Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Velkolepý návrat do Pajanské říše!

Série Okko — odehrávající se ve fantasy světě Pajanské říše, vytvořeném podle vzoru středověkého Japonska se všemi jeho tradicemi, vládci, démony a běsy — vstupuje s Cyklem vzduchu do své třetí pětiny. Potulný rónin Okko je pověřen úkolem zachránit démony trýzněnou a chřadnoucí dceru jisté místní vládkyně. To je pro něj hračka… ale je to jen začátek děsivého utkání, které jej i jeho barvitou družinu postaví před protivníka mocnějšího, než na jakého narazili kdy předtím.

Obsahuje původní dvě alba série Okko, vydané nakladatelstvím Delcourt:
Okko #05: Cyklus vzduchu I (Okko #05: Le cycle de l'air I, 2009)
Okko #06: Cyklus vzduchu II (Okko #06: Le cycle de l'air II, 2010)


Scénář
Hub, Emmanuel Michalak
Art
Hub
Barvy
Hub, Sophie Uliana (Li)
Obálka
Hub
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7679-401-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 x 6 mm
Tisk
barevný
Váha
350 g
Stran
100
Cena
299 Kč
Originál
Okko #05: Le cycle de l'air I, Okko #06: Le cycle de l'air II (Delcourt (Terres de Légendes), 2009, 2010)
  • Norri
    Norri mecenáš29.3. 11:36Modrá CREW #29 - Okko: Cyklus vzduchu
    Opět to má skvělou atmosféru fantasy Japonska. Je to vyvážený mix napětí, humoru a šokujících momentů. Je v tom cítit Japonská krutost i osudovost. A taky je to krásně nakreslené. Zkrátka je to dobré pokračování. Těším se na další díly.
  • VanTom
    Co začíná jako mysteriózní "vymítání" tajemné nemoci, to se vyvine (v malé vesničce před příchodem kamikaze (cyklónů)) do dramatických soubojů mistra Okka s nejskvělejším lovcem démonů celé říše (a jednu nicotnou pomstu). Rozestavování figurek před bouří mě nicméně upoutalo více než samotná akce a rozřešení. Dal bych i 4 *, ovšem zas a znovu si musím postěžovat na zmenšený formát edice MC, jelikož precizní detailní kresbu v drobných panelech jsem vyloženě luštil, až mě bolely oči (zejména při konfrontacích v kataklyzmatickém finále plném tornád, bičovaném proudy deště a s desaturovanou barevnou paletou).
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.10.2023 19:20Modrá CREW #29 - Okko: Cyklus vzduchu
    Kvalita se nemění a stejně jako druhý díl už hodnotím nadprůměrně. Osudový nepřítel, (letmý) origin Nobura, linka s mladým hlídačem mostu, posedlá dívka... Jak mi první díl Okka kdysi přišel v pohodě, ale průměrný, tak další sešity mě v rámci žánru nadchly. Těším se na další.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš4.10.2023 06:39Modrá CREW #29 - Okko: Cyklus vzduchu
    Zbožňujem túto sériu a Cyklus vzduchu nepredstavuje žiadnu výnimku. Je to fantasticky nakreslené a nafarbené. Exotika, báje a mýty, prízraky a démoni, ale i láska, štipka humoru a pôsobivé obohnanie úvodom a záverom umiestneným do „súčasnosti“. Skvelá zábava, ale zároveň to vie byť v nečakaných okamihoch drsné, tragické a lyricky smutné. Taký je život. Ak táto séria raz skončí, a to skončí, bude mi za ňou nesmierne smutno. Ale aj taký je život. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-okko-cyklus-vzduchu-komiks
  • Good Games
    Good Games mecenáš17.9.2023 20:56Modrá CREW #29 - Okko: Cyklus vzduchu
    Nové Okko prináša znovu kvalitný a napínavý príbeh so skvelou kresbou. Veľmi ma táto séria zo stredovekého fantasy Japonska baví a pevne dúfam, že sa dočkáme nasledujúceho dielu skôr ako za tri roky. Ak máte radi Zaklínača, myslím si, že Okko by vás malo baviť. Tentokrát čaká na rónina Okka a jeho družinu veľmi silný súper, ktorý nepozná zľutovanie a celkovo má príbeh skvelú gradáciu. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2023 15:50Modrá CREW #29 - Okko: Cyklus vzduchu
    Ještě větší blbost než předchozí cyklus. Přijde mi, že se tam jen mlátí a mlátí hubou. Pseudopokud o oduševnělost současného jako by samuraje s přesahem do svého vlastního světa, hmm, ne. Jediné, co mě bavilo, byla kresba.
  • faster86
    Ze začátku jsem byl takový nějaký vlažný, ale od třetí třetiny prvního sešitu se začal děj hýbat příjemným tempem dopředu a tohle Okko mě bavilo. Jediné co bych asi vytknul je kresba která je hezká, což o to, jen v některých panelech jsem naprosto nechápal na co se to dívám.... Zlatý A4 formát, tady bych to fakt ocenil.
  • p3tris
    Když je Okko najat, aby vyléčil prokletí mladé šlechtičny, vypadá to jako snadný úkol, který vyřeší pár modliteb mnicha Nošina. Jenže skupině je na stopě nejen mladý ronin, kterému jako dítěti zabil Okko otce, ale hlavně neporazitelný válečník v magickém brnění bunraku. Ten chce mezi své trofeje umístit i Nabutovu rudou masku. Aby k tomu nedošlo, musí se mu postavit, i přes obrovské oběti, celá skupina. To je příběh, na který vzpomíná starý mnich Tikku během toho, když se svým mladým učedníkem pouštějí draka. A znovu je to napínavá jízda od začátku do konce, ve které si nemůžeme být jistí osudem žádné z postav, ani tím, kam bude dále směřovat. Vynikající kresba dojem jenom umocňuje.
  • louza
    Další příběh z cyklu Okko se odehrává na domovském ostrově, kde je hlavní hrdina v roli vymítače pozván do šlechtického paláce. Věci se ale mírně zkomplikují... A ne moc zajímavým způsobem. Celá kniha kromě drobné podzápletky či dvou je prostě jen několika stupňový boss fight. Pořád to funguje, pořád je to krásně nakreslené, ale nějak mě to moc nebavilo to číst. chtělo by to více validního děje.
21871
Četl/a (40)
2Hitman3, 2scha, BadBoy, Balů103, Bubákolog, Darth Raelchi, davidek, faster86, Franta z Čokolády, Good Games, Grrr, house192, hypermlok, IndyP, Ivan Kucera, J.Connor, James, jh666, KdG, Lachvos, Lord Baltimore, Marty_von_Shit, Mercurio, mineralk, monte walsh, NecRoman, Norri, p3tris, Paja78, perak, Poseidon1978, taidana, the.kasztan, trudoš, VanTom, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(101)
2Hitman3, 2scha, Alfi, Azbest, BadBoy, Balů103, Benji, binnmode, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, Bubákolog, burzum, calvin10, cobe, davidek, faster86, filemon, Final, Future-Death, gezic, Grrr, guseppe, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JaggedSK, Jak, James, Jay-jay, jh666, kapicka, Kapis, Karel Sec, KdG, kinak, kucik, Lachvos, Lamahe, Librarian, lifi, Lojza, Lord Baltimore, Mamut12, Marty_von_Shit, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mineralk, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Norri, o2t2, Olesh, p3tris, Paja78, Paldini, pavel, pechna, perak, petad, Poseidon1978, Saran, seezeethree, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, timek, trudoš, valon, VanTom, vishnar, vranakx, willis, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (20)
Berry669, Blair, Cemino, CSE_AC/DC, delsemela, Draco nobilis, Dzoglik, GeorgeeW, hahahoho, Infarkt, jjjirik, Keenkeen, Light, Martinb, monty.cl, Nightmare, OldaB, RadimNemec, VasaX, Yefery
Shání (5)
CSE_AC/DC, GeorgeeW, Nightmare, suricattaontheway, Tomate