egmont dobrý důvod v sérii pokračovat.
17145
  • Darker
    Darker mecenáš14.11.2017 22:42Thorgal #13: Mezí zemí a světlem
    cyboy: Jestli myslíš díly 14, 15, tak už vyšly a pokud máš na mysli 17, 18, tak ty jsou slíbené na příští rok. Je to i v 13 Thorgalovy napsáno (připravujeme). Jen bych se moc neradoval, protože 17 je samostaný příběh a 18 je první díl 6 dílného cyklu Nediditelná Pevnost. Tak doufám, že pak to zase neskončí jak u cyklu Země Qaa, kde jsme čekali na dokončení několik let.
Četl/a (60)
2Hitman3, adevr, autokineton, binnmode, borknagar1, calvin10, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, DEmnoG, erik, Filios dVekerec, flipflop, foudy, Fry, Georgíno J., goldschmidchen, house192, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, J.Connor, Jabba, Jestrab2, jiskra, kaylin, Kraken, Leonardo, listr, Lobok257, mgeralt, Mitthrawnuruodo, monte walsh, Moyek, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nezbi, Noci, oleav, Pán rostlin, pechna, radimisko, RadimNemec, Raul, Schirru, SHORTY, Spacecore, spagr, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, trudoš, Velkej šéf, vranakx, Zbysek2410, zgrywus
(119)
2Hitman3, 2scha, adam.ra, adevr, Alfred, arnecht, Ashek, autokineton, Azbest, AZTeck, bboorreekk, Beng.D, Benji, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, borknagar1, Buchtic, burzum, calvin10, calviti, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, davidek, Deckard, DEmnoG, Dinik, disclose, Erich, erik, farnhajt, fel68, filemon, Filios dVekerec, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., goldschmidchen, Greyman, Hades, herbert, herrman, house192, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, Jestrab2, jiskra, Kabukiman, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, Kraken, Leonardo, listr, Lobok257, Lojza, Mamut12, markic, Marvin, mcleek, mgeralt, moiqpiom, monty.cl, morbn, Moyek, Mr.Plysh, NecRoman, Nightmare, Noci, o2t2, oleav, Paldini, pavel, pechna, pennywise, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rumburaq, Samurai-Jack, Saran, SASAN_KING, Schirru, SHORTY, Skot, sleepless, spagr, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, tomaseek, trudoš, vallyslayer, Velkej šéf, vranakx, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus
Chce (6)
cybern, DracoAn, Grynca, Mistak, nx, Premek
Shání (2)
afri, Mistak