Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Tvůrci Kurt Busiek a George Pérez zahajují novou éru nejmocnějších hrdinů světa!

Avengers od dob svého založení vždy bojovali ve jménu lidí proti silám zla. Na volání povinnosti reagují tihle legendární zastánci dobra rychle a bez váhání, hrdinně povstávají a bojují, dokud nezvítězí spravedlnost. Co se však stane, když na celý tým zaútočí jeho dávní úhlavní nepřátelé? V den velkého setkání zastihne Avengers zcela nepřipravené útok zlé čarodějky Morgany Le Fay, která všechny zákeřně přenese do podivné středověké dimenze, kde nic není takové, jak se zdá na první pohled. V zajetí Morganiny kletby ztrácejí členové týmu paměť i ponětí o tom, kým ve skutečnosti jsou. Morganinu kletbu prolomí jen Captain America a Hawkeye, kteří jsou pak nuceni sami bojovat za vysvobození ostatních. Pokud selžou, Marvel Universe se navždy změní! Navíc: Avengers se střetávají s mimozemskou rasou Kreeů a superhrdinským týmem Sqaudron Supreme!

Obsahuje sešity sérií Avengers (Vol. 3) #1-11, Avengers / Squadron Supreme Annual 1998, Iron Man (Vol. 3) #7, Captain America (Vol. 3) #8, Quicksilver #10


Scénář
Kurt Busiek, Joe Edkin, Richard Howell, Len Kaminski, John Ostrander, Mark Waid
Art
Derec Aucoin, Sean Chen, Andy Kubert, Carlos Pacheco, George Pérez
Ink
Matt Banning (Batt), Eric Cannon, Jesse Delperdang, Rich Faber, Paul Neary, Sean Parsons, Bruce Patterson, Vince Russell, Al Vey, Bob Wiacek
Barvy
Digital Chameleon, Steve Oliff, Joe Rosas, Tom Smith, Jason Wright
Obálka
George Pérez, Tom Smith, Al Vey
Překlad
Jaroslava Kočová (Koudelka)
Redakce
Michal Jareš
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-001-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
408
Cena
890 Kč
Originál
Avengers Assemble! (Marvel, 2004)
  • honza2457
    honza245730.9.2020 20:48Avengers: Do boje!
    Dlouho jsem se snažil najít nějaká pozitiva a napadá mě snad jen extrémně barevná kresba, ale víc jsem toho nenašel. Vítěz ceny o nejodkládanější komiks. Měsíc a půl utrpení a nucení se do pokračování. Hlášky po kterých jsem si říkal zda to opravdu někdo myslel vážně a dějové linky úrovně druhé třídy základní školy. Tohle dočíst byla výzva a nejspíš nějaká úroveň masochismu.
  • Hunter
    Hunter8.5.2018 23:45Avengers: Do boje!
    Strašně moc postav, místy nepřehledné. Příběh se dá ale určitě se najdou lepší Avengers komiksy.Kresba také moc chaotická celkově je ten komiks chaotický až až. Na seznámení s Avengery to absolutně nedoporučuji (čímž neříkám že je to komiks, pro seznámení určený) celkově je to takový horší průměr.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen1.4.2017 12:38Avengers: Do boje!
    Teamovky mě vůbec ale vůbec nebaví.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš29.9.2016 09:23Avengers: Do boje!
    u čtení jsem se docela i bavil, ale znova už bych do toho nešel...
  • S4TW
    S4TW3.3.2016 22:53Avengers: Do boje!
    Super kniha, která nabízí spoustu různorodé akce a jakýsi reborn Avengers. Tým se postupně vyvíjí, vybírají se nový členové, stávající odchází z různých důvodů a to vše je do plněno super minipříběhy, nejlepší je asi hned ten první, kdy se Avengers ocitnou ve středověku, ale ani ostatní příběhy nezůstávají pozadu. Je zde i dobře rozebrána psychologická stránka některých postav (především Scarlet Witch, Visiona, Hawkeye...). Kresba je samozřejmě perfektní. Někdo by mohl mít problém s velkým množstvím postav, ale mě to rozhodně nevadilo, naopak mi to pomohlo seznámit se s novými postavami a dozvědět se nové vazby. Další plus vidím i v představení Squadron Supreme a vůbec spoustu různých útržků, které vedou k tomu, že má čtenář zájem hledat další a další informace.
  • jh666
    jh66612.6.2015 18:36Avengers: Do boje!
    Po vizuální stránce nádherný komiks (kromě sešitu Quicksilvera). Špatné to ale není ani scenáristicky. Příběhy jsou zajímavé a docela rozmanité (od Margan Le Fay až po Grimm Reapera) s obrovským, ale opravdu obrovským množstvím postav (především na začátku), ve kterých může čtenář mít trochu problém se zorientovat. Potěšil příběh soustředěný na Carol Danvers, jelikož v našich končinách není tolik známá. Nejlepší ale podle mě byl příběh poslední. Je škoda, že dalších dílů se česky nedočkáme. 80 %
  • luky.kuky10
    luky.kuky108.11.2014 21:41Avengers: Do boje!
    Bichle to teda je, ne ze ne. Ze by se mi to cetlo nejak fakt dobre se rict neda. Kresba je pekna a libilo se mi, ze nekolik pribehu kreslilo vice kresliru. Jenze pribehy jsou to jedine, a asi hlavni, co tu pokulhava. Hlasky jsou hrozne pitome, to at se na me nikdo nezlobi:D Ale jinak je to fajn "retro". A souhlasim s tim, ze Hulk chybi hodne! Jsem rad, ze jsem to v ramci omnibus akce koupil jen 299Kc, tech necelych 900Kc je nesmysl.
  • marvelák
    marvelák14.12.2013 11:40Avengers: Do boje!
    Můj první komiks. Kresba je dobrá a příběh ušel ale možná moc superhrdinů
  • formi123.
    formi123.31.10.2013 09:48Avengers: Do boje!
    Nic moc mě to vůbec nepřekvapilo,kresba výborná ale děj a hlavně to že je tam všechno pátý přes devátý za mě dvě hvězdy.
  • Kabukiman
    Kabukiman21.7.2013 22:45Avengers: Do boje!
    Všechno už bylo napsáno dole,takže stručně. Nebyl tam Hulk..mínus. Plus dávám za Marii De Gaudalupe Santiago alias Silverclaw. Ta se mi hodně líbila a pobavila: "Nejsem jen kočkodlak, captaine! Jsem La Garra Argentado- a ukrývají se ve mně všechna zvířata pralesa! Jestli nestačila proměna v jaguára, pak mi křídla kakadua pomohou uhonout před tvými výpady!" "Když mě to vážně hrozně mrzí, strýčku Edwine. Měla jsem se ti v dopisech zmínit, že jsem dcera sopečného boha." No,nemilovali byste jí? :D
  • yojimbo
    yojimbo7.5.2013 14:27Avengers: Do boje!
    Tohle jsou Avengers! V upnutých pestrobarevných trikotech navléknutá banda hrdinů, pro něž je IQ jméno superpadoucha a chovat se jako nesvéprávný vůl/kráva druhou přirozeností. Alespoň, že už tolik nepopisují všechno, co zrovna dělají nebo se kolem nich děje (viz. Tajné války), ale i tak toho nažvaní až až (třeba během nečekaného výpadu na protivníka ze zálohy stačí odříkat celý dlouhý monolog, v kterém se představí a ještě stačí informovat nepřítele, že za chvilku bude kaput, zatímco sviští vzduchem s pěstí připravenou k úderu). Těmhle individuím, nebál bych se říci dementům, byste ani nesvěřili na pár hodin své rybičky, natož záchranu světa. Ještě štěstí, že ti superpadouši jsou taky úplně superblbí!

    Ale abych nebyl zlý - čtení Avengers bylo pěkně stráveným časem (navíc je to pořádná bichle, která vám alespoň na dva večery vystačí), dokonalé guilty pleasure, které brnká na klukovskou stránku v každém z nás (nevím, na co to brnká u žen). Je to podobná blbina, jako UKK Avengers: Rozpad. Zápletky jsou jednoduché, většinu času se někdo s někým pere, nikdo nemluví sprostě a navíc se dozvíte, že alkohol je špatný, děti. A pro děti to má ještě jednu nespornou výhodu - díky brutálnímu pestrobarevnému coloringu je to lepší než čuchat toluen.

    Superhrdinské Béčko, Áčkový tým, skvělá kresba a stupidní scénář. Je libo mainstream?
  • yogi
    yogi2.2.2013 22:38Avengers: Do boje!
    No je to fakt pěkná cihla , když jí držím v ruce mám chuť s ní majznout s ní nějakého Avengera po kebuli , nebo K. Busieka .
    Vítejte v alternativním vesmíru , v němž Watchmen nespatřili světlo světa a dospělí čtou komiksy jen ve sklepě nebo na záchodě .
    I když jsem si zavelel Do boje ! , tohle se fakt nedalo . Říkal jsem si pořád , že je to o chlup lepší než kultovní krystalická pitomost Tajné války , moc mi to ale nepomohlo . Desítky týpků oháklých jako heavy kapely v osmdesátkách sedí na schůzi , jedou na alegorickém voze v prvomájovém průvodu a svádějí meganudné bitvy , proti kterým je Ladova hospodská rvačka lahůdkou pro gurmány . Semtam pobaví spíš nechtěně , třeba vykrádačkou O veliké řepě (in Amazing řepa 147 ) . Kdybych vzal v úvahu cenu , musím jít do záporného hodnocení .
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš11.11.2012 13:29Avengers: Do boje!
    Na začátek musim říct, že je to fakt prasácká bichle a že se díky hromadě textu čte poměrně dlouho (na komiks, samozřejmě). Vlastně všechno co psali ostatní podemnou je pravda. Přehršel postav na začátku, patetické výkřiky, spousty provázanosti se staršími událostmi a většinou jen průměrní záporáci. Ale na druhou stranu jsou tu fantastické obálky u kterých sem si uchcával, protože tohle je splněný dětský sen a je to opravdu taková exkurze do minulosti Marvelu. Navíc jsou tu tři bonusová čísla Iron Mana, Capa a Quicksilvera. Postavy opravdu nejsou tak plastické jak se teďka sluší a když jsou tam poměrně zajímavé linky ala Warbird a její alkoholismus, nevytřískalo se z toho mnoho. Je to prostě dost rozdílné oproti UltimatesAvengers. Ale to dítě ve mně to bavilo i když tam na mě bylo moc klišé ala "telepatické ovládání mysli zloduchy" tohle je fakt vždycky mizerný...Pětihvězdičkovka to neni ani náhodou, ale já si tu bichly dost užíval. Tohle tady na trhu mělo bejt aby si to vychutnaly děti (bez urážky) a staromilci jako jsem já. Barvičky, barvičky, barvičky!
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš20.5.2012 19:01Avengers: Do boje!
    to Slaine: jsem zvadavy, co na Avengers reknes ty... jak vidim, ve tve knihovne uz Avengers jsou:).
  • Slaine
    Slaine admin20.5.2012 10:27Avengers: Do boje!
    DEmnoG: Rychle sipy nakombinovane s Dallasem - vyborny prirovnani :-D zatim jsem necet, ale presne vim, jak si to mam ted predstavit :-D
  • MindReader
    MindReader16.5.2012 21:58Avengers: Do boje!
    Příšerná nuda. Měli raději vydat něco novějšího.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš16.5.2012 21:39Avengers: Do boje!
    Comics Avengers jsem vzal do ruky po zhlednuti filmu Avengers a to byla chyba. Co se da delat, tenhle comics vychazel v roce 1998. Rychle sipy nakombinovane s Dallasem. Nekolikrat oziveni superhrdinove rezajici superpadouchy vazne a bez spetky ironie s bublinami plnymi krecovitych vykriku. Az mi to trosku pripomina Marvelovske Comicsove Legendy, ktere u nas vydava Netopejr. U poslednich dvou sesitu jsem se zacal nepatrne bavit, ale pohuzel konec ten veskrze hezky napad zabil. Asi si vytahnu z knihovny Marvels Zombies.

    Pronudil jsem se az ke konci, kde jsem se docetl v emailove korespondenci, co bude dal:). Na druhou stranu, kdyby mi bylo 10 let, tak jsem nadseny. Ultimates verze Avengers me bavila vice a kupudivu jsem se vice bavil i u Tajne valky superhrdinu Marvelu.

    Kniha je to pekna, slusna bichle, dobre vytistena. Jen me zamrzela dvoustranka s predstavenim superhrdinu, kde grafikovi zbytecne ujel druhy sloupec.
  • Pavouk01
    Pavouk019.2.2012 16:58Avengers: Do boje!
    Dlouho jsem nic nečetl, tak jsem si musel koupit právě tohle. Děs, hrůza a bída! To byly mé první myšlenky u prvních kapitol, kde mě podobně jako mart.ina vyděsila kresba a barvy. Pomalu jsem si ale začal zvykat ( četl jsem 5 dní ). Nakonec přišla akce, o kterou se zdála být ze začátku nouze. Naprosto úžasný komiks!!
  • mart.in
    mart.in mecenáš30.12.2011 12:05Avengers: Do boje!
    Potřeboval sem něco, co chvíli vydrží, takže sem bez velkých očekávání sáhnul po tomhle špalku. Při prvním prolistováním mě trochu vyděsila kresba (snesu vůbec tolik barev?) a asi i množství textu (co když to budou všechno hrozný bláboly?), ale nakonec to nebylo tak špatný. Kdyby u nás něco podobnýho vyšlo tak před patnácti lety, totálně by mě to dostalo. Ta spousta postav, a hlavně scény, kde se jich objevuje tolik, že se v tom člověk pomalu ztrácí – jo, to by se mi líbilo. Teď už to ale tak nefunguje, hromada odkazů na něco, co se někdy někomu stalo, mi celkem vadila. Měl se z toho akorát pocit, že sem blbej a nic neznám… Zas je ale pravda, že mě to nakonec přimělo pokusit se některý věci dohledat, takže to vedlo k menšímu sebevzdělávání:o). Nevim jestli to bylo překladem, nebo to tak je i v originále (asi jo), ale některý projevy, hlášky atd. jsou neskutečně jalový… Celkově mě to ale vlastně docela bavilo, nebylo špatný strávit pár hodin v tak superhrdinskym světě… a pokud bude pokračování, jak se znám, určitě koupim.
  • Lenny
    Lenny mecenáš17.11.2011 11:22Avengers: Do boje!
    erik: Koukám že máš pravdu a dvojka vyjde v únoru. Díky za info, snad brzo bude i u nás
  • erik
    erik17.11.2011 10:40Avengers: Do boje!
    K tomu vydaniu pokračovania, zdá sa mi, že tento diel začal vychádzať len nedávno i v USA, takže až výjde v USA ďalšia súborná kniha busiekových Avengers, možno ju vydá aj BB Art.
  • Lenny
    Lenny mecenáš15.11.2011 12:55Avengers: Do boje!
    Tohle se strašně špatně hodnotí. Už jen proto, že to (i přes svou tloušťku) působí jako pár úvodních dílů seriálu. Takhle se tenkrát týmovky psaly a Busiek je v tom expert (teď čtu jeho Thunderbolts a krom úvodních dílů je to tam úplně stejný). Vzhledem k tomu, že v edičáku BBartu není druhej díl, připadá mi vydání tak nějak zbytečné.
    Pokud to má cílit na fanoušky filmu, tak nevim... vyžaduje to už nějakou znalost MU (navíc devadesátkového MU x.X) a obávám se, že nemají šanci moc se chytit. Je to doba restartu všech sérií a neustálého crossoverování (ti co si kupovali spideyho od crwe vědí) a odkazování jinam (což je docela otravné).
    Co se příběhů týče, zas tak moc mě nebavily. Klasické Avengers jsem nikdy nečetl, ale protivníci působí strašě Béčkově. A platí to, co jsem psal výše - nejde tak o akci a záporáky (ti jsou jen "kulisy"), ale o vztahy mezi postavami a jejich vývoj (krásně se to srovnává se současnými avengers, kde je to přesně naopak nebo s Ultimates, kde zvládli obojí ^^).

    Co mi na komiksu zpočátku vadilo byl překlad a to konkrétně ze začátku knihy. Chápu že Thor a pak všici ve středověku mluví "staře", ale autorčina staročeština, či co to je, pro mě byla naprosto nečitelné utrpení a kolikrát jsem měl chuť knihu odložit. Naštěstí je vše po poražení Morgany OK...
    Druhá věc jsou pak některé podivné překlady (viz erik). Není mi jasné proč jsou jednou New Warriors přeloženy a jindy ne atp.

    Celkově pro mě Avengers jsou zajímavou exkurzí do minulosti Marvelu. Busiekovská telenovela docela funguje, takže bych si rád přečetl jak to bylo dál...
    Díky za vydání, snad bude dvojka (nebo ještě líp moje srdcovka Thunderbolts).
    Celkové zpracování BBartu jako vždy perfektní.
  • Azalin
    Azalin mecenáš12.11.2011 21:05Avengers: Do boje!
    erik: Hmmm, evil-mutant Rogue, to mi připomíná rytíře z Empty Helmet z jedné nejmenované fantasy knihy.. ;-)
  • erik
    erik12.11.2011 19:08Avengers: Do boje!
    Na Busieka a jeho Avengers som sa tešil od momentu, kedy sa zjavil v pláne BB Artu. Pre Marvel Universe mám slabosť, svet amerických superhrdinov je tak úžasne mimo reality, až ma baví. A že ich tu je požehnane.

    Hoci zošity tejto knihy vychádzali o dosť neskôr ako Tajné vojny, dej je prakticky totožne úbohý. Masa (desiatky postáv, nekecám) rôznych superhrdinských existencií sa premelie v tíme Avengers, ktorého jadro tvoria klasickí členovia Captain America, Iron Man a Thor doplnení tu známejšími nasledovníkmi (Hawkeye, Vision...), tam postavami dopočtármi (väčšina obsadenia). A s tým súvisí hlavný problém celej knihy. Kto sa v nich neorientuje viac ako je bežné, tomu nezávidím. Každú chvíľu sa premieľa niečo z minulosti, väčšina postáv mala v tej dobe vlastné série, furt sa na ne odkazuje, takže v mäteži prostoducho naivného deja (všetko sledujú médiá, davy zdravia karnevalový voz s hrdinami v roli púťovej výročnej atrakcie) plného akcie a nejakých akože vzťahov (Wanda a jej dvojitý mužský svet, alkoholizmus a tak), čitateľ väčšinou netuší, čo riešia a vlastne je to jedno. Hádam každý, kto v marvelovskom vesmíre niečo znamená, si zahosťuje (X-Meni, Fantastic Four, Spider-man a pod.), bojuje sa s mágiou, mimozemšťanmi i mŕtvolami. Cieľová skupina neprekračuje tínedžerský vek, tomu zodpovedá klasická (ach, kde sú tie doby uniformného superhrdinstva) páčivá kresba.

    Čo vo mne vyvolávalo záchvaty neplánovaného veselia, bol preklad. Pani prekladateľka zjavne netušila, že nejaký Marvel a jeho hrdinovia existujú (ak áno, ospravedlňujem sa, ale nechápem), nuž sa objavujú kusy neprekladaného textu, ktorý sa tvári ako osobné mená protagonistov, napr. Rogue dostane k menu dve ďalšie slová – „... pak mě napadl evil-mutant Rogue“, alebo Wolverine osloví Nightcrawlera: „Kašli na to, Bube.“ (hej, vyzerá ako bubák). Čo na tom robil redaktor prekladu? Na druhú stranu, Zeman America a niektoré nadávky boli milo zmäkčené.

    Nostalgia pridáva k priemeru nejaké to percento.
91933128
  • mAGiic
    mAGiic editor23.3.2022 23:22Avengers: Do boje!
    Díky, upraveno a doplněni autoři.
  • Rosino
    Rosino21.3.2022 22:42Avengers: Do boje!
    Avengers Assemble vol. 1 contains material originally published in magazine form as Avengers #1-11 and Annnual 1998, Iron Man #7, Captain America #8, and Quicksilver #10.
  • mAGiic
    mAGiic editor4.3.2022 20:44Avengers: Do boje!
    Jaké sešity obsahuje tento Omnibus? Vím, že jde o sérii Avengers (Vol. 3), v US to vyšlo zřejmě jen jako paperback a měla by tam být čísla #1-11. Omnibus nemám, mohl by to někdo ověřit a napsat mi PM, abych to mohl doplnit?
Četl/a (79)
2scha, 81splinter, AlmightyMates , bboorreekk, calvin10, Craxx, Davidos402, dbar, DEmnoG, Doncek4321, Doppelganger, emanek, erik, Fox01, goldschmidchen, holubdema, Hunter, hypermlok, invape, James, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Kaaos, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, Knuckless, Lachvos, Ladinek82, lantan1, Librarian, Loxin, luky.kuky10, Mara7, mart.in, Martinb, Masinfira, Maty48, MEGA, Mercurio, mgeralt, mineralk, MonsterGyre, MP81, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , punisher, radimisko, raenius, RudyRod, S4TW, samuelo12, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Symbi, the.kasztan, TheDoctor, tom173, Tony TwoDee, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, xxSIMIxx, yogi, zlejzmrd
(223)
2scha, 665+1, 81splinter, adam.ra, Aerchel, afri, Agiru, akrijus, Alfred, AlmightyMates , asgardpepa, Ash Pointak, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, Bezvliv, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Braindead, bronxik, burzum, calvin10, camper, Cassidy, Caylen-Tor, CoupeC, Craxx, CSE_AC/DC, DAN478, Davidos402, dbar, DEmnoG, Denis1996, dhrotek, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Dov, Drbo Jebo, Duracell, Ejdý, Ejdý1, emanek, erik, farnhajt, fel68, folkemon77, Fox01, Fréza, gezic, Godsmacker, Goeger-Devil007, goodspeed, Grebenda, grinder, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, herbert, Hlavac, Hlousks, holubdema, Honzin, Houbař, Hulik, Hurvy, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, J.T.honza, James, JaroKakashi, Jay-jay, jeffoun, jendavondra, Jestrab2, jh666, Joshua_T, Kabukiman, karl173, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, keyko, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, koczanska, komik.sx, koniklec, krypto, kubanec13, kucik, Kunden, Lenny, leny_v, Lobok257, lopik, Loxin, Lukas, luky.kuky10, lutrix, maara, mAGiic, Mankin, Mara7, maravenger, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, marvelák, Masinfira, Matejrychly89, Matio, Maty48, mcezik, mcleek, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, mineralk, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, MP, MP81, mstefl, MultiScorey, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, Norri, nx, obitus, Odal , Olesh, Oompa Loompa, pacient, PatrikTheMighty, Pavouk01, pearlxjam, pechna, peposek, Petrisko911 , Pjenkus, POLAKST, Poseidon1978, punisher, pusta, Radkos, raenius, Raikou, restepik, Ricarderon, RodRoder, Rowan, RudyRod, S4TW, saba, Saiffer, Salien, samuelo12, Saran, Scorey, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Skot, Slaine, sleepless, songoku, Staník, stanleystar, stepan.tichy, suricattaontheway, Symbi, tacmud, TheDoctor, tom173, Tombal, Tominos, TommyBOYER, tomntp, Tony TwoDee, Toren, trudoš, Tyfus, Ukko, valeriewilderness, Valis, Velkej šéf, Viking, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yarda, yardaformi, Zajo original, ZAPO, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, Zíďas, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, deadpool, fusnix, Pandos11, Sebastian the wise, xxaannddeerr, Zod
Shání (1)
delta11
Nabízí (3)
Dov, Fox01, nx