Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Senso znamená válka!

Před více ne třiceti lety si kreslíř Stan Sakai jen tak čmáral do skicáře, a při té příležitosti nakreslil králíka v samurajském oděvu a se svázanýma ušima. Tak se zrodil Miyamoto Usagi! Dnes, po více než dvou stech vydaných sešitech série Usagi Yojimbo, několika desítkách sebraných knih a mimo řadu stojící minisérii a vesmírném Usagim, patří Stan Sakai mezi nejoblíbenější komiksové vypravěče. I nadále zaznemenává napínavá dobrodružství svého neméně oblíbeného králičího ronina a cestou sbírá četná ocenění.

V knize Senso poskočíme oproti základní komiksové řadě o patnáct let do budoucnosti, kdy na území feudálního Japonska dopadnou z nebes tajuplné kovové rakety a rozpoutají nejurputnější válku, v jaké kdy náš antropomorfní hrdina (nyní viditelně starší, ale nikoliv moudřejší) a jeho druhové bojovali. Od Usagiho a jeho blízkých přátel si to vyžádá veškerou myslitelnou odvahu, vynalézavost a naprosté odhodlání, aby se dokázali postavit děsivým mimozemským válečným strojům a svedli boj s hrozbou přicházející z Marsu!

Ne všichni tyto události přežijí, aby o nich mohli vyprávět!

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo: Senso #1-6 (srpen 2014 - leden 2015)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Boris Hokr
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-394-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
275 g
Stran
168
Cena
239 Kč
Originál
Usagi Yojimbo: Senso (Dark Horse Comics, 2015)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2016 09:47Usagi Yojimbo: Senso
    Mně se tyhle sci-fi "bonusy" či speciály také moc nelíbí. Většinu knihy je sice patrný Sakaiův rukopis a jde o čtivou dobrodružnou věc s několika emocionálními prvky, ale není to prostě ono. A finální souboj už je takový úlet (v negativním slova smyslu) ala Strážci vesmíru. Těším se zase na "normální" díl série.

    Celkový dojem: 60%
  • Azalin
    Azalin mecenáš2.11.2016 18:26Usagi Yojimbo: Senso
    Houbař: To si nemyslím, není níkde napsáno, že se to nemůže v dalších dílech vyvíjet úplně jinak, já to beru jako speciál stojící mimo.. vždyť je to naprostej úlet..
  • Houbař
    Houbař mecenáš1.11.2016 19:34Usagi Yojimbo: Senso
    Samozřejmě je to kvalitní čtivo, ale ... Největší problém, co mám s tímhle speciálem, je, že se odehrává v budoucnosti oproti hlavnímu příběhu. Takže se vlastně dozvíte, jak dopadnou hlavní hrdinové a pak už tak nějak ztratíte motivaci číst hlavní řadu, protože víte, kdo v žádném případě nemůže umřít. Je to trochu přehnané, ale v podstatě je tenhle speciál takový jeden velký spoiler. Ale párkrát jsem se hlasitě smál a místy málem i potichu brečel, takže za mě dobrý.
  • Azalin
    Azalin mecenáš15.10.2016 21:38Usagi Yojimbo: Senso
    Naprosto skvělé.
  • kaylin
    kaylin14.10.2016 06:10Usagi Yojimbo: Senso
    Já jsem za tenhle speciál skutečně velmi vděčný. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/10/1280-usagi-yojimbo-senso-95.html
  • Lenny
    Lenny mecenáš7.10.2016 07:57Usagi Yojimbo: Senso
    Díky uspěchanosti a přílišné akčnosti Sensa mnohem víc oceňuju standartní ušákovskou řadu za klidné tempo.
    3,5* Recenze na http://www.youtube.com/watch?v=Y7PEGRsdhSQ
  • Kabukiman
    Kabukiman28.9.2016 14:18Usagi Yojimbo: Senso
    Já teda nesdílím stejné nadšení jako kolegové dole. Usagi je moje srdcovka,ale speciály mi nesedly ani jeden. Válku světů mám taky rád a tak jsem v koutku duše přece jenom doufal, že se to nějak povede. Asi povedlo, podle hodnocení níže. V podstatě se vytratila taková ta příběhová hravost a nápaditost a místo ní je to jen jedno velké držkobití od začátku do konce. Nápady v podstatě žádné, u pár obrázků jsem dokonece musel přemýšlet na co se to koukám (např první a druhej obrázek str 101). Že tam zakokrhaj různé hlavní postavy, z toho jsem si na zadek taky nesedl- je to alternativní vesmír, takže se tak nějak počítá s tim,že tam může ve finále zařvat klidně třeba co já vim...třeba i Usagi a nic se neděje, protože prostě v dalším sešitě klasické řady z toho nemusí nic platit. A hlavně prostě já to sci-fi a usagiho nemám prostě rád. Já vim, Stan Sakai řikal v Praze, že jako super,že si může dělat co chce a tak klidně ušáka pošle do vesmíru a všechno je super v pohodě. Jo, to je...ale já toho ušáka prostě nechci ve vesmíru ani nechci aby bojoval s emzákama ani nic jinýho. Takže dávám tři hvězdy a víc ani ťuk. A to jsou už z protekce a z toho důvodu, že už snad žádnej speciál nebude,takže se můžu v klidu těšit na normální řadu.
  • davidek
    davidek27.9.2016 14:41Usagi Yojimbo: Senso
    Fenomenální alternativní uzavření základního děje, skvělé napojení na Vesmírného Usagiho, jen jak zmínil cyboy, škoda, že je poměrně dramatický příběh se spoustu silných momentů a monumentálních obrazů zkázy rozprostřený jen do šesti sešitů. Oproti pomalému vyprávění, na jaké jsme z běžného Usagiho většinou zvyklí, to působí místy poněkud uspěchaně a zkratkovitě. Člověk to slupne jak malinu a tak nějak cítí, že by se rád v některých výjevech a dialozích zdržel trochu dýl. I tak je to ale absolutní top mezi tím, co nám Sakai v českých vydáních zatím ukázal.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš7.9.2016 14:37Usagi Yojimbo: Senso
    Stan Sakai se zase rozjel a kromě války světů nám přináší i prvek klasického japonského gundam. Výsledek je taková ujetá zábava provázána silnými dramatickými zvraty; k ději snad nic dalšího dodávat nebudu. Senso je dobré si přečíst.
  • cyboy
    cyboy mecenáš5.9.2016 21:13Usagi Yojimbo: Senso
    Temer bez vyhrad souhlasim s louzovym komentarem. Sci-fi tematika je tentokrat zpracovana organicky a pomerne citlive. Diky vycleneni ze serie si take Sakai mohl dovolit ukoncit osudy spousty postav a celkove to vubec nepusobi nucene, spis naopak. Zaverecne propojeni Sensa s Vesmirnym Usagim je skvely konec, ktery navic pribehu dodava na "uveritelnosti".
    Sakai proste umi a Senso je special mezi specialy. Skoda jen, ze jde pouze o sest sesitu. Myslim ze by jich klidne mohlo byt osm nebo devet. Pribeh by pak nemusel misty tolik spechat.
    90%
  • louza
    louza5.9.2016 18:27Usagi Yojimbo: Senso
    Usagi je známý svými nepříliš povedenými speciály v drtivé většině nedosahující úrovně základní řady. Senso je první povedený. A zároveň příběhově vysoce přečnívající i to, co Sakai běžně předvádí v rámci základu. Ujetá premisa, kdy autor kříží Wellsovu válku světů se svým vesmírem kupodivu docela dobře funguje zejména díky zasazení patnáct let po základní řadě, kde potkáváme staré známé trochu jinak, než si je pamatujeme. Největší síla je pak v maximální elegenci s níž tu autor uzavírá osudy většiny postav bez toho, aby si bral nějaké servítky, nebo držel zbytečné zadní branky. Celý příběh je jakýsi What If, které osobně vnímám spíš jako Sakaiovo zbožné přání, jak by řadu rád ukončil, kdyby ho tak dobře neživila. Podobně jako u G.R.R Martina je konec tedy napsán. Teď zbývá zjistit co se stane mezi tím :-)
162111
Četl/a (69)
binnmode, Bonpar, borknagar1, calvin10, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, erik, figis, Final, Fox01, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Houbař, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, James, jankie, japes, jerry67, jiskra, kaylin, Keno, Kraken, lacoste, lantan1, Light, Mamut12, Masinfira, massilia, mindstormjak, mostlysilly, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, petrSF, Poseidon1978, raimi, RaptoR, Schramm, seneke, Spacecore, start05, tacmud, the.kasztan, Tyfus, Ukko, VasaX, VXP, yardaformi, YARYNN, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(146)
81splinter, adam.ra, Alfi, anka, arnecht, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, bananzluty, BeeSee, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, calvin10, calviti, charvos, cobe, Const.ex, Cr4sh, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, erik, faster86, fel68, felis, figis, Final, Fox01, Georgíno J., GORERATED, Grrr, hahahoho, Hanussen, herbert, Houbař, hromotlk, Hugin, Hulik, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kabukiman, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kraken, lacoste, Lenny, Light, listr, Lobok257, lopik, Lucifer, M4rsellino, maara, Maličká, Mamut12, Marvin, Masinfira, MB, mcleek, mgeralt, Mikei, mindstormjak, Mitak, moiqpiom, moris.cz, mostlysilly, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pbabinec, pechna, Pekario, petrSF, petrsimcik, pk123x, Poseidon1978, raimi, RaptoR, Ruw, Saran, Scaleo1, Schramm, seneke, Skot, sleepless, slothest, Spacecore, start05, tacmud, The Genius, the.kasztan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
Chce (23)
afri, Askalon, barthez, bobo666_2005, burzum, Černá Krysa, Corvus, deadpool, DracoAn, Fida, Iggy Pop, Kapis, Lojza, Maty48, Miriyak, monty.cl, Moyek, Nightmare, plaštěnkář, Rich, Samurai-Jack, Tarka Daal, Tiba
Shání (5)
afri, Al0f0k, Černá Krysa, Corvus, Nightmare
Nabízí (1)
MB