Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Oblíbený ronin se při svých toulkách dostane do města, kde dva nepřátelské gangy bojují o nadvládu. A likvidací jednoho z gangů si Usagi jen přidělá další problémy. A co teprve, když na svých cestách potká létající lidožravou hlavu... a znovu narazí na démona Jeiho! A to ani neví, že ve městě Peklo čeká samuraj Kato na svou odvetu.

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #124-131 (listopad 2009 - srpen 2010)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Katka Cíhová, Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-467-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
340 g
Stran
216
Cena
249 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #27: A Town Called Hell (Dark Horse Comics, 2013)
  • Delphín
    U posledních dílů jsem mírně prskal, nějak mi přišlo, že Usagi ztrácí šťávu. Zde ale došlo k plnému natankování. Super hlavní zápletka, každý panel má emoci, skvěle provedené akční scény i momenty, které chytnou za srdíčko. Jasně, taky bych rád viděl posun hlavního příběhu, ale jelikož čtu knihy s časovým rozestupem, nijak mě to neeliminuje.
  • VanTom
    V přímočaré variaci na Kurosawova Yojimba se rozjede spletitější příběh (a objeví nový spojenec/protivník), který po několika potulných povídkách (s výjimkou záporáckého camea bez přítomnosti známých tváří) Usagiho dožene a otočí jeho cestu zpátky do P(p)ekla. Standardně (= vysoce) kvalitní kniha s velkým množstvím akce ale nepřináší nic nad rámec.
  • Multiverzum
    Priemerný diel s dvomi dobrými poviedkami, vhodný pre nováčikov. Avšak pre dlhodobých čítateľov sa stratí v záplave lepších príbehov zo série.

    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/usagi-kralik-v-pekelnom-meste/
  • sedw
    Souhlasím s komentáři níže, které uvádí, že se Usagi příliš neposouvá. Jelikož však čtu jednotlivé díly s rozumnými rozestupy, tento problém tím eliminuji a každý díl si parádně užiji. Nejinak tomu bylo i tentokrát a pro mě opět plný počet.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.12.2017 09:52Usagi Yojimbo #27: Město zvané peklo
    Pokud Zack u Záleskautek mluvil o ekvivalentu teplé deky, mívám podobný pocit u této série s ušákem. Není nic příjemnějšího, když je zrovna přítelkyně pryč, večer nemáte žádnou kulturní akci, nemusíte na pivo, nemáte dokonce ani žádnou práci, která by se nedala odložit, když je venku fakt hnusně a hezky začne být až někdy v květnu zase; než se zachumlat do peřin a otevřít si další díl Usagiho, ponořit se do jeho příběhů, které jsou sice plné násilí, odporných charakterů či démonů, ale zároveň všechno tak nějak dobře končí, nic není zobrazováno zbytečně naturalisticky, postavy zažívají morální vítězství, pointy jsou hezké a najde se čas i na milé scény.

    Celkový dojem: 90%
  • kaylin
    Stan Sakai vytvořil další knihu, která kvalitativně zapadá do stávající série, a vy koupí "Usagi Yojimbo 27: Město zvané Peklo" nemůžete prohloupit. Ne, pokud králíka milujete stejně jako já. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/10/1549-usagi-yojimbo-27-mesto-zvane-peklo.html
  • S4TW
    Pořád přemýšlím, jak moc mě tahle série bude bavit a přečtu větší množství dílů (zatím se jedná o můj druhý). Nicméně zatím jsem mírně nadšený, jelikož se jedná o výbornou kombinaci pohádky, fantasy, japonské mytologie a samurajské akce. Trochu větší problém mi dělaly větší souboje, které na mě působili hrozně nepřehledně a všechny jako přes kopirák s předem jasným výsledkem. Mnohem záživnější jsou menší souboje, jako byl třeba ten s Nukekubi. Každopádně postavy působí velmi uvěřitelně a ač se na jednu stranu jedná o "zvířátka", tak z nich úplně sálá ta lidská duše. To je něco, co se málo kterým autorům povede, ale Sakaiovi se tohle povedlo na výbornou. Usagi samotný mě zatím jako hlavní postava příliš nechytl, naopak vedlejší postavy, jako byl třeba Kato či Higa jsou výborné. Jsem zvědavý na další díl, ale pravdou je, že by to chtělo rozvíjet nějakou větší zápletku a pracovat více s postavami, které se v sérii již objevily a fungovaly...
  • Tyfus
    Standart - skvělé jako vždy
  • Kabukiman
    Parádní jako vždy, ale na druhou stranu musim souhlasit s louzou, že Stan prostě zahazuje kvalitní postavy a už se k nim nevrací, což je škoda. Konkrétně teda taky postrádám tu hlavní linii kolem lorda Hikijiho, Tomoe, Chizu, Jotara... Taky jsem si už pomalu začal řikat, že je fajn, že je Usagi tulák a toulá se z města do města, ale do života se mu zamotal syn a nějaký ty buchty, co ho milujou a tak...No.... nevim proč tohle Stan nechává ladem...
  • p3tris
    Základní premisa je převzata z Kurosawova filmu, který dal celé této sérii Stana Sakaie název, z Yojimba. Kromě Usagiho je ale ve městě i další výtečný šermíř Kato, s kterým spojí své síly. A v jediném obrazu se nám připomene i ztělesnění zla, démon Jei.
  • louza
    Stan přesvědčuje, že prostě umí...ale už třetí knihu? Po předchozích povedených dvaceti, kdy už o tom, že umí nebylo pochyb? A nechtělo by to kromě one shot vycpávek typu Usagi přijde do opuštěné chatrče, kde ho napadne démon, či delších civilnějších příběhů, kde Usagi přijde do města, které ovládá jeden či dva zlí šéfové, které porazí už taky nějaký logický posun v hlavní linii kolem lorda Hikijiho, Usagiho vztahu s Tomoe a Chizu a konec konců i rozvinutí vztahu s Jotarem? Závěr, že jde o tradičně povedenou knihu Usagiho začíná hořknout, protože takto tradičně povedených knih čtenáři četli v naprosto minimálních obměnách příběhů už minimálně pět. Z toho poslední tři po sobě jdoucí. Sakai začíná sérii táhnout jako žvýkačku, což je s nabalující se zásobou skvělých charakterů, které za ty roky nasyslil velká škoda. Ano, je to přece ten náš výborný Usagi. Právě proto!
  • cyboy
    cyboy mecenáš5.9.2017 17:44Usagi Yojimbo #27: Město zvané peklo
    Nad minulym dilem jsem trosku brblal, ze obsahoval i zcela zbytecne bubliny typu "ted te urcite zabiju" apod. a tak jsem k tomuto dilu pristupoval s mirnymi obavami. Rikal jsem si, ze nikdo nemuze byt dobry pokazde a tak je pokles kvality pomerne ocekavatelny. No jo, ale nejak jsem dostatecne nevzal v uvahu ze jde o Stana Sakaie, ktery me zase presvedcil ze proste umi a ze tu nohu z plynu proste nesunda.
    Paradni dil.
    90%
22142
Četl/a (66)
anka, binnmode, Bonpar, borknagar1, calvin10, Černá Krysa, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, Doppelganger, erik, Fox01, Franta z Čokolády, Georgíno J., Grrr, Hanussen, hromotlk, invape, James, jankie, japes, jerry67, jiskra, kaylin, Keno, Kocour, Kraken, lantan1, Light, Masinfira, mgeralt, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, petrSF, Pista, Poseidon1978, S4TW, Scaleo1, sedw, seneke, start05, tacmud, the.kasztan, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(137)
81splinter, Alfi, anka, arnecht, autokineton, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bboorreekk, binnmode, BlackDragon, blackJag, Bob, borknagar1, Calvin Klein, calvin10, calviti, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, erik, faster86, fel68, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Georgíno J., GORERATED, Grrr, Hanussen, herbert, hromotlk, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jiskra, Joshua_T, Kabukiman, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kocour, Kraken, lantan1, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, maara, Maličká, Mamut12, Marvin, Masinfira, mcleek, mgeralt, Mikei, mindstormjak, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Noci, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, petrSF, petrsimcik, Pista, pk123x, Poseidon1978, Ruw, S4TW, Saran, Scaleo1, Schramm, sedw, seneke, Skot, sleepless, start05, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
Chce (21)
afri, Askalon, barthez, bobo666_2005, burzum, Corvus, deadpool, DracoAn, Fida, hahahoho, Iggy Pop, Kapis, Maty48, Miriyak, monty.cl, Nightmare, nx, plaštěnkář, raimi, Rich, Samurai-Jack
Shání (4)
afri, Al0f0k, Corvus, Nightmare