Komiksový časopis pro všechny fanoušky Hvězdných válek a science fiction.

Příběhy:
Očista - John Ostrander, Doug Wheatley
Očista s Vaderem a Palpatinem.

Děti síly - Jason Hall, Lucas Marangon
Děti Síly s Macem Winduem.

Apokalypsa na Endoru - Christian Read, Clayton Henry
Apokalypsa na Endoru z období po Epizodě VI.

Vyšlo podle předlohy polského vydání.

Scénář
Jason Hall, John Ostrander, Christian Read
Art
Clayton Henry, Lucas Marangon, Douglas Wheatley (Doug Wheatley)
Ink
Michael David Thomas
Barvy
Ronda Patisson
Překlad
Milan Pavlíček
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
ISSN 1805-1227 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
49 Kč
  • Josh
    Josh17.10.2017 01:38Star Wars Magazín 2012/01
    Po letech nákupů ty magazíny konečně začínám i číst:)) Takže moje komentáře budou tak trochu "kronikou" toho, o čem jednotlivé sešity jsou, protože věřím, že se tam najde spoustu parádních motivů a příběhů, které v nových filmech budou ignorovat, jen aby mohli zase znovu ukázat to samé a známé z dřívějška... Přímým spoilerům se budu vyhýbat, prostě jen stručně napíšu, o co go a nějaké dojmy.

    Očista:
    Není tak dlouho po vykonání rozkazu 66, Darth Vader prahne po pomstě Obi-Wanovi, naruší tajnou schůzku hrstky přeživších Jediů, kde se má jeho bývalý mistr nacházet. Co se zde stane bude počátkem legendy o nelítostném Vaderovi, zatímco Darth Sidious nad ním ještě víc upevní svoji moc.
    Akční, temný příběh, plný starých i nových šrámů.

    Děti Síly:
    Mace Windu vysvětluje, jak a kdy se vlastně vybírají adepti pro řád rytířů Jedi. Ne všichni rodiče se ale s tímto smíří, proto se Windu střetne se sexy zlodějkou, která byla najatá, aby jedno takové dítko přišla vyzvednout. A evidentně se nevidí poprvé...
    Jednoduchá kresba, místy infantilnější humor a také zajímavé nahlédnutí do soukromí mistra Windu.

    Apokalypsa na Endoru:
    Veterán z řad impéria, který přežil bitvu o Endor na konci Epizody VI, po letech vzpomíná, že pro Stormtroopery byli Ewokové spíš něco jako Predátor, a ne roztomilí medvídci. Nekončící noční bubnování, které se ozývalo z lesů a jednotky přivádělo k šílenství, hlavy nabodané na klackách, atd., atd.:)
    Super pohled na známou událost z úplně jiného úhlu, černý humor.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1015.1.2016 17:15Star Wars Magazín 2012/01
    Po dlouhe dobe kvalitni SW magazin. Hvezdickove ohodnotim jednotlive pribehy:
    Ocista - 4*
    Deti sily - 5*
    Apokalypsa na endoru - 4*
  • Flash
    Flash mecenáš3.1.2015 22:50Star Wars Magazín 2012/01
    Jsem rád,že se vrátila nějaká sešitovka, co není vyloženě pro děti. Co se obsahu týče, nemůžu si stěžovat. Nejsem zas,až tak velký fanda SW a doba co sem viděl filmy,to už je pár let. Tak sem nedokázal moc docenit poslední příběh. Ale zas to ve mě vzbouzí touhu si dát SW maratón. A co jiného,než SW vydávat sešitově,co má potenciál se udržet, nevím.
  • sedw
    sedw11.6.2014 21:07Star Wars Magazín 2012/01
    Očista - 3,5*
    Děti Síly - 3*
    Apokalypsa na Endoru 4,5*
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.4.2013 20:59Star Wars Magazín 2012/01
    Pohodový vstup do série, i když obálka je zbytečně romantická, první příběh evergreenovský a druhý s hrozným vizuálem.
  • dracula
    dracula2.3.2013 22:51Star Wars Magazín 2012/01
    Keď som sa dozvedel, že sa plánuje vydávať tento magazín, bol som v siedmom nebi. Dlho totiž nebol v ponuke žiadny pravidelný zošitový komiks, ktorý by sa dal kúpiť na tak klasickom mieste ako je novinový stánok a svojou povahou nieje skrz krížovky a pribalené hračky určený pre najmladších čitateľov. Ako dopadli príbehy a celkovo spracovanie ?

    Očista – Nosný príbeh tohto čísla ma bavil najmä svojím ponurým spracovaním. Tmavé farby umocňovali pochmúrnu atmosféru príbehu, ktorý bol síce trochu predvídateľný, ale kvôli postave Darth Vadera je to vcelku logické. Príjemné čítanie. 80%

    Děti síly – Jednoduchá kresba je pre tento typ moralistického príbehu dostatočná. Nemám moc rád tieto citové posolstvá ale ok. Nemôže sa stále len bojovaťa občas je nutné myslieť aj na deti ;) 60%

    Apocalypsa na Endoru - ...alebo ako temná strana odhalila odvrátenú stranu „macíkov“ z Endoru. Milé, svižné a na záver aj trocha čierneho humoru.70%

    Príbehovo tento magazín určite nesklamal, ale neskutočne mu podráža nohy spracovanie /-20%/. Obálka je tragická, žiadne informačné „intro“ pre jednotlivé príbehy a absentuje aj nejaké ich jednoduché oddelenie. Som ale rád, že tento magazín existuje a tak nad ním nebudem lámať palicu a dúfam, že sa do budúcnosti polepší.

    Celkovo 55%
  • Drbo Jebo
    Drbo Jebo25.2.2012 21:59Star Wars Magazín 2012/01
    Nejsem žádnej Star Wars fanboy (filmy jsem,ale viděl) a i tak jsem si koupil tento magazín.A můžu říct že jsem spokojen.
    Titulní povídka (Očista) je nejdelší -a je to celém o tom že parta přeživších rytířů Jedi si dají sťuka v dolu na koření
    aby pokecali.. :)
    Druhá povídka (děti síly) mě bavila už o hodně víc už jenom to téma:braní dětí v útlém věku od rodičů (takže je ani nepoznají) -je super.
    Co ale příběh sráží je kresba.Ta je podle mě až moc dětská a k příběhu se moc nehodí,ale i to jde skousnout a užít si skvělí děj.
    A konečně poslední příběh (apokalypsa na Edoru) -nejlepší povídka z celého čísla!
    Bývalý stormtrooper vzpomíná na bitvu na Endoru kde svedli boj s Ewoky.
    Krátká,ale pro mě super ukázka, že ty roztomilý medvídci nebudou zase tak lehcí soupeři))

    Takže je tady časopis na 49KČ ,který sice má hnusnou obálku (potíže s pouštěním barvy jsem, ale neměl) zato nabízí 3 super příběhy ze světa SW
    které jsou fakt čtivě a dobré.Za mě velké + ...
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš24.2.2012 16:02Star Wars Magazín 2012/01
    Star Wars. 49 Kaček. Kurýr s vlasy ala Mike Ness. Co víc chtít? Ale teď vážně. Príběhy jsou trošku dětské a rytíři Jedi rozmazlení spratci, ale je to konečně sešitovka!. Kačery, Asterixe a jiné věci pro děti nepočítám. Ale ano, opravdu by mohli udělat tlustší obálku a stát to o korunu či o dvě víc. Rozhodně desetkrát lepší než Velkolepý Spidey...
  • blackJag
    blackJag admin12.2.2012 03:17Star Wars Magazín 2012/01
    Jak, konečně nějaká sešitovka? Sešitovky u nás nikdy vycházet nepřestaly! A může za to Egmont, doslova a do písmene v každém směru. Žádná sešitovská renesance tudíž tímto sešitem nenastala a pořád panuje gotika. I když jde z pohledu US formátu jen o Kačera Donalda a Toma & Jerryho (a i když v případě této Fryovy polučně snové estetiky a samotného pojmu gotiky mluvíme o výhradně neslučitelných esencích), jde i s tímto supr drupr magazínem o nevraživou sešitovskou gotiku… A schválně neříkám nic o čarodějkách z W.I.T.C.H., protože ty mají kvalitnější obálku.

    Když už je řeč o obálce, čekal jsem při držení gotického sešitu (protože teď už se snad shodneme, že nejde o počin renesanční) až mytickou touhu po přítomnosti v oné místnosti, kde bych obálku případně použil, ale nic. Svěrač ani nedutnul. Uvědomil jsem si, že to není tím, že by obálka nebyla dostatečně hajzlpapírová, jde jen o to, že jsem v této záležitosti postiženější než jiní – rukama už mi prošlo příliš mnoho kačerů na to, abych byl citlivější v otázkách kvality papíru v gotické sešitovce…

    Rád bych napsal něco i k obsahu, ale kromě slovíčka ´balast´ mi v kebuli nic jiného nerotuje. Asi jsem k sepsání svých poznatků neměl volit takovou prodlevu, která je v období bálů a plesů o to záludnější, že už jsem se ze dvou takových stačil dotáhnout v přísně nepatřičnou hodinu a vždy patřičně podroušený.

    Bezkonceptuální gotická sešitovka. 40%
  • Falcon
    Falcon1.2.2012 21:35Star Wars Magazín 2012/01
    Skvělé, jsem nadšen, po dlouhé době pravidelná komiksová sešitovka, která není pro děti a za dobrou cenu k tomu. Obálky je opravdu škoda a i název"magazín" mi přijde opravdu nevhodný. Na absenci krve si člověk tak nějak zvykne, i když ta bílá v jinak tmavém schématu lehce tluče do očí... Určitě je škoda, že chybí bližší informace k jednotlivým příběhům. Dost už ale kritiky. Díky bohu, tedy spíš Egmontu, že se do něčeho takového pustil. Český komiksový trh je v tomto směru slušně řečeno zaostalý, a proto, abych jej podpořil, si určitě zajistím roční předplatné. Snad nám vydrží. :)
  • mart.in
    mart.in mecenáš30.1.2012 20:14Star Wars Magazín 2012/01
    Za takovou cenu hodně slušný, kromě obálky všechno celkem v pohodě. Budu kupovat dál, pokud teda bude vycházet (ani se mi ale nechce věřit, že je dlouhodobě možný něco takovýho za takovou cenu vydávat - takže držim palce).
  • Kabukiman
    Kabukiman28.1.2012 13:25Star Wars Magazín 2012/01
    Taky mám pocit,že všechno už bylo řečeno. Obálka se mi nelíbila. Obrázek v poho,ale ten nápis Magazín a celková nějaká taková odfláklost té obálky mi fakt vadila. Nejsem vydavatel a nemám o tom ani šajna,ale i jako laik tak nějak vím,že obálka prodává časopis. V trafice člověk vidí jak se časopisy předháněj kdo má hezčí buchtu na titulní stránce. Neříkám,že tady by taky měla bejt buchta místo Vadera. Pro nás fanouše Star Wars je Vader dostatečně sexy,ale tím taky sexappeal obálky končí... Snad se to vylepší časem...
    Komiksy byly v pohodě. Kvalita papíru, překladu atd. Je jaká je. Za 50 vočí v poho. Lepší než super kvalita a dvojnásobná cena. Super že tam nejsou reklamy a nějaký ty dětský omalovánky a tak. Co bych tam naopak bral by bylo alespoň trošku textu. Každopádně držim palce aby se časopis chytil a já ho za těch nádhernejch 50 kaček budu kupovat.
  • punisher
    punisher28.1.2012 11:33Star Wars Magazín 2012/01
    Co napsat,když už vše podstatné bylo napsáno?Asi toto:Konečně nedětská sešitovka a příjemné překvapení,i když to samozřejmě mohlo být lepší.
  • Azalin
    Azalin mecenáš27.1.2012 14:03Star Wars Magazín 2012/01
    Celkem pohodový čtení. Rozhodně je dobře, že něco takovýho začalo vycházet.
  • ledman
    ledman27.1.2012 10:38Star Wars Magazín 2012/01
    Očista (Purge) - než se z Vadera stal postrach galaxie, tak to chvíli trvalo
    Děti Síly (Children of the Force) - být Jedi znamená také leccos obětovat
    Apokalypsa na Endoru (Apocalypse Endor) - aneb pravda o Ewocích

    Letmý pohled na polská vydání - převažují věci z Tales, takže kvalita do budoucna zaručena.
  • krvinka56
    krvinka5627.1.2012 09:48Star Wars Magazín 2012/01
    Tak tohle se Egmontu opět povedlo.Další zajímavý titul kterým se dají nalákat další čtenáři.Co Egmont načne to Crew dokončí.Nebo dovychová.Jen by si vydavatel měl přes distributora ohlídat kde je v trafikách jeho magazín zařazen.Mezi Bravo a podobnými časopisy to vypadá divně nehledal bych ho tam.opravdu by to chtělo komiksový koutek v trafikách nebo více komiksových krámků.A popravdě sem tak trochu čekal něco jiného.Obdobného jako Spidermaní sešity a jiné .Ale je to mnohem lepší výsledek.Pravá samostatná sešitovka a bez reklam to je velké plus. A teď ke komiksu.

    Cena je opravdu lidová což se bohužel odráží na kvalitě jeho zpracování.Ale zas tak mi to neva.
    OČISTA:Nejdelší příběh a promne nejepší.Tmavé barvy mi neva tipuji že to tak autor zamýšlel ponurý příběh ponuré barvy.Ta krev tu je stačí se podívat na toho typa co ho Vejdr vyslýchá.Ty bílé šmouhy po zásahu mečem stopro bude jiskření nebo odraz jeho zbytkové energie.
    DĚTI SÍLY:Ha rytíři mají taky srdce a svědomí co?Krátké a povedené.Kresba Je přehledná.
    APOKALYPSA NA ENDORU: hmm jasné sem věděl že ty malé chlupaté potvory sou pěkní hajzlíci něco tak roztomilého nemůže být dobré.Taky si tento příběh užijí hlavně američani je to pěknej odkaz na válku ve vjetnamu.Ale i de sem spokojen.Pohodová kresba a barvy co nebijí do očí.
    Tento časopis je dobrou volbou pro ty co mají rádi svět Star Wars ale nemají prachy na BB artí omnibusy.A fakt povedený zářez k vydávání komiksů u nás.Sem zvědav na další čísla.Není to sice dokonalé ale zas to kompenzuje cena.

  • Light
    Light26.1.2012 19:12Star Wars Magazín 2012/01
    Skoda te obalky a absence autoru/kresliru atd. Pobavilo to ale prijemne, navic super cena.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš26.1.2012 13:08Star Wars Magazín 2012/01
    MindReader: Pravda, překladatele jsem přehlédl, moje chyba.
  • Fry
    Fry admin25.1.2012 16:07Star Wars Magazín 2012/01
    Tento časopis sehnat je hrůza! Na první pohled jsem byl úplně překvapen! Čekal jsem něco na způsob Velkolepého Spider-mana a ne Kačera Donalda! Jinak je pak také menší problém s obálkou, ale jinak OK!

    Komiksy:
    Darth Vader: Očista - Dost dobrý příběh, o tom jak se Vader zbavil několik Jediů včetně Tsui Choi (velice dobrá postava)
    Mace Windu: Děti síly - Tady mi akorát nesedla kresba, ale pak jsem si na ni zvykl!
    Apokalypsa na Endoru - Klasika! Prostě vtipná jednohubka!

    Celkově jsem spokojen! Další díl nejspíš koupím!
  • Final
    Final mecenáš25.1.2012 07:57Star Wars Magazín 2012/01
    Úvodem, nejdřív jsem překvapeně koukal do stánku, co to tam mají za tiskovinu s nápisem Star Wars a Vaderem na obálce. Pak jsem raději pohledal na webu, o co jde a podle celkem solidní ukázky na stárnkách Egmontu jsem to riskl a za padesátku koupil. Bohužel, je faktem, že obálka je na stejném papíru co i zbytek komiksu (pro samotný komiks je papír OK) , a to ji činí dost zranitelnou. No co, cena nízká, na něčem se šetřit musí. Uvnitř tři příběhy:
    První příběh, Očista, má 22 stránek, příběhově nic složitého, ale ani žádné zklamání, užijeme si dostatek soubojů, oddělování končetin, i na hlavy dojde. Vader je tu ve výborné kondici, Jediové se na něj nechytají. Kresba se mi líbila, poměrně propracovaná. Hodnotím 75%.
    Druhá povídka Děti síly, poloviční rozsah stránek, je to moralitka, v hlavní roli Mace Windu. Námět povídky je rozhodně zajímavý. Jednodušší kresba, přesto svůj účel plní a rychle sem si na ni zvykl. Hodnotím 60%.
    Třetí povídka Apokalypsa na Endoru, opět poloviční rozsah stránek než první povídka, v hlavní roli bývalý stormtrooper, který vzpomíná u pivka na strašlivý souboj s Ewoky na Endoru. Příjemná pointa na konci příběhu, pobavila mě. Kresba se mi líbila ze všech tří příběhů nejvíc. Hodnotím 85%.
    Lettering mi přišel OK, barvy dle mě OK (pravda, nejsem na barvy takový odborník jako Kaluž). Magazín Star Wars není určen naštestí pro nejmladší, v příbězích je spousta násilí. Narozdíl od komiksů jako Punisher, Sin City či Lob, jsou však všechna zranění bezkrevná (krev se asi do SW vesmíru nehodí). Možná je to proto, že když někoho seknete světelným mečem, tak mu zároveň vypálíte ránu a krev pak už neteče? Prostě krev si musíte domyslet sami.
    Další plus v komiksu je to, že tam nejsou reklamy, křížovky, slovní hry, prostě nic jiného než jen tři komiksové příběhy.
    Musím přidat i jedno minus. Bohužel jsem se nikde nedočetl, kdo komiksy napsal, nakreslil, koloroval, jak se jmenují v originále, kdy a v jakém čísle vyšly poprvé.... Tady se může Egmont ještě zlepšit a nic ho to nebude stát navíc (narozdíl od lepší obálky, která by asi cenu zvedla).
    Mé výsledné hodnocení odpovídá i tomu, že zase jednou po dlouhé době někdo zkouší vydávat periodicky měsíc co měsíc komiks, navíc ze světa Star Wars, s dostatečně kvalitními příběhy i kresbou. Přeji Egmontu, aby udržel nastavenou kvalitu i periodicitu, a rozhodně se těším na druhé číslo (na webu Send.cz uváděno datum vydání 17.2.2012).

  • MindReader
    MindReader25.1.2012 07:06Star Wars Magazín 2012/01
    Kaluž: Příště čti lépe, překladatel je napsán jak tady, tak v comicsu. ;)
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš25.1.2012 00:31Star Wars Magazín 2012/01
    „Nobody fucks with Darth Vader.“ (OK, to jsem si vymyslel, ale na ten první příběh to sedí)

    Tak je to tady! V ČR zase frčí sešitovky. Pravda, tahle se svou úpravou obálky a motivem na ní vypadá jako něco z počátku 90. let minulého století, ale formát to má. Třikrát hurá?

    Titulní Očista je vcelku neurážlivá jednohubka s Vaderem, u něhož se čím dál značněji projevuje alergie na rytíře řádu Jedi. Zde jedna hnidopišská připomínka. Proč zde ze všech obětí zasažených střelnou nebo řeznou zbraní stříká mléko? U Vadera to ještě pochopím, kdo ví, co mu poté, co z něj Obi-Wan nadělal fašírku, koluje v žilách. U ostatních postav to už jaksi bije do očí. Když to má být i pro děti, tak tam tu krev nedám vůbec (jako ve filmech) nebo to nějak zakamufluju. Ovšem ne mlékem. Ale teď už vážně. Komiks kolorovala nejspíše osoba s oční vadou. Jinak si ten tmavý, splývající paskvil nedovedu vyložit. Nevím, kdo to přeložil do češtiny a nedivím se tomu, že skrývá svou identitu. Co se týče použitých zvukových efektů, když v našem rodném jazyce lámeme vaz, zní to jako "KŘUP", rozhodně ne jako "SNAPT" (lenost grafiků?).

    V následujících povídkách neznámých autorů se dozvíme, že Samuel L. Jackson má milující rodiče a že jim ty svině chlupatý chtěly ucpat zbraně kytkama. Spolu to nesouvisí, ale obojí je odpudivě nakresleno a pokud toto reprezentuje 'nejlepší komiksy ze světa Star Wars', tak ty další pecky si raději nechám ujít.

    Počeštění je na úrovni pirátských webových překladů (a přeházený slovosled je to nejmenší), tedy nic, za co by si překladatel/redakce zasloužili svůj plat. To samé platí o letteringu.

    Sešit nemá obálku. Tedy má, ale vzhledem ke kvalitě použitého papíru (tenký, lehký, mačkavý, barvu na prsty obtiskující) se o obálce hovořit nedá.

    Takže si to shrňme. Nevíme, kdo to přeložil. Nevíme, jak jsou ty komiksy staré. Neznáme autory dvou ze tří komiksů. V tiráži jsou uvedeny nepravdivé informace (autorem obálky NENÍ Adam Hughes, ale Tsuneo Sanda). Úprava obálky je otřesná (máme rok 2012!). Kvalita uvedených komiksů je přinejmenším pochybná. Zkrátka, jako za starých časů s Unicornem. Poskytovatel práv z DARK HORSE by měl odpovědného redaktora českého EGMONTu setnout světelným mečem. Jsem celkem zvědav, jak se to bude prodávat. Cena je sice sympatická, ale taková je u většiny zboží s prošlým datem spotřeby.
  • Lenny
    Lenny mecenáš24.1.2012 22:31Star Wars Magazín 2012/01
    Spokojenost - konečně nedětská sešitovka
  • MindReader
    MindReader24.1.2012 21:06Star Wars Magazín 2012/01
    Jako první upozorním, že jsem celkem velký fanda Star Wars a uznávám, že občas umím být k tomuto světu trochu nekritický. :) Vydávat pravidelně SW comics časák je přesně to, co tu chybělo (oproti např. ostatním zemím) a jen těžce bychom hledali někoho lepšího pro tento úkol než Egmont (a tohle není placená reklama :D).

    Pokud se obáváte, že zde narazíte na něco podobného jako je Velkolepý Spider-man, nemusíte se bát. Příběhy jsou správně vyváženy, můžete tu tedy nalézt jak drsnou a temnou akci, tak i lehčí příběh, který ale stále není tak infantilní jako Spidey. Navíc tu nejsou žádné doplňovačky a podobné blbosti, dokonce ani reklamy (pouze na předplatné a na tématickou knihu), to se ale nejspíš od dalších čísel změní.

    K příběhům:
    Očista - Jasný tahoun čísla, kresba je nádherná a skvěle se hodí k příběhu. K scénáři nemám výhrady, seznamuje nás s méně známými postavami, čímž zároveň dovoluje ukázat sílu Dartha Vadera (pokud by tam byl někdo známější, jen tak by ho zabít nemohli :)

    Děti síly - Příjemná oddychovka se sympatickou kresbou. Asi nejvíce cílený na mládež. Navíc je tu "skrytá" filozofická myšlenka ;)

    Apokalypsa na Endoru - I přes slabší kresbu (hlavně lidí, Ewoci jsou super) stále obstojná krátká povídka. Líbil se mi jiný pohled na bitvu, z pohledu "těch zlých" - stormtrooperů, kteří se nakonec nezdají tak špatní. Na druhou stranu tu jsou Ewoci ukázáni jako manipulativní svině :D

    Bohužel tu je i pár mínusů:
    - Jako první zaujme obálka, která je ze stejného papíru jako vnitřek comicsu. Není tedy vůbec těžké ji pomačkat (i při čtení v ruce). Egmont prý změnu kvůli ceně nechystá.
    - Nebylo na škodu jednotlivé comicsy oddělit alespoň jednou stranou, kde by byla napsána periodizace příběhu a také autoři.
    - Občas jsem si všiml trochu zvláštnějšího slovosledu.
    - Vychází pouze jednou měsíčně! :D

    Celkově tedy hodnocení trochu přeženu, protože jsem rád za něco nového. Pár procent ale musím strhnout kvůli výše zmíněným mínusům.
1925253
Četl/a (70)
2scha, 81splinter, akrijus, AlmightyMates , ArmadOon, Bedou, bierce, Blackhand47XD, blackJag, calvin10, Captain Collar, Const.ex, Cvrdoool, Darth Raelchi, Davidos402, deadpool, Doppelganger, emanek, Final, Fives, Fox01, Fr3d_K, Fry, gumidekmedvidek, guseppe, house192, hromotlk, hypermlok, J.Connor, James, jd., Kaaos, Kaluž, Keno, Knuckless, Le Porello, Light, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, mart.in, Martinb, Mauglí, misa, monte walsh, namdnas, NecRoman, Oompa Loompa, petrSF, PKD, Poseidon1978, punisher, radimisko, raenius, RaptoR, robertsedmik, S313, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, t0mas, Toe, trudoš, TZcomics, Velkej šéf, vita, vranakx, Wasseg10, zlejzmrd
(192)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adio cap, Aerchel, akrijus, Alfred, AlmightyMates , ArmadOon, Azalin, Azbest, AZTeck, Babany, Badgu.y1902, Baffman, barydave, bboorreekk, Bedou, Benji, bierce, Birgi, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bobo666_2005, Braindead, burzum, CadBane007, calvin10, Captain Collar, carlmichael, ConanVJ, CSE_AC/DC, Davidos402, DAxik, deadpool, delta11, denny, Devilek, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, DracoAn, dracula, Drbo Jebo, emanek, fel68, felis, filemon, Final, Fives, Flash, Fox01, Fr3d_K, Fréza, Fry, Galaxy, goodspeed, Grebenda, grinder, Grynca, gumidekmedvidek, guseppe, hartmi, Hebled, hellw10, Hlavac, horaczhlinska, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, ivan, J.Connor, Jak, James, jd., jendavondra, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, joehot, Jonathan Arbuckle, Josh, Kaaos, Kabukiman, Kapis, karel, Kazumaki, KdG, Keno, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, Knuckless, konous, krvinka56, Landauer, Le Porello, ledman, Lenny, listr, Lobok257, Londo, LookAss, Luigi, luky.kuky10, macomix, Mankin, markic, Martinb, Masinfira, Matej-29, matrosh, Mauglí, merhyx, Michal Opitz, Mikko, mimo_provoz, misa, Mitthrawnuruodo, monte walsh, monty.cl, MP, myroslav, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, o2t2, Oompa Loompa, OwerLord, pechna, petrSF, PKD, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, Qee, radimisko, Radowan, raenius, Raikou, RaptoR, robertsedmik, S313, Saiffer, saja, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Skot, sleepless, stanleystar, strougy, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, timek, Toe, Tombal, Tominos, Toren, trudoš, tulipstros, TZcomics, vallyslayer, Velkej šéf, vita, vranakx, vteco, Wasseg10, willis, Wiruss, xintax, xspeed, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (5)
Darth-marek, fusnix, Martin Buchal, Maty48, Nyxxie
Shání (3)
chevron.man, Darth-marek, jirin
Nabízí (4)
7eleven, CSE_AC/DC, Niaz, Velkej šéf