Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Komiksový časopis pro všechny fanoušky Star Wars a science fiction.

Příběhy:
Poznamenán - Rob Williams, Cully Hamner
Darth Maul je vyslán svým mistrem Darthem Sidiousem na Vnější okraj, aby tam vyřešil poruchu v Síle, která hrozí probudit Jedie z jejich letargie.

Stíny a světlo - Joshua Ortega, Dustin Weaver
Píše se rok 3993 před bitvou o Yavin. Rada Jediů vysílá tři rytíře očistit poslední planetu galaxie od nebezpečných terentateků. Tou planetou je Korriban, domovský svět Sithů...

Díky tvůrci - Ryder Windham, Kilian Plunkett
Leia, Han a C-3PO přilétají na palubě Millenium Falconu do Oblačného Města nad Bespinem. Netuší, že na místě už na ně čeká Darth Vader a chystá se je zajmout.

Scénář
Joshua Ortega, Rob Williams, Ryder Windham
Art
Cully Hamner, Kilian Plunkett, Dustin Weaver
Barvy
Michael Atiyeh, Wil Glass, Dave McCaig
Překlad
Milan Pavlíček
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
ISSN 1805-1227 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
49 Kč
Originál
Star Wars Tales #24 ()
  • JohnyG
    JohnyG30.1.2019 11:57Star Wars Magazín 2012/05
    Celkem dobrý díl, kde je na Maulovi a Sidiusovi pěkně vidět, že vztah Sith a učedník je úplně jiný než Jedi a padawan. Na druhém příběhu pak soucítíme s Jedii, kterým je emocionalita kodexem řádu odepřena. No a třetí díl o C3PO doplňuje filmové znalosti. Je to trochu naivně polopatické, ale proč ne.
  • Josh
    Josh19.10.2017 00:26Star Wars Magazín 2012/05
    Poznamenán:
    Zde se prohlubuje skoro až úchylná oddanost Darth Maula k Darth Sidiousovi a ukáže se, že Maul je vlastně pořád jen malej kluk, který touží po uznání od svýho pána. Přičemž pán to samozřejmě dobře ví a trýzní ho dle libosti. V dětství fyzicky, později psychicky, vše ve jménu zocelení. Jinak se tu Maul ocitá v jakési aréně smrti, kde musí porazit jednoho podivnýho šmejda ovládajícího temnou stranu síly.
    Ok příběh, neurazí, nenadchne, záporák mohl vypadat o dost lépe, celkově to mělo větší potenciál.

    Stíny a světlo:
    Rada Jediů vyšle v dávných časech na planetu Sithů trojici hrdinů, kteří tam mají ulovit poslední monstra živící se krví Jediů. Samozřejmě i hrdinové sami jsou Jediové, musí se na planetě nějakou dobu zdržet a žít v přestrojení, začíná na ně působit temná strana... Jejich cesty se rozdělí a konec je dost mrazivý.
    Příběh s romantickou dějovou linkou, zakončení za mě přidalo body nahoru.

    Díky tvůrci:
    Darth Vader se v Oblačném městě chystá na setkání s Hanem a spol, ale než se tak stane, tak si zavzpomíná na to, jak kdysi jako malý chlapec našel na skládce rozbitého C-3PO a jak mu máma dovolila, aby si ho nechal.
    Pohled na chvíle, které předcházely filmovým scénám, je vždycky fajn, zde by jen mohlo být trochu méně patosu.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1023.9.2015 16:52Star Wars Magazín 2012/05
    Poznamenan: 3*
    Stiny a svetlo: 2,5*
    Diky tvurci: 3,5*
    Slabsi cislo. Nejlepsi pribeh byl "diky tvurci".
  • sedw
    sedw11.6.2014 21:12Star Wars Magazín 2012/05
    Poznamenán - 3,5*
    Stíny a světlo - 4*
    Díky tvůrci - 4*
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.7.2012 17:19Star Wars Magazín 2012/05
    Průměrné číslo, nadšení poněkud opadá.
  • Azalin
    Azalin mecenáš25.6.2012 10:37Star Wars Magazín 2012/05
    Zase skvělý díl!
  • Fry
    Fry admin21.6.2012 19:07Star Wars Magazín 2012/05
    A jsme u pětky, která se trošku změnila a není to takový salát, jako první číslo.

    Poznamenán - Darth Maul je vyslán Darthem Sidiusem na misi, ve které bude bojovat o svůj život. Dobrý příběh na začátek (předkrm).
    Stíny a světlo - Tři lovci mají za úkol zneškodnit poslední hrozbu na planetě Korriban. Nejlepší příběh zatím vůbec od začátku magazínu (hlavní chod).
    Díky tvůrci - Darth Vader vzpomíná na staré dobré časy, jak byl ještě Anakinem Skywalkrem a našel droida C-35O. Také povedené (desert).

    Zatím nejlepší Star Wars magazín, díky druhému příběhu (Mám chuť se vrhnout na OMNIBUSY - Letopisy rytířů Jedi).
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš3.6.2012 21:00Star Wars Magazín 2012/05
    Budu omílat dokola to samé, ale prostě za pajsku je to paráda. Jasně, příběhy nejsou nejdospělejší,nejchytřejší a nebo nejvynálezavější, ale má to pro mě prostě kouzlo a vrací mě to do dětských let a já si to užívám jak párky v rohlíku a cocacolu jako malej smrad. Coby dítko co vidělo SW na videokazetě dabované jedním hlasem jsem si vždycky představoval co se asi tak dělo před tím, po tom, kde se vzal DÝEMPEROR. Proč má tvář Freddyho Krugera a hlas jako blackmetalový zpěvák (na to poslední neznám odpověd dodnes)? No a tohle rozvíjí moji představivost dál a nechává mě to užívat si svět SW a jeho komplexnost. Jakmile to otevřu, je ze mě zase ten malej spratek co po filmech s Van Dammem poskakoval po pokoji a dělal otočky ve vzduchu, nebo co hledal v lese kládu aby jí mohl nosit jako Arnold v Komandu, ale většinou místo toho táhnul lesem jenom podivnou větev a nenápadně u toho okukoval své dětské bicepsy. Takže jsem prostě nekritickej a užívám si to. S radostí přehlédnu že asi každej příběh mohl být napsaný lépe, nebo že Bobík má v posledním díle trošku připosraný kapsáče a že Darth Maul je vlastně takovej malej poseroutka co jako malej nedostal šidítko. A že je to prostě brak spíše pro děti a že to může urážet něčí inteligenci. Mě to ale neuráží, dokážu bejt dítě co odpouští nelogičnosti, divnosti a věří že to jen nepochopil...Sem s dalším dílem a tentokrát už s obálkou na tlustším papíře. V tomhle budu jako Andy v Shawsanku a budu to psát tak dlouho dokud ta obálka nebude tlustší...Sumasumárům pokud nejste nekritičtí fanoušci SW a nebo si neujíždíte na leskymu a kompotech, odeberte dvě hvězdy...
  • Landauer
    Landauer3.6.2012 13:30Star Wars Magazín 2012/05
    Stejně si koupím i další... jednak je co číst a druhak je vždycky naděje, že to další číslo bude lepší.
  • Kabukiman
    Kabukiman25.5.2012 11:33Star Wars Magazín 2012/05
    V pohodě. Taky se mi líbil asi nejvíc ze všech. Trošku slabší byl příběh Stíny a světlo,protože jsem chvilkama nevěděl vo co gou,ale zase naopak velmi se mi líbil poslední příběh s Vaderem a 3PO. Mám rád svět původních star wars a tohle byl příjemný dílek spojující dohromady nenásilně původní a nové SW. V podstatě jediné co bych tomuto magazínu vytknul - pokud tyhle názory někdo z egmontu čte,tak super!:) - je ten ošklivej červenej proužek na horním okraji obálky. Mám z něj od začátku pocit,jako by to bylo něco z tiskárny,co někdo neořízl. Prostě něco jako vroubkování na poštovní známce...:D Bez toho proužku by to vypadalo daleko lépe. A když už s proužkem,tak alespoň bez toho bílého vroubkování...:) Jinak spokojenost.
  • Final
    Final mecenáš24.5.2012 19:11Star Wars Magazín 2012/05
    Tento pátý sešit se mi líbil zatím ze všech nejvíce!
  • ledman
    ledman24.5.2012 12:42Star Wars Magazín 2012/05
    Poznamenán - Maula mi bylo vždycky líto. Asi neměl nikdy na to, stát se pořádným Sithem, což se ukazuje i tady. Líbilo nejmíň.

    Stíny a světlo - dáreček pro hráče prvního dílu Knights of The Old Republic. Rozvádí blíže události, které jsou ve hře zmíněny prostřednictvím pár deníkových záznamů. Hráče potěší, nevím jak ostatní. Možná ukáže důležitost Jediského celibátu. (tak nejdřív Sithský kodex a teď i Jediský, hmm)

    Díky tvůrci - z téhle povídky pochází jeden výborný cover v původních Tales, škoda že neskončil na obálce i tady :P Momentka z páté episody a také důkaz, že ten Anakin tam uvnitř pořád je. Pro mě nejlepší část čísla.
  • mart.in
    mart.in mecenáš23.5.2012 23:34Star Wars Magazín 2012/05
    Tak já nevim... asi budu dál kupovat jen z nějaké vnitřní "sběratelské potřeby" a snahy podpořit (beru že se to někomu třeba fakt líbí, tak ať to teda vychází dál:o). Nejspíš to bude tím, že nejsem žádný velký znalec Star Wars, ale prostě sem se celým tímhle číslem pronudil. Naštěstí je to přečtené za pár minut:o). Ale jo, je to pěkně barevný, za tu cenu je toho dost, tak dám dvě hvězdy.
  • MindReader
    MindReader20.5.2012 17:58Star Wars Magazín 2012/05
    Všechno při starém, akorát nejdelší příběh už není první, teď je veprostřed (což je asi lepší). Všechny příběhy mě bavily (dokonce snad nejvíce ze všech čísel). Až na hnusnou obálku parádní číslo.
  • Lenny
    Lenny mecenáš19.5.2012 12:43Star Wars Magazín 2012/05
    Asi mě ta euforie z "dospělé" sešitovky přešla, u tohoto čísla jsem se vyloženě nudil.
    První příběh - velmi primitivní scénář omývající známou repliku "Anger leads to hate...". Maul jede zabít týpka co taky používá sílu.
    Stíny a světlo - volně vychází z Letopisů rytířů Jedi II, takže jsem zvědavej kolik lidí se chytne. Osobně si ty postavy už moc nevybavuju. Tady letěj bojovat s nějakýma broukama, dva se do sebe zamilují, jeden se naštve a umře... Přišlo mi to jako děsná slátanina
    Díky tvůrci - Darth Vader má nostalgické city. Toť vše co nám tento příběh řekne

  • Devilek
    Devilek19.5.2012 11:19Star Wars Magazín 2012/05
    Lepší než minulé číslo ale obálka se mi moc nelíbí první příběh hmm kresba ujde na příběh z Darthem Maulem sem se tešil ale přesto sem z něj trochu zklamanej druhý příběh ten byl asi nejlepší z celýho čísla a poslední byl takový příjemný doplnění Episody V. Uvidíme jak dopadne příští číslo.
923216
Četl/a (59)
2scha, 81splinter, AlmightyMates , ArmadOon, Azik2586, Bedou, Blackhand47XD, calvin10, Captain Collar, Cvrdoool, cyboy, Darth Raelchi, deadpool, Doppelganger, emanek, Final, Fives, Fox01, Fr3d_K, Fry, gumidekmedvidek, guseppe, house192, hromotlk, hypermlok, J.Connor, James, JohnyG, Kaaos, Keno, Light, Lobok257, luky.kuky10, mart.in, Martinb, mearez, monte walsh, namdnas, NecRoman, petrSF, PKD, Poseidon1978, punisher, raenius, RaptoR, robertsedmik, S313, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, t0mas, trudoš, TZcomics, Velkej šéf, vita, vranakx, WEAPONE, zlejzmrd
(174)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, akrijus, Alfred, AlmightyMates , ArmadOon, Azalin, Azbest, Azik2586, AZTeck, Babany, Badgu.y1902, Baffman, bboorreekk, Bedou, Benji, Birgi, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bobo666_2005, Braindead, burzum, CadBane007, calvin10, calviti, Captain Collar, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, DAxik, deadpool, delta11, Devilek, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, dracula, Drbo Jebo, emanek, felis, filemon, Final, Fives, Flash, Fox01, Fr3d_K, Fréza, Fry, Galaxy, goodspeed, Grebenda, grinder, Grynca, gumidekmedvidek, guseppe, Hamichal, hartmi, Hebled, hellw10, Hlavac, horaczhlinska, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, J.Connor, Jak, James, jd., jendavondra, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jirin, joehot, Jonathan Arbuckle, Josh, Kaaos, Kabukiman, Kapis, karel, Kazumaki, KdG, Keno, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, konous, krvinka56, Landauer, ledman, Lenny, Lobok257, Londo, luky.kuky10, Mankin, Martinb, Masinfira, Matej-29, matrosh, merhyx, Michal Opitz, Mikko, mimo_provoz, misa, Mitthrawnuruodo, monte walsh, monty.cl, MP, MultiScorey, myroslav, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, Nyxxie, Oompa Loompa, OwerLord, pechna, petrSF, PKD, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, raenius, Raikou, RaptoR, robertsedmik, S313, Saiffer, saja, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Skot, sleepless, stanleystar, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, timek, Toe, Tombal, Tominos, Toren, trudoš, tulipstros, TZcomics, vallyslayer, Velkej šéf, vita, vranakx, Wasseg10, WEAPONE, willis, xintax, xspeed, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (5)
DracoAn, fusnix, Martin Buchal, Maty48, Mauglí
Shání (1)
Mauglí
Nabízí (5)
7eleven, CSE_AC/DC, Niaz, sleepless, tacmud