Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
ZTRACENÁ HOLČIČKA

Její sestra Winter byla korunována novým Severním větrem a Tereza dostala jenom ubohou lodičku na hraní.
Ta hračka se jí moc nelíbí – a to dokonce ještě předtím, než k ní začne uprostřed noci šeptem mluvit a nabádat ji, aby utekla z domu. Jenže když Terezin otec připravuje Winter na její nové povinnosti a máma má plné ruce práce se zbytkem vrhu, magická výprava by nemusela být úplně špatným způsobem, jak strávit odpoledne.
Její pouť ji zavede na pusté pobřeží Země hraček, kde přebývají rozbité hračky, odhozenci. A ve všedním světě mezitím začíná horečné pátrání po ztracené dívce, vedené jejím divokým bratrem Darienem.

Obsahuje hlavní příběh ze sešitů série Fables #114-123 (únor 2012 - listopad 2012)

Scénář
Bill Willingham
Art
Mark Buckingham, Gene Ha
Ink
Dan Green, Gene Ha, Steve Leialoha, Andrew Pepoy
Barvy
Lee Loughridge, Art Lyon
Obálka
Joao Ruas
Lettering
Karel Petřík, S. A. Petřík
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-952-4 (CREW)
978-80-88225-24-9 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
166 x 250 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
192
Cena
599 Kč
Originál
Fables #18: Cubs in Toyland (Vertigo (DC Comics), 2013)
  • faster86
    Tady se Willinghamovi povedlo to co úspěšně dělal Kirkman ve walking dead. Když máte pocit pohádkovosti a upávání tak vás bodne vidličkou pod žebra. Super díl, který má pohádkový feeling, ale pohádkové to vůbec není.
  • VanTom
    Masivní ucelený příběh o dospění rozmazlené "královny" Terezy – unesené na pusté pobřeží, kde kromě potrhaných/polámaných odhozených hraček nic nežije ani neroste – a velké oběti jejího bratra. Kdyby se i následující knihy v podobně velkorysém duchu věnovaly ostatních vlčatům, jen dobře, protože tohle byla strhující emoční jízda! Mimořádnou kvalitu pak podtrhla doplňková povídka o osudovém setkání netvora Vlka v dávné minulosti, skvostně nakreslená hostujícím Genem Ha (na léty prověřenou kresbu Marka Buckinghama samozřejmě také pěji ódy, kudy chodím).
  • Azalin
    Azalin mecenáš4.10.2021 14:18Mýty #18: Mláďata v Zemi hraček
    Další skvělý díl!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.9.2021 09:28Mýty #18: Mláďata v Zemi hraček
    Jestli jsem ve slabších chvílích označil někdy Mýty za "telenovelu", tak se omlouvám a sypu si popel na hlavu. Tohle není nastavovaná kaše ala padesátý osmý díl nějaké akční fantasy mangy, tohle je dokonalý svět, u kterého chci, aby byl dále rozvíjen... U tohoto dílu jsme se nenudil ani stránku, ani bublinu. Bylo mi opět připomenuto, že se jedná o jednu z nejlepších sérií, co jsem kdy měl tu čest číst. Gimme moar.

    Celkový dojem: 100%
  • Kapis
    Kapis mecenáš22.9.2021 10:25Mýty #18: Mláďata v Zemi hraček
    Opravdu skvělý a silný příběh, Mýty jsou jednoduše úžasné, originální a perfektně napsané. Akorát takových příběhů, se obávám, je schopen Willingham vysypat z rukávu ještě desítky a momentálně poslední 3-4 díly si nejsem jistý k čemu a kam celá série směřuje. Doufám, že to nebude nějakým způsobem useknuto a jako celek to bude kompaktní. No, hledat si to na netu a připravovat se tím o překvapení nebudu, takže se obrňuji trpělivostí - co jiného taky zbývá po 13 letech - a naštěstí mám aspoň vysokou jistotu, že kluci z Crwe to vydají do konce. Tak jen doufám, že to bude co nejdříve a jsem fakt zvědavý.
  • Doppelganger
    Doppelganger12.8.2021 21:21Mýty #18: Mláďata v Zemi hraček
    Jeden z nejlepších dílů celé série. Jak mě v roce 2020 odrovnala Krásná temnota, tak letos mě podobně zbořil tento díl Mýtů.
  • P.G.
    P.G. mecenáš12.7.2021 15:59Mýty #18: Mláďata v Zemi hraček
    No konečně zase jednou parádní díl. Příběh v zemi hraček je teda mazec (když se to vezme kolem a kolem) a už chápu, proč má kniha vzadu to nenápadné varování :D Ve druhém příběhu jsem se jaksi ztratila s postavami, ale zdá se, že je to jako v SW - začneme někde uprostřed nebo skoro na konci a pak k tomu někdy někde dolepíme začátek :) Kresba mi taky trochu nesedla (zejména proporce postav), ale celý příběh je vlastně jen takový apendix k hračkám, tak to nevadí (stejně jako ten apendix, taky normálně nevadí).
29511
  • louza
    Už je to skoro dekádu co jsem tento příběh četl a stejně ve mě rezonuje zdaleka nejvíce z celých Fables. Druhá půlka byla nastavovaná kaše a výrazně slabší. Ale za tuhle knihu stála. Krásný příběh.
Četl/a (57)
123peta, adevr, Alfi, Askalon, Azalin, Benny, Bonpar, buscheer, calvin10, cyboy, Deckard, Doppelganger, faster86, filemon, flipflop, George Walker Bush, Georgíno J., Grrr, Himlik, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, jeanbaklajean, jh666, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaluž, Kapis, KOWE, lantan1, lukascus, Matthew, mgeralt, mineralk, Mr.Plysh, NecRoman, Noci, oleav, pavlosson, perak, rooty, RudyRod, Schirru, Skot, t0mas, taidana, the.kasztan, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, xflori01, Zbysek2410, zgrywus
(125)
123peta, adevr, alchymista5, Alfi, Awakener, BadBoy, beanek, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, calvin10, charvos, chcita, comicsland, CSE_AC/DC, cyboy, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, dre, farnhajt, faster86, filemon, Final, flipflop, Fox01, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, HellWeber, herbert, Himlik, hugosnowden, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, Jak, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiwi1902, komik.sx, KOWE, lifi, Light, lukascus, maara, Mamut12, Marvin, Matio, Matthew, Matthew, merhyx, mgeralt, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Noci, o2t2, Olesh, Paldini, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, rooty, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saran, Schirru, seezeethree, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, willis, Wiruss, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, zgrywus
Chce (24)
Badgu.y1902, Benji, besikv, brkowycz, Cemino, chmelus, Dali, Davispear , deefha, delsemela, Draco nobilis, filosh, gumidekmedvidek, hahahoho, Matej-29, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB, Plechy, skepsi, timek, zlejzmrd
Shání (3)
Černá Krysa, deefha, Nightmare