Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Tato, v pořadí už čtvrtá kniha je poslední z řady predátorských omnibusů. A když rozloučení, tak s pořádným výbuchem. Čeká vás přes tři sta stran napínavých příběhů z dílny těch nejlepších scenáristů a kreslířů. Mezi jinými tu najdete i Kevina J. Andersona, Deana Ormstona, Nancy Collinsovou, Scotta Kolinse, Rona Marze a Claudia Castelliniho. Podíváte se do viktoriánské Anglie, do války Severu proti Jihu, do budoucnosti i do druhé světové války. Proti predátorům budou stát vojáci, vědci, lovci i roboti.
Budou to jatka.
Bude to důstojné rozloučení.
Takže otevřete knihu a připravte se na explozi.
3… 2… 1…
Lidstvo je pěkně krvežíznivá horda. Sklony k násilí nás provázejí stejně věrně, jako hvězdy na obloze. A právě z takových hvězd přišel neviditelný tvor, který se nikým nepozorován spolupodílel na našich dějinách.
Mimozemští predátoři využívají zálibu lidské rasy ve vraždění a násilí, aby zakryli své vlastní krvavé stopy a zatajili své lovecké záliby. Ale vraceli se na zemi tolikrát, že jejich přítomnost nakonec nemohla zůstat nepovšimnuta. I když jsou tihle mimozemští zabijáci silní, mazaní a využívají vyspělou technologii, nic nemůže porazit odhodlání pozemšťanů, kteří v touze po pomstě udělají cokoliv!

Obsahuje příběhy:
Divočina
Nemesis
Domovský svět
Xenogeneze
Ďábel přichází
Polapen
Ďáblovo zlato

Obsahuje sešity sérií Predator: Primal #1-2 (1997), Predator: Nemesis #1-2 (1998), Predator: Homeworld #1-4 (1999), Predator: Xenogenesis #1-4 (1999), Predator: Hell Come a Walkin' #1-2 (1998), Predator: Captive (1998), Predator: Demon's Gold (Dark Horse Presents, Vol. 1 #137) (1998)

Scénář
Kevin J. Anderson, Nancy A. Collins, Ian Edginton, Ron Marz, Gordon Rennie, James Vance, Kate Worley
Art
Claudio Castellini, Toby Cypress, Scott Kolins, Colin MacNeil, Dean Ormston, Mel Rubi
Ink
Claudio Castellini, Toby Cypress, Mark Lipka, John Lowe, Colin MacNeil, Dean Ormston, Andrew Pepoy
Barvy
Colin MacNeil, Dave Nestelle, Dean Ormston, Dave Stewart
Obálka
Ray Lago
Lettering
Jaroslava Vorasická (J.V.)
Překlad
Marek Barányi (Keram), Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7381-898-2 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-898-2 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1009 g
Stran
352
Cena
890 Kč
Originál
Predator Omnibus Volume 4 (Dark Horse Comics, 2008)
  • louza
    louza24.6.2022 17:51Predátor Omnibus 4
    Poslední z omnibusů Predátora jehož příběhy tu datem vzniku přesáhly rok 2000. To s sebou nese novodobější vyznění, které ale osmdesátkovému predátorovi zrovna moc nesedí. Dva dlouhé klíčové příběhy Domovský svět a Xenogeneze nejsou špatně napsané, ale v porovnání se svými předchůdci vyzní buď mělce, nebo naopak až moc futuristicky a progresivně. Obě jmenované klíčové části mi přes jisté kvality k tématu moc nesedly obsahově a graficky jsou totálně mimo. Povídková třetina knihy je už tradičně povedená a příběhy jako viktoriánská Nemesis, občanskoválečný Ďábel přichází, výzkumnický Polapen, nebo krásně kreslený kraťas Démonovo zlato sice vylepší chuť, ale jedná se o slabou třetinu knihy, která bohužel zbytek zachránit nestačí. Občas dobrý pokus, ale celkově jen průměr až mírný nadprůměr.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 19:41Predátor Omnibus 4
    Tohle už je fakt predátoří průměr nejhrubšího zrna. Za zmínku snad stojí příběh s Sherlockem Holmesem a Dean Ormston. Jinak je to fakt průměr, i co se kresby týče. Kuriozita - Ďáblovo zlato, ale to už mnozí znají z Crwe, takže úplná novinka to pro některé z nás také nebyla. Každopádně zajímavá. 3 z 5.
  • karel
    karel mecenáš3.4.2015 12:52Predátor Omnibus 4
    povedená směsice příběhů, zajímavý kreslíři
  • kaylin
    kaylin22.12.2014 07:42Predátor Omnibus 4
    Tak jsem se dostal až ke čtvrté knize s Predátorem a musím říct, že tenhle omnibus není až tak špatný jako ten předcházející. Není to žádné terno a pořád se jedná jenom o samostatné příběhy, ale některé jsou dost dobré na to, aby vás strhly. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/811-predator-omnibus-4-65.html
  • mAGiic
    mAGiic editor11.12.2014 00:40Predátor Omnibus 4
    V posledním predátorském omnibusu jsou už nejnovější příběhy a tady je jejich hodnocení:

    Divočina - Hodně netypický a zvláštní příběh z Aljašky, závěr mě opravdu potěšil. 4*
    Nemesis - Tenhle příběh z viktoriánské Anglie se mi opravdu líbil a měl takové to kouzlo filmu "Z Pekla". 5*
    Domovský svět - Homeworld měl celkem zajímavý příběh i obálku, ale kresba mi vůbec nesedla, Predátor tu byl nakreslen fakt hrozně. 3*
    Xenogeneze - Nejdelší povídka celé knihy a rozhodně nejslabší...kresba mi nevadila, ale příběh je scénáristická nuda. 2*
    Ďábel přicházía - Kvalita. Příběh z války Severu proti Jihu, ponurá kresba a sympaticky vykreslené postavy. 4*
    Polapen - Další takový průměrnější příběh, který mi přišel jako hrozně přitažený za vlasy...3*
    Démonovo zlato - Krátká černobílá povídka z druhé světové války na závěr a skvělá tečka za touto knihou. 5*

    Myslím si, že důstojné zakončení série, která si drží víceméně stejnou laťku, i když jsou příběhy v podstatě pořád o tom samém, ale stále je to zábavné.

    Celkově 4*.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš13.12.2013 12:36Predátor Omnibus 4
    Tohle mohl být nejlepší Omnibus pana Predátora, kdyby mezi povídkami nebyla dlouhá "Xenogeneze" s příšernou kresbou (rozuměj - absolutně se nehodící k Predátorovi). Naštěstí tu jsou dvě věci, které mne oblažily právě svým vizuálem - "Ďábel přichází" a "Domovský svět". Oči jsem na nich mohl nechat! Ostatní povídky patří k lepšímu průměru.
  • krvinka56
    krvinka5625.10.2011 14:27Predátor Omnibus 4
    Tak se čtvrtým predátořím omnibuse sem nadmíru spokoje Příběhy sou dobře napsané některé sou i velice zajimavě pojaté.Jen ten poslední sem nedokázalskousnout díky kresbě přečíst.Přebal knihy má druhou nejlepší obálku ze všech čtyř knih.
    DIVOČINA:Fakt super obálka příběh je zajímavý svým prostředím a taky že ústřední soupeř není člověk.Kresba super.
    NEMESIS: Obálka má přitahovat tahle spíš odpuzuje.Zasazení do staré Anglie tomu dává aspoň trochu punc originality a má tu taky pár super nápadů.Kresba i barvy tomu dodávají šmrnc.
    DOMOVSKÝ SVĚT : Tak obálka je fajn.Rozhodně nejzajímavější příběh této knihy.Nápad na výbornou.No na kresbu která je dost originální a i podobu vyzáblých predátorů si musíte zvyknout ale krom této maličkosti se jedná o opravdu super záležitost.
    XENOGENEZE : Obálka je super.Ale kresba je až moc vyumělkovaná a dokonalá příběh je zajímavý rozhodně víc než samotná kresba.A pestrá barevnost tomu taky škodí .Postavy sou zajímavé ale něco jim schází.Ale i tak je to dobré počteníčko.
    ĎÁBEL PŘICHÁZÍ :Jo tak tohle se mi líbilo .|Příjemná a atmosférická kresba a barvy se k tomu naprosto hodí možná že černobílé by to bylo lepší jako film bych to určitě rád vyděl .Třešnička na dortu tohoto Prdátořího omnibusu.
    POLAPENÍ : Obálka je zajímavá.Ač stejný autor kresby tak mi k tomuto příběhu nesedla a nebyl sem sto se do něj začíst vynechal na jindy.Prostě nesedlo.

    Závěrečný Predátoří omnibus se fakt vyvedl je mi líto že další nebudou ale jak se říká v nejlepším je lepší skončit.
  • punisher
    punisher24.5.2011 22:11Predátor Omnibus 4
    Souhlasím s ostatními nejlepší Predátor.

  • mart.in
    mart.in mecenáš22.5.2011 12:05Predátor Omnibus 4
    Nejlepší příběh - Nemesis, tohle období Anglie já prostě rád, přesně mi k němu seděla i kresba, hodně bavil i Domovský svět (prvotní šok z kresby vytřídalo nadšení - takhle vychrtlý predátory sem viděl poprvé), potěšil i Dean Ormston v Ďábel přichází a Polapen (až moc předvídatelný scénář). a samozřejmě i neuvěřitelně detailní Claudio Castellini. Trochu nudil jen první příběh "predátor vs. medvěd" a Xenogeneze. Rozhodně nejlepší predátoří omnibus.
  • BlackDragon
    BlackDragon14.5.2011 19:15Predátor Omnibus 4
    najlepsi predator vobec, ani jeden pribeh nenudil, neopakuju sa veci z predoslych dielov, super
923101
Četl/a (59)
adevr, AlmightyMates , besikv, binnmode, calvin10, Carnage, charvos, daon, Darth Raelchi, deefha, Destiny666, DracoAn, Dzoglik, emanek, Fida, figis, Filip123, Final, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, gumidekmedvidek, gwen666, house192, hypermlok, Jabba, James, Jimbeam90, Joker189, kallenved, kaylin, Kocour, lantan1, Librarian, Lijem24, mAGiic, mart.in, Matthew, mineralk, monte walsh, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, pbabinec, pearlxjam, Petrisko911 , punisher, raenius, Sagikkun, Saint of Killers, Sick666, t0mas, the.kasztan, Tomzany, Velkej šéf, yardaformi, zdennanek, zlejzmrd
(240)
2scha, adam.ra, adevr, afri, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Azbest, Azik2586, AZTeck, BadBoy, beanek, Benji, besikv, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, calvin10, Carnage, charvos, ConanVJ, Corteg, Corvus, CSE_AC/DC, daon, deefha, Destiny666, Deyw, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, DracoAn, dracula, Drbo Jebo, dvoracekpetr1, Dzoglik, emanek, Eodeon, farnhajt, fel68, felis, Fida, figis, Filip123, filosh, Final, firesnake, flipflop, folkemon77, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, FumarEnPipa, Future-Death, Geralt, ghousty, gobers, Goeger-Devil007, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hamichal, Hebled, herbert, Hlavac, Holmwood, holubdema, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, I.am.geek, Idy, Indy, invape, IV, Jabba, James, Jestrab2, Jimbeam90, jirin, Joker189, jones1240, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, kapicka, Kapis, karel, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, keyko, Knuckless, Kocour, komik.sx, koniklec, krvinka56, kubanec13, kucik, lantan1, Leland, Lenny, Lijem24, listr, Lobok257, Lookass33, lopik, Lord_Arthas, luky.kuky10, m.abrams, maara, mAGiic, mainman, Mamut12, Mankin, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Masinfira, Matio, Matthew, meffis, merhyx, Michal Opitz, MIKER65, mikina, Mikko, Milda, mimo_provoz, mineralk, miuanek, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, MP, NecRoman, Netorack, Nightmare, nixtreme, noMster, obitus, Odal , OldaB, Olesh, pavel, pavouk, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , PH79, Piros0013, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, psramek, punisher, Quintana, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, razielus, Remi LeBo, RodRoder, roswelll, Rowan, Sagikkun, Saiffer, Saint of Killers, Saran, SASAN_KING, Sick666, Skot, sleepless, songoku, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, szajter, t0mas, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Till, Toe, Tombal, Tomek, Tominos, tomned, tomntp, Tomzany, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Valis, VasaX, Velkej šéf, victor, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, Whoossain, willis, xai, Xeelee, xintax, xixoxf, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, Zek, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (9)
deadpool, delsemela, fusnix, Grebenda, Maty48, Miriyak, numikk, Premek, tonda
Shání (1)
delsemela
Nabízí (4)
flipflop, Fox01, Kreatik, www.foxbazar.cz